Author |
Topic |
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 01/11/2007 : 14:22:55
|
My bad - Vietti kaže da njegova nova priča neće imati nikakve veze sa Babarogom - već sa sletanjem čoveka na Mesec. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
djukak
Senior Member
2938 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 15/11/2007 : 17:24:26
|
Može li neko objasniti šta znači tajanstvena rečenica koju upotrebljavaju Ljudi u crnom u mnogim zadnjim brojevima Martija. Kao neko odbrojavanje do nečega. npr. u SA br 60 Zemlja se trese u zadnjoj vinjeti lik kaže "Sad smo na minus Dvadeset". Da li je to već negde objašnjeno ili se objašnjenje još čeka... |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17081 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 16/11/2007 : 09:18:05
|
quote: Originally posted by djukak
Može li neko objasniti šta znači tajanstvena rečenica koju upotrebljavaju Ljudi u crnom u mnogim zadnjim brojevima Martija. Kao neko odbrojavanje do nečega. npr. u SA br 60 Zemlja se trese u zadnjoj vinjeti lik kaže "Sad smo na minus Dvadeset". Da li je to već negde objašnjeno ili se objašnjenje još čeka...
Čitaj malo recenzije, u pitanju je ciklus Odbrojavanje, a počelo je u SA MM 57. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 16/11/2007 : 10:11:34
|
Može li neko objasniti šta znači tajanstvena rečenica koju upotrebljavaju Ljudi u crnom u mnogim zadnjim brojevima Martija. Kao neko odbrojavanje do nečega. npr. u SA br 60 Zemlja se trese u zadnjoj vinjeti lik kaže "Sad smo na minus Dvadeset". Da li je to već negde objašnjeno ili se objašnjenje još čeka...
Ajme, to rabe u zadnjih desetak epizoda... Neko slabo čita Martije. Odbrojavanje do armageddona kako vele, a i odbrojavanje do 2000. godine kad je predviđen smak svijeta! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
|
djukak
Senior Member
2938 Posts
Posted - 16/11/2007 : 17:33:17
|
Ma čitam ali ne možeš sve pohvatati. Najbolje bi bilo da ponovo pročitam sve brojeve ikada objavljene na ovim prostorima. ..... |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 17/11/2007 : 00:33:14
|
Ma čitam ali ne možeš sve pohvatati. Najbolje bi bilo da ponovo pročitam sve brojeve ikada objavljene na ovim prostorima. .....
Tako je... Sve ispočetka! Mada, ti si također u neznanju kao i Martin, ni on nema pojma što se skriva iza tog odbrojavanja. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17081 Posts
Posted - 17/11/2007 : 09:24:28
|
Ma čitam ali ne možeš sve pohvatati. Najbolje bi bilo da ponovo pročitam sve brojeve ikada objavljene na ovim prostorima. .....
Pročitaj recenziju MM SA 57/58 Slučaj Majorana. Tamo imaš par riječi o tome. |
|
|
djukak
Senior Member
2938 Posts
Posted - 17/11/2007 : 10:26:56
|
quote: Originally posted by delboj
Pročitaj recenziju MM SA 57/58 Slučaj Majorana. Tamo imaš par riječi o tome.
Uradio sam to. OK sada bar znam o čemu je reč. Hvala...
BTW čestitke na recenzijama koje si odradio. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17081 Posts
Posted - 19/11/2007 : 11:11:15
|
Hvala.
Za sve MM epizode obavezno treba pročitati recenzije, jer možeš saznati toliko novih detalja koji su ti promakli kod čitanja. Kreni redom sa čitanjem recenzija, to je najbolji način da riješiš neke nedoumice. |
|
|
big joco
Senior Member
Slovenia
1711 Posts
Member since 27/05/2003 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 07/12/2007 : 10:57:38
|
Povodom Mister Jinxa u NNovo doba, Vietti kaže - ne, nema više, neće ni biti, zaboravite ga.
A za Ljude u crnom - opet ništa, ali možda bude u budućnosti. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17081 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 08/01/2008 : 11:54:03
|
Konačno će se dohvatiti i te lunarne zavjere... Bilo je spomenuto već u jednoj epizodi postojanje teorija da se spust na Mjesec nikad nije ni desio i da su sve to makinacije USA vlade. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7816 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 08/01/2008 : 19:23:42
|
već vidim fabulu ovog martija. neko kuca na martijeva vrata i saopštava kako ima senzacionalu da se spust na mjesec nikad nije desio, nego da je sve mahinacija američke vlade i fotomontaža rađena u nekoj tajnoj bazi cia-e, fbi-a, vojske i slično. i stric marti se prihvati posla da otkrije da li zaista "u grmu leži zec" ili ne i pritom otkriva "nemoguće" stvari koje nismo mogli ni zamisliti.
dobra naslovnica. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
viktor14
Senior Member
Croatia
1119 Posts
Member since 06/08/2007 |
Posted - 08/01/2008 : 22:52:47
|
quote: Originally posted by I like girlz
već vidim fabulu ovog martija. neko kuca na martijeva vrata i saopštava kako ima senzacionalu da se spust na mjesec nikad nije desio, nego da je sve mahinacija američke vlade i fotomontaža rađena u nekoj tajnoj bazi cia-e, fbi-a, vojske i slično. i stric marti se prihvati posla da otkrije da li zaista "u grmu leži zec" ili ne i pritom otkriva "nemoguće" stvari koje nismo mogli ni zamisliti.
dobra naslovnica.
Imamo vidovnjaka na forumu. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17081 Posts
Posted - 09/01/2008 : 10:17:59
|
Čitao sam u zadnje vrijeme nekoliko zanimljivih tekstova u Politikinom Zabavniku o toj zavjeri da se Amerikanci nikad nisu spustili na mjesec nego je sve snimljeno u pustinjama Nevade. Odlična tema za Martija, čudi me da nije još ranije detaljno obrađena u serijalu. Sviđa mi se što je naslovnica ovako kao kombinacija crteža i fotografije u pozadini. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 11/01/2008 : 10:58:12
|
quote: Originally posted by I like girlz
dobra naslovnica.
Mislim da će tu biti više toga. Nema šanse da utvrdi da se slijetanje na Mjesec nikad nije desilo. Ja sam rađe za alternativu da su tamo gore nešto našli i skrivali od naroda cijelo vrijeme, ili da su Ameri izgubili svemirsku trku sa Rusima i drugi došli na Mjesec. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 24/01/2008 : 14:05:54
|
Pročitah nekoliko poslednjih MM-ova (tnx, senka!), pa da podelim utiske.
Apsolutni favorit je, naravno, Amelija. Jeste da Moralesovi Martiji neretko izgledaju kao da Michael Moore piše trećerazrednu epizodu X files, ali ovde to odlično funkcioniše. Marti kao lik uhvaćen u nečemu užasnom što je veće od njega, Dijana i Java kao "žrtve", i naravno, sama Amelija, koja ne zna ko je i šta je, ali zna protiv čega je. Plus, Unit 731. Morao sam da guglam jer je delovalo neverovatno, ali da, zaista je postojao japanski koncentracioni logor u kome je pobijeno 200.000 kineza tako što su vivisecirali trudnice, vadili ljudima delove mozga, puštali ih da iskrvare na smrt, ubrizgavali im konjsku mokraću u bubrege, i širili zaraze tako što su deci delili čokoladne bombone zaražene antraksom. I da, još malo pa nikome od upravnika tog kampa nije ni dlaka sa glave zafalila. Lično sam odavno protivnik smrtne kazne, ali ovde je i ona preblaga. I jezivi kraj, jer - sve je bilo uzalud, kako uobičajeno i jeste. Surova, bolna, dirljiva, Poslednje putovanje Amelie Earheart je najbolji post-revolucionarni Marti... iako bi se dalo diskutovati da mu je ideološki i tematski više mesto u Dylanu.
O ostalome malko kasnije. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7816 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 24/01/2008 : 14:20:35
|
quote: Originally posted by Djole
Pročitah nekoliko poslednjih MM-ova (tnx, senka!), pa da podelim utiske.
Apsolutni favorit je, naravno, Amelija. Jeste da Moralesovi Martiji neretko izgledaju kao da Michael Moore piše trećerazrednu epizodu X files, ali ovde to odlično funkcioniše. Marti kao lik uhvaćen u nečemu užasnom što je veće od njega, Dijana i Java kao "žrtve", i naravno, sama Amelija, koja ne zna ko je i šta je, ali zna protiv čega je. Plus, Unit 731. Morao sam da guglam jer je delovalo neverovatno, ali da, zaista je postojao japanski koncentracioni logor u kome je pobijeno 200.000 kineza tako što su vivisecirali trudnice, vadili ljudima delove mozga, puštali ih da iskrvare na smrt, ubrizgavali im konjsku mokraću u bubrege, i širili zaraze tako što su deci delili čokoladne bombone zaražene antraksom. I da, još malo pa nikome od upravnika tog kampa nije ni dlaka sa glave zafalila. Lično sam odavno protivnik smrtne kazne, ali ovde je i ona preblaga. I jezivi kraj, jer - sve je bilo uzalud, kako uobičajeno i jeste. Surova, bolna, dirljiva, Poslednje putovanje Amelie Earheart je najbolji post-revolucionarni Marti... iako bi se dalo diskutovati da mu je ideološki i tematski više mesto u Dylanu.
O ostalome malko kasnije.
ni ja pojma o ovome nisam imao smrtna kazna bi za to bila ravna nagradi. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 25/01/2008 : 11:31:13
|
Elem, posle Amelije, Emoticon:-( deluje prilično slabije. I dalje tu ima fenomenalnih karakternih momenata (uglavnom na pustom ostrvu, ali i sa histeričnom Dijanom), ali je opet zavera po sredi, i da, ova epizoda deluje potpuno kao levičarski nastrojeni X files. Interesantno je videti Martija kao begunca ali fali više stranica da bi videli kako se jedan profesor snalazi van zakona. 3+
E sad, Grendel i Crno sunce... da ih nisam čitao jednu za drugom i da nisu izašle u relativno kratkom periodu jedna za drugom, bile bi mnogo bolje epizode. Ovako, kao da sam dva puta čitao istu priču - s tim što je Crno sunce, koje ima kakava takav istorijski zaplet, za nijansu bolji. S druge strane, Grendel ima neku emotivnu težinu sa Orlijem i večitim ljubavnim trouglom. Obe priče su manje više nastavak šestog giganta, i to je priča sa Lokijem, Morganom, Brunhildom, Kristinom i još raznim drugim elementima koja se vuče već godinama - da ne kažem, razvlači. Problem je što se glavni delovi konstantno odvijaju bez Martijevog znanja. Ipak nije u pitanju kiks kao sa Crvenim kraljem, gde je Marti samo sporedna ličnost, ali, majkumu, nakon nekih šest godina, valjda je publika zaslužila neki showdown između Martija i Lokija? Ne, naravno da nije, i sve se i dalje razvlači, ili još gore - završava tako da se ništa u stvari nije desilo. Ipak, solidne su to priče, bolje od većine stvari koje smo videli od Revolucije.
More later. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17081 Posts
Posted - 28/01/2008 : 11:05:05
|
Šteta što prozirna senka više neće dolaziti na forum, ova tema je duplo siromašnija bez njega. Ali poslao mi je neke informacije na mail, ima zanimljivih najava za ovu godinu. Iako je bilo najavljeno da će sve epizode biti kompletne ove godine će ipak ići jedna priča iz dva dijela. A specijal će biti bez trojca Dee, Kelly i Angie, bilo je i vrijeme. |
Edited by - delboj on 28/01/2008 11:49:58 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 28/01/2008 : 14:56:32
|
quote: Originally posted by Djole E sad, Grendel i Crno sunce... da ih nisam čitao jednu za drugom i da nisu izašle u relativno kratkom periodu jedna za drugom, bile bi mnogo bolje epizode. Ovako, kao da sam dva puta čitao istu priču - s tim što je Crno sunce, koje ima kakava takav istorijski zaplet, za nijansu bolji. S druge strane, Grendel ima neku emotivnu težinu sa Orlijem i večitim ljubavnim trouglom. Obe priče su manje više nastavak šestog giganta, i to je priča sa Lokijem, Morganom, Brunhildom, Kristinom i još raznim drugim elementima koja se vuče već godinama - da ne kažem, razvlači. Problem je što se glavni delovi konstantno odvijaju bez Martijevog znanja. Ipak nije u pitanju kiks kao sa Crvenim kraljem, gde je Marti samo sporedna ličnost, ali, majkumu, nakon nekih šest godina, valjda je publika zaslužila neki showdown između Martija i Lokija? Ne, naravno da nije, i sve se i dalje razvlači, ili još gore - završava tako da se ništa u stvari nije desilo. Ipak, solidne su to priče, bolje od većine stvari koje smo videli od Revolucije.
More later.
Jel Martin došao konačno u Agarthi u Crnom suncu? |
|
|
Topic |
|