forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 243

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 20/01/2010 : 16:18:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Moguce.. Pazi, citam je lagano... Ima interesantnik dijaloga, tacnije ne ni dijaloga vec interesantnih misli.. Ali sto kazes, mozda nisam u raspolozenju za nju...

Sale, ime moje, iovako ti knjige sluze samo za razonodu, a ne da spoznajes zivot, baci to u smece

Ili (ajd da se ne sprdam bas skroz) uradi ovo sto ti Voja rece. Ipak, svaka knjiga zahteva odredjena raspolozenja, motivacije....

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25831 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/01/2010 : 16:20:24  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Joj, ja se i dalje patim sa Dorijanom Grejom... Uzasno dosadna knjiga...

Zar to nije malo homo knjiga????

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40683 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/01/2010 : 16:24:10  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Pa ja sam procitao oko 100 strana i izgleda mi tako...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25831 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/01/2010 : 17:23:02  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
OK.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25831 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/01/2010 : 17:44:04  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Možda ti se zato ne sviđa??? I ja sam je jedva pročitao.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40683 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/01/2010 : 17:50:38  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ma ne svidja mi se jer tapka u mestu.. Sto strana sam procitao i nista se desilo nije osim sto se ovaj Grej upoznao sa svima... To kao kad sam citao Anu Karenjinu i prvih sto strana prodje u klizanju po jezeru... Treba to izdrzati..

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 20/01/2010 : 17:58:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
mislim da ti je najbolje, ako vec zelis da istrajes u citanju, da nadjes nesto lepo.
Dorijana Greja jos nisam citao, ali na primer Ana Karenjina koju si naveo, poenta je da uzivas u svim tim prelepim, zivopisnim opisima. Jer pazi, malo ko moze da opisuje klizanje ili poljanu na toliko strana. u najmanju ruku, obgacujes jezik, to jest recnik.

a generalno je veoma dobar recept da nadjes nesto dobro u svemu sto uradis, procitas, pogledas, ljude koje upoznas, itd.... a naravno, ni sa time ne bi trebalo ici u krajnosti

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40683 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/01/2010 : 18:10:45  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja citam sta mi padne pod ruku... Osim ako mi neko bas nesto ne preporuci... Ne morate mi govoriti sta citanje donosi i ko je Tolstoj a ko Vajld... Ne kazem ja da je to krs vec da se meni ne svidja... Ne uzivam u tome.... Na primer Izgubljeni simbol od Brauna, nikad nece prici ni jednoj Tolstojovoj knjizi ali meni je vrh... Sprzio sam je za 2 dana.. Nisam mogao da ostavim...

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25831 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/01/2010 : 18:13:56  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Uporedio si Tolstoja i Brauna!!!!

Zezam se, svakom svoj ukus, ni ja nisam neki ljubitelj ruske književnosti, iako mi je Tihi Don jedna od najboljih knjiga koje sam pročitao.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40683 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/01/2010 : 18:16:12  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
To je Solohov.. A nemam Tihi Don jebem ti misa.. Idem i njega da uvrstim u potraznju... CCccc... Imao sam ali mi je neko uzeo i nije vratio... Meni je to najbolji ruski klasik... Procitao sam 2 puta, ali bih mogao jos jednom... Aksinja stari as...

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 20/01/2010 : 18:16:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ma, nemoj da mislis da ti popujem (sad, ako klinac ti prosipa pamet), nego delim svoj stav sa tobom, valjda ima neceg dobrog u tome i pride, htedoh da ti pomognem da uzivas u necemu, jer ako citas, to znaci i da volis da otkrivas nove stvari itd.... ako ne uzivas u necemu, jebes ga, move on.

a kapiram te za brauna, i ja sam i Andjele i Da Vincija progutao za 2 dana, a imao sam 16 godina, dok sam tolstoja razvlacio nedeljama....

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 20/01/2010 : 18:18:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ko ceni rusku umetnost (najvise knjizevnost, a i film), preporucio bih sledeci film:

http://www.imdb.com/title/tt0073312/

sorry na offtopicu ali Love and Death

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40683 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/01/2010 : 18:18:23  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ma ne mislim da mi popujes.. Opusteno... Valjda mi je takav nacin komunikacije kad mislim da sam najpametniji..

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25831 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/01/2010 : 18:27:34  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

To je Solohov.. A nemam Tihi Don jebem ti misa.. Idem i njega da uvrstim u potraznju... CCccc... Imao sam ali mi je neko uzeo i nije vratio... Meni je to najbolji ruski klasik... Procitao sam 2 puta, ali bih mogao jos jednom... Aksinja stari as...

Pa znam da je Šolohov, rekao sam da nisam neki ljubitelj ruske, a ne Tolstojeve književnosti.

Što se tiče Brauna, sad kad bolje razmislim, možda i nije neka greška što si ga uporedio sa Tolstojem. Meni su ove dve njegove knjige (Kod i Anđeli) toliko dooooooosadne da ladno mogu da se po dosadi porede sa Karenjinom.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 20/01/2010 : 18:29:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
cuti, vidis da je sawitch u najpametniji sam modusu

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40683 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/01/2010 : 19:30:51  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ne serite... Pogotovo ti Man.. Dosadan ti je Braun?????????????????????????????

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25831 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/01/2010 : 19:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne serite... Pogotovo ti Man.. Dosadan ti je Braun?????????????????????????????

Aha.
Ja sam uzeo Anđele i demone da čitam valjda pre 10 godina. I pročitao sam valjda 20-30 stranice i odustao. Smor svih smorova. Pazi, nije meni dosadno o čemu on piše, već kako piše.

Isto tako i Da Vinčijev kod. Mislim da mi je to bilo još dosadnije.Knjigu sam dobio na poklon, valjda u celoj onoj pomami za filmom, krenuo da čitam, ali ni to nisam završio. Čovek koristi toliko nepotrebnih opisa, opštih mesta i sl. da bi knjigu od 300 stranica ladno mogli da skratimo za bar 100. I bila bi zanimljivija.

Ne znam, meni je neobično važno da me knjiga zainteresuje već na prvoj stranici, ako toga nema, sve ostalo je mučenje.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40683 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/01/2010 : 19:47:19  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Sta ja znam... Procitao sam do sada bezbroj knjiga i citao sve i svasta, ali Braun mi je super... Ne kazem da to sve ima neku knjizevnu vrednost, ali ti njegovi trileri su mi super... Ne znam sta vi ocekujete od knjige koje citate, ali ja sigurno dobru zabavu... Ovaj Dorijan Grej muci mene i ja njega, mislim da sam se poslednji put tako napatio kad sam citao Majstor i Margaritu od Bulgakova ili Rakovu obratnicu od Henrija Milera...

Sad mi Miler pade na pamet i Mali od palube.. I njegova knjiga Opus pistorum.. Idem i to da dodam u potraznju...

Edited by - sawitch on 20/01/2010 19:47:55
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 23/01/2010 : 11:55:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
Ja se mučim sa Mesijom Dine... Dinu sam lagano pročitao i svidjelo mi se, ali ova mesija... nikako da se pomaknem sa mrtve točke negdje na 150 strani, ili malo prije.

Zato sam uzeo Ono S.Kinga i ode već 250 stranica u 24 sata.

.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/01/2010 : 12:21:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Cuti, Mesija i Deca su jos mala igra, cekaj da dodjes do Bozanskog cara

Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 23/01/2010 : 12:27:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

Cuti, Mesija i Deca su jos mala igra, cekaj da dodjes do Bozanskog cara

Baš sad gledam Mesiju u izdanju Izvora, i piše na ovitku da dalje idu Božanski car, Heretici i Kapitol, te da je riječ o petoknjižju, a na prvom dijelu je lijepo pisalo šest dijelova, i da idu djeca poslije mesije? Jesu Izvori objavili Djecu ili nisu?

.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/01/2010 : 12:29:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
mozda su sjedinili sa Bozanskim carem, il tako nesto. bio bi nemoguc, i u najmanju ruku, uzasno tupav potez, da nisu to objavili.

Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 23/01/2010 : 12:34:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
Nalazim ga na njihovom webu. Valjda su onda pogriješili kad su tiskali ovitak drugog dijela.

.
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2968 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 23/01/2010 : 19:07:17  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote

Dikov eksperiment sa ponašanjem, suicidalnim i ubilačkim nagonima u izolovanoj
grupi ljudi. U knjizi možete pročitati njegove vizije koje je doživljavao pod
LSD-ijem kao iskustva jedne protagonistkinje u knjizi, nešto poput Hakslijevih "Vrata
percepcije" samo ne tako studiozno izvedeno kako je to Haksli uradio ali svakako
ne neinteresantno. Jako je zanimljiva i vladajuća religija u knjizi koja obožava
stvarnog, opipljivog boga, koji se prikazao ljudima u dva osnovna oblika i kome
možete poslati molitvu ali samo preko radio-predajnika... Vrlo dobra knjiga.

...
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/01/2010 : 21:56:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

Evo male paralele u pogledu današnjeg društvenog uređenja i SW:
Kako je današnja demokratija definitivno evoluirala u militantnu "šarena laža" demokratiju vjerujem da ćemo, možda još i za naših života, biti svjedoci rađanja otvorenog imperijalizma. Ovog puta unaprijeđenog u odnosu na stari. Samo treba da nas obuzme tamna strana do kraja...

ova tvoja replika mi je skoro pala na pamet. naima SAD, u strahu od terorizma, postavlja sve rigoroznije zahteve aerodromima i avio kompanijama u Evropi. a glavni fazon je da svaki putnik mora da prilozi gomilu nekih licnih podataka koji se pre putovanja moraju proslediti americkim organima....
predlog je inicjalno naisao na otpor, ali ko zna koliko ce to trajati....

ono....separatizam, clone wars teroristicki napadi....

Edited by - Lord Vader89 on 23/01/2010 22:09:53
Go to Top of Page
Page: of 243  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.8 seconds. Snitz Forums 2000