forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 243

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 04/10/2009 : 20:16:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Ako prelistas ovu temu od pocetka, naci ces brdo izuzetnih SF/fantasy naslova za narednih godinu-dve

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2968 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 04/10/2009 : 20:21:49  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Evo ti par preporuka od novih-starih stvari od srpskih pisaca ako ti ne smeta srpski jezik:
- Miomir Petrović - "Lisičje ludilo",
- Antologija "Beli šum",
- Goran Skrobonja - "Od šapata do vriska", "Šilom u čelo", "Nakot", "Tihi gradovi",
- Ilija Bakić - "Jesen sakupljača",
- Zoran Jakšić - "Severnjak", "Ministarstvo senki",
- Mirjana Novaković - "Strah injegov sluga",
- Radmilo Anđelković - "Rašani".
Eto toliko za početak...

...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 04/10/2009 : 22:11:43  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

Ako prelistas ovu temu od pocetka, naci ces brdo izuzetnih SF/fantasy naslova za narednih godinu-dve

Eto, sve je rekao

Od domaćih: odi u knjižnicu i digni "časopis" Ubiq( zapravo je riječ o dvije knjige, jedna za 2008., a druga za 2009. godinu)

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 05/10/2009 : 10:51:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
Od domacih za pocetak uzmi Sanju Lovrencic - Zmije Nikonimora, a onda nastavi sa Geneom Wolfeom - Book of the new sun....

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 05/10/2009 : 13:27:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Da, serijal o Novom suncu nije loš. Onak napamet, koliko ih ono ima? devet?

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 05/10/2009 : 19:15:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
Sastavio sam listu za početak:

Vernor Vinge: Jazbina na nebu
Vernor Vinge:Vatra nad dubinom
Roger Zelazny: Amberske kronike (sve osim prve)
Orson Scott Card: Enderova igra
Isak Asimov: ciklusi Roboti/Carstvo/Zadužbina
Douglas Adams: Vodič kroz galaksiju za autostopere
Artur C. Clarke: Vremenska odiseja
Sanja Lovrenčić: Zmije Nikonimora
Gene Wolfe: Ciklus o Novom suncu

@vope - ne smeta srpski, ali nevjerujem da su kvartovske knjižnice opskrbljene time.
Probat ću malo po netu potražiti ako ima tih.

Inače, jeli mi dobra lista.
Vidjet ću kad ću imati vremena za posuditi nešto.

.
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2968 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 05/10/2009 : 19:27:36  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Spisak za početak je odličan, samo navali i uživaj. Pođi na forum Znaka sagite, tamo imaš jako puno stvari o SF-u i fenteziju.

mladjo:
Kakva je situacija sa hrvatskim piscima SF-a i horora? Da li ima izdatih romana ili je to skupljeno u neke zbirke kratkih priča ili kako već?
Pomenuo si Ubiq magazin, može malo opširnije i kako bi se moglo nabaviti šta od toga. Čini mi se da je srpska SF scena jako napredovala u zadnje vrijeme, dosta knjiga je izašlo (većinu sam uhvatio i jako sam zadovoljan pročitanim).

...
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 05/10/2009 : 23:49:32  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

Evo ti par preporuka od novih-starih stvari od srpskih pisaca ako ti ne smeta srpski jezik:
- Miomir Petrović - "Lisičje ludilo",
- Antologija "Beli šum",
- Goran Skrobonja - "Od šapata do vriska", "Šilom u čelo", "Nakot", "Tihi gradovi",
- Ilija Bakić - "Jesen sakupljača",
- Zoran Jakšić - "Severnjak", "Ministarstvo senki",
- Mirjana Novaković - "Strah injegov sluga",
- Radmilo Anđelković - "Rašani".
Eto toliko za početak...

naživo Dejana Ognjanovića fenomenalna knjiga, baš kao i njegova Lovecraft antologija
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/10/2009 : 00:35:17  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Evo za Ubiq
http://hr.wikipedia.org/wiki/Ubiq

Biografija hrvatskog Sf-a

http://www.ice.hr/davors/HRSFBibliografija.htm

Ima izvrsnih knjiga i priča. Sutra ćemo o tome, idem spavat

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2968 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 06/10/2009 : 17:34:49  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel
naživo Dejana Ognjanovića fenomenalna knjiga, baš kao i njegova Lovecraft antologija

Naživo se teško nabavlja, ali se nadam kakvom novom izdanju u skoroj budućnosti pa da pročitam i to čudo. Jebi ga, kad ne kupiš na vrijeme...
Inače njegova Lavkraftova antologija je najbolje književno izdanje koje sam vidio do sada, a priprema se i druga knjiga - jami!!

...
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 06/10/2009 : 23:51:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rock.Bob Rock

Zanima me, ako netko ima preporuke za kvalitetne SF i fantasy naslove, stranih i domaćih pisaca.

Nemojte mi molim vas preporučavati Tolkina...

Postoji čovek koji ne simpatiše profesora Tolkiena preterano, a koji je na sword & sorcery osnovama Roberta Howarda (Conan, Red Sonja...) napisao brdo knjiga koje spadaju u tzv. Sagu o Večitom Borcu (Eternal Champion). Radi se o različitim inkarnacijama heroja predodređenog da uvek bude pion između dobra i zla, tj. Reda i Haosa, odnosno onaj koji će svetu doneti ravnotežu između ove dve sile. Meni je najzanimljivije to što nema (ovo sam milijardu puta u životu ponovio...) nikakvih dodirnih tačaka s Tolkienom, iako sam fan oba pisca, a vrlo je upitno šta je to tačno dobro, a šta zlo... Kod Michaela Moorcocka!

Uz to, među prvima je počeo da se bavi pitanjem multiverzuma i divno tu temu ubacio u svoje romane, pa se Elric kreće kroz nekoliko svetova...

I kao poslednji (ne i najmanje važan) detalj, a da ne ubacujem spoilere, izdvojio bih poslednju bitku u Elric sagi... Kad i ako ovo pročitate, Bitka na Pelenorskim poljima postaje istog trenutka smešna.

Nedavno je Zagrebačka naklada krenula sa objavljivanjem Elric sage, lika koji je Moorcockov najpopularniji i najbolji.

Vidi najave, pa odluči, ali preporuka svima!

EOM #1 - http://www.dbkpro.com/zgnaklada/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&category_id=15&product_id=29&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1

EOM #2 - http://www.dbkpro.com/zgnaklada/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=258&category_id=15&option=com_virtuemart&Itemid=1

Od velikih fantasy pisaca, recimo da mi Jordan ne leži, a Martina još nisam čitao, pošto ne volim nezavršene priče (ali krenuću lagano i sa Pesmom leda i vatre uskoro...), ali meni je Moorcock književno daleko najpotkovaniji i ovi romani nude daleko više od zabave.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/10/2009 : 00:56:10  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Inače, Zagrebačka naklada objavljuje sf ostvarenja u "Alien sf" seriji.
Knjige nisu loše, a izdvojio bih "Ledeni hram" ("Icehenge") K.S. Robinsona, tvorca poznate Marsovske trilogije.

http://www.dbkpro.com/zgnaklada/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=8&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/10/2009 : 00:59:15  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Eh, da, tu je i Nexus biblioteka, isto od ZN-a. Ali, osim "Pet raketa" i "Vijenca od zvijezda", ne bih preporučio ništa drugo.

http://www.dbkpro.com/zgnaklada/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=14&Itemid=1

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/10/2009 : 01:14:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
pročitano:

Čita se:

Javit ću impresije

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2968 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 08/10/2009 : 14:54:26  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Pročitano, a kasnije malo opširnije kako reče drugarčina mladjo -

Daklem, jako interesantana knjiga i jako netipičan SF. U stvari, kako je urednik naveo ovaj tip fantastike se definiše kao Slipstrim ("ona vrsta fantastične književnosti koja prelazi konvencionalne žanrovske granice izeđu naučne i epske fantastike i književnosti glavnog toka" - eto definicije za one koji vole definicije).
Ukratko, priča prati genezu naselja Bespuće u vukojebinama Marsa, od momenta kad je to naselje činio samo jedan čovjek-osnivač do momenta kad se sudbina cijelog svijeta obrtala oko njega, nakon čega je i uništeno i zaboravljeno. Ono što je najzanimljivije i što ovu knjigu čini interesantnom je ono između gdje se srećemo sa svim onim što se u jednom "normalnom" svijetu može sresti, jedan mikroverzum gje se ogleda duša i čini mi se jedini put kojim čovječanstvo može hodati - onaj koji vodi do njegovog uništenja.
Ono što raduje je da se u izdavačkom planu ove sjajne izdavačke kuće (Paladin)nalazi još 6-7 knjiga od Ijana Mekdonalda. Čitajte...

Neki bi rekli da vam naslov govori sve: zombiji, kao i obično, masovno kontaminiraju svijet, zapodijeva se rat svjetskih razmjera, bum-tras, tamo-vamo, malo nas ostade al im jebasmo nanu naninu itd, itd, ali nije tako.
Kao prvo sam način naracije je karakterističan a ogleda se u tome da je knjiga skup intervjua koji narator vodi sa preživjelim akterima svjetskog rata sa zombijima. Jako dopadljiv vid naracije po meni i jako uspješan jer postiže cilj da na jednostavan način opiše razna dešavanj širom svijeta a i iznad njega bez mnogo komplikacija.
Ali ono što je najvrednije u ovoj knjizi je opis šta bi radili pojedinac, porodica, nacija (vojska, policija, razno-razne službe), svetki moćnici i svijet u globalu kad bi se desila katastrofa svjetskih razmjera koja prijeti da proguta čovjeka, ovog puta su to bili zombiji ali vrlo lako umjesto njih možemo zamisliti i ove raznorazne gripove ili nešto ČAK smrtonosnije poput prehlade, ovaj superprehlade koja nas vreba iza ćoška budućnosti. Jako su interesanta rešenja na koja se odlučuju svjetski moćnici, veliki i mali, kako bi se oduprli i preživjeli, što na kraju uz mnogo jada i uspijevaju. Amerikanci, Kinezi, Južnoafrikanci, Rusi, Japanci, Kubanci i ostale trice svako na svoj način. Pročitajte, ko zna, možda se nađe neki pametan savjet koji možda brzo i zatreba, čudan je ovo svijet a čini mi se da ima po koji zombi i na ovom forumu...

...

Edited by - vope on 08/10/2009 19:21:54
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 08/10/2009 : 15:50:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zanima me, ako netko ima preporuke za kvalitetne SF i fantasy naslove, stranih i domaćih pisaca.

Nemojte mi molim vas preporučavati Tolkina, Zelaznya,Martina (nije mi se svidilo) odnosno ne njihove najpoznatije radove (Gospodar Prstenova/Hobit, Amberske kronike, Song of Ice and Fire), ove ostale može.

Posebno me zanimaju najkvalitetniji domaći autori - skinuo sam Teksas Kid i još neka moja braća.

He,he. Ako ti se to nije svidjelo, evo moje preporuke:
Nađi neki žanr koji ti više leži...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 08/10/2009 15:53:20
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 08/10/2009 : 15:59:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

quote:

Nemojte mi molim vas preporučavati Tolkina...

Postoji čovek koji ne simpatiše profesora Tolkiena preterano, a koji je na sword & sorcery osnovama Roberta Howarda (Conan, Red Sonja...) napisao brdo knjiga koje spadaju u tzv. Sagu o Večitom Borcu (Eternal Champion). Radi se o različitim inkarnacijama heroja predodređenog da uvek bude pion između dobra i zla, tj. Reda i Haosa, odnosno onaj koji će svetu doneti ravnotežu između ove dve sile. Meni je najzanimljivije to što nema (ovo sam milijardu puta u životu ponovio...) nikakvih dodirnih tačaka s Tolkienom, iako sam fan oba pisca, a vrlo je upitno šta je to tačno dobro, a šta zlo... Kod Michaela Moorcocka!

Uz to, među prvima je počeo da se bavi pitanjem multiverzuma i divno tu temu ubacio u svoje romane, pa se Elric kreće kroz nekoliko svetova...

I kao poslednji (ne i najmanje važan) detalj, a da ne ubacujem spoilere, izdvojio bih poslednju bitku u Elric sagi... Kad i ako ovo pročitate, Bitka na Pelenorskim poljima postaje istog trenutka smešna.

Nedavno je Zagrebačka naklada krenula sa objavljivanjem Elric sage, lika koji je Moorcockov najpopularniji i najbolji.

Vidi najave, pa odluči, ali preporuka svima!

EOM #1 - http://www.dbkpro.com/zgnaklada/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&category_id=15&product_id=29&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1

EOM #2 - http://www.dbkpro.com/zgnaklada/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=258&category_id=15&option=com_virtuemart&Itemid=1

Od velikih fantasy pisaca, recimo da mi Jordan ne leži, a Martina još nisam čitao, pošto ne volim nezavršene priče (ali krenuću lagano i sa Pesmom leda i vatre uskoro...), ali meni je Moorcock književno daleko najpotkovaniji i ovi romani nude daleko više od zabave.

Ja sam pročitao Runestaff serijal (4 knjige u jednoj) i to mi je možda najlošiji fantasy što sam ikada čitao. Najviše me podsjetilo na ono što osobno napišem, pročitam i razočaran bacim u smeće. Nikakvi likovi, nikakva priča, nikakav svijet, naivno, dosadno i nemaštovito. Ovo je naravno moje subjektivno viđenje...
Najgore od svega je što ja nisam probirljiv kod fantastike i velika većina knjiga mi se sviđa. Nemam pojma zašto mi kod Moorcocka nije sjelo (znam da je puno napisao i da je svjetski popularan).

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 08/10/2009 : 16:56:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
@Obi, negde sam jednom pročitao da Runestaff (kod nas izdato kao Vitez sudbine) izgleda kao da je napisan za nedelju dana, kao da Moorcock nije ništa drugo radio osim što je te nedelje pisao, pisao i pisao. I slažem se s tim mišljenjem, ali originalna The Elric saga (6 knjiga u osnovi, posle je napisano još) je fantasy masterpiece.

Corum takođe fenomenalan!
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 08/10/2009 : 16:59:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pročitano, a kasnije malo opširnije kako reče drugarčina mladjo -

Mene ovo strašno zanima, požuri s tim reviewom! Planiram da pazarim ovu knjigu.
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 08/10/2009 : 17:02:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

Nemojte mi molim vas preporučavati Tolkina, Zelaznya,Martina (nije mi se svidilo) odnosno ne njihove najpoznatije radove (Gospodar Prstenova/Hobit, Amberske kronike, Song of Ice and Fire), ove ostale može.

Posebno me zanimaju najkvalitetniji domaći autori - skinuo sam Teksas Kid i još neka moja braća.

He,he. Ako ti se to nije svidjelo, evo moje preporuke:
Nađi neki žanr koji ti više leži...

Samo mi se Martin nije svidio, i to više zbog toga što sam se malo pogubio među svim tim... Tolikin i Zelazny su OK.

.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 08/10/2009 : 17:27:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

@Obi, negde sam jednom pročitao da Runestaff (kod nas izdato kao Vitez sudbine) izgleda kao da je napisan za nedelju dana, kao da Moorcock nije ništa drugo radio osim što je te nedelje pisao, pisao i pisao. I slažem se s tim mišljenjem, ali originalna The Elric saga (6 knjiga u osnovi, posle je napisano još) je fantasy masterpiece.

Corum takođe fenomenalan!

Dobro što si mi rekao. Dat ću Moorcocku još jednu šansu - upravo sa Elricom koji izlazi kod nas...

Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 09/10/2009 : 18:32:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dobro što si mi rekao. Dat ću Moorcocku još jednu šansu - upravo sa Elricom koji izlazi kod nas...

Elric je sjajan. Mozda malo zastario u nekim aspektima, al ipak vrhunska knjiga. Ne znam jel ti to bitno, al ovo nase izdanje ti ide po unutrasnjoj kronologiji...

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2968 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 09/10/2009 : 20:00:46  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Evo za Ubiq

Nije loša ova lista pisaca,koliko si pročitao od toga i na koje pisce/knjige obratiti pažnju? Mislim da mi je najbezbolnije da se bacim u potragu za Ubiq-cima, čini mi se da je taj časopis prava stvar za upoznavanje sa hrvatskim SF-om.

...
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2968 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 11/10/2009 : 15:09:49  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote

Bolja slika se nije mogla naći al se vidi šta treba!
Peta knjiga u Fantastičnoj biblioteci u izdanju Everest medije,
biblioteci koja objavljuje žanrovska djela domaćih pisaca.
Ova knjiga je sjajna, radnja je smještena u svijet koji liči na naš
područje baltičkih zemalja i sjevera Evrope), neznano da li u budućnosti ili prošlosti.
Priča prati pripadnika klana ubica-majstora u baratanju noževima koji je krenuo na
teritoriju susjednog klana da se ogleda sa njihovim šampionom. Problem je u tome što
nije bezbjedan sve dok ne kroči na dvor neprijateljskog klana što znači da je u
međuvremenu meta za sve, a ima ih. E onda tu stvari komplikuje jedna misteriozna žena, pa se rodi
ljubav, pa moralne dileme, pa sto čuda ali bez patetike, pa da vam ne bih dalje otkrivao tok radnje - čitajte,
knjiga je, rekoh, sjajna.

...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 11/10/2009 : 18:15:09  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by mladjo

Evo za Ubiq

Nije loša ova lista pisaca,koliko si pročitao od toga i na koje pisce/knjige obratiti pažnju? Mislim da mi je najbezbolnije da se bacim u potragu za Ubiq-cima, čini mi se da je taj časopis prava stvar za upoznavanje sa hrvatskim SF-om.

Uh, eto me, nisam baš bio na kompu par dana.
Iskreno, dosta toga nisam pročitao, ali jedan dio jesam. Nije loše, imaju naši autori potencijala. Najbolje ti je pronaći SFerine godišnjake - tu ima dobrih priča. Znači knjige poput Zagreb 2004, 2014, 2094, Alternauti, idr.

Inače, zaboravio sam postati par stranica: tu ima dosta o povijesti hrvatskog sf-a, događanja, naše priče na engleskom, NOSF forum, idr...
http://sfera.hr/
http://nosf.net/
http://nosf.net/2009/crosf-hrvatski-sf-na-engleskom-jeziku/

COUNT ZERO INTERRUPT

Edited by - mladjo on 11/10/2009 18:19:28
Go to Top of Page
Page: of 243  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To: