Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Milazzo
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/glava-2.jpg)
Croatia
2137 Posts
Member since 30/01/2008 |
Posted - 06/09/2008 : 09:57:27
|
"Ken Parker - serijal što su ga 1977. kreirali Giancarlo Berardi i Ivo Milazzo, zauzima bitno mjesto u povijesti talijanskog, a i svjetskog, stripa. Traper, vojni izviđač, šerif, bjegunac, detektiv, pisac... Ken je Parker sve samo ne klasičan heroj Divljeg zapada. Čitatelje je osvojio baš tom nesposobnošću da bude junak i "profesionalni" pustolov, svojom bliskošću "običnome" čovjeku, mogućnošću da pogriješi, mudrošću kojom takve greške priznaje, ironijom i samokritikom, unutarnjim borbama, razmišljanjima, sumnjama te vrlinama poput velikodušnosti, dobrote, prijateljstva, odanosti, altruizma, hrabrosti, idealizma, optimizma i samostalnosti."
![](https://www.stripovi.com/images/recensions/KParkerFCover.jpg)
Otvaram ovaj topic u čast Kena Parkera, meni najomiljenijeg Bonelli junaka! Vjerujem da i on, kao i drugi SBE junaci zaslužuje svoj topic. Na topicu će se naći informacije o Kenu, razmišljanja i komentari čitatelja, slike i naslovnic, te novosti (ako ih bude ) vezane uz Kena... Također, slobodno postavite bilo kakvo pitanje vezano uz Kena jer sam siguran da će se naći netko s odgovorom kojeg tražite.
Uživajte! ![](icon_smile_wink.gif)
O Kenu Parkeru: http://www.stripovi.com/index.asp?page=hero-view&Hero=kp
Popis stripova: http://www.stripovi.com/index.asp?page=hero-editions-list&header=1&Hero=kp
Recenzije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=reviews-latest&Hero=KP&Author=&Title=
O autorima:
Ivo Milazzo (crtač)
"Ivo Milazzo rodio se 20. lipnja 1947 u Tortoni. Vrlo se rano s obitelji seli u Liguriju, gdje u srednjoj školi u Genovi upoznaje Giancarla Berardija s kojim se vrlo brzo sprijateljuje te zajedno debitiraju 1971., s kratkim stripom "Il cieco" ("Slijepac"), za reviju Horror. Ivo zatim crta nekoliko epizoda Tarzana za izdavačku kuću Cenisio (opet po Berardijevu scenariju), a potom neko vrijeme radi erotske stripove za izdavačke kuće Universo i Ediperiodici. 1974., zajedno s Berardijem, stvara Kena Parkera, strip koji će ga proslaviti, koji će ga potpuno afirmirati kao autora i kojeg će neprekidno crtati iduće dvadeset i tri godine, sve do 1997."
Puni tekst: http://www.stripovi.com/enciklopedija/autori/ivo-milazzo/6/
![](http://www.stripovi.com/images/milazzo.gif)
Giancarlo Berardi (scenarist)
"Giancarlo Berardi rodio se 15. studenog 1949. u Genovi. Stripom se počeo baviti nakon kratkog kazališnog (bio je autor i glumac u studentskoj kazališnoj sekciji) te sviračkog angažmana (pjevao je i svirao gitaru u grupi "Gli scorpioni"). Od 1970. je do 1974. napisao niz kratkih priča, od pustolovnih do horror sižea, za razne izdavače, surađujući i na naslovima kao što su Tarzan ili Diabolik, da bi 1974., zajedno s Ivom Milazzom stvorio Kena Parkera, svog najznačajnijeg junaka."
Puni tekst: http://www.stripovi.com/enciklopedija/autori/giancarlo-berardi/76/
![](http://www.stripovi.com/images/berardi.gif)
|
https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/ |
Edited by - solar on 24/03/2020 08:56:58
|
|
mali od palube
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/guts(1).jpg)
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/king warrior.jpg)
22332 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Milazzo
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Croatia
2137 Posts
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2137 Posts
|
henry
Senior Member
![](AvatarUpload/gidra avatar.jpg)
Serbia
1593 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 06/09/2008 : 14:34:47
|
A što se meni čini da je kvalitet stripa obrnuto proporcionalan broju postova? |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Beva
Advanced Member
![](AvatarUpload/GrouchoMarx.jpg)
Bosnia and Herzegovina
6161 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 06/09/2008 : 15:17:57
|
quote: Originally posted by henry
A što se meni čini da je kvalitet stripa obrnuto proporcionalan broju postova?
Dobar zaključak, ali se bojim da dosta Zagorovih sljedbenika ne razumije što hoćeš reći :)
P.S. Samo se šalim, da me sad Zagorovci ne napadnu... Svjestan sam da su brojčano nadmoćni :) Kako ono ide? Obrnuto proporcionalno... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
mali od palube
Advanced Member
![](AvatarUpload/guts(1).jpg)
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
Posted - 06/09/2008 : 17:36:12
|
quote: Originally posted by Beva
quote: Originally posted by henry
A što se meni čini da je kvalitet stripa obrnuto proporcionalan broju postova?
Dobar zaključak, ali se bojim da dosta Zagorovih sljedbenika ne razumije što hoćeš reći :)
P.S. Samo se šalim, da me sad Zagorovci ne napadnu... Svjestan sam da su brojčano nadmoćni :) Kako ono ide? Obrnuto proporcionalno...
Molim?! Ne razumijem!![](icon_zagor.gif)
![](icon_smile.gif) |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
anto
Advanced Member
![](avatars/w601093823423.6784.jpg)
Serbia
21306 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 06/09/2008 : 21:48:00
|
Zna li ko, da li je u Italiji objavljena neka epizoda nakon " Uzdah i San", ili je u planu ili bilo kakav plan Betrardija po pitanju Kenove budućnosti ? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2248 Posts
Member since 26/03/2008 |
Posted - 07/09/2008 : 00:12:39
|
Hm, ti si se izgleda ravnao po redosljedu izdavanja System Comicsa. Uzdah i san je objavljen još 1987. Zadnji je bio Bakarno lice iz 1998. ![](icon_smile_wink.gif)
Mislim da je Markos u nekom topicu napisao, nakon razgovora s Milazzom (ne ovim s foruma ), da planiraju još neke epizode Kena ali nisu još našli izdavača...
|
|
anto
Advanced Member
![](avatars/w601093823423.6784.jpg)
Serbia
21306 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 07/09/2008 : 00:21:37
|
i mislio sam da je bakarno lice zadnji broj, samo nisam bio siguran.Znači nikakvih ozbiljnijih najava
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
PINCA
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/8649058.jpg)
Bosnia and Herzegovina
168 Posts
Member since 28/04/2008 |
|
Death
Senior Member
![](avatars/brain.jpg)
Croatia
1208 Posts
Member since 10/01/2008 |
|
kico
Advanced Member
![](avatars/mo116.gif)
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
PINCA
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/8649058.jpg)
Bosnia and Herzegovina
168 Posts
Member since 28/04/2008 |
|
kico
Advanced Member
![](avatars/mo116.gif)
Croatia
11381 Posts
|
lwood
Advanced Member
![](AvatarUpload/fangt.jpg)
Colombia
47348 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 07/09/2008 : 13:19:43
|
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by PINCA
Blago tebi,voliš li skupljati i salvete?
Samo stripove.
jesi dobija moj mail s avataron? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
kico
Advanced Member
![](avatars/mo116.gif)
Croatia
11381 Posts
|
REJS
Senior Member
![](AvatarUpload/Pictur742 - Copy.jpg)
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
Barker
Advanced Member
![](AvatarUpload/100 Days Off.jpg)
Fyro Macedonia
4658 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
Pajtos
Advanced Member
![](AvatarUpload/PAJTOS AWATAR(6).jpg)
Sierra Leone
4683 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 07/09/2008 : 16:39:05
|
quote: Originally posted by REJS
KEN JE JEDAN.ALI NAZALOST NEPONOVLJIV I BOLJE JE NE STAMPATI NOVE PRICE.JER NJEGOVA JE DRAZ U OGRANICENOM BROJU PRICA .NJEGOVI NEPRIJATELJI NISU BESMRTNI A EPOHA DIVLJEG ZAPADA JE PROSLA.KEN JE BESMRTAN NEKA TAKAV OSTANE.
Njah,ja bih ga rado video van zatvora,t.j.procitao epizodu s' tim scenarijem! Pa,ubio je drota u samoodbrani...![](icon_smile_shy.gif) |
|
scaramanga
Senior Member
![](AvatarUpload/dhfgghhg.JPG)
Aruba
1274 Posts
Member since 20/04/2005 |
|
Pajtos
Advanced Member
![](AvatarUpload/PAJTOS AWATAR(6).jpg)
Sierra Leone
4683 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 07/09/2008 : 18:25:35
|
Meni je najbolja epizoda"Ratnik Mandan".Surova do kraja i zao ti belaca k'o retko u kom stripu ...I jos ona scena kad Ken ustaje i preti onom svojom kremenjacom:"Dosta!Izadjite da zavrsimo ovo licem u lice!"E,tad mi je bilo zao sto ne mogu da mu pomognem ... |
|
?uvec
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/games031.jpg)
Croatia
170 Posts
Member since 06/06/2008 |
Posted - 07/09/2008 : 19:19:34
|
Jel ima ko kakav link za koju skeniranu epizodu Kena na netu, prevedenu na hrvatski (ili srpski )? Naime, nikad još nisam čitao Kena Parkera![](icon_smile_blush.gif) ![](icon_smile_blush.gif) Mislim da je vrijeme da ga kušam![](icon_smile_approve.gif) |
I'm only ten and a half years old! |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|