Author |
Topic |
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 11/01/2015 : 22:18:43
|
pa reci da nije tako... jedni izabiru knjige/igrice a drugi guze... tako je bilo ne znam kako je danas...kasnije ima prelazakaiz jednog u drugi tim ali ostane do kraja života tako približno :D recimo žene forumašice čitaju kako neko guzi :D dakle još veće dno... šalim se hahaha
uglavnom Rama III koju upravo čitam i nije tako loša...bolja je od smaranja iz Rame II ima puno zanimljivih poglavlja i detalja
Pjesme daleke zemlje sam čitao jednom devedesetih... možda 1997 ali se ne sjećam ničega ali nešto se ne sjećam da je smaralo :D
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 11/01/2015 : 22:21:21
|
Vrt Rame i Razotkriveni Rama nisu loše knjige |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
panzer
Advanced Member
12626 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 13/01/2015 : 10:48:05
|
Ostarjeli Šveđanin želi se poslije ženine smrti ubiti. Ali dođu novi susjedi i za starog mrguda ništa više neče biti isto ... Toplo preporučujem. |
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 13/01/2015 : 19:08:56
|
quote: Originally posted by panzer
U 2011. godini u jednoj ulici usrijed Berlina rematerializira se nitko drugi nego - Adolf Hitler. Snađe se u vremenu gde nema Goebelsa, Eve Braun, WaffenSS-a, pa čak ni Rusa/rata, ali zauzvrat ima puno Turaka (koji ne čiste ulice), idiotskih reality tv šovova, novih tehnologija itd. Ljudi misle, da je Hitlerov imitator, a on svoju popularnost počne iskoriščavati za ponovno zauzimanje vlasti ... Hitler je prikazan previše zabavno ... da nije nikad postojao, ovo bi bilo zbilja dobro, no znamo da nije bilo tako ...
Jel'ima ovo s prijevodom? |
|
|
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1294 Posts
Member since 08/09/2013 |
Posted - 13/01/2015 : 19:14:57
|
quote: Originally posted by mladjo
quote: Originally posted by panzer
U 2011. godini u jednoj ulici usrijed Berlina rematerializira se nitko drugi nego - Adolf Hitler. Snađe se u vremenu gde nema Goebelsa, Eve Braun, WaffenSS-a, pa čak ni Rusa/rata, ali zauzvrat ima puno Turaka (koji ne čiste ulice), idiotskih reality tv šovova, novih tehnologija itd. Ljudi misle, da je Hitlerov imitator, a on svoju popularnost počne iskoriščavati za ponovno zauzimanje vlasti ... Hitler je prikazan previše zabavno ... da nije nikad postojao, ovo bi bilo zbilja dobro, no znamo da nije bilo tako ...
Jel'ima ovo s prijevodom?
Ima, ja sam je pročitao na Hrvatskom jeziku prije nekih 2-3 mjeseca. Posudio od prijatelja mislim da je hrvatski preveden naslov: Opet on. |
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay. |
|
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1294 Posts
Member since 08/09/2013 |
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 14/01/2015 : 10:50:20
|
Philip Dick - VALIS
Ovo je do sada najzahtjevnija Dikova knjiga koju sam pročitao. Čovjek je pokušao da opiše događaj koji je, na neki način predstavljao prekretnicu u njegovom životu, nakon kojeg se ozbiljno počeo baviti metafizičkim, teloškim i duhovnim. Radi se o nervnom slomu ili epifaniji, nije jasno ni njemu, koji mu se desio u martu 1974.g. kada je sticajem određenih okolnosti pod koje su spadali uživanje u narkoticima, šizofrenija pak smrt nekih dragih osoba i razvod od tadašnje žene (imao ih je ukupno 5, mrčo) doživio iskustvo spoznaje boga/inteligentnog vanzemaljskog entiteta koji mu je otvorio oči čime je, smarta Dik, spoznao stvarnost onakvu kakva jeste, ili neku od bezbrojnih strvarnosti koje se simultano dešavaju. U knjizi glavni lik je sam Dik, imenom i prezimenom, koji ima ulogu naratora a glavni sporedni lik, čija se iskustva opisuju, je Dikov alter ego ili njegova druga šizoidna ličnost. Jedna od bitnih stvari u ovoj knjizi je ta da u njoj vidimo začetke Dikovog životnog djela, metafizičkog dnevnika The Exegesis, u kome Dik opisuje svoje vizije i religijska ubjeđenja i koji je u Valisu zaista teško svarljiv na prvu loptu. Knjigu je vrlo teško pratiti ukoliko nijeste upoznati sa Dikovim životopisom, ukoliko nijeste teološki unekoliko pismeni (živio Gugl) i skloni listanju filisofskih djela i, naravno, ako ne volite Dikov stil naracije. Za mene je zapanjujuća činenica da je čovjek koji je imao ozbiljan psihički problem, koji je bio pod uticajem teških opijata dobar dio svog života a da ne govorim o teškim životnim iskustvima pokušao da na jedan relativno racionalan način objasni svoja iskustva i da u riječi pretoči istine koje on smatra da je spoznao - on je za mene jedan od onih blistavih umova koje s vremena na vrijeme imamo prilike da upoznamo. Sa druge strane pitanje je koliko jedan prosječno inteligentan čitalac može shvatiti i prihvatiti ono što čovjek superiorne percepcije i posebnog stanja duha piše i objašnjava i koliko smo zaista bliže/dalje od istine postojanja nakon susreta sa ovakvim piscima.
|
... |
Edited by - vope on 14/01/2015 10:51:46 |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
Posted - 14/01/2015 : 11:06:37
|
imo pet žena dakle guzio je više od prosječnog forumaša :D
fakat sam istovremeno ljubomoran i alergičan na likove koji su imali dobre talente |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
Posted - 14/01/2015 : 11:54:12
|
govorio sam o legalnom sexu :D baš jutros čitam one zezancije na fejsu single osoba koja ne puši ne drogira se ne pije... bla bla bla :D hahahahah ovo mi ga dođe samo kao potvrda...
vope koliko ono imaš knjiga i gdje ti stanu?
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
Posted - 15/01/2015 : 15:54:48
|
upo sam u jedan spisak frajer ima sve... vise od 10000 knjiga i prodaje iskreno to mi je malo sumnjivo...mirise na prevaru
dajte mi neki SF naslov koji je najteze nabaviti na "domaćim" jezicima... što god da pokušam ima... jedino nema polarisove antologije :D i najbolje priče 1984 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 15/01/2015 : 16:47:31
|
Prodaje cijelu kolekciju zajedno? Za koliko? To je ipak više nego ogromna količina knjiga. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 15/01/2015 : 16:52:28
|
quote: Originally posted by vope Za mene je zapanjujuća činenica da je čovjek koji je imao ozbiljan psihički problem, koji je bio pod uticajem teških opijata dobar dio svog života a da ne govorim o teškim životnim iskustvima pokušao da na jedan relativno racionalan način objasni svoja iskustva i da u riječi pretoči istine koje on smatra da je spoznao - on je za mene jedan od onih blistavih umova koje s vremena na vrijeme imamo prilike da upoznamo. Sa druge strane pitanje je koliko jedan prosječno inteligentan čitalac može shvatiti i prihvatiti ono što čovjek superiorne percepcije i posebnog stanja duha piše i objašnjava i koliko smo zaista bliže/dalje od istine postojanja nakon susreta sa ovakvim piscima.
Lijepo rečeno... Možda je samo kad piše u racionalnom stanju, bistra uma; a svakodnevica i uobičajene stvari su mu podložne psihičkim utjecajima. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
Posted - 15/01/2015 : 16:53:19
|
ne prodaje zajedno nego kako zelis pojedinacno ili kolekcije prvi alarm mi je bio što nema slika ipak je to čitav stan knjiga, drugi alarm je bio što sve ima, a treći alarm je bio što je kolekcija vidno sklepana copy paste metodom... a iza svakog imena knjige stoji. ( dakle točka) onda sam primijetio da negdje stoji .epub :D a negdje .TXT a negdje .DOC
dakle lik se dočepao nekog spiska skeniranih knjiga sve skupa... to kopirao sebi onda replace izbacio .txt,.doc, i ostale extenzije ali su mu ostale neke s velikim slovom ili e pub :D nebitno :D
san je trajao kratko...
skoro 30 knjiga sam imao za naručiti :D
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 16/01/2015 : 08:24:00
|
Misliš da Vope ne govori istinu? Ne vjerujem u to. |
|
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
|
panzer
Advanced Member
12626 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 16/01/2015 : 11:57:01
|
quote: Originally posted by zeljko
skoro 30 knjiga sam imao za naručiti :D
Ti samo naruči. Ako nema, onda laže. Ako ima, ili govori istinu ili če kupiti od koga drugog pa če onda prodati tebi ...
|
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
|
Pirgavi
Junior Member
Croatia
453 Posts
Member since 29/12/2010 |
Posted - 16/01/2015 : 13:45:08
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by vope Za mene je zapanjujuća činenica da je čovjek koji je imao ozbiljan psihički problem, koji je bio pod uticajem teških opijata dobar dio svog života a da ne govorim o teškim životnim iskustvima pokušao da na jedan relativno racionalan način objasni svoja iskustva i da u riječi pretoči istine koje on smatra da je spoznao - on je za mene jedan od onih blistavih umova koje s vremena na vrijeme imamo prilike da upoznamo. Sa druge strane pitanje je koliko jedan prosječno inteligentan čitalac može shvatiti i prihvatiti ono što čovjek superiorne percepcije i posebnog stanja duha piše i objašnjava i koliko smo zaista bliže/dalje od istine postojanja nakon susreta sa ovakvim piscima.
Lijepo rečeno... Možda je samo kad piše u racionalnom stanju, bistra uma; a svakodnevica i uobičajene stvari su mu podložne psihičkim utjecajima.
Pričajte vi što hoćete, ali ovaj Isceljitelj keramike je žešće sranje bez pretjerivanja, s pretjerivanjem: jebem je takavog inteligentnog čitatelja koji ovo može svariti |
The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
|
Pirgavi
Junior Member
Croatia
453 Posts
Posted - 16/01/2015 : 14:19:47
|
quote: Originally posted by mladjo
Eto ga na sad
jes čitao? |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Posted - 16/01/2015 : 16:21:11
|
quote: Originally posted by Pirgavi
quote: Originally posted by DeeCay
Lijepo rečeno... Možda je samo kad piše u racionalnom stanju, bistra uma; a svakodnevica i uobičajene stvari su mu podložne psihičkim utjecajima.
Pričajte vi što hoćete, ali ovaj Isceljitelj keramike je žešće sranje bez pretjerivanja, s pretjerivanjem: jebem je takavog inteligentnog čitatelja koji ovo može svariti
Ovo gore se odnosi na VALIS i još dosta njegovih knjiga, a Galaktički iscjelitelj jeste skroz loš ili ga pak ne možemo dokučiti. Treba biti objektivan i ostaviti sve mogućnosti otvorene... |
... |
|
|
Pirgavi
Junior Member
Croatia
453 Posts
Posted - 16/01/2015 : 16:29:17
|
quote: Originally posted by vope Ovo gore se odnosi na VALIS i još dosta njegovih knjiga, a Galaktički iscjelitelj jeste skroz loš ili ga pak ne možemo dokučiti. Treba biti objektivan i ostaviti sve mogućnosti otvorene...
ZA VALIS idem na visinske pripreme |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 16/01/2015 : 17:14:19
|
quote: Originally posted by Pirgavi