Author |
Topic |
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 10/02/2006 : 16:30:52
|
13. aprila ide novi Marti "Carev paun", dvojca Santareli/La Neve, dok crtez potpisuje Kopola. Ukratko se kaze da je u II veku pre Hrista izvesni Mo Ti socinio automatona, celicnu pticu sposobnu da leti i da prica. 2006, u Njujorku je pronadjen mrtav bogat kolekcionar a za ubistvo je optuzena njegova mlada supruga Dzesika, koja se za pomoc obraca svojoj staroj prijateljici Dijani, a koja opet Martija uvlaci u celu pricu...
Beh...
Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 10/02/2006 : 20:08:34
|
quote: Originally posted by prozirna senka
13. aprila ide novi Marti "Carev paun", dvojca Santareli/La Neve, dok crtez potpisuje Kopola. Ukratko se kaze da je u II veku pre Hrista izvesni Mo Ti socinio automatona, celicnu pticu sposobnu da leti i da prica. 2006, u Njujorku je pronadjen mrtav bogat kolekcionar a za ubistvo je optuzena njegova mlada supruga Dzesika, koja se za pomoc obraca svojoj staroj prijateljici Dijani, a koja opet Martija uvlaci u celu pricu...
Beh...
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
la neve iz "simfonije smrti"? divno, prekrasno... |
|
|
Thommo
stripovi.com suradnik
Croatia
1255 Posts
Member since 01/09/2003 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 13/02/2006 : 12:55:33
|
Coppola Jr.? Santarellija i Coppolu smo nedavno mogli vidjeti u "na tragu nevidljivog". Za ovu epizodu sa japanskim automatonima mogli su izabrati nekog crtaèa èiji rad najviše slièi mangama...
Wealth beyond measure, outlander... |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 13/02/2006 : 15:27:09
|
quote: Originally posted by DeeCay
Coppola Jr.?
Daj malo mi ovo pojasnite... Luigi Coppola i Gianluigi Coppola (DD Koljaè, Šuma ubojica) u kakvom su odnosu? Otac i sin?
in the evidence of its brilliance |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 13/02/2006 : 15:34:54
|
Gianluigi je senior i on je radio one grozote u DD-u... Nagaðam da je Luigi Jr. sinèiæ. Oba uglavnom rade za Bonellija. Senior za dd i MM, a jr. za MM.
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 13/02/2006 : 22:29:15
|
Upravo zavrsih sa citanjem Giganta. Recagno je ovde blistao! Stvarno se covek potrudio da ispovezuje raznorazne dogadjaje iz raznoraznih epoha, pazljivo birajuci datume e da ne bi bilo neke senke koja bi uprla prstom AHA! A ovo?:), te postujuci tzv. Bonelli timeline (ako tako nesto uopste postoji). Sam Recagno veli da je npr. 777. godina izabrana upravo zato sto dolazi posle 776. koja je obradjena u sda#8 i 778. godine, iste one kada je Orlando izgubio zivot u borbi protivu Saracena. Ovo je samo jedan od primera... Laboratorija koja je eksplodirala je bas ona potopljena iz MM LMS 79/80/81 Potopljena piramida. Itd...
Ali senka ne bi bio senka kad ne bi zaplakao od muke;) Elem, zulja me strasno postulat da su Bogovi iz Vasione zapravo nasi ocevi - oni su izvrsili dna mutacije hominida te stvorili ljudsku rasu. Koliko se to uklapa sa pricom o heksagonima? I, sta bi sa Kraljem na kraju? Cela frka ni oko cega?
U svakom slucaju, stoji moj utisak, da je ova epizoda, bez obzira na one dve zamerke gore, najkompleksnija posle prva dva giganta. I lepo se cita, zanimljiva je. Dakle, od mogucih 11 giganata, Il re rosso zauzima visoko trece mesto, odmah iza Il segreto di San Nicola i Xanadu-a. Cestitke Recagnu za ovo 'delce'.
A za vas koji obozavate Espozite (gde tantus i ja zauzimamo 'pocasno' mesto), najava Recagna da su oni autori price koja ce izaci pred kraj godine u regularnoj seriji a gde se ponovo vracaju Loki i Morgana. Nista cudno, sve epizode sa ovom dvojkom braca i jesu radila do sada...
Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 13/02/2006 : 23:30:29
|
Procitao sam i prvu reakciju na najnoviji MM. Kaze se da je ovo najbolji do sada MM otkako je krenula revolucija (mada, ne znam koliko je vervati tipu koji je strip procitao dok je lezao u krevetu sve drman groznicim:)). S druge strane, momci (tantuse, Damjane, Djole...), kada budete citali ovu epizodu, NE otvarajte 2 stranu korica. Znamo da je na stolu iz epizode u epizodu poneki predmet na Martijevom stolu a vezan za datu pricu, je li? E pa, tajanstveni predmet (stagod) u prici je OTKRIVEN samim pojavljivanjem na 2 strani!!! Da bi sacuvali neizvesnost do kraja, ne otvarajte splash page!;)
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 14/02/2006 : 00:01:42
|
zulja me strasno postulat da su Bogovi iz Vasione zapravo nasi ocevi - oni su izvrsili dna mutacije hominida te stvorili ljudsku rasu.
Hmmm... a po ovome što si naveo, mene žulja što je to oèiti plagijat Kirbyjevih The Eternals.
Al' ajd' saèekaæu da proèitam epizodu, tamo pred kraj aprila.
-- "Stay drowned! Stupid Lazarus pit!" |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 14/02/2006 : 01:09:18
|
Ne znam za Kirbija, ali evo sta kaze Karlo za kuknjavu apropo zavrsetka:
"Dopo 200 pagine, in qualunque modo avessi mostrato il Re Rosso, sarebbe stata una delusione, cos#236; ho optato per non mostrarlo affatto. E poi volevo un finale che fosse davvero imprevisto."
Covek je ladno odlucio da nam ni ne prikaze Kralja, vec se namerno zadovoljio sa ovakvim "iznenadnim" krajem... Ko veli, prikazo ga ili ne, svejedno ce te kukati na zavrsnicu.
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 14/02/2006 : 08:50:15
|
Procitao sam i prvu reakciju na najnoviji MM. Kaze se da je ovo najbolji do sada MM otkako je krenula revolucija (mada, ne znam koliko je vervati tipu koji je strip procitao dok je lezao u krevetu sve drman groznicim:)). S druge strane, momci (tantuse, Damjane, Djole...), kada budete citali ovu epizodu, NE otvarajte 2 stranu korica. Znamo da je na stolu iz epizode u epizodu poneki predmet na Martijevom stolu a vezan za datu pricu, je li? E pa, tajanstveni predmet (stagod) u prici je OTKRIVEN samim pojavljivanjem na 2 strani!!! Da bi sacuvali neizvesnost do kraja, ne otvarajte splash page!;)
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Uh, sada si me zaintrigirao da kupim novog Martija... U svakom sluèaju hvala na upozorenju, neæu otvarati Splash page... |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Posted - 14/02/2006 : 15:52:44
|
A za vas koji obozavate Espozite (gde tantus i ja zauzimamo 'pocasno' mesto), najava Recagna da su oni autori price koja ce izaci pred kraj godine u regularnoj seriji a gde se ponovo vracaju Loki i Morgana. Nista cudno, sve epizode sa ovom dvojkom braca i jesu radila do sada...
e ja ih obožavam, fenomenalni su crtaèi. taèno je da bolje odgovaraju NN svijetu, ali bez obzira na to, opet su mi meðu najboljima. usput, niko da mi odgovori o kojem la neve-u je rijeè? jel onaj isti što je "odradio" DD "simfoniju smrti"? |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 14/02/2006 : 17:19:15
|
Jeste. Micheleangelo La Neve je odradio 2 dd epizode, tvoju;) Somfoniju smrti i potom Beskrajnu noc.
Inace, Espoziti ovde u Gigantu i nisu TOLIKO katastrofalni. E sad, ne znam da li je to zbog one dve cure (Francesce i Melisse) koje su im pomagale (valjda je jedan od brace bio bolestan pa su one uskocile), ili su oni sami malkice se uredili, videcemo. Carlo veli da je epizoda koja nas tek ceka krajem godine u regularnoj seriji njihovo najbolje delo. Ajde da vidimo i to cudo.
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 15/02/2006 : 08:44:52
|
Jeste. Micheleangelo La Neve je odradio 2 dd epizode, tvoju;) Somfoniju smrti i potom Beskrajnu noc.
Inace, Espoziti ovde u Gigantu i nisu TOLIKO katastrofalni. E sad, ne znam da li je to zbog one dve cure (Francesce i Melisse) koje su im pomagale (valjda je jedan od brace bio bolestan pa su one uskocile), ili su oni sami malkice se uredili, videcemo. Carlo veli da je epizoda koja nas tek ceka krajem godine u regularnoj seriji njihovo najbolje delo. Ajde da vidimo i to cudo.
Mislim da te "I like girls" nije shvatio, koliko ih "obožavamo". Inaèe, drago mi je da ti se svideo "Crveni kralj", meni nije legao. Nekako mi je mnogo "fantastike" ušlo u poslednjih nekoliko godina u Martija, više mi leže epizode gde se drži starih dobrih klasiènih Misterija... |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 15/02/2006 : 09:04:51
|
Crveni kralj zaista jeste pure fantasy, i svidja mi se. Tacno, nema onih klasicnih misterija, ali ni ovo delo nije lose. Naprotiv. Carlo me je prijatno iznenadio i pristupom u Povratku u Zemlju Nedodjiju (tako da ostaje zal sto nije radio i prvi deo, bio bi mnogo bolji utisak, ali...), ali ovaj Gigant je zaista odlican. Prevazisao je samog sebe. Hocu jos Carla;)
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 15/02/2006 : 09:17:31
|
Tko je crveni kralj? Charlemagne?
Espositi su relativno oke. Èist statièki ispolirani crtež... Ono što sam vidio u onim epizodama sa Nephilima, Morganu i Lokija, svi su raðeni baš onako fantazijski, simpatièno.
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 15/02/2006 : 09:18:24
|
Nisi ni blizu bratac;)
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Posted - 15/02/2006 : 22:10:05
|
quote: Originally posted by tantus
Mislim da te "I like girls" nije shvatio, koliko ih "obožavamo".
ništa ti ne brini, shvatio sam ja odmah da ste njihovi antiobožavatelji. ja sam samo htio konstruktivno da kontriram . meni su odlièni, a pogotovo u nathanu, gdje svakako onim stilom više odgovaraju. |
Edited by - I like girlz on 15/02/2006 22:11:12 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 16/02/2006 : 09:38:45
|
Curoljubac, ono jednom što se se pojavili u "izgorenoj zemlji" stvarno su bili u svojem najlošijem fazonu. Svako malo ih zeznula perspektiva èovjeka pa ljudi znaju izgledati dosta patuljasto u odnosu na okolinu. Na Mystereu su došli na svoje i to tek u kasnijim epizodama. I tamo imaju moje simpatije
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 25/02/2006 : 01:57:26
|
http://www.ubcfumetti.com/martinmystere/?9581
Osvanula je i ne bas vesela recenzija Bozije kazne na ubciju. Po recenzentu, jos jedan corak:-(
Doduse, ni recenzija Giganta nije obecavala, pa mi se ipak svideo. Al' nije Alfi Karlo...
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 27/02/2006 : 10:46:02
|
Kako sad to rade recenzije na uBC-u? Updejtaju li sve one stare stranice ili je sad skoro potpuno otišlo na blogiranje što se tiče recenzija?
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 27/02/2006 : 18:52:02
|
Apdejtuju, apdejtuju... Za mesec-dva i ova recenzija ce biti tamo na spisku scheda i recenija...
Licno, stari sistem mi je bio em jednostavniji, em lepsi.
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 22/03/2006 : 01:07:00
|
Pročitah giganta.
Uh bre, al' Recagno poveza Boga oca, Vietti i Serra imaju ozbiljnu konkurenciju po tom pitanju.
Ali... ovo nije MM priča. Ovo je priča da bi se povezalo sve što se trebalo povezati, u kojoj MM ima epizodnu ulogu. Plus, kraj mi ide na živce. Svo to povezivanje, svo to petljanje i rčkanje po starim i novim pričama, i sve to - zbog čega? Zbog nečega što će se nastaviti kroz par godina u regularnoj seriji, ili u SDA, a možda čak i u Nathan Neveru? Not worth it.
I pride, dijalozi su ubi Bože, prepuni "as you know..." momenata.
Može Recagno i bolje od ovoga, šesti gigant je dobar primer, jer smo u njemu dobili i povezivanja, i priču koja se nastavlja, ali i epohalne događaje u kojima Marti ima glavnu ulogu.
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 24/03/2006 : 05:56:30
|
Pa, dobro, nije prvi put da je Marti epizodista u sopstvenom serijalu. Kod giganata ga skoro uopste nema ni u trojci ni u desetki, kao sto znas, tako da samo odsustvo ne mora da znaci nesto lose.
Kraj jeste problematican, nazalost.
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 25/03/2006 : 22:17:39
|
OK, loše sam se izrazio.
Trojka se fokusirala na Adama, i dok tehnički jeste popunjavanje rupa i povezivanje stvari - to su rupe i stvari koje su vuku od broja jedan, te smo dugi niz godina čekali da ih saznamo.
Desetka je druga priča - ona se skoncentrisala na Mariju i Javu, i kao takva odlično funkcioniše.
Ali Crveni kralj? Nit me je nešto posebno zanimala povezanost Nove Atlantide sa SDA pričama, nit je Recagno uspeo da se skoncentriše na ijedan lik i načini ga barem malko interesantnim. Oduarpa u tragovima, pokušaj sa Neftis, i to je to.
Jednostavno, nije toliki problem što Marti ne nosi ovu priču - nego to što nijedan lik ne nosi ovu priču.
|
|
Topic |
|
|
|