forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 780

raic1922
Senior Member

Croatia
1388 Posts

Member since 05/07/2014

Posted - 03/07/2015 : 19:44:37  Show Profile Show Extended Profile  Send raic1922 a Private Message  Reply with Quote
Čovjek od 25 godina se nesmije radovati novom Zagoru na kiosku?

Edited by - raic1922 on 03/07/2015 19:47:26
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 03/07/2015 : 19:55:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Naravno da smije, ali na zreliji i svojim godinama primjereni(ji) način.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 03/07/2015 : 20:19:37  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Sorry Johnny, ali Willer je točno napisao. Da je više ljudi poput tog Talijana svijet bi bio mnogo bolje mjesto.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 03/07/2015 : 20:44:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Aha, svi bismo bili dječica, nevini i isključivo pozitivni, smiješili bi se kao idioti po čitave dane, uživali u majčinim uspomenama, ne bismo imali pojma o životu oko nas i živjeli bismo za novog Zagora na kiosku.

Neusporedivo radije sam za ovako kako jest, da nisam (bio) infantilni 25-godišnjak na razumskoj razini upola mlađe osobe, a da mi stripovi svejedno predstavljaju ogromno zadovoljstvo.

A možda je problem da moja stara nije čitala Zagora nego Zagorku, ne Tajnu Sumera nego Tajnu Krvavog mosta, pa nismo mogli dijeliti iste uspomene.

Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 03/07/2015 : 20:59:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote

Dragi Zagor i dragi Chico, procitao sam ovu vasu pustolovinu

Jedna sporedna, nevazna i po svemu mala prica, od osrednje prema slabijoj. Ono sto je karakteristicno je da ovo nikako nebi moglo ici u redovnu seriju, nema sanse, Burattinija bi razapeli. Ali eto tu je maxi i onda svasta tu zavrsi. Nije epizoda tako ni losa, prica je prilicno plitka, ali scenarij nije toliko los, pogotovo zavrsnica koja je puno bolja od strasno dosadnih pocetka i sredine. Epizoda ima jaku socijalnu stranu, bavi se problemima siromasnih doseljenika iz Europe u potrazi za Americkim snom koji je u mnogim slucajevima jedna velika varka. Ipak Burattini je tu malo i pretjerao pa je sve to otislo i u nemalu pateticnost, ali sve u svemu najbolji dio scenarija.

Gramaccioni je uzasan, Zagor je nacrtan uzasno, okolis i prerija jadno i izuzetno siromasno, zivotinje isto tako. Jedan od rijetkih u Bonelliju za kojeg mogu reci bas los crtac.

I mislim se hocu li citati danas Prolaz izmedju tisucljeca koji nisam citao ili ovo i recem ovo, a necu tako skoro uhvatiti vremena da mogu opet procitati maxija. Godinu dana mi na radnom stolu stoji Espositov bros. nesudjeni gigant i nikako da ga otvorim.

Kaizoku ou ni ore wa naru!

Edited by - Giuda Ballerino on 04/07/2015 00:32:30
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 03/07/2015 : 21:26:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Ja mogu samo reći, blago njemu. Čovjek je sretan u životu.

Upravo to, ali je problem što su danas mnogi zavidni zbog tuđe sreće.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 03/07/2015 : 21:50:41  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Aha, svi bismo bili dječica, nevini i isključivo pozitivni, smiješili bi se kao idioti po čitave dane, uživali u majčinim uspomenama, ne bismo imali pojma o životu oko nas i živjeli bismo za novog Zagora na kiosku.

Neusporedivo radije sam za ovako kako jest, da nisam (bio) infantilni 25-godišnjak na razumskoj razini upola mlađe osobe, a da mi stripovi svejedno predstavljaju ogromno zadovoljstvo.

A možda je problem da moja stara nije čitala Zagora nego Zagorku, ne Tajnu Sumera nego Tajnu Krvavog mosta, pa nismo mogli dijeliti iste uspomene.

Potpuno se slažem s tobom, to je bila zabavna literatura iz mladosti i moje majke. S ozbiljnim izuzetkom, da joj, kao profesorici, koja bi to a priori morala smatrati u to vrijeme šundom, nije smetalo usporedo sa mnom čitati sve stripove koje sam kupovao (a kupovao sam s prijelaza 70-ih na 80-te apsolutno -sve!). Danas, kao sedamdesetosmogodišnjakinja, čita sve što kupim od Ludensa, i to - odmah, a ja kad dođem na red!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 03/07/2015 : 22:00:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Svaka čast tvojoj majci! Moja se jedino zakačila na Alana Forda, odgovarali su joj crni humor i satira, a vjerujem da je prednost bilo i to što bi se priče brzo pročitale.

Ni Zagor ni bilo što od Bonellija je nikad nije zanimalo, čak ni Ken, a pročitala je i prvi integral Spaghetti Brothersa, rekla da je odličan i da će nastaviti, ali se to nikad nije dogodilo.

Stari mi nikad u životu u ruke nije uzeo strip (možda jest nekad davno Nikad robom, ali to ne znam), ali bi zato dida pokupio od mene što god je mogao, od Bonellija do Seksi humora i edicije Vic. Svako popodne bi koji sat ubio oko (pižolot), a prije drijemeža i nakon buđenja bi čitao i stripove, Zagora, Mr. Noa, Marka, Bleka...

Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 03/07/2015 : 22:54:08  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
Moja majka je, u mlađim danima, isto voljela Alana Forda, pa je to obilato koristila u nastavi (predavala je Povijest i Zemljopis). To bi, kada je tumačila Gale i Rimsko carstvo, uvijek završavalo sa Asterixom i Obeliksom, a kada je tumačila podjelu franačke države, onda bi učenicima pomagala da se sjete nositelja vlasti u pojedinoj od tri nove države nastale od jedinstvene franačke. "Kako se zove onaj crnac kod Mandraka!?" Onda bi učenik uzviknuo: "Lotar!", ili, kada bi se radilo o začetnicima franačke države: "Kako se zove ona papiga u Alanu Fordu!?", a učenik bi: "Klodovik!", i tako bi ih izvukla na ispitu.

P.S. Otac je, također poput tvojega, bio indiferentan prema stripovima. Nikada nije pročitao niti jedan!

Edited by - mogorovic on 03/07/2015 23:07:35
Go to Top of Page

Duke Zill
Senior Member

Croatia
1082 Posts

Member since 23/05/2015

Posted - 05/07/2015 : 13:38:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Duke Zill a Private Message  Reply with Quote
Evo talijanske recenzije aktualnog jubilarca - Dan Invazije (5,5,5 - 70%). Sadrži SPOILERE!
http://www.ubcfumetti.com/zagor/?IT-ZG-600

Edited by - Duke Zill on 05/07/2015 13:42:40
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 05/07/2015 : 14:29:14  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Napisao je i ja...Nadam se da će je Ludens po običaju objaviti ove godine da mi tekst ne požuti :)

edit: evo da se malo bahatim

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 05/07/2015 14:54:52
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/07/2015 : 15:30:23  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Pa stavi je prije na sajt. U proslosti smo u vise navrata postavljali recke nekoliko godina prije objave na nasim prostorima. Evo nedavno je to isto Djole napravio sa tri DD epizode. Sto da ne, neka ljudi malo okuse "krv".
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 05/07/2015 : 16:26:45  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Spoileri su sveprisutni
Ali imas pravo...poslacu je Deeju.

A za Nuccia cu ipak sacekati giganta

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/07/2015 : 18:12:25  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Spojleri su dio recenzije, jbg, ima epizoda gdje su neizbjezni, pogotovo kod onih prica sa kontroverznim krajem, gdje se u sustini mora o tome progovoriti koja rijec.
Recenzija nije predgovor, ljudi bi trebali da znaju da u recki mogu naletiti na spojlere.
Go to Top of Page

Duke Zill
Senior Member

Croatia
1082 Posts

Member since 23/05/2015

Posted - 05/07/2015 : 18:29:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Duke Zill a Private Message  Reply with Quote
Meni spoileri ne smetaju. Ako je priča dobra i još ima šokantni i neočekivan kraj, to mi stvori još veći hype
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 05/07/2015 : 19:38:09  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Najbolje bi bilo na pocetku recenzije naglasiti da se nalaze moguci spoileri kao znak upozorenja. To sam ja u nekim navratima uradio, medutim u sredini recenzija...
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29655 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 05/07/2015 : 19:47:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Spojleri su dio recenzije, jbg, ima epizoda gdje su neizbjezni, pogotovo kod onih prica sa kontroverznim krajem, gdje se u sustini mora o tome progovoriti koja rijec.
Recenzija nije predgovor, ljudi bi trebali da znaju da u recki mogu naletiti na spojlere.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 05/07/2015 : 20:16:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by WOLF-HUNTER

Najbolje bi bilo na pocetku recenzije naglasiti da se nalaze moguci spoileri kao znak upozorenja. To sam ja u nekim navratima uradio, medutim u sredini recenzija...

Taman kad čovjek potroši sat vremena za čitanje onda shvati da nije trebao ni počinjati.

Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 05/07/2015 : 22:51:02  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

quote:

Taman kad čovjek potroši sat vremena za čitanje onda shvati da nije trebao ni počinjati.

Politika. Sto vise da cita, ali pod uvjetom da se nalazi upozorenje za spoilere. Medutim nije tacno definisano gdje se upozorenje treba tacno da nalazi, tako da...
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 06/07/2015 : 11:40:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Da ih malo uporedimo. Na slici je i Ferrijeva naslovnica iste price za SBE izdanje.

Ferri hvala na svemu ali vrijeme je da prepustis naslovnice Nunciu
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 06/07/2015 : 11:54:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Au jebote, mene bi ziv sram pojeo da objave ovako pismo a imam 25 godina, bilo bi me sramota i sa 12 a kamoli 25.

Mislim stvarno je lepo citati stripove i prebaciti se u neki drugi svet. ali ovakvi izlivi emocija bas i nisu za 25ogodisnjaka.

Sta se cudite??!!
Danasnji muskarci su postali obicni mekusci, pa cak i ovdje na forumu...malo podignes glas, kazes sta mislis...odmah si primitivac,agresivac itd.
Danas ne znas vise sto i tko je muskarac a sto i tko je zena...
Reka bi jedan to nije generacija to je degeneracija
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 06/07/2015 : 12:04:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Najprije se procita strip pa recenzija, nako toga komentari i onda se daje ocjena. Bar ja tako radim.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 06/07/2015 : 12:23:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ja neću ni čitati recenziju ako nisam i strip za koji je napisana, dosta stvari koje ne treba doznam na forumu pa ne želim to još dodatno povećavati.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/07/2015 : 12:27:29  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Meni to nema smisla, recenzija je isto jedan vid preporuke.
Mora se buducem citatelju ostaviti bar mrca uzivanja.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/07/2015 : 12:28:54  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

quote:
Originally posted by going going

Au jebote, mene bi ziv sram pojeo da objave ovako pismo a imam 25 godina, bilo bi me sramota i sa 12 a kamoli 25.

Mislim stvarno je lepo citati stripove i prebaciti se u neki drugi svet. ali ovakvi izlivi emocija bas i nisu za 25ogodisnjaka.

Sta se cudite??!!
Danasnji muskarci su postali obicni mekusci, pa cak i ovdje na forumu...malo podignes glas, kazes sta mislis...odmah si primitivac,agresivac itd.
Danas ne znas vise sto i tko je muskarac a sto i tko je zena...
Reka bi jedan to nije generacija to je degeneracija

Jel mi mozes objasniti sto i tko je muskarac, a tko i sto je zena?
Zivo me zanima.

Go to Top of Page
Page: of 780 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.66 seconds. Snitz Forums 2000