forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Disney
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 74

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 22/11/2023 : 00:26:27  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Unistavaju lager??? Onog Miki Maus mesecnika? Mislim nije to nikakav kvalitet ali nisu ni novine pa da mozes da ih bacis kad ih procitas.

Pa nek poklone u sirotista i svratista za nezbrinutu decu i resto nek poklone osnovnim skolama ili bibliotekama. Sta tu ima da se unistava? Au.
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1922 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 22/11/2023 : 00:29:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Unistavaju lager??? Onog Miki Maus mesecnika? Mislim nije to nikakav kvalitet ali nisu ni novine pa da mozes da ih bacis kad ih procitas.

Pa nek poklone u sirotista i svratista za nezbrinutu decu i resto nek poklone osnovnim skolama ili bibliotekama. Sta tu ima da se unistava? Au.

Da, tako sam ja čuo iz nekoliko izvora. Uostalom, starih brojeva nema nigde.
Imaju neki ogroman tiraž u Sloveniji npr, i nakon povlačenja s kioska više nije moguće naći nigde.

Okej, ide to u reciklažu, ali svejedno, očito je reč o toliko masivnoj mašineriji da oni ne razlikuju Sloveniju i Srbiju ili 500 i 2000 primeraka.

http://kamenje.blogspot.com/
https://stalker.rs/

https://www.facebook.com/Stalker-izdava%C4%8Dka-ku%C4%87a-139197274650766/
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1953 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 22/11/2023 : 07:12:46  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dzimi Gitara

quote:

Da, tako sam ja čuo iz nekoliko izvora. Uostalom, starih brojeva nema nigde.
Imaju neki ogroman tiraž u Sloveniji npr, i nakon povlačenja s kioska više nije moguće naći nigde.

Okej, ide to u reciklažu, ali svejedno, očito je reč o toliko masivnoj mašineriji da oni ne razlikuju Sloveniju i Srbiju ili 500 i 2000 primeraka.

Nije bas tako. Vozim Mikija, Paju i remitendu za Alan Ford iz Global-a koji distribuira izmedju ostalog Paju Patka i Miki Mausa. Tamo ima gomila svega toga, i starih i novih brojeva. Ove nedelje cu ici ponovo pa cu da pitam tamo da li nesto ide na reciklazu/unistavanje.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1953 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 22/11/2023 : 08:12:38  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
Dobio sam odgovor iz Egmonta:

Groucho Marx
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40347 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/11/2023 : 09:43:50  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
U prevodu "boli nas q sto ti se ne svidja i sto ti je skupo, radimo kako hocemo a ti ako hoces kupi ako neces teraj se, ima ko hoce"

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2207 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 22/11/2023 : 09:51:05  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Tako je to kada se ogranici konkurencija..
Mislim na ono od sajma knjiga prosle godine pa onamo na srpskom trzistu
(mada ko zna mozda bi u ovom slucaju ispalo kako je ispalo svejedno)
ukratko izdavaci su se osilili
ali ne mogu oni toliko da se osile koliko mi mozemo ignorisati..

Pitao bi te egmontovce da li im je cilj izdati desetak knjiga ili par..

Ne mogu da verujem da su danski egmontovci krivi za nastalu situaciju..

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!

Edited by - matori paraliticar on 22/11/2023 10:00:33
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/11/2023 : 10:01:48  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ne razumin je li se žalite šta je skupo ili šta izdanje nije malčice veće?
Da je malo veće bili vam onda cijena bila ok?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2207 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 22/11/2023 : 10:51:16  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
dobro pitanje :)
pa bilo bi okej posto bi cena na kraju bila barem ista kao u HR za ono sto dobijes
mada bi realno bilo da je niza cena nego u HR ako je format isti
mada ta vremena su odavno prosla..
kada si na neke stvari mogao racunati unapred :) doslo je vreme da srpski izdavaci obezbede mirovinu..

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!

Edited by - matori paraliticar on 22/11/2023 10:52:26
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1855 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 22/11/2023 : 12:15:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
Format je okej, ali je cena prejaka.

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/11/2023 : 12:38:40  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Onda je najveći žal što je u HR cijena niža?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2819 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 22/11/2023 : 12:41:42  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Definitivno je cena u Srbiji previsoka za ovaj format.
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1953 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 22/11/2023 : 12:47:19  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
Evo jos jednog odgovora jer sam u isto vreme poslao i egmont-u i dexy-ju:

Groucho Marx
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2704 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 22/11/2023 : 12:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Cena produkcije, a spedicija i carina...
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2440 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 22/11/2023 : 13:33:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Egmont za Sloveniju svu remitendu uništava. Želela je striparnica Oblaček iz Celja da uredno kupi više remitende (ili ti "Back Catalogue") - i kažu, sve ide u uništenje, kupite (po službenim cjenama) dokle ima, kad nama - onda više nema.

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo

Edited by - BiDi on 22/11/2023 13:34:52
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 22/11/2023 : 13:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
To je ko Pacovljeva politika za home editions crtanih filmova (svojevremeno makar, iako je danas s PacovMinusom slična priča) - izdaju npr. DVDjeve tokom nekog perioda, i onda ih maknu komple i moš se slikaš onda da ih više nađeš. Vrv je u pitanju neka high-level strategija koju mi miševi ispod 700e mesecno ne kapiramo....

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8064 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 22/11/2023 : 14:19:26  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Onda je najveći žal što je u HR cijena niža?

Preskupa je knjiga, šta ti tu nije jasno? Isti komentar bi bio i da hrvatsko izdanje ne postoji. Ovako je samo upadljivija apsurdnost. I bezobrazluk Egmonta.
Go to Top of Page

fasnik
New Member

107 Posts

Member since 14/07/2010

Posted - 22/11/2023 : 14:38:09  Show Profile Show Extended Profile  Send fasnik a Private Message  Reply with Quote
U Poljskoj je isti strip 15 eura. Tako je, kako je. Svi se možemo žaliti na isto.

Povratak u Patkograd je čak i manje od 12 eura.

Edited by - fasnik on 22/11/2023 14:39:27
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3281 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 22/11/2023 : 14:43:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Što se mene tiče, hteo sam ovo, ali ne mogu da podržim ovakav govnarluk.

Ovo je na nivou onog kad je ustanovljeno da Nutella na našem tržištu ima manje lešnika no originalna, a ovi rekli da su radili istraživanje i dobili da mi ustvari volimo kad Nutella ima manje lešnika. I još je i skuplja. Tornjaj se Egmonte, od mene šipak.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6280 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 22/11/2023 : 15:00:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Odlični su sa ovim odgovorima, ali vjerujte mi past će ta cijena, pa neće se to baš masovno kupovat djeci.
Jedino su stvarno izabrali top trenutak za izdavanje, sada uoči praznika.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 22/11/2023 15:01:35
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2145 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 22/11/2023 : 15:15:28  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by borg

(ako grešim, neka me neko ispravi)

Nećemo da te ispravljamo. Samo nam nacrtaj sve kombinacije sečenja sa jednim i sa drugim formatom na A0 i obeleži rednim brojevima svaki format da bude odmah jasno. Slike govore više od reči.

Ja pošao da ti crtam sve kombinacije i čak da ti obeležim rednim brojevima, al me preduhitriše ovi iz Egmonta... A vidim da je Aleksandar okačio sliku odgovora, da ne kuca hiljadu reči.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/11/2023 : 15:18:00  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Preskupa je knjiga, šta ti tu nije jasno? Isti komentar bi bio i da hrvatsko izdanje ne postoji. Ovako je samo upadljivija apsurdnost. I bezobrazluk Egmonta.

OK.Preskupo.
Ali zašto onda kuknjava o centrimetru?
Opet bi bila preskupa imala taj cenat ili ne.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6280 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 22/11/2023 : 15:24:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

OK.Preskupo.

Pa zato jer nemaju ni jare ni pare.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 22/11/2023 15:24:55
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 22/11/2023 : 15:33:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

OK.Preskupo.

Nešto slično ko tvoja konstantna kuknjava oko papira po pitanju bogom svakog stripa.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8064 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 22/11/2023 : 15:42:07  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

OK.Preskupo.

Nešto si krivo shvatio, niko ne žali što knjiga nije veća. Po meni, američki format ili neki "format Mikijevog zabavnika" su sasvim odgovarajući za ovakve Diznijeve stripove iz revija.

Ali da je veći format, Egmont bi bar imao nekakav labilni kvaziargument za jaču cenu. Ovako, ništa sem očigledne pohlepe.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13466 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 22/11/2023 : 15:55:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor
Meni formta SRB izdanja ne smeta, ajd isti kao Fanta, ali cena do 2500, a ne 3600. Svaka cast za HR egmont koji je izgurao veci format.

Meni je ovo preskupo i za 2500, nije ovo neki opskurni naslov koji ide u 500 komada. Ali ajde, pacov mašinerija zna bolje od nas.
Go to Top of Page
Page: of 74 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000