Author |
Topic |
Peyo
Advanced Member
Croatia
10383 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6295 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 21/10/2022 : 15:17:19
|
quote: Originally posted by Peyo
Baš nešto gledam:
Vrata imaju roletu?
Nemoj stavljati na pod tepison. Skuplja prašinu koju teško da češ i usisivačem ukloniti.
Osobno preferiram stakla za vitrinu opet zbog prašine.
Pa to su balkonska vrata, ne kužim što te čudi roleta? +1 i od mene na tepih, ja ih ne volim nikako. +1 i na staklo tj vrata bilo kakva da ne ide prašina po knjigama i stripovima. Meni se čak i stakla ne sviđaju, ja bi to sve zatvorio u drvo, ne moram paziti kako slažem i sunce im ne smeta, win-win.
|
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29421 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 21/10/2022 : 15:44:52
|
quote: Originally posted by Wolfman
quote: Originally posted by petarStripovi10
Herman Miller Aeron? Jel i to nešto za kapitalistea? Nisu baš za sirotanoviće kao što Željko kaže.
https://www.njuskalo.hr/radne-sobe-namjestaj/herman-miller-aeron-size-b-potpuno-podesiv-akcija-oglas-7592081
Heh, ovisi kako gledaš. Ovu kupiš pa ju imaš idućih 15 godina, a ove neke no-name jeftine se raspadnu pa ih moraš mijenjati svakih par godina
Ima ona stara židovska - nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari. Nasjedio sam se u životu u raznim uredskim stolicama i ajd bar ovo malo što mi je ostalo od života da sjedim ko čovik:)
Tepih je za dnevni boravak, samo je parkiran privremeno u mojoj radnoj sobi. Vrata su balkonska, naravno. Staklena vrata zbog prašine, dugo sam se lomio i na kraju ostavio otvoreno sve. U dnevnom boravku bi bila velika površina u staklu na policama, nasuprot velike balkonske staklene stijene pa kad se sve to skupa spoji, ne možeš gledat TV od refleksije. A nisam htio zatvoreno jer sam htio vidjeti te stripove. Ovako dnevni boravak s tom šarenom policom baš izgleda fora, čak i mojoj ženi, a ona mrzi stripove. Ako bude previše prašine, uvijek mogu dodati staklena vrata. Dolje zatvorene police su dijelom tip-on police, a dijelom tip-on ladice. Najviše prašine se uvijek nakuplja dolje na dnu, pa zato nisam htio ostaviti dolje otvoreno. |
Trouble will find me |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7313 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
Wolfman
Senior Member
Croatia
1095 Posts
Member since 13/07/2010 |
Posted - 21/10/2022 : 16:00:26
|
Ja sam svoju naručio iz Njemačke: https://www.designcabinet.biz/
Imaš i kod nas neke mutikaše koji prodaju, ali njih je bolje iskoristiti samo da odeš i uživo isprobaš stolicu, a onda naručiš negdje iz EU :D S dostavom ispadne jeftinije. Dođe ti na paleti, tvornički sastavljeno i testirano.
Možeš baciti oko i na Steelcase kao alternativu Herman Milleru ili NeueChair od Secretlaba. A kao budget verzija Ikea Markus je isto odlična ako ti paše. |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7313 Posts
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10383 Posts
Posted - 21/10/2022 : 16:30:41
|
quote: Originally posted by Markos ... Ovako dnevni boravak s tom šarenom policom baš izgleda fora, čak i mojoj ženi, a ona mrzi stripove...
Ljudi, kupujte Fibru dok ima Fibre! |
|
|
tihomirduras
Senior Member
1839 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 21/10/2022 : 17:18:02
|
Kad sam radio ugradbene police za stripove isto sam se dvoumio između zatvorenog ili otvorenog tipa, na kraju se odlučio na kombinirano dolje zatvoreno, a gore otvoreno isto sa mogućnošću postavljanja staklenih vrata, još je ostavljen utor za vrata koja pretpostavljam neće tako skoro.
Što se tiče tip-on sustava, mislim da imam najjeftiniji po vratima nekih 10tak kuna i evo da pohvalim radi kao urica već dugi niz godina.
A prašina, pa prašini je svejedno dolje, gore, svuda je ima, a ja sam se već odavno riješio tepiha, jer sam stari asmatičar (sa teškim alergijama na prašinu). |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7313 Posts
Posted - 21/10/2022 : 18:53:15
|
https://imgur.com/a/NWQ5dUa
Ispričavam se unaprid voajerima jer ovo je govno, a ne kolekcija i moj duboki naklon pravim stripofilima. No, red je da stavin nešto, kad već toliko seruckan.
Na linku možete vidit dio kolekcije u svojoj stihiji, neredu i neočuvanosti, tako da OKP ekipa, bolje ne otvarajte.
Ima još toga po kutijama i teže dostupnim mistima za slikanje, no i ovo je dovoljno.
Ispod je slika novih Billy polica na kojima je također sve nabacano bez ikakvog smisla, a odmah pored je i mali hrčak u svojoj nastambi, ali on nije slikan. :D
|
And like that... he's gone. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 21/10/2022 : 19:02:42
|
Pa skroz je lijepo, šta fali? Doduše, tribaš podignit ove stripove šta leže, bolje će tako izgledat. Nego, krive li ti se ove police šta su iza staklenih vrata? |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Wolfman
Senior Member
Croatia
1095 Posts
Posted - 21/10/2022 : 19:05:38
|
Ma da, šta izmišljaš Vice, super je. @Paka01, bome se savijaju te od 80 cm širine. Ja imam dvije i morao sam ih dodatno podbočiti po sredini. Nakon toga sam uzimao samo ove od 40cm. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6295 Posts
Member since 05/12/2016 |
|
vice
stripovi.com suradnik
7313 Posts
Posted - 21/10/2022 : 19:27:54
|
quote: Originally posted by Paka01
Pa skroz je lijepo, šta fali? Doduše, tribaš podignit ove stripove šta leže, bolje će tako izgledat. Nego, krive li ti se ove police šta su iza staklenih vrata?
Fala svima, ali nije ovo ni blizu standardu koji je postavljen.
Neke ne mogu uspravit jer su previsoki za ove police, pa san ih polega i onda nove stripove samo naslažen na njih. Doduše, neke san polega iz baze. :D
Police su stare nekoliko miseci pa su zasad stabilne, ali savijanje je neminovno. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47260 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 21/10/2022 : 19:30:46
|
Kolekcija ti je ok,al ne volin ove staklene vitrine. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 21/10/2022 : 19:31:37
|
quote: Originally posted by vice
Neke ne mogu uspravit jer su previsoki za ove police, pa san ih polega i onda nove stripove samo naslažen na njih. Doduše, neke san polega iz baze. :D
Pa možeš samostalno namištat visinu polica |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7313 Posts
Posted - 21/10/2022 : 19:35:00
|
Pa možeš samostalno namištat visinu polica
Je, mislija san se s tin igrat, ali san onda skužija da mi neće nikad pasat kako san zamislija pa san odusta od toga i ostavija kako je. Meni su ove horizontale ok i kako vidiš, čine i većinu ove hrpe. :) |
|
|
Shuckey
Average Member
Croatia
731 Posts
Member since 18/12/2008 |
Posted - 21/10/2022 : 19:47:14
|
Dobra kolekcija, Vice. Raznoliko. I lijepo posloženo, svi su stripovi jednaki, Biblija uz Moebiusa, čas vodoravno čas okomito, baš mi se sviđa. Ima dušu. |
Hrvoje Bratanic AKA Šuki |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10383 Posts
Posted - 21/10/2022 : 19:59:45
|
quote: Originally posted by Wolfman @Paka01, bome se savijaju te od 80 cm širine. Ja imam dvije i morao sam ih dodatno podbočiti po sredini. Nakon toga sam uzimao samo ove od 40cm.
Tako je najbolje.
I ja imam taj razmak i nema savijanja. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10253 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 21/10/2022 : 20:31:29
|
Pa možeš samostalno namištat visinu polica
Je, mislija san se s tin igrat, ali san onda skužija da mi neće nikad pasat kako san zamislija pa san odusta od toga i ostavija kako je. Meni su ove horizontale ok i kako vidiš, čine i većinu ove hrpe. :)
To ti se čini. Uvik možeš iskombinrat taman kako ti paše. Otprilike ovako: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=41036&whichpage=6 |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7313 Posts
|
Odoakar
Junior Member
484 Posts
Member since 04/02/2017 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26900 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 22/10/2022 : 07:48:36
|
Za sve one koje brine savijanje na policama širine 80 cm opcija je staviti duple police.Kupiti dodatne police i uduplati ih. Barem one na kojima će biti teži stripovi.
|
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Wolfman
Senior Member
Croatia
1095 Posts
Posted - 22/10/2022 : 07:57:32
|
quote: Originally posted by Odoakar Kako si ih podbočio, dao si izraditi vertikalne elemente koje si onda rasporedio po polici ili uzeo u Ikei nešto dodatno baš za tu svrhu?
Imao sam u planu jednog dana uzeti ovu, pa me malo brine to savijanje 80cm elemenata:
https://www.ikea.com/hr/hr/p/billy-oxberg-komb-biblioteka-i-staklena-vrata-bijelo-bajcani-hrastov-furnir-staklo-s89249969/
Radio sam neki drugi namještaj po mjeri pa sam od ostataka izrezao vertikalne elemente koje sam samo ubacio između pojedinih polica. Ja bih na tvom mjestu u potpunosti izbjegao problem tako što bih umjesto ove kombinacije s linka gdje su 2 police od 80cm i jedna od 40cm, uzeo kombinaciju sa 5 polica od 40cm. Ispast će malo skuplje, ali bit će čvršće. |
Edited by - Wolfman on 22/10/2022 08:04:53 |
|
|
tihomirduras
Senior Member
1839 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 22/10/2022 : 08:05:14
|
quote: Originally posted by jaki
Za sve one koje brine savijanje na policama širine 80 cm opcija je staviti duple police.Kupiti dodatne police i uduplati ih. Barem one na kojima će biti teži stripovi.
Mislim da je praktičnije i ljepše staviti police vertikalno po sredini ionako se ne vide od vrata,a ako staviš policu jednu na drugu pa gubiš i na visini, a i nekako izgleda glomazno kao da šaluješ za betoniranje deke. 😁 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26900 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Topic |
|