Author |
Topic |
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 12/11/2007 : 09:53:37
|
Da, znam da postoji topic za preporuke, al mislio sam da ce ovako bit vidljivije. Uglavnom , ko ima flat rate adsl (lako je nac torrent) ili puno kesa za ebay, neka svakako procita Enissov i McCrea-in Hitman. Dobro pisano, lijepo crtano, duhovito, dirljivo, nasilno i vrlo kvalitetno. Citao sam i preachera i mogu reci da mi je ovo cak i bolje. Ako vas trenutni ennisov rad odbija (the boys), vjerujte, ovo je jedno 80 puta bolje. Malo koji strip me tako dirnuo kao ovaj. Skidajte, citajte, gustajte!
|
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29431 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 12/11/2007 : 11:46:35
|
Hitman, kao i dosta drugih Ennisovih stvari, počinje odlično i zabavno, a onda se na polovini serijala transformiše u nešto sasvim drugo.
Meni je odličan u prvih dvadesetak brojeva, jako dobar do broja 40, ali nadalje... mislim, posle onog što se desilo sa Section eight, stvarno ga ne bih čitao nadalje, da se nije završio neposredno posle toga. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
|
Q STRIP
Starting Member
79 Posts
Member since 12/04/2007 |
Posted - 12/11/2007 : 13:53:31
|
Gle, razilazim se s Djoletom u missljenju. :) Hitman je imao pad (ono u pustinji), ali kao cjelina je da, mozzda bolji od Preachera. U svakom sluccaju je Tommy visse simpa od pizduna Jessea.
Marko, posudim ti uveze, ako zzeliss.
mcn |
Q STRIP BLOG: http://qstrip.blog.hr |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29431 Posts
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Posted - 12/11/2007 : 14:09:29
|
Nazalost, uvezi (tpb-i?) nisu pokrili sva izdanja. Mislim da pokrivaju samo do broja 30, otprilike. Al to ce bit dovoljno da se odlucis u svezi nabavke ostatka. Inace, znao sam da je e-bay dobar, ali ovaj deal za 10 dolara za sad je nenadjebiv. Ma dao bi i 40 za ovo. Ah, treba mi kreditna... |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 12/11/2007 : 14:11:13
|
@markos
bolje ovaj drugi lot ne bi li kasnije kad budem otkupljivao to od tebe jeftinije proshao:))pPP |
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
Edited by - BlekenDekara on 12/11/2007 14:12:16 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29431 Posts
Posted - 12/11/2007 : 14:28:37
|
quote: Originally posted by BlekenDekara
@markos
bolje ovaj drugi lot ne bi li kasnije kad budem otkupljivao to od tebe jeftinije proshao:))pPP
Kako ti brines za mene, sav sam se rastopio od srece:) |
Trouble will find me |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 12/11/2007 : 14:29:30
|
quote: Originally posted by Q STRIP
Gle, razilazim se s Djoletom u missljenju. :) Hitman je imao pad (ono u pustinji), ali kao cjelina je da, mozzda bolji od Preachera. U svakom sluccaju je Tommy visse simpa od pizduna Jessea.
U Preacheru nisu brutalno i potpuno bez razloga iskasapljeni neki sporedni likovi. To mu je, doduše, jedina prednost nad Hitmanom, jer je razvoj serijala prilično sličan: počinje sa fazonima i nasiljem, da bi polako humor nestajao, nasilje postajalo samo sebi svrha i over-the-top, a strip postajao praktično karakterna drama.
Kraj Hitmana je mnogo bolji i ima mnogo više smisla od kraja Preachera - narativno, emotivno i karakterno - but that's not what I signed up for kada sam počeo da ga čitam.
Drugim rečima, strip koji je počeo kao nešto veoma zabavno, na kraju me je deprimirao. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
Edited by - Djole on 12/11/2007 14:30:52 |
|
|
Bob
New Member
Croatia
262 Posts
Member since 21/05/2003 |
Posted - 12/11/2007 : 16:34:01
|
Hitman mi je definitivno simpaticniji od Preachera, iako nisam procitao sve epizode jer je u trejdovima izaslo prvih 20-ak epizoda. Ako nista drugo barem se ne pretvara u sapunjaru. Preacher mi je isao na zivce u sredini, nakon one Jessejeve "smrti" pa ono serif-razdoblje... U svakom slucaju Ennisov Demon me puno vise drmnuo nego ova dva (iako nije njegov lik originalno). Ne znam je l' to zbog Kirbyjeve ostavstine ili se McCrea vise trudio crtacki... U biti, Demon mi ima jednu od najboljih zavrsnica ikad. |
B.
https://www.instagram.com/bob_solanovicz/ |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 12/11/2007 : 19:59:39
|
quote: Originally posted by Markos
Mene si uspio navuci, bravo! Zahvaljivat cu ti poslije, bude li potrebe:)
Ma ionako si planirao da to kupis jel tako? :D] |
"I'm not saying I'm Batman. I'm just saying nobody has ever seen me and Batman in a room together." |
|
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Posted - 12/11/2007 : 20:42:36
|
quote: Originally posted by mcn
>Nazalost, uvezi (tpb-i?) nisu pokrili sva izdanja.
Uvezi su uvezi i pokrili su sva izdanja. >:)
Osim JLA crossovera. :(
mcn
Ne znam zasto, al mislio sam kad ste rekli uvezi, pomislio sam na albume, tpb-e. To je onaj sve-se-vrti-oko-mene stav, ja inace koristim izraz svescice, pojedinacni brojevi i tak. Inace, bilo bi zanimljivo vidjeti koliko gospodin Macan ima stripova doma, kako to izgleda i tako to. |
|
|
Bob
New Member
Croatia
262 Posts
Member since 21/05/2003 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12931 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 13/11/2007 : 01:05:34
|
Ne postoje riječi kojima bi se opisalo nešto tako genijalno kao što je Hitman.
A "Who Dares Wins" je jedna od najboljih priča koje je strip ikad vidio. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
torca
Average Member
746 Posts
Member since 24/03/2003 |
Posted - 13/11/2007 : 02:14:20
|
hitman je odlican sve dok se radi o zajebantskoj semi. bilo kakav pokusaj ozbiljnosti mi izgleda katastrofalno, gomila kvazi-macho preseravanja. al sve u svemu ne mogu rec da je los strip. imam komplet i preporucio bi svakome da proba krenit s prvih par brojeva. |
|
|
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
Posted - 13/11/2007 : 07:43:16
|
Meni je ovdje fascinantno nešto drugo. Daleko od toga da publika ovog podforuma predstavlja reprezentativni uzorak strip -publike (50-tak od ukupno 300-njak kupaca/fanatika:), ali iznenađuje me broj ljudi koji imaju papirni komplet Hitmana, tako da imam dojam da ljudi ipak žele kvalitetne stripove, i da se možda ispod te male sante krije puno veći ledeni brijeg (kojeg bi tek trebalo pogoditi Titanicom:).
Hitman je relativno stariji strip, ne pretjerano razvikan, mislim da su izašla samo prva 4 trejda s dvadesetak epizoda, a ostatak je samo u svešćicama, dakle ne tako jednostavan za skupljanje, a ipak ga u svjetskoj pripizdini ima solidan broj ljudi. Interesting.
|
www.stripgen.com |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 13/11/2007 : 12:34:05
|
Paypal account i 30 sekundi pretraživanja na E-bay - eto koliko je teško nabaviti svesčice danas (a i u zadnjih nekoliko godina). |
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2043 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 13/11/2007 : 14:36:28
|
quote: Originally posted by Djole
Paypal account i 30 sekundi pretraživanja na E-bay - eto koliko je teško nabaviti svesčice danas (a i u zadnjih nekoliko godina).
malo oftopičarenja: nikako da si riješim PayPal akaunt glede eBaya te muku mučim sa slanjem para zamaskiravanjem u pismu. ne bih htio koristiti kreditnu karticu, koje su druge opcije? devizni račun ili slično? molim (detaljne) upute za mutave
edit: naknadno sam se genijalno sjetio upotrijebit search, međutim izbacuje mi grešku |
Split your lungs with Blood and Thunder
|
Edited by - fler on 13/11/2007 14:44:41 |
|
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Posted - 13/11/2007 : 14:50:29
|
quote: Originally posted by fler
molim (detaljne) upute za mutave
Da, mozda bi bilo zgodno kad bi se napravio neki vodic za kupnju preko ebaya pa stavio u sticky. Napravio bi to ja, al nemam pojma o paypalu niti kupovanju na ebayu. |
|
|
|
Topic |
|