Author |
Topic |
Shaner
Advanced Member
Croatia
7342 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 25/01/2021 : 17:51:41
|
Premještam razgovor sa drugog topica, da tamo ne spamamo.
quote: Originally posted by BeaGea
A inače kakvi su ti njegovi filmovi, posebno Pi i Fontana života? Meni su Fontana i Noje baš privukli svojim promišljanjem o pogledu na život.
Pi mi je jako dobar, a Fontanu sam gledao kad je izašla i ostala mi je u sjećanju kao zanimljiva ali nedorečena, trebao bih ju ponoviti. Gledao sam sve njegove (dugometražne) filmove osim Rekvijema (znam, znam, budem) i generalno mi je jako zanimljiv. Wrestler mi je bio dobar, ali nije me oborio s nogu, dok mi je recimo ludilo Majke izvrsno sjelo. Ipak, najbolji mi je Black Swan.
P.S. Zaboravih napomenuti da Noah ima jednu otegotnu okolnost - Russella Crowea. Njega teško varim.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3771 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 25/01/2021 : 18:05:56
|
quote: Originally posted by Shaner
A inače kakvi su ti njegovi filmovi, posebno Pi i Fontana života? Meni su Fontana i Noje baš privukli svojim promišljanjem o pogledu na život.
Pi mi je jako dobar, a Fontanu sam gledao kad je izašla i ostala mi je u sjećanju kao zanimljiva ali nedorečena, trebao bih ju ponoviti. Gledao sam sve njegove (dugometražne) filmove osim Rekvijema (znam, znam, budem) i generalno mi je jako zanimljiv. Wrestler mi je bio dobar, ali nije me oborio s nogu, dok mi je recimo ludilo Majke izvrsno sjelo. Ipak, najbolji mi je Black Swan.
Slažem se da je i Labud izvrstan, ali Fontana mi je atmosferom draža (vjerojatno zbog onog konkvistadorskog elementa) i bolja zbog otvorenih odgovora.
quote: Originally posted by Shaner P.S. Zaboravih napomenuti da Noah ima jednu otegotnu okolnost - Russella Crowea. Njega teško varim.
To definitivno, tri puta sam započinjal film i prekidal ga zbog toga. I onda konačno odlučil pogledati film, Croweu usprkos, i nisam zažalio. Ali Crowe je loš glumaca, i Noah nije jedini dobar film kojega je sjebal (drugi je L.A. Povjerljivo, dok Gladijator ionako ne valja sam po sebi). |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
Edited by - BeaGea on 25/01/2021 18:06:50 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22327 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 25/01/2021 : 19:24:03
|
To definitivno, tri puta sam započinjal film i prekidal ga zbog toga. I onda konačno odlučil pogledati film, Croweu usprkos, i nisam zažalio. Ali Crowe je loš glumaca, i Noah nije jedini dobar film kojega je sjebal (drugi je L.A. Povjerljivo, dok Gladijator ionako ne valja sam po sebi).
Ti ne prestaješ da me iznenađuješ. L.A. uloga kao da je pisana za njega, jedna od njegovih najboljih, u Gladiatoru je bio sasvim solidan. Noah je film za jednom pogledati i zaboraviti, slično kao i njegov Robin Hood. Mada se tu može reći da nije on najveći problem tih filmova. Crowe je u suštini dobar glumac, vi napraviste od njega novog Cagea. Nego vidim da komentarišete Aronofskyog. U suštini je Black Swan pravi mali dragulj. Fountain me svojevremeno užasno smorio, ali moraću mu dati još jednu šansu. Wrestler, Requiem i Pi su solidni, Mother dosadnjikav, Noah mu je najgori. |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3771 Posts
Posted - 25/01/2021 : 20:17:59
|
Zaboravih, Shaneru reci i da smo popitanju Rekvijema isti. Samo ga ja zbog tematike vjerojatno necu uopce gledati. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
Edited by - BeaGea on 25/01/2021 20:22:24 |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3771 Posts
Posted - 25/01/2021 : 20:20:36
|
Kinze, kad mi neki glumac ne lezi onda mi ne lezi. Koliko god da je Russel dobar ili nije. ;) |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25440 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 25/01/2021 : 20:40:37
|
Crowe je briljirao u LA Confidential, za Gladiatora ne znam ko bi bio bolji, više nego odličan u Beatiful mind. Noah i Robin Hood su inače prosečni filmovi, nema veze sa njime.
Što se Aronofskog tiče, Pi je odličan film, requiem takođe, Fountain genijalan, Black swan u redu. A Mother je nešto najgore što sam gledao poslednjih godina, katastrofa od filma. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 25/01/2021 20:41:04 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8430 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22327 Posts
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4654 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 28/01/2021 : 11:57:40
|
Svasta sam odgledao ovih dana, valjalo bi izdvojiti film od kojeg sam se ukenjao od straha kako bas bas odavno nisam :) The VVitch je definitivno u onoj grupi horora koji me strase do srzi, bilo da vam je strasnije potonuce porodice u ludilo ili je to demonska suma i svo zlo u njoj. Neverovantni casting samo doprinosi fascinaciji, a tu je svakako i muzika i naravno kinemtografija. Prestrasno/presjajno u svakom slucaju. Ali, verovatno nije za svakoga. |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
Edited by - Barker on 28/01/2021 11:58:01 |
|
|
Wolfman
Senior Member
Croatia
1096 Posts
Member since 13/07/2010 |
|
vice
stripovi.com suradnik
7314 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 28/01/2021 : 17:27:53
|
quote: Originally posted by Wolfman
Je li itko pretplaćen na The Criterion Channel? Kakvi su vam dojmovi?
Iskreno, više mi se ne da zajebavat s VPN-ovima pa izbjegavam sve šta nije dostupno u našoj regiji.
Povremeno koristim MUBI, kad uleti nešto šta me zanima. |
And like that... he's gone. |
|
|
Wolfman
Senior Member
Croatia
1096 Posts
Posted - 28/01/2021 : 17:55:50
|
quote: Originally posted by vice
Iskreno, više mi se ne da zajebavat s VPN-ovima pa izbjegavam sve šta nije dostupno u našoj regiji.
Povremeno koristim MUBI, kad uleti nešto šta me zanima.
VPN treba samo za signup, poslije toga ti uopće ne treba i možeš normalno streamati (iz Browsera). |
Edited by - Wolfman on 28/01/2021 17:59:19 |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3771 Posts
Posted - 28/01/2021 : 18:00:11
|
quote: Originally posted by vice
Povremeno koristim MUBI, kad uleti nešto šta me zanima.
VPN treba samo za signup, poslije toga ti uopće ne treba i možeš normalno streamati (iz Browsera).
Vi koji imate taj CC kanal...ima li i dodataka gore ili samo čisti filmovi? |
|
|
Wolfman
Senior Member
Croatia
1096 Posts
Posted - 28/01/2021 : 18:04:54
|
Vi koji imate taj CC kanal...ima li i dodataka gore ili samo čisti filmovi?
Kako za koji film. Ali generalno ima dodataka. Intervjui, analize, komentari i sl. |
Edited by - Wolfman on 28/01/2021 18:05:19 |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3771 Posts
Posted - 28/01/2021 : 18:20:22
|
Vi koji imate taj CC kanal...ima li i dodataka gore ili samo čisti filmovi?
Kako za koji film. Ali generalno ima dodataka. Intervjui, analize, komentari i sl.
Onda je valjda isto kao i kod samih fizičkih izdanja. Nisam razmišljal o kanalu jer sam pobornik da imam fizički medij. Malo me jedino jebu regije pa nema njihove BD-e ali s DVD izdanjima ne oskudjevam. Do broja 750 mi mozda fali svega 100-tinjak (mislim da je brojka manja ali neka) naslova koji mi nisu bili napeti.
Jedini CC BD koji imam je Benjamin Button |
Edited by - BeaGea on 28/01/2021 18:24:57 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22327 Posts
Posted - 28/01/2021 : 18:56:18
|
quote: Originally posted by Barker
Svasta sam odgledao ovih dana, valjalo bi izdvojiti film od kojeg sam se ukenjao od straha kako bas bas odavno nisam :) The VVitch je definitivno u onoj grupi horora koji me strase do srzi, bilo da vam je strasnije potonuce porodice u ludilo ili je to demonska suma i svo zlo u njoj. Neverovantni casting samo doprinosi fascinaciji, a tu je svakako i muzika i naravno kinemtografija. Prestrasno/presjajno u svakom slucaju. Ali, verovatno nije za svakoga.
Je, vise i nego solidan horror, bas toliko strasan i nije, ali ok. Uglavnom i od mene preporuke ljudima koji vole ovaj zanr. |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 28/01/2021 : 21:45:58
|
quote: Originally posted by manhunter
Crowe je briljirao u LA Confidential, za Gladiatora ne znam ko bi bio bolji, više nego odličan u Beatiful mind. Noah i Robin Hood su inače prosečni filmovi, nema veze sa njime.
Crowea je po glumačkom umijeću u Gladijatoru potpuno zasjenio Phoenix kao Komod. U Beautiful Mind godinu dana kasnije je odličan i tada je trebao uzet kipića. Ovo ostalo navedeno je srednja žalost. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25440 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 28/01/2021 : 21:59:13
|
Slažem se za Phoenixa, ali to nije ni upitno. Svi su tu odlični u svojim ulogama. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 30/01/2021 : 07:22:52
|
Lone Star (1996) r. John Sayles
Odlican scenario i odlican film. Odlicna glumacka podela Chris Cooper, Kris Kristoferson, Elizabeth Peña, Ron Canada, Joe Morton, mladjahni Mekonahi.
Velika preporuka!
9/10 |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3771 Posts
|
koze123
Average Member
937 Posts
Member since 05/11/2018 |
Posted - 31/01/2021 : 15:17:44
|
Ove nedelje sam tri stvari odgledao:
1) Rocky (1976)
Spreman sam da me svi popljujete ali meni je Roki dosta slab film. Odnosno, ne toliko slab koliko ga je vreme pregazilo: dijalozi su mi loši, situacije neupečatljive i nerealistične i svega bih par scena mogao da izdvojim kao odlične - tu svakako spada Rokijev dijalog sa trenerom, koji daje i najviše uvida u njegovo mentalno stanje i način gledanja na sebe i svet, kao i sama završnica kada Roki viče ime njegove devojke. Sve ostalo mi je bilo dosadnjikavo i neubedljivo, na momente me je i nerviralo. Ceo odnos Rokija i devojke mi je bio na granici sa silovanjem (ono u kući posebno), pa se sa toga jako brzo (i neubedljivo) prešlo na "pravu ljubav"; pa onda ceo odnos sa njenim bratom mi je bio "over the top", preteran, a nekako mi je i sve ostalo bilo jako naivno (recimo kako je Roki "slučajno" izabran za borbu), tako da mi iskreno film nije najbolje legao. Odgledao sam ga jer se smatra klasikom, ali to je to od mene, ostale delove neću gledati - eventualno ću Creed pogledati pošto sam uhvatio na TV-u i svidelo mi se. Ocena nek bude prosečna, čisto jer film nije bez veze i ima neku pozadinu, koja je mogla biti bolje prikazana.
5/10
2) Lara Croft Tomb Raider: Cradle of Life
Pre jedno dve nedelje sam gledao reboot Lare Kroft (koji je jeftina i loša kopija sjajne igrice), pa odmah zatim i prvi deo sa Anđelinom Džoli. Da se razumemo, prvi deo je, isto kao i drugi, u potpunosti preteran, prepun over the top akcije i ludačkih i besmislenih treš scena - stvar je u tome što volim da se opustim uz dobar treš. I tako sam baš uživao u prvom delu (objektivno dao bih ocenu 6/10), ali nastavak je naravno slabiji od prvog dela. Lara ovde traži Pandorinu kutiju, te zajedno sa bivšom ljubavi ide preko Kine do Afrike, dok istovremeno beži od zle organizacije koja ima svoje ciljeve. Znači sve znamo u kom pravcu ide i kako će da se završi, kliše do klišea, ali Anđelina je izuzetno harizmatična, scene akcije su bombastične i zabavne, a predeli prelepi. Pa ako vam se opušta uz nešto blesavo i preterano, da se povremeno nasmejete smešnim idejama reditelja, što da ne pogledate ovu Laru.
5/10
3) O Brother, Where Art Thou?
E već mi je bilo dosta loših filmova - ovaj film braće Koen sam davno gledao i sećam se da sam se smejao ko lud i uživao. Ništa se nije promenilo ni na drugo gledanje, jer je u pitanju totalno opičen film kakav samo Koenovci umeju da naprave. E sada, zamislite modernu obradu Homerove Odiseje, isprepletanu sa Velikom Depresijom, vesternom, mjuziklom, KKK, raznim legendama i mitovima, crnim humorom i predivnim predelima - pa kako bi to uopšte moglo da funkcioniše? Pa uz genijalan scenario, besprekornu režiju i fenomenalnog Klunija, Turtura i Nelsona (od kojih se bukvalno ne zna ko je bolji) dobijamo neverovatnu vožnju koja će vas oraspoložiti i nasmejati do suza. Pored toga ima tu i niz skrivenih značenja i metafora, i u centru prijateljstvo između trojice (ponekad četvorice) zatvorenika. Ja sam veliki ljubitelj braće Koen (Blood Simple, No Country for Old Men, Fargo sve genijalni filmovi koje sam gledao i koje ću rado ponavljati), pa mi je zato i ovo super leglo, ali znam da ih neki ne podnose i generalno ne vole njihov specifičan stil. Soundtrack je ovde za čistu desetku, nije ni čudo što je svaka druga scena propraćena pesmom (ili je svaka druga scena pesma sama po sebi). Preporuka ko vrata.
8/10 |
Edited by - koze123 on 31/01/2021 15:20:03 |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3771 Posts
Posted - 31/01/2021 : 15:20:27
|
quote: Originally posted by koze123
5/10
3) O Brother, Where Art Thou?
E već mi je bilo dosta loših filmova - ovaj film braće Koen sam davno gledao i sećam se da sam se smejao ko lud i uživao. Ništa se nije promenilo ni na drugo gledanje, jer je u pitanju totalno opičen film kakav samo Koenovci umeju da naprave. E sada, zamislite modernu obradu Homerove Odiseje, isprepletanu sa Velikom Depresijom, vesternom, mjuziklom, KKK, raznim legendama i mitovima, crnim humorom i predivnim predelima - pa kako bi to uopšte moglo da funkcioniše? Pa uz genijalan scenario, besprekornu režiju i fenomenalnog Klunija, Turtura i Nelsona (od kojih se bukvalno ne zna ko je bolji) dobijamo neverovatnu vožnju koja će vas oraspoložiti i nasmejati do suza. Ja sam veliki ljubitelj braće Koen (Blood Simple, No Country for Old Men, Fargo sve genijalni filmovi koje sam gledao i koje ću rado ponavljati), pa mi je zato i ovo super leglo, ali znam da ih neki ne podnose i generalno ne vole njihov specifičan stil. Soundtrack je ovde za čistu desetku, nije ni čudo što je svaka druga scena propraćena pesmom (ili je svaka druga scena pesma sama po sebi). Preporuka ko vrata.
8/10
All right, boys...I˙m in.
Jedna od najjačih komedija ikad. |
|
|
koze123
Average Member
937 Posts
Member since 05/11/2018 |
|
BeaGea
Advanced Member
3771 Posts
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7342 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 31/01/2021 : 18:29:35
|
Chungking Express Podsjetio se malo majstora Wong Kar Waija. Još uvijek jako dobar film, kao da je jučer snimljen koliko mu ova (skoro) dva desetljeća nisu naškodila!
Misliš tri.
Slažem se, odličan je Chungking. Super mi je bio i audio komentar koji se nalazi na Criterionovom izdanju, obavezno ga poslušaj ako već nisi.
@koze123 Baš si me dobro podsjetio na O Brother, trebao bih ga ponoviti.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Topic |
|