Author |
Topic |
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 13/03/2014 : 15:27:55
|
Da, treba da moze da se pise kontrarecenizja, ali jedino ako je prvobitna recenzija previse kratka, stura ili puko prepricavanje.
Za ostalo postoje komentari citaoca.
I ja obavezno pogledam komentare odredjenih clanova pogotovo kada citam Zagorovo recenzije.
@Solare mislim da si ti odlican recezent i trebalo bi cesce da pises recenzije a i svi komentari su ti odlicni sa dosta slika i dobro objasnjeni! Takodje bi trebalo i Nagor da se aktivira u pisanju recenzija! |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 13/03/2014 : 15:30:28
|
quote: Originally posted by King Warrior
Dosada, u tom slucaju bi bio dovoljan i komentar na recenzijama, ali ako covjek bas zeli da istakne svoj tekst u vidu kontrarecenzije/druge recenzije, onda to ipak potvrdjuje moju tezu.
I sad ja opet moram ponavljati, u komentaru se ne može sve artikulirati kao u samoj recenziji, komentar je komentar a recenzija je ipak nešto više.
Ne potvrđuje tvoju tezu nikako ;) |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 13/03/2014 : 15:30:35
|
Dosada, u tom slucaju bi bio dovoljan i komentar na recenzijama, ali ako covjek bas zeli da istakne svoj tekst u vidu kontrarecenzije/druge recenzije, onda to ipak potvrdjuje moju tezu.
Ne bih se složio. Polaziš od pretpostavke da je "kontrarecenzija" uvijek motivirana reakcijom na originalan tekst što ne može biti slučaj.
Npr. ova moja (kontra)recenzija nema ama baš nikakve veze s originalnim tekstom. Želio sam ostaviti komentar na priču, ali bio je predug, nisam imao dovoljno prostora da kažem ono što sam želio pa sam zbog toga "napisao kontrarecenziju".
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-zs-852-854-ratnik-pekot/926/ |
Edited by - solar on 13/03/2014 15:32:04 |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 13/03/2014 : 15:33:03
|
quote: Originally posted by solar
Ne bih se složio. Polaziš od pretpostavke da je "kontrarecenzija" uvijek motivirana reakcijom na originalan tekst što ne može biti slučaj.
Npr. ova moja (kontra)recenzija nema ama baš nikakve veze s originalnim tekstom. Želio sam ostaviti komentar na priču, ali bio je predug, nisam imao dovoljno prostora da kažem ono što sam želio pa sam zbog toga "napisao kontrarecenziju".
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-zs-852-854-ratnik-pekot/926/
Naravno, nova recenzija ne smije biti odgovor na postojeću, već potpuno novi tekst/recenzija. |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 13/03/2014 : 15:38:55
|
quote: Originally posted by going going
@Solare mislim da si ti odlican recezent i trebalo bi cesce da pises recenzije a i svi komentari su ti odlicni sa dosta slika i dobro objasnjeni! Takodje bi trebalo i Nagor da se aktivira u pisanju recenzija!
Moj problem je taj što mi treba jako puno vremena za pisanje recenzije, nekada i mjesec dana. Previše prepravljam, nadopunjavam, tako da mi je na kraju dosta svega.:D Za razliku od mene npr. Patak ili DeeCay mogu puno brže pisati bez da gube na kvaliteti teksta tako da taj posao radije ostavljam njima.
Pisanje komentara mi najviše odgovara jer ne moram ispoštovati neku posebnu formu i nema beskrajng prepravljanja, preispitivanja, uglavnom ako nemam inspiracije jednostavno napišem par rečenica i to je to.
Slažem se za nagora. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19703 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 13/03/2014 : 15:39:25
|
quote: Originally posted by dosada
Da, uvijek je zanimljivo vidjeti različita mišljenja a u komentarima tro nije moguće do kraja artikulirati kao u samoj recenziji.
quote: Originally posted by King Warrior salje pogresnu poruku u smislu "pametniji sam i znam bolje".
Takva se poruka ne šalje, a to što netko to shvati i na ovaj način je drugi par cipela. Šalje se samo jedna poruka "Ovo je moje mišljenje koje se možda poklapa i s još nečijim mišljenjem, a možda i ne. Poklapa se ili ne nema veze, jer svatko ima svoj stav o nečemu/nekome."
Nismo djeca i ne budimo kompleksaši. To što je netko drugi napisao nešto drugačije od nas i s njim se (možda) složilo više ljudi, nikako ne znači da ono što sam napisao ja/mi ne valja.
Pričaj za sebe. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17045 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 13/03/2014 : 15:42:43
|
Da, treba da moze da se pise kontrarecenizja, ali jedino ako je prvobitna recenzija previse kratka, stura ili puko prepricavanje.
Kontrarecenzija ima smisla samo u izuzetnim slučajevima, ako postoje potpuno različiti pogledi na neku obrađenu temu. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 13/03/2014 : 15:45:08
|
Moj problem je taj što mi treba jako puno vremena za pisanje recenzije, nekada i mjesec dana. Previše prepravljam, nadopunjavam, tako da mi je na kraju dosta svega.:D
Svaka cast na zivcima. Ja sjednem za komp i napisem recku. To je to. Ukoliko je ne privedem kraju isti dan, ne mogu vise da nadjem inspiraciju i volju za dalje pisanje. Onda mi sve postaje nazor. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 13/03/2014 : 15:49:05
|
Moj problem je taj što mi treba jako puno vremena za pisanje recenzije, nekada i mjesec dana. Previše prepravljam, nadopunjavam, tako da mi je na kraju dosta svega.:D
Svaka cast na zivcima. Ja sjednem za komp i napisem recku. To je to. Ukoliko je ne privedem kraju isti dan, ne mogu vise da nadjem inspiraciju i volju za dalje pisanje. Onda mi sve postaje nazor.
Meni bas idu brzo, jer sam uglavnom inspirisan pricom. Izuzetak kod "Coveka koji je pobedio smrt" jer sam imao mnogo stvari navesti, "Skiptra Tin-Hinan" jer sam morao izbegavati spoilere i "Zagorov zakon" jer je za analizu a izabrao sam je ne zbog inspiracije nego da eliminisemo zagijeve epizode iz zs perioda. Ista me muka sada ceka sa "Ugasarovim ultimatumom". Ali zato Lazarus pici da je divota jedna
A kontrarecenzije su mi bukvalno isle ovako
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 13/03/2014 15:53:00 |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 13/03/2014 : 15:54:24
|
quote: Originally posted by delboj
Kontrarecenzija ima smisla samo u izuzetnim slučajevima, ako postoje potpuno različiti pogledi na neku obrađenu temu.
mislim da je to ukratko to |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 13/03/2014 : 15:56:43
|
Uh meni sporo ide pisanja recenzije takodje. Treba mi vreme da dobijem ideju kako cu da osmislim recenziju, pa dok ispisem, pa onda dok pronadjem slike na netu, pa je procitam par puta, pa onda ispravljam ovo, dodajem ono...
|
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9404 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 13/03/2014 : 15:57:33
|
Primijetite kako je najveći problem kod Zagora jer je većina recenzirana pa dokoni recenzenti ne znaju što bi sa sobom
Kontrarecenzija da ako ima dovoljno dobar razlog u suprutonm pišite recenzije nerecenziranih priča i amen. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 13/03/2014 : 16:01:02
|
Veliko NE! Svi ce navaliti na top ten price. A slabije epizode ce se totalno zanemariti.
Iznimka - Ako se pronadje jedna vrlo losa recenzija,kao sto je King pronasao,tu nema cile mile,to se brise i epizoda se stavlja opet na raspolaganje. Rijec "Kontrarecenzija",zamjeniti sa npr. "extra dodatak" od PP il koga bilo. |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8584 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 13/03/2014 : 19:04:36
|
quote: Originally posted by Deers
Primijetite kako je najveći problem kod Zagora jer je većina recenzirana pa dokoni recenzenti ne znaju što bi sa sobom
Hehehe, Zagoreni izgubljeni u prostoru |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8584 Posts
Posted - 14/03/2014 : 19:02:40
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Mislim, skoro smo prekrili pola veka epizoda...ostajemo bez opcija
Jednostavno...Počnite čitat nešto drugo |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 14/03/2014 : 23:56:11
|
Meni je svaka kontrarecenzija koja oplemenjuje dosadašnju/postojeću recenziju dobra... Bile ocjene iste ili različite. Tako dugo dok netko ne napravi kontrarecenziju neke moje recke! E onda ću ići u hajku na one koje kontriraju. Paro, jel te strah da slučajno ne kontrarecenziraju neku tvoju pa dižeš glas, ono tipa preemptive strike?
Uvijek mogu kontrarecenziju pretvoriti u tekst na temu, ali to mi je samo rasipanje materijala na više mjesta. Ovako su recenziju za date epizode na jednom mjestu plus komentari čitatelja. Da su patkove kontrarecke tek olako napisani tekstovi, ne bi ih samo tako stavio kao kontrarecke, no od ovakvih analiza nitko ne gubi. Ne znam zašto bi se originalni recenzent morao osjećati povrijeđenim ako se doda još jedna recenzija? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 14/03/2014 : 23:59:14
|
Ovaj Zagor vam je postao samo kamen spoticanja i izgovor za konflikte, možda da više uopće ne stavljamo više tekstove i recke o Zagoru, zarad duševnog stanja nacije... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 15/03/2014 : 00:07:07
|
Razgovori ugodni u Rabinovom mačku by Željac Porobija
Osvrt na Sfarovog Rabinovog mačka, stripovsko remek-djelce u kojem se susreće religiozno, filozofsko, kritičko i pruža se dobar pogled na bogatu židovsku kulturu. Da ne dužim, prepuštam riječ Željku (a on se prepustio Rabinovom mačku)...
Vinkovci rockaju! OBAVIJEST!
Od 14. do 15. ožujka u Rock klubu Ribnjak - rock veselica i prigodna strip manifestacija uz obilatu ponudu glasnih rockera i dobrog stripa! Zagreb zaposjeda vinkovačka groznica!
Tjedne crtice #218
Bez milosti za Colemana Zagor ZG ALM 12 | 96 str. by King Warrior
Joe Coleman, opasni zlikovac, teško je ranjen tijekom sukoba sa skupinom Seneka, koji su ga zarobili. Odmetnikovi saučesnici, krvožedna braća Williams, vjeruju da je on umro. Coleman je jedini koji zna gdje se nalazi zlato koje je sakrio nakon krađe. Nadalje, tu je nagrada za njegovo uhićenje koja privlači pozornost mnogih, tako da su Seneke odlučili da zatraže Zagorovu pomoć kako bi mogli razbojnika isporučiti pravdi i kasirati novac.
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 15/03/2014 : 02:07:39
|
quote: Originally posted by DeeCay
Meni je svaka kontrarecenzija koja oplemenjuje dosadašnju/postojeću recenziju dobra... Bile ocjene iste ili različite. Tako dugo dok netko ne napravi kontrarecenziju neke moje recke! E onda ću ići u hajku na one koje kontriraju. Paro, jel te strah da slučajno ne kontrarecenziraju neku tvoju pa dižeš glas, ono tipa preemptive strike?
Uvijek mogu kontrarecenziju pretvoriti u tekst na temu, ali to mi je samo rasipanje materijala na više mjesta. Ovako su recenziju za date epizode na jednom mjestu plus komentari čitatelja. Da su patkove kontrarecke tek olako napisani tekstovi, ne bi ih samo tako stavio kao kontrarecke, no od ovakvih analiza nitko ne gubi. Ne znam zašto bi se originalni recenzent morao osjećati povrijeđenim ako se doda još jedna recenzija?
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 15/03/2014 : 02:18:34
|
Uvijek mogu kontrarecenziju pretvoriti u tekst na temu, ali to mi je samo rasipanje materijala na više mjesta. Ovako su recenziju za date epizode na jednom mjestu plus komentari čitatelja. Da su patkove kontrarecke tek olako napisani tekstovi, ne bi ih samo tako stavio kao kontrarecke, no od ovakvih analiza nitko ne gubi. Ne znam zašto bi se originalni recenzent morao osjećati povrijeđenim ako se doda još jedna recenzija?
Svaka ti je na mjestu! |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8584 Posts
Posted - 15/03/2014 : 05:02:34
|
Oh, gospodin urednik se odlučio javiti. Baš lijepo No uglavnom, dopušteno je recenziranje već recenziranih epizoda. Zahvaljujemo na odgovoru. Carry on |
|
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8584 Posts
Posted - 15/03/2014 : 05:12:14
|
Paro, jel te strah da slučajno ne kontrarecenziraju neku tvoju pa dižeš glas, ono tipa preemptive strike?
Tresu mi se gaćice..
Ne, nego bi trebao bit tvoj zadatak da o ovakvim odlukama ubuduće obavjestiš i ostale recenzente kako se ne bi trebalo gubit vrijeme na ovakve rasprave. |
|
|
|
Topic |
|