Author |
Topic |
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6303 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 18/07/2022 : 05:56:25
|
quote: Originally posted by Peyo
Dwayne i ekipa, samo nastavite, rasturate !
Peyo kraljino!
|
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18973 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 18/07/2022 : 09:56:42
|
Sva čast izdanju ali ko ima Strip Agent HC Fordove, bar prvih 75 ili koliko jih bilo izdano,.. ne vidim neki smisao da ima i ovo.. Ali ako je netko bas veliki fan Alana, potpuno ga razumem da hoce i ovo izdanje Libellusa.. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 18/07/2022 09:57:17 |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6410 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 18/07/2022 : 10:59:17
|
Da se prebacimo s poezijom na temu "Alan Ford u izdanju Libellusa"? Manhunterovo uzrujavanje, koje je očito fokusirano na taj topik, dat će svemu dodatnu humorističnu notu. |
|
|
Edi B
Average Member
Croatia
803 Posts
Member since 21/05/2020 |
Posted - 18/07/2022 : 12:41:32
|
quote: Originally posted by VALTER
Da se prebacimo s poezijom na temu "Alan Ford u izdanju Libellusa"? Manhunterovo uzrujavanje, koje je očito fokusirano na taj topik, dat će svemu dodatnu humorističnu notu.
Ako se prebacimo na taj topik, brzo cemo da ugasimo sveču |
|
|
bvagner3
Senior Member
Croatia
2332 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 18/07/2022 : 14:38:24
|
Ja imam klasike,glancere 240 komada trenutno,i sasvim sam zadovoljan s njima(nadam se da budem imao 280:)),da ne moram sad rupu do Borgisa krpati s Vjesnikovima,koji su rijetki,a neki i skupi,a i ružno bi to izgledalo na polici.Doduše prošli tjedan sam epizodu AF-Živa mumija solidno očuvanu našao za oko tri kune na lokalnom buvljaku,ali takve stvari su rijetkost tamo.Kao što sam rekao bez obzira na cijenu,ne pada mi napamet kupovati Libellusovo izdanje,jer te epizode imam u već nekoliko verzija,radije ću te novce potrošiti na nešto što nemam. |
#!?? |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40459 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 18/07/2022 : 14:45:35
|
Imao sam HC 1-200 i prodao da bih ovo kupovao. Razlog osnovni je bio uniformisanost kolekcije nakon 200-ke. Ja ne mogu to sarenilo da podnesem. Od 2 ili vise izdavaca jedna kolekcija. Zato sam se sada resio i ovog JDJP kompleta. Darkwood krenuo, nastavila Golkonda, izdao i Phoenix i VC. Ma adios... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29620 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 18/07/2022 : 15:10:31
|
Planirao sam i ja tako, prodati SA AFa Zao mi je sto je cijela prica stala sa brojem 200
Ali onda sam stavio brojke na papir i zakljucio da se to ne isplati Apsolutno sam uvjeren da ce cijena preskociti 300kn nakon pocetnih 75 brojeva (odnosno 25 libellusovih knjiga), ako ne i prije |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2791 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 18/07/2022 : 15:13:28
|
Iako imam SA prvih stotriest Kupio i LL jer mi neće obid pojest Nije bolest nego kolekcionarski Felling, The Best! nisam zločest ništa obijest samo pišem Libellus manifest. manhunter, ne me u zatvor odvest, u pravila zajebanciju brzo uvest. |
Edited by - verab on 18/07/2022 15:41:33 |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10399 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40459 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 18/07/2022 : 15:37:22
|
quote: Originally posted by supermark
Planirao sam i ja tako, prodati SA AFa Zao mi je sto je cijela prica stala sa brojem 200
Ali onda sam stavio brojke na papir i zakljucio da se to ne isplati Apsolutno sam uvjeren da ce cijena preskociti 300kn nakon pocetnih 75 brojeva (odnosno 25 libellusovih knjiga), ako ne i prije
S obzirom da cene sirovina i svega skacu moguce je. Ali kontam da nece drasticno opasti broj kupaca. Ja znam za dva drugara koji ne skupljaju stripove a uzeli su ovo i nastavice.. Nije ovo jos doslo do svih. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Lorda
Average Member
Croatia
658 Posts
Member since 07/11/2002 |
Posted - 18/07/2022 : 15:58:29
|
Izgleda da su Dade bili u pravu kada su odredili broj od 700 komada. Prvi se brojevi uvijek najviše kupuju a koliko vidimo za sada ni ti prvi nisu razgrabljeni. Sigurno kroz kraće vrijeme hoće ali za sada još nisu.
Isto tako prvih 75 brojeva će se također prodati kroz neki period a nakon toga vjerojatno strelovit pad prema dolje, po do sada viđenom ići ce broj tiskanih dolje a cijena gore. Dok ne dođe na neku manju cifru likova koji će kupovati bez obzira na nakladu i cijenu. |
Edited by - Lorda on 18/07/2022 15:59:51 |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14032 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 18/07/2022 : 16:05:40
|
quote: Originally posted by Lorda
Izgleda da su Dade bili u pravu kada su odredili broj od 700 komada. Prvi se brojevi uvijek najviše kupuju a koliko vidimo za sada ni ti prvi nisu razgrabljeni. Sigurno kroz kraće vrijeme hoće ali za sada još nisu.
Isto tako prvih 75 brojeva će se također prodati kroz neki period a nakon toga vjerojatno strelovit pad prema dolje, po do sada viđenom ići ce broj tiskanih dolje a cijena gore. Dok ne dođe na neku manju cifru likova koji će kupovati bez obzira na nakladu i cijenu.
A takvih će uvijek biti, bez obzira na izdanje. |
|
|
StripArt
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
309 Posts
Member since 14/04/2019 |
Posted - 18/07/2022 : 17:36:04
|
Prvi SSB Čelična pandža a i prvog Alan Forda (SSB) sam kupio još kao osnovnoškolac i manje-više dugo sam kupovao stripove a pogotovo Alan Forda. Promjene izdavača/edicija su učinile da mi je polica sa stripovima svih boja. Ideja da imam sve Alan Fordove istog izdanja je veoma primamljiva ali je cijena prevelika, barem za mene. Vjerojatno se uključim kada i ako nekada Libellus prestigne ediciju NID Nova serija. No želim im svu sreću i puno kupaca. Do daljnjeg ću ovo izdanje samo evidentirati u RBS. |
Everyone is entitled to their own opinion, but not their own set of facts. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25454 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 18/07/2022 : 17:59:01
|
quote: Originally posted by ivi skoj
Plej of d dej bi mi bio da Hunter napiše neki stih o utamničenju Libellustihovaca.
Htedoh nešto da radim Ali napolju je vruće Najbolje mi je bilo Ostati kod kuće
Čitam forum a znoj mi se sliva da izbacim nekog Baš mi se sad sniva
Dežurna ekipa, mlada i poletna piše poeziju i zbog toga je sretna Zaigra mi srce Evo meni šanse Izbaciću nekog pazeći na nijanse
Njih devetorica dobiše sad ban Neko 48h a neko malo više Zbog toga sam sad ja razdragan Kažu da je leto A ja čitam da je sezona u kurcu Ako ništa drugo Uživaće na suncu
Biće toga još Čim se oni vrate Ja ih izbacujem A drugi situaciju prate
Ne brinite ništa Proći će i leto Na jesen ćemo se fino Sećati na sve to
Jedino što me brine da nekog ne zaboravim Vratiti iz bana Na godišnjem sam odmoru To bi bila baš banana
Pišite na mejl Ako vam je sloboda kasna Nadam se da sam Dovoljno bio jasan
Ukoliko još neko želi Iskusiti ban Za nova izbacivanja Sam ja uvek spreman
Hvala sad na pažnji I do sledećeg pisanja Vruće je još uvek Ali sam barem razdragan
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 18/07/2022 18:03:27 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29620 Posts
Posted - 18/07/2022 : 18:08:39
|
quote: Originally posted by Lorda
Kako su dobro odredili tiraž kad su sve rasprodali u pola sata? I to kazem ozbiljno Oni moraju imati na lageru tog izdanja sljedecih godinu dana, da se u svakom trenutku mogu priključiti novi kolekcionari |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25454 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 18/07/2022 : 18:18:36
|
Zamisli ti imaš firmu za koju plaćaš prostor, struju, porez i takse. Glavna delatnost firme je objavljivanje stripova. Uložiš novac u jedno izdanje, odštampaš ga i dobiješ narudžbinu za čitav tiraž. I onda kažeš "a ne, ostaviću 100 komada na strani, možda se za godinu, dve, tri pojavi neko ko bi možda kupio taj strip". Sigurno bi tako uradio, zar ne? |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29620 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29620 Posts
Posted - 18/07/2022 : 18:30:07
|
Ali nije pitanje što bi netko napravio u kojemu slučaju ili ne bi Pitanje je da li je tiraž točno određen ili nije
Ovo tvoje pitanje "što bi supermark napravio kad bi bilo očito da je tiraž pogrešno procijenjen" je nešto o čemu sad ne razglabamo |
Edited by - supermark on 18/07/2022 18:32:52 |
|
|
mmihoci
Senior Member
1115 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 18/07/2022 : 19:02:42
|
Da li je tiraž krivo procijenjen nakon nekoliko mjeseci najava i predbilježbi u stripranicama i LL-u, ne bih rekao. Ako si se predbilježio (u striparnici ili kod LL-a) onda si 4 knjige dobio za 650 kuna, a u knjižarama je 1 knjiga 225 kuna.
Precijenjeni tiraži drže novac "zarobljen" godinama, pogotovo ako si izdavač koji radi samo "kolekcionarska" izdanja i k tome komercijalna koja Država ne potpomaže. K tome ta izdanja su najjeftinija prva 2 mjeseca.
Dakle, za očekivati je da oni koji se predbilježe za komplet koji je dosta jeftiniji da će toliko kupaca u konačnici biti. Očekivati da će poslije u idućih godinu dana otići i ostatak od 50,100 ili više knjiga je po meni iluzorno.
Mislim čak da su Striparnice (bar neke) preuzele taj rizik da imaju više primjeraka nego samih rezervacija.
Morate shvatiti da nitko neće "podmetnut leđa" umjesto vas.
One koje zanimaju takva izdanja morali bi se naučiti na koji način rezervirati ono što ih zanima. Nema druge.
|
Edited by - mmihoci on 18/07/2022 19:03:59 |
|
|
shizma
New Member
101 Posts
Member since 07/02/2020 |
Posted - 18/07/2022 : 19:34:17
|
quote: Originally posted by manhunter
Zamisli ti imaš firmu za koju plaćaš prostor, struju, porez i takse. Glavna delatnost firme je objavljivanje stripova. Uložiš novac u jedno izdanje, odštampaš ga i dobiješ narudžbinu za čitav tiraž. I onda kažeš "a ne, ostaviću 100 komada na strani, možda se za godinu, dve, tri pojavi neko ko bi možda kupio taj strip". Sigurno bi tako uradio, zar ne?
Da sam stripofil i pravi profi i da ne gledam kako odmah prodati sve do jednog izdanja jer nemam love za jedno skladište srednje veličine za svoje knjige, da, baš tako bih napravio. Omogućio da svega što izdam ima u zalihi a ne pak prevelikoj jer eto, netko bi se mogao priključiti na vlak a sigurno neće početi raditi kolekcije na pola.
Ovako, kako se kalibrira tiraž i opasno balansira sa tiraž - cijena odnosom (manji tiraž neminovno jednako veća cijena) samo daje do znanja da oni, ili žive na rubu cijelo vrijeme ako razumijete pjesničku slobodu izražavanja ili su samo bezobrazni i žele veću zaradu što prije igrajući na kartu stalne klijentele, tj. cirka 200 ljudi. Tu je ključno pitanje koliko je stalne klijentele a to se pak ispita npr. sa prodajom slijedećih x izdanja MrNoa jer koja i kakva osoba je spremna keširati cca 150 kuna za boneli epizodu...pazi boneli epizodu!!! Ma da je dijamantna a ove npr. MrNo što nadolaze svi koji išta znaju o stripu znaju da te epizode to nisu. :)...150 kuna za boneli epizodu!!!! aloha!? E tko je spreman to platiti taj će kupiti doslovno i govno u celofanu...pa ljudi, novi najnoviji boneli mjesečnici su cca 33 kune a i to je puno. 150 kuna za boneli epizodu, e stvarno me to šokira.
Nego, kako je vlasnik Fibre uspio održati iole normalne cijene za isto luksuzne a uz to dobre stripove...vjerojatno sufinanciranjem države, ne znam ali smatram da je to jedini ispravan način...inače biti će zanimljivo gledati na koji način će izdurati duge serijale koje su počeli do kraja.
Ja im ne želim zlo, zbilja ne...pa ljudi izdaju stripove a ja stripove volim čitati ali na žalost, ovo sa npr. MrNo (a ima još primjera) odavno je postala obična travestija....ponavljam, 150 kuna za boneli epizodu eeeej, da si sergiu rekao da će mu se mjesečne epizode (98 str) u hrvatskoj prodavati za 20 eura taj bi iz milana odmah preselio firmu u zagreb. :)
|
Edited by - shizma on 18/07/2022 19:38:42 |
|
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 18/07/2022 : 20:04:15
|
# shizma
Nema potrebe da išta sele. Posjeti samo Bonelli trgovinu u Milanu pa ćeš vidjeti cijene kolekcionarskih HC izdanja Bonellija. Puno više od 20 eura.
A i zašto ne bi bili, Bonelli su dobri stripovi itekako zaslužuju i jedno takvo izdanje.
A kome je to skupo uvijek imaju i jeftina SC ili kiosk izdanja.
|
Edited by - logo111 on 18/07/2022 20:21:22 |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2729 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 18/07/2022 : 20:04:18
|
Napise kilometarski post, i misli da je rekao nesto pametno, sto nitko drugi nije shvatio prije njega...bravo mimi, bravo...
Problem je za godinu dana, sto ce se pojaviti netko, ko bi kupio i za 225kn, ali izdanja biti nece, to je problem... Problem je danas, i sto kada krenes kupovati, nemas sigurnost da sledeca tura nije rezervisana na vrijeme, naklade konstantno padaju, cijene skacu, i to normalnog covjeka dovodi u stanje anksioznosti, umjesto razonode, svojevrsnog ventila, sto citanje stripova i jeste... |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2729 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 18/07/2022 : 20:09:09
|
Libellus je sjajno poceo, i ima za dugotrajne Boneli serijale, nesto sto drugi nemaju, na prvom mestu dinamiku, koja je neupitna, a tu je i kvaliteta izrade, ali se vremenom to pretvorilo u cirkus. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 18/07/2022 : 20:09:43
|
quote: Originally posted by supermark
Naravno da ne Rekao bih, očito sam pogriješio u procjeni tiraža, odštampati ću još 100 primjeraka
Jedinična cijena primjerka iz te dodatne naklade od 100 komada bi bila puno veća od cijene primjerka iz naklade od 700 komada. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
mmihoci
Senior Member
1115 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 18/07/2022 : 20:46:16
|
quote: Originally posted by shizma
quote: Originally posted by manhunter
Zamisli ti imaš firmu za koju plaćaš prostor, struju, porez i takse. Glavna delatnost firme je objavljivanje stripova. Uložiš novac u jedno izdanje, odštampaš ga i dobiješ narudžbinu za čitav tiraž. I onda kažeš "a ne, ostaviću 100 komada na strani, možda se za godinu, dve, tri pojavi neko ko bi možda kupio taj strip". Sigurno bi tako uradio, zar ne?
Da sam stripofil i pravi profi i da ne gledam kako odmah prodati sve do jednog izdanja jer nemam love za jedno skladište srednje veličine za svoje knjige, da, baš tako bih napravio. Omogućio da svega što izdam ima u zalihi a ne pak prevelikoj jer eto, netko bi se mogao priključiti na vlak a sigurno neće početi raditi kolekcije na pola.
Ovako, kako se kalibrira tiraž i opasno balansira sa tiraž - cijena odnosom (manji tiraž neminovno jednako veća cijena) samo daje do znanja da oni, ili žive na rubu cijelo vrijeme ako razumijete pjesničku slobodu izražavanja ili su samo bezobrazni i žele veću zaradu što prije igrajući na kartu stalne klijentele, tj. cirka 200 ljudi. Tu je ključno pitanje koliko je stalne klijentele a to se pak ispita npr. sa prodajom slijedećih x izdanja MrNoa jer koja i kakva osoba je spremna keširati cca 150 kuna za boneli epizodu...pazi boneli epizodu!!! Ma da je dijamantna a ove npr. MrNo što nadolaze svi koji išta znaju o stripu znaju da te epizode to nisu. :)...150 kuna za boneli epizodu!!!! aloha!? E tko je spreman to platiti taj će kupiti doslovno i govno u celofanu...pa ljudi, novi najnoviji boneli mjesečnici su cca 33 kune a i to je puno. 150 kuna za boneli epizodu, e stvarno me to šokira.
Nego, kako je vlasnik Fibre uspio održati iole normalne cijene za isto luksuzne a uz to dobre stripove...vjerojatno sufinanciranjem države, ne znam ali smatram da je to jedini ispravan način...inače biti će zanimljivo gledati na koji način će izdurati duge serijale koje su počeli do kraja.
Ja im ne želim zlo, zbilja ne...pa ljudi izdaju stripove a ja stripove volim čitati ali na žalost, ovo sa npr. MrNo (a ima još primjera) odavno je postala obična travestija....ponavljam, 150 kuna za boneli epizodu eeeej, da si sergiu rekao da će mu se mjesečne epizode (98 str) u hrvatskoj prodavati za 20 eura taj bi iz milana odmah preselio firmu u zagreb. :)
Nisi ti ni stripofil ni profi a da si izdavač ne bi dugo trajao. Prema ovim tvojim "uradi sam" stripovima si zapravo mutikaša (da ne kažem lopovčina). To je na kraju razumljivo jer nemaš poštovanja prema stvaralaštvu i radu autora i izdavača. |
|
|
Topic |
|