Evo, vrijeme je da Dado i ja najavimo nova 2 albuma «Spiroua & Fantasija» koja ce se u prodaji pojaviti sljedeceg mjeseca! Radi se o epizodama «4 puta Spirou… i Fantasio» te «Gljivom protiv diktatora».
Spomenuta dva naslova su 1. i 7. album originalne serije, a crtacki ih potpisuje jedan, jedini, najveci Andre Franquin.
Standardnoj ekipi koja je radila i na prva tri objavljena albuma S&F-a, Melini Mikulic i Darku Macanu, ovaj put pridruzio se i Bob Solanovic koji je sve to marljivo upisao. Ljudi, hvala Vam!!! Najbolji ste!
Cijena u striparnici Libellus u ZG-u bit ce 90 kuna.
Uzivajte!
And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Moja VELIKA isprika Kowalskom, kojeg smo zbog mog nemara zaboravili navesti u popisu osoba koje su sudjelovale u izradi i kojima se od srca zahvaljujemo. Druze Kowalsky oprosti i od srca hvala na lijepim tekstovima za nasega Spiroua...
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Možda bogohulim ali su mi i Fournierove epizode klasa. Odlične i stvarno su se dostojno nastavile na majstorov rad tako da s užitkom čekam da ugledaju svitlo dana.
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Po mutnom sjećanju, Fournierov crtež mi je bio sasvim OK, ne lošiji od Franquinovog, ali scenaristički je bio totalno bleah. Ako je izdavačima (i francuskim i hrvatskim) svejedno, pa imaju slobodu da skaču po epizodama, zar ne bi bilo logičnije "riskirati" sa novijim Tome/Janry ili Morvan/Munuera epizodama, umjesto sigurnog bleah Fourniera.
Ako ti je Fournier scenaristički "bleah", onda će ti od Morvana pripasti muka.
A podržavam za Tomea & Janryja.
Ili, još bolje, ona dva HS albuma sa kratkim pričama svih autora (uključujući i RobVela i Chalanda).
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Spirou u Tokiju - Spirou i Fantazio upadaju u svoju hotelsku sobu i zatiču gomilu japanaca unutra. Sledi ovaj panel:
E sad, na stranu koliko bi vizuelnih gegova Franquin uspeo da smesti u jedan ovakav kadar - dosta je samo pomisliti koliko bi ih Tome & Janry smestili, i uvideti zašto su Morvan & Munuera šutnuti sa serijala posle tri albuma - isto koliko i Broca & Cauvin. Morvan ne funkciniše dobro bez ideologija da mu daju emotivnu težinu i dubinu, i njegov Spirou nije amerikanizovan, ni mangaiziran - samo je neinspirisan.
Mada šteta za Munueru.
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Originally posted by jurica (malo me samo jebe sto Edvin ipak dosta jeftinije trzi Zekana, zakaj je to? - uz napomenu da oba naslova vrijede i duplo, naravno)
Možda zato što plaćaš gotovinom na licu mjesta u morecomicsu (meni je,pak,za narudžbu naplaćeno 75 kuna plus poštarina), možda je to nekakav prigodni popust za jedinke koje obitavaju blizu striparnice...
ajme Djole, kakve to veze ima sa ova dva albuma???
Nikakve, ima veze sa komentarom da bolje da skoče na Morvana & Munueru.