forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Ridjobradi - Libellus
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 34

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 26/02/2008 : 14:10:22  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 26/02/2008 : 19:35:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gaston
(a bilo ih je svakakvih...).

Jos jednom, hvala na sugestiji!

Bogme su se i svakojaki zrakoplovi koristili 1926...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

krsta misic
Starting Member

Serbia
90 Posts

Member since 25/07/2007

Posted - 27/02/2008 : 00:20:56  Show Profile Show Extended Profile  Send krsta misic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

sve se greske ispravljaju - nema tu copyrighta - a nije da nema grešaka i u francuskim originalima - a ova je uočena...no svejedno hvala na ovakvim primjedbama - uvijek dobro dodju

Kada vec pricamo o greskama da pitam i ovo (mada ne verujem da se tako nesto ''sme'' raditi)- naime postoji dosta gresaka u bojanju pojedinih tabli (sto je narocito uocljivo u prva dva albuma), pa je li moguce ubuduce ispraviti i neke od tih gresaka a da se ne narusi copyright i originalni rad? Jasno, mislim na manje greske, ne na neke vece intervencije, naravno.
Steta je sto cesto odlican Hubinonov crtez bude upropasten diletantskim mazanjem nekog amatera. Mislim da su francuzi trebali kada su poceli sa reizdavanjem svih epizoda kroz integrale, da ''rekonstruisu'' bojanje najmanje prva dva albuma, a mozda i poslednja dva Hubinonova. Bas kod ''Kralja sedam mora'' je narocito uocljiva gruba razlika u bojanju izmedju lose prve i sjajne druge polovine albuma.

Mikula, cim Limar dovede one iz pekare, neka dodje ovamo...
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 27/02/2008 : 00:43:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Koliko znam Francuzi i jesu radili neke preinake i ispravke i na koloru, a to je i vidljivo
ako se uporede neka straija izdanja s integralima. Koliko su oni sami mogli/zeljeli/smjeli to ne znam.
Kao sto je vec navedeno, mi za Ridjobradog nemamo materijale, nemaju ih ni francuzi
pa nam nemaju sto dati, vec moramo skenirati integrale.
No sken nije samo sken, vec je tu puno obrade i dorade onoliko koliko se smije.
Usudio bih se reci da je Melina od njihovih tabla napravila jos bolje nase izdanje,
i u smislu kolora i svega ostalog. To su i sami Francuzi potvrdili.
Sjecam se jos trenutka koliko dugo su buljili u prve brojeve prosto nevjerujuci sto je napravljeno iz skenova.
Dakle Melina po tom pitanju napravi doista koliko se moze i smije.
Inace oko svega su jako strogi, primjerice svaki put za svaku knjigu moramo im poslati
par stranica kao uzorak da bi potvrdili da to moze ici u tisak...
Ima kolora koji su doista izvorno mogli biti bolji, no nazalost tu tesko mozemo nesto napraviti.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 27/02/2008 : 08:38:09  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
inace sto se tice greske sa 1860 - om -nju ponavljaju francuzi i u albumu i u integralu 3, i njemci u Der Totenkopf insel - idu sa 1860-om
kod nas je situacija drukčija u gigantu 3 "Potraga za blagom" ide sa 1760? godinom kao i u stripoteci 95 - Riđobradi napada - očito je neko primjetio grešku ali nije dokučio kako je dobro ispraviti (a očito vole kasne sedamdesete jer je i u superu 25 Slepi putnik avantura datirana sa 1773 iako je u stripoteci 43 dobro datirana sa 1733) - 1680 je moguć i logičan izbor ako se povodimo tipfehlerom ali ne dovoljno dobar jer da jeste 1680 godina Tronogi ne bi mogao zaključiti kako je tu netko bio prije Morgana - 1688 je morgan umro/nestao i tronogi ne bi mogao zaključiti da je "TU neko bio puno prije Morgana - čak ni prije Morgana jer u tom trenutku tronogi ne zna točno kad je Morgan bio na otoku - a ako je nestao '88 mogao je biti i '80 na otoku - mogao ga je tada prvi put otkriti baš osam godina ranije...dakle godina bi trebala biti puno ranija možda 1660 je već moguća ali opet je i u to doba Morgan mogao biti na otoku - ako je rođen 1635 - 1660 je imao 25 godina a već 1665 zapovijedao je vlastitim brodom - jedini ispravni trag nam može dati ime fregate - ako uspijem pronaći englesku fregatu o kojoj je riječ
i imajući u vidu da je prva engleska frigata u službu puštena 1645 - dakle traženi period bi mogao biti negdje između 1645-1655 - ali to je sve u sferi nagađanja

Edited by - rommel on 27/02/2008 09:39:36
Go to Top of Page

krsta misic
Starting Member

Serbia
90 Posts

Member since 25/07/2007

Posted - 27/02/2008 : 10:16:53  Show Profile Show Extended Profile  Send krsta misic a Private Message  Reply with Quote
Inace, je li poznato zasto su u gigantu izbacene pojedine table 7. albuma (''potraga za blagom'')? Nekakva cenzura ili nesto drugo?

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 27/02/2008 : 11:47:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ne sićan se da su izbačene... ima ukupno 45, ako se ne varam.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 27/02/2008 : 12:17:48  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Ne sićan se da su izbačene... ima ukupno 45, ako se ne varam.

ima neka razlika izmedju francuskog albuma i integrala - neke su table drukcije kadrirane i te izmjene su vrsene kao da bi se zadovoljila forma albuma - ne sjecam se bacit cu oko - a integral je vratio nazad na normalno stanje - provjeriti cu kako je objavljeno u stripoteci i gigantu - ali vjerojatno s obzirom na datum izlaska je da su one isle po principu albuma a ne integrala a sad da li je jos nesto izbacivano morati cu uporediti sve...
Go to Top of Page

krsta misic
Starting Member

Serbia
90 Posts

Member since 25/07/2007

Posted - 27/02/2008 : 14:07:13  Show Profile Show Extended Profile  Send krsta misic a Private Message  Reply with Quote
Ima ih ukupno 49, u gigatnu nedostaju cetiri. Ne znam kako je u stripoteci.

Najpre tabla 9, objavljena je samo prva 1/4 te table na koju su nakacene 3/4 table 10 (vrlo cudno resenje). Dakle tu fali 3/4 devetke i prva 1/4 desetke.
Zatim tabla 13 (u gigantu je to 12, zbog razlike u numeraciji), isti slucaj. Objavljena je prva 1/4 te i 3/4 sledece table 14. Opet znaci nedostaju 3/4 + 1/4 tabli.
Zatim nedostaje citava tabla 37 (u gigantu izmedju 34 i 35).
I najzad, iz table 39 (u gigantu 36) objavljene su prve 3/4 vezano sa 1/4 table 40. Dakle nedostaje poslednja 1/4 na 39 i prve 3/4 na sledecoj tabli 40.
Cudno je to sto je i numeracija tabli (''HM-A/B'') u gigantu drugacija, tako da se uopste ne primecuje nedostatak ovih pasica.

U svakom slucaju, nadam se da ce libelus objaviti kompletnu epizodu, dakle svih 49 tabli.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27652 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/02/2008 : 14:22:03  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
sada si im dao za misliti

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 27/02/2008 : 14:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

kome?...libellusu ne jer idu prema integralima a tamo je sve nema greske
Go to Top of Page

The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts

Member since 10/12/2006

Posted - 27/02/2008 : 14:53:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit The Hammer of Hell's Homepage  Send The Hammer of Hell a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Je li to znači i da Libellus ide prema integralima ili "i da Libellus ide prema integralima"?

www.stripgen.com
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27652 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/02/2008 : 14:59:48  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

imat će svih 49 tabli?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 27/02/2008 : 15:11:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by krsta misic

Ima ih ukupno 49, u gigatnu nedostaju cetiri. Ne znam kako je u stripoteci.

Najpre tabla 9, objavljena je samo prva 1/4 te table na koju su nakacene 3/4 table 10 (vrlo cudno resenje). Dakle tu fali 3/4 devetke i prva 1/4 desetke.
Zatim tabla 13 (u gigantu je to 12, zbog razlike u numeraciji), isti slucaj. Objavljena je prva 1/4 te i 3/4 sledece table 14. Opet znaci nedostaju 3/4 + 1/4 tabli.
Zatim nedostaje citava tabla 37 (u gigantu izmedju 34 i 35).
I najzad, iz table 39 (u gigantu 36) objavljene su prve 3/4 vezano sa 1/4 table 40. Dakle nedostaje poslednja 1/4 na 39 i prve 3/4 na sledecoj tabli 40.
Cudno je to sto je i numeracija tabli (''HM-A/B'') u gigantu drugacija, tako da se uopste ne primecuje nedostatak ovih pasica.

U svakom slucaju, nadam se da ce libelus objaviti kompletnu epizodu, dakle svih 49 tabli.

U Gigantu i Stripoteci je ista verzija... po 45 stranica. Takva je verzija i u originalnim albumima tako da to nije bilo kasapljeno od strane domaćih izdavača. I ako se sjećam čak je u Gigantu ostao vidljiv trag kod tiska koji sugerira tvoju verziju kasapljenja. Ako ti gledaš izdanje iz Integrala onda si u pravu i nedostaju te stranice. Prvotno izdanje albuma ima "samo" 45 stranica pa je valjda naknadno ispravljeno za integral, kao što je to bilo i sa prve dvi epizode. Nemam drugog objašnjenja.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 27/02/2008 : 15:13:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

kome?...libellusu ne, jer idu prema integralima a tamo je sve, nema greske

Evo ja doda dva zareza

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 27/02/2008 : 15:54:41  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
ja ti ne zarezujem nikoga
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 27/02/2008 : 15:56:16  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

imat će svih 49 tabli?

naravno to je bilo očito i iz prvog albuma jer ni prvi francuski album nije bio potpun - do integrala - libellusov je potpun
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27652 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/02/2008 : 16:10:37  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Znači u fr integralima te stranice su doživjele svoju premijeru?sve od kada su bile nacrtane stale su u bunkeru do integrala?ludo.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 27/02/2008 : 16:44:35  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znači u fr integralima te stranice su doživjele svoju premijeru?sve od kada su bile nacrtane stale su u bunkeru do integrala?ludo.

istinito i to je ono što sam pominjao par postova prije o restrukturiranju tabli
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 27/02/2008 : 16:50:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
A ne zaboravimo da je tadašnji standard bija 30 tabli po priči. Pa su rađene kratke priče koje su dopunjavale broj stranica do albumskog formata. Ne konkretno kod Riđobradog nego općenito... u BD produkciji.
Svakakvih intervencija je bilo u prilagodbama za albumsko objavljivanje. Pa koliko je, baš kod Riđobradog, prošlo godina da se objavi kraj druge epizode... dvadesetak, čini mi se???

Go to Top of Page

Vid
Senior Member

Slovenia
1257 Posts

Member since 07/10/2004

Posted - 27/02/2008 : 21:14:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Vid a Private Message  Reply with Quote
Kad se več priča o greškama, koje bi se mogle ispraviti. U cijelom Riđobradom nema ni jednog uzvika AAAHHHYYYYAAAKKK. Mislim, da bi se to moglo ispraviti.
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16744 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 28/02/2008 : 11:44:16  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 28/02/2008 : 13:54:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>

Ja mislim da risbo ima nekog 'bota koji za njega posta ovakve odgovore i nabija mu postove.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 28/02/2008 : 13:55:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>A ne zaboravimo da je tadašnji standard bija 30 tabli po priči.

A?

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 28/02/2008 : 14:03:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Mislim na epizode koje su šezdesetih ( a neke i sedamdesetih )uglavnom imale po 30 tabli. Masa je takvih i kod nas objavljena. Ne govorim o Riđobradom. Govorim o epizodama iz niza drugih serijala koji su u albumskom pojavljivanju imali po dvi priče da bi zadovoljili standard 44-48 tabli.

Go to Top of Page
Page: of 34 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000