Author |
Topic |
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 12/06/2023 : 09:19:35
|
quote: Originally posted by ivanl
Nego, sto se LL Dylan Dog naslovnica tice, pa hoce li De Angelis uspjeti u kontinuitetu pogoditi dvaput Dylanovu istu fizionomiju? Svaki cover druga faca! Ovo je postalo nepodnosljivo fusiranje! Bas je zalosno.
Još gore, originalne naslovnice su odlične Tako je to kad trazis kruha pokraj pogače Poslije Brindisija se trebalo vratiti na Stana |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2704 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 12/06/2023 : 09:53:33
|
Nego, sto se LL Dylan Dog naslovnica tice, pa hoce li De Angelis uspjeti u kontinuitetu pogoditi dvaput Dylanovu istu fizionomiju? Svaki cover druga faca! Ovo je postalo nepodnosljivo fusiranje! Bas je zalosno.
Ovo me baš iznenadilo, nisam imao pojma da je ovo idalje De Angelis! |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 12/06/2023 : 11:35:08
|
quote: Originally posted by Paka01
Ovo me baš iznenadilo, nisam imao pojma da je ovo idalje De Angelis!
Vidi, da se razumijemo, ja sam nekad ranom zorom dolazio i stajao u redu za njegov crtz jer em je bio klasa od crtaca, em je toliko studiozno radio crtez fanovima da bi uspio napraviti 2-3 u dva sata. Znaci, toliko sam cijenio njegov rad da je ovo bilo potrebno napisati.
Ali sad. Danas. Ovo sto radi za LL, pa ovo je cista svinjarija. Ja se po stoti put, javno cudim Dadama, vrhunskim profesionalcima kako mu dopustaju da skrnavi ovako lijepu biblioteku. Njihovih ruku djelo. Nije mi to jasno. Ovo nije fuseraj, ovo je ruganje. A kakav je to samo nekad crtac bio... |
Los cukar na fritulama! |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 12/06/2023 : 11:41:41
|
Pa zato i kažem, De Angelis je (bio?) klasa od crtača, fenomenalan je na Nathanu, odakle ga jedino i znam. Ove DD naslovnice mi veze s vezom nemaju s njegovim stilom po kojem ga znam otprije. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Posted - 12/06/2023 : 11:46:33
|
quote: Originally posted by supermark
Još gore, originalne naslovnice su odlične Tako je to kad trazis kruha pokraj pogače Poslije Brindisija se trebalo vratiti na Stana
Jesu. Untrasnje copertine su izvrsne. Stano je jedan od trolista najboljih i najcjenjenijih naslovnicara u SBE. (Castellini, Stano, Villa) Njihovi coveri su i najskuplji.
Kao ideja da se knjige obogate posebnim radom gosta crtaca na njezinom 'licu', to je odlicno. Posebna biblioteka. Posebna naslivnica. Super stvar za kolekcionarsku knjigu. I to je Brindisi jako lijepo odradivao. Pasquale del Vecchio je nakon njega vec bio posve ozbiljan problem a ovo sad sa negdasnjim toliko velikim renomeom crtaca i umjetnika, Roberto De Angelis je sranje! I to treba jasno kazati. Unistava ovu DD bublioteku.
Primjer kako je to lijepo funkcioniralo je Magicni Vjetar gdje su gosti bili Parlov i Perovic, te su odradivali posao od jako korektnih do izvanrednih naslovnica. (U veliku korist prvog nad potonjim), ali sve je skupa bilo 5! Ovo kod Dylana postaje problem. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 12/06/2023 : 11:50:42
|
Odličan primjer su recimo i Parlov na Fibrinom Punisheru i R.M. Guera na Darkwoodovom Scalped. Mislim, znam da je tu manji broj naslovnica u pitanju nego kod LL, al svejedno. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Posted - 12/06/2023 : 11:53:28
|
Pa zato i kažem, De Angelis je (bio?) klasa od crtača, fenomenalan je na Nathanu, odakle ga jedino i znam. Ove DD naslovnice mi veze s vezom nemaju s njegovim stilom po kojem ga znam otprije.
Kad se samo sjetimo da je morao nasljediti velikog i neponovljivog Castellinija, i kako je to pobogu sjajno uspio, ovo danas mi nije jasno. Sjesti na taj 'uzareni' stolac Nathan naslovnica poslije Maestra ne bi mogao svatko. Taj njegov minuli rad i izvanredna vizuelna rjesenja za Nathana ne moze mu nitko ni osporiti ni ukrasti, ali sto je ovo sad? Kako sam rekao, pogledajte malo, ne moze spojiti dvije iste Dylanove face zaredom. Meni je ovo tuzno devastiranje ovako lijepo zamisljenih knjiga. |
|
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2269 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 12/06/2023 : 13:45:53
|
quote: Originally posted by ivanl Nego, sto se LL Dylan Dog naslovnica tice, pa hoce li De Angelis uspjeti u kontinuitetu pogoditi dvaput Dylanovu istu fizionomiju? Svaki cover druga faca! Ovo je postalo nepodnosljivo fusiranje! Bas je zalosno.
Ovo me baš iznenadilo, nisam imao pojma da je ovo idalje De Angelis!
Vidi, da se razumijemo, ja sam nekad ranom zorom dolazio i stajao u redu za njegov crtz jer em je bio klasa od crtaca, em je toliko studiozno radio crtez fanovima da bi uspio napraviti 2-3 u dva sata. Znaci, toliko sam cijenio njegov rad da je ovo bilo potrebno napisati.
Ali sad. Danas. Ovo sto radi za LL, pa ovo je cista svinjarija. Ja se po stoti put, javno cudim Dadama, vrhunskim profesionalcima kako mu dopustaju da skrnavi ovako lijepu biblioteku. Njihovih ruku djelo. Nije mi to jasno. Ovo nije fuseraj, ovo je ruganje. A kakav je to samo nekad crtac bio...
Nemoj se uopće čuditi Dadama. On je njima nenadjebivi, nenadmašni i sl. Ne mogu niti se sjetiti a kamo li nabrojiti njihove superlative za njega. To što svi vide da se De Angelis od vrhunskog crtača pretvorio u drugorazrednog crtača (da ne kažem nešto grublje) to oni ne mogu vidjeti (ili ne žele) jer nisu nimalo objektivni. Ne, nije De Angelis zaboravio crtati, već ga boli ona stvar za Libellus i Dade. Odrađuje posao. Pogledaj naslovnice Nathan Nevera onda kad je naslijedio Castellinija (iako Castellini je po meni za Nathana isto što i Magnus za Alan Forda, Ferri za Zagora) ove koje je crtao za Libellus. Nebo i zemlja. Dylan Doga ne volim, ne pratim, pa onda niti ne mogu ništa reći za to, ali mogu jako dobro za Nathana i njegov rad na Nathanu. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15788 Posts
Posted - 12/06/2023 : 14:06:05
|
De Angelisa pratim konstantno, ono bas pratim njegov rad. Pad je ogroman u zelji, trudu i stilu. Ne samo na naslovnicama Dylana za Libellus. Pogledaj samo mladog Texa gdje radi ogromnu kolicinu epizoda. Obican prosjek. Gaza. Boli ga neka stvar. Kuri na sjajnoj proslosti i dok parica ide, dobro je. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2269 Posts
Member since 13/03/2003 |
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5089 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 17/06/2023 : 10:23:39
|
Moram i ovdje objaviti jer ritam je fenomenalan. Dakle, već već već:
|
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 17/06/2023 : 10:56:47
|
Nije niko napisao da vec par dana traje i akcija izdanja sa pecatom...mislim da odavno nije bilo jeftinijih izdanja od 3,4,5 eura po stripu, tex, marti, magicni, nathan, nik, iz perioda kad je tiraz jos bio 500 komada... |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5089 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 17/06/2023 : 13:34:09
|
# 36
|
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
Edited by - DOMI on 17/06/2023 15:59:29 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40346 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 17/06/2023 : 15:42:36
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
Nije niko napisao da vec par dana traje i akcija izdanja sa pecatom...mislim da odavno nije bilo jeftinijih izdanja od 3,4,5 eura po stripu, tex, marti, magicni, nathan, nik, iz perioda kad je tiraz jos bio 500 komada...
To da ne skupljas sve isplati se da uzmes i ustekas za citanje. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 17/06/2023 : 22:59:54
|
quote: Originally posted by sawitch
quote: Originally posted by zlatan bihac
Nije niko napisao da vec par dana traje i akcija izdanja sa pecatom...mislim da odavno nije bilo jeftinijih izdanja od 3,4,5 eura po stripu, tex, marti, magicni, nathan, nik, iz perioda kad je tiraz jos bio 500 komada...
To da ne skupljas sve isplati se da uzmes i ustekas za citanje.
Da... pogotovo sad kad su kiosk izdanja otišla na 7-10 eura, a ovdje ima i trobroja za duplo manje para, uz to još HC. |
|
|
fabriano
Starting Member
75 Posts
Member since 01/08/2023 |
Posted - 02/08/2023 : 01:20:02
|
Oprostite, nov sam na forumu i jos uvijek se teze snalazim, a treba mi podatak o buducim Libellus Dylan Dog izdanjima. Ili plan za godinu, datumi izlazenja ili slicno.
Hvala |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15668 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 02/08/2023 : 06:32:15
|
quote: Originally posted by fabriano
Oprostite, nov sam na forumu i jos uvijek se teze snalazim, a treba mi podatak o buducim Libellus Dylan Dog izdanjima. Ili plan za godinu, datumi izlazenja ili slicno.
Hvala
Nažalost to ti ne postoji..kad izađe izađe |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26845 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 02/08/2023 : 08:09:57
|
Hvala
O Libellusu ćeš prije nać informacije na Libellusovom forumu nego na ovom.
|
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38124 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 02/08/2023 : 08:52:13
|
Hvala
Ovo ti je jedini plan sto je javno objavljen (na kraju posta su ti izdanja u pripremi, osvezuje se, a iznad toga sto je vec objavljeno u godini).
http://www.libellus.hr/Forum/default.aspx?g=posts&t=2359
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
fabriano
Starting Member
75 Posts
Member since 01/08/2023 |
|
john connor
Senior Member
Serbia
2704 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 16/08/2023 : 15:27:22
|
Koliko ukupno ima albuma Torgalova mladost? Vidim da je Libellus izbacio 8, a Lokomotiva 9...jel to sve? I kakvog je kvaliteta u odnosu na regularni serijal? |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 16/08/2023 : 15:49:07
|
quote: Originally posted by DOMI
Moram i ovdje objaviti jer ritam je fenomenalan. Dakle, već već već:
ovo je jedan od prvih stripova koje sam imao |