forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ken Parker
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 126

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 11/01/2019 : 15:01:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

tako ti se čini KAO da ja ponavljam tu mantru o "zagoru za djecu-kenu za odrasle"
ali ako si u stanju čitati, pretpostavljam da znaš čitati, onda prođi kroz topic ili pak onaj drugi, pa da vidimo na što se svodi Kenova publika; koje su razloge stavili. meni izgleda kao da su pisali (bio sam mali, čitao sam zagora, sada sam odrastao i čitam kena). ali možda mi se samo čini da to piše, možda ne piše to.

Prođi i ti kroz topic, JA to nisam nikad napisao, pa mi zato nije jasno zašto si mi se obratio na taj način u prethodnom postu. Ja nisam (cijela) Kenova publika.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 11/01/2019 : 15:03:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Većini djece i većini odraslih.
Ono što sam o Kenu mislio kao klinac, mislim i danas. Slično je i sa ostalim junacima.

Ja ga kao dijete nisam ni čitao pa ne znam kako bi mi sjeo.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22373 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/01/2019 : 15:12:15  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

quote:

Većini djece i većini odraslih.
Ono što sam o Kenu mislio kao klinac, mislim i danas. Slično je i sa ostalim junacima.

Ja ga kao dijete nisam ni čitao pa ne znam kako bi mi sjeo.

S obzirom da si normalan i pametan tip, najvjerovatnije isto kao i sada. Ili bi ti se dopao ili ne, kako juče, tako i danas.
Sve ostalo je obična fama. Tu je kvaka, a ne u tome da li se nekome Ken dopada ili ne. O ukusima ne vrijedi raspravljati.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 11/01/2019 : 15:13:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dobra mi je zato što me dotakla. U toj se sceni Pat, koja je dotad čangrizava djevojčica koja se želi prikazati odraslijom nego što jest otvara Kenu i lagano postaju bliski. Njihov odnos se produbljuje. Ovaj kadar bez riječi govori više nego ijedna rečenica u stripu. To je trenutak kad Ken na Pat prestaje gledati kao na gnjavež i počinje je cijeniti.

Može to biti trik ili ne znam što, ali ne vidim smisla stvarima koje mi se sviđaju tražiti mane.

to što ti ne vidiš smisla tražiti mane stvarima koje se TEBI sviđaju, mene NE OBVEZUJE ni na što.

ja mogu sasvim drukčije postavljati stvari i npr. pokušati pokazati da je ta scena (sviđala se ona tebi ili ne) glupost

a meni i jest glupost

prvo,
Pat O'Shane je meni bezveze lik

jedna šiparica, iskonstruirana u standardnom srcedrapajućem Berardijevom stilu: ona i brat su "obični ljudi" u potrazi za svojim komadićem sreće = za rančom; brat je danguba, pije i kocka --> naravno popije metak ---> mala ostane sama na ovome svijet = život nije ružičast. Ken, dežurni šonjo za ovakve srcedrapajuće slučajeve, prepozna u njoj volju, želju, nadu, sam život jebote!!!

Tobože maestralna scena: mala i Ken zanoće, ona mu se "otvori"; ali, nije stvar u njenoj priči, jer autor sugerira kako je ona prava mala manipulatorica osjećajima, ali, i ovo je sad ključno!!, opet ne zbog toga što bi bila takva, što bi bila mali kameleon, nego zato jer je rano naučia živjeti u svijetu 'odraslih', u svijetu koji nije ružičast.
Ona zapravo traži samo malo topline, želi da je tata podraga...

Taj proljev možda tebi izgleda genijalno, ali to je opet holivudski trik.

Meni je zanimljiviji južanjak-gerilac i njegove preokupacije. Pat O'Shane je lik koji me ne zanima, ne zanimaju me klinke u vestern svijetu, ne zanimaju me njihove priče.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 11/01/2019 : 15:17:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prođi i ti kroz topic, JA to nisam nikad napisao, pa mi zato nije jasno zašto si mi se obratio na taj način u prethodnom postu. Ja nisam (cijela) Kenova publika.

obratio sam se tebi i ČITAVOM KEN-AUDOTORIJUMU

misliš da se ne mogu kroz tebe obraćati širem auditoriju?
samo se tješi
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 11/01/2019 : 15:19:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Taj proljev možda tebi izgleda genijalno, ali to je opet holivudski trik.

Meni je zanimljiviji južanjak-gerilac i njegove preokupacije. Pat O'Shane je lik koji me ne zanima, ne zanimaju me klinke u vestern svijetu, ne zanimaju me njihove priče.

Legitimno, ne zanimaju nas iste stvari. Meni je Pat drag lik, razvoj njenog i Kenovog odnosa je primjer dobrog pričanja priče. Možeš ti govoriti da su sve to trikovi, ali nije važno. Dobar scenarist je prije svega dobar zanatlija. A ako postigne da ti je stalo do likova, napravio je dobar posao. Meni je stalo do Pat kao lika, tebi nije. Nema tu nikakvih problema, nema djela koje se sviđa svima.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 11/01/2019 : 15:19:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

obratio sam se tebi i ČITAVOM KEN-AUDOTORIJUMU

misliš da se ne mogu kroz tebe obraćati širem auditoriju?
samo se tješi

Polaskan sam :)

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 11/01/2019 : 15:22:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Ako ćemo ići u krajnost, sve su to trikovi
I stripovi i filmovi
Sad, treba li spaliti svoju kolekciju stripova i istjerati pjesnike iz grada?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 11/01/2019 : 15:26:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Legitimno, ne zanimaju nas iste stvari. Meni je Pat drag lik, razvoj njenog i Kenovog odnosa je primjer dobrog pričanja priče. Možeš ti govoriti da su sve to trikovi, ali nije važno. Dobar scenarist je prije svega dobar zanatlija. A ako postigne da ti je stalo do likova, napravio je dobar posao. Meni je stalo do Pat kao lika, tebi nije. Nema tu nikakvih problema, nema djela koje se sviđa svima.

da, i?

u čemu je onda problem da dođem i pričam o Kenu kako ja to želim?
da pokazujem holivudske ili indijske trikove?

ja tu ne vidim nikakav problem
mogu raditi što me volja, jel tako
o tome da ta moja volja nije puka samovolja, pričao sam nešto grofici vargi, a i preteško je to za kenovce. previše filozofiranja.

u svakom slučaju,
došao sam, pisao, čak se usuđujem reći pisao na zanimljiv način i na način da se nešto može i naučiti
ako sam rekao da je Ken Zagor, niti sam mislio doslovno niti sam samo parketarski rekao, nego se i potrudio pokazati moje stavove. razvijao sam tezu.

to je PRESUDNA razlika, a da parketari jesu zreli i odrasli kako se hvališu, tada bi i shvaćali te odnose
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 11/01/2019 : 15:30:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Sad, treba li spaliti svoju kolekciju stripova i istjerati pjesnike iz grada?

platon je na strani zagora, kena bi pak istjerao

sada će se opet pametnjakovići javiti i reći da je to dosjetka. ali. jesu li oni čitali Platonove Zakone? ako jesu, jesu li razumjeli? Platon bi istjerao Berardija i ostale manipulatore osjećajima, tako to piše u Zakonima, za onoga tko zna čitati i razumjeti pročitano.
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3089 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 11/01/2019 : 15:31:16  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message  Reply with Quote
quote:

Najveca zabluda je nastupila kada je neko prije nekoliko godina napisao da Kena nije shvatio kao dijete i onda je odrastao, stasao, i shvatio Kena.
Tu gluposti su kasnije Kenovi botovi prihvatili i ponavljaju je svako malo.
Jedna od najvecih manipulativnih gluposti koje su izrecene na ovom forumu.

zašto misliš da je to glupost? i još više zašto misliš da je manipulacija? ljudi su jednostavno iznijeli svoje mišljenje, kao što sam ga iznio i ja jer u biti tako i je - strip koji mi kao klincu uopće nije bio zanimljiv postao mi je to kasnije..... razlozi? nebitno.....

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 11/01/2019 : 15:38:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

o tome da ta moja volja nije puka samovolja, pričao sam nešto grofici vargi, a i preteško je to za kenovce. previše filozofiranja.

Mi dušice to ne razumijemo :)

quote:

u svakom slučaju,
došao sam, pisao, čak se usuđujem reći pisao na zanimljiv način i na način da se nešto može i naučiti
ako sam rekao da je Ken Zagor, niti sam mislio doslovno niti sam samo parketarski rekao, nego se i potrudio pokazati moje stavove. razvijao sam tezu.

to je PRESUDNA razlika, a da parketari jesu zreli i odrasli kako se hvališu, tada bi i shvaćali te odnose

Shvaćam ja što ti hoćeš, samo se ne slažemo u premisi. Tebi je Zagor najkvalitetniji strip (legitimno) i sve druge uspoređuješ s njim. Ta potreba mi nije jasna, a daleko od toga da bih ti ja nešto branio. Odavno mi nije bilo zanimljivije na forumu :)

A ti koji se uzdižu 'ozbiljnijim' stripovima ionako će vjerojatno vremenom uvidjeti koliko sve to nema smisla. Jednako uživam u Mooreovim ili Taniguchijevim stripovima kao i u Konanu Thomasa i Busceme. A malo tko će Konana ubrojiti u ozbiljna remek-djela devete umjetnosti. Eto, meni se sviđa :)

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22373 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/01/2019 : 15:40:04  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nenno

quote:

Najveca zabluda je nastupila kada je neko prije nekoliko godina napisao da Kena nije shvatio kao dijete i onda je odrastao, stasao, i shvatio Kena.
Tu gluposti su kasnije Kenovi botovi prihvatili i ponavljaju je svako malo.
Jedna od najvecih manipulativnih gluposti koje su izrecene na ovom forumu.

zašto misliš da je to glupost? i još više zašto misliš da je manipulacija? ljudi su jednostavno iznijeli svoje mišljenje, kao što sam ga iznio i ja jer u biti tako i je - strip koji mi kao klincu uopće nije bio zanimljiv postao mi je to kasnije..... razlozi? nebitno.....

Mislim da ste utripovali tako nešto, pretpostavljam da Kena uopšte niste ni čitali, možda jednu epizodu u prolazu ili slično. Isto bi se desilo da si tu jednu epizodu pročitao i 20 godina kasnije.
Očigledno si u novije vrijeme više vremena posvetio Kenu i svidio ti se. Da si to uradio kao klinac, najvjerovatnije bi imao isto mišljenje kao i sada.

Da sam ja kao klinac pročitao Zagorovu epizodu "Tajna gejzira" i na tome stao, sigurno ne bih u to vrijeme postao fan ovog junaka.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 11/01/2019 : 15:51:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Shvaćam ja što ti hoćeš, samo se ne slažemo u premisi. Tebi je Zagor najkvalitetniji strip (legitimno) i sve druge

ne shvaćaš ti to do kraja
ajmo ovako reći: ti naslućuješ

da bi stvarno shvaćao, morao bi malo više filozofirati
morao bi ući u rasvjetljavanje egzistencije. i morao bi uopće shvatiti odnose svijet-egzistencija-Bog. ti ovo ne shvaćaš, ti si smrtnik (to je premisa, a ne to što ti misliš da je premisa)

ali ajmo rađe o kenu, jer na tom polju možeš pričati
moji jurišni, blitz upadi, zbivaju se sa svijet-egzistecnija-Bog platforme, zato oni i jesu zanimljivi, zato jesu i poučni, a, na žalost, zato jesu i - teško probavljivi smrtnicima

no, ljepota je da si ja to mogu dozvoliti, jer mogu pričati o kenu i iskontrolirati situaciju kada se otme kontroli (kako se dogodilo jučer u pobuni parketara ---> hipi pobune poludjelih sinova koji malo toga kuže, ali jako dobro kuže ovo: ja sam individua! ja hoću i ja sam dobar! kada im pak Veliki Bijeli Otac upadne u prostor fantazme, događaju se ovakve eskapade)
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15034 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 11/01/2019 : 16:25:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Ja na žalost ne mogu učestati u raspravi jer nisam čitao Kena, jedino mogu pisati kada je riječ o Zagoru.
Bude valjda i drugih rasprava.
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

536 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 11/01/2019 : 16:40:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
hipi pobuna parketara

parketari su hipiji koji se krugerovski vrte u krug, glavom duboko zaglavljenom u parketima ; iako im stinky otvara hodnik spoznaje, glava im se u strahu zakopa još dublje u parket
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2276 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 11/01/2019 : 16:44:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
Rekoh sebi (odavno ima od toga već) da nikada neću ulaziti u ovakve rasprave, ali...

Ne znam kako dam vam u najkraćim crtama pokušam objasniti zašto je Zagor meni to što je a Ken Parker nije ništa do običnog prosječnog dosadnog lika kojeg ću pročitati samo ako nemam ništa drugog.

Ja čitam stripove zbog razonode. Zagor je razonoda. Odmor za živce i dušu koji je itekako potreban u ovom trenutnom megamatrixu. Ken Parker to nije i nikada neće biti.

Ako je Ken Parker strip za odrasle onda znači da ja nisam još odrastao a vjerojatno onda niti neću, jer mi je i sada dosadan. Nečitljiv u mladosti, podnošljiv sad. Solidan ponekad, odličan nikad. To što Ken Parker ima i vi vidite u njemu, ja to ne želim kod stripova. Radije ću pročitati neku dobru knjigu ako mi je do toga. A kad mi nije, onda ću sa najvećim zadovoljstvom uzeti u ruke Zagora.

Blago meni. Nikada neću odrasti. Živjeti ću kao Metuzalem. Dobro možda ne kao on ali onda barem kao Noa ili Kenan.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 11/01/2019 : 19:34:38  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Bravo Dalen, konačno suvisli odgovor.
Zagor je strip koji se čita bez paljenja mozga.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22373 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/01/2019 : 19:53:16  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Jes vala, dok Kena citaju samo doktori.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 11/01/2019 : 19:57:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ovako zagor parketarima:

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7349 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 11/01/2019 : 20:00:55  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Najdraže mi je čut ovakve izjave, "Zagor strip za idiote", ajme, milina jedna. Od koga je, dobro je.

Dalen je pak lipo obrazložija svoj stav, iako se ne slažem s njim.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 11/01/2019 : 20:04:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
a ovako mister no podjebava odrasle ljude, "profesore" i "znalce" kad se uskomešaju jer im je zlatno tele dovedeno u pitanje

Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7150 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 11/01/2019 : 20:10:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dalen

Ja čitam stripove zbog razonode. Zagor je razonoda. Odmor za živce i dušu koji je itekako potreban u ovom trenutnom megamatrixu. Ken Parker to nije i nikada neće biti.

Ovo kao da sam ja dao obrazloženje zašto čitam kapetana Mikija.
Ali neće se stinkyju svidjeti ovo tvoje obrazloženje, Zagor ne opušta, nije tako jednostavan, postavlja metafizička pitanja, otvara oči, omogućuje spoznaju, trlja baba lan...

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 11/01/2019 20:11:56
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 11/01/2019 : 20:13:35  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Najdraže mi je čut ovakve izjave, "Zagor strip za idiote", ajme, milina jedna. Od koga je, dobro je.

A ko je to napisa?
Šta se praviš fin pa nešto bockaš a nikako da ubodeš?
Koji ti problem imaš samnon?
Gukni golube.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 11/01/2019 20:13:54
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7349 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 11/01/2019 : 20:22:23  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by vice

A ko je to napisa?
Šta se praviš fin pa nešto bockaš a nikako da ubodeš?
Koji ti problem imaš samnon?
Gukni golube.

Sasvim je evidentno da mi nisi simpatičan (il tebi možda nije?), pa ka i šta ti prcaš ekipu iz raznoraznih razloga (il ti idu na k, il ti je dosadno, il ovo il ono), tako prcnem i ja tebe. Ti si se ionako lipo ogradija ka dežurni cinik, "ko prati forum navika je na moje upise" itd. Eto, lipo ti navikni na to da kad pišeš pizdarije poput ovih, ako to uberen i isto tako mi bude dosadno, odradin jedan "boc" i "prc".

And like that... he's gone.
Go to Top of Page
Page: of 126 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000