forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Mister No
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 281

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 28/08/2017 : 21:21:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Tajanstveni grad

Unatoč malom broju stranica ovo je ispalo bolje od očekivanja i nisam se osjećao zakinuto što priča nije duža.
Konačno je Mister No naletio na klijenta koji plaća bez problema, samo što se nije baš okoristio time jer je većinu te zarade morao uložiti u sređivanje pajpera.
Dobra stvar je što otkrivene zgrade unutar džungle ne predstavljaju nikakav tajanstveni grad, već je u pitanju samo reprodukcija jednog trga.
Skriveni gradovi su stvarno preveliki klišej i takvih stvari ima koliko hoćeš u raznim stripovima. Ovako je ispala jedna nesvakidašnja ideja koja je iskorištena za vrlo zanimljivu priču o međunarodnoj političkoj uroti.
Zbog psihoanalize koju su agenti napravili na Mister Nou neke daljnje stvari su se mogle predvidjeti, čim je ubačena tajanstvena Dalia Norris bilo je jasno zbog čega je tu i tko je šalje.
Između ostalog, Castelli je htio pokazati kako osveta ponekad donosi razočaranje, to je shvatio i Mister No na kraju kada se sjetio riječi starog indiosa.
Inače, taj poglavica indiosa jako sliči na onog Fusiwea iz epizode Rio Negro. Ne vjerujem da se radi o istom liku, prije će biti da ga je Monti ciljano iskopirao za svoje potrebe.
Događaji u Buenos Airesu su se brzo odigrali i usput iznijeli na vidjelo još malo prljavih političkih igara.
U svemu tome običan smrtnik nema puno mogućnosti da nešto promijeni. I zato ovakav kraj drži vodu puno bolje nego da je slučajno spriječen planirani atentat.
Istina, nismo vidjeli da je stvarno izvršen, ali to ovdje nije ni potrebno jer su činjenice bile neumoljive.
Moram priznati da mi je bilo pomalo žao gledati kako Mister No kao pokisla kokoš odlazi na avion za povratak. Ne zbog toga što nije uspio spriječiti urotu, jer on nije tip koji bi se previše bavio prljavim igrama, već zato što je u ovoj priči bio izigran i prevaren nekoliko puta.
Već u prvoj svojoj epizodi na serijalu Monti je pokazao da je kvalitetan crtač. Jedino ima malo problema sa očima Mister Noa koje ponekad izgledaju prazne, a mogao je poraditi na likovima agenata i terorista koji su napravljeni na isti kalup i dosta sliče jedni drugima.

Da je stvarno lovio stare bogatašice ne bi bio bez prebijenog cruzeirosa u džepu.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 28/08/2017 : 22:04:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Još jedna naslovnica i ime epizode koji nemaju nikakve veze sa dešavanjima u stripu.

Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 28/08/2017 : 22:14:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Ipak, iz te epizode sa nestalim avionom mogu se izvući scene koje ostaju u dobrom sjećanju, npr. ona kada mravi zašivaju ranu na ruci Mister Noa.

A meni baš to ostalo u sjećanju kao nešto dočarano iz najudaljenijeg carstva fantazije.
Mravi liječnici?

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 28/08/2017 : 22:38:23  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Mislio sam na to da je dobro nacrtano.
Koliko tu ima fantazije to najbolje znaju amazonski indiosi.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 28/08/2017 : 23:26:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
El Loco

Sama ideja o banditima pljačkašima nije ništa posebno, ali je priča toliko zabavna da to ništa ne smeta.
Unatoč velikoj količini nasilja ne može se reći da prevladava sumoran ugođaj, ima tu toliko humora koji sve podiže na jednu veseliju, pa skoro neozbiljnu razinu.
Još jedan klijent koji plaća za usluge, ovaj čak i unaprijed, samo je problem što je to napravio samo zbog toga jer je isplanirao samoubojstvo.
Castelli lijepo upoznaje čitatelja sa Bogotom i stanjem u Kolumbiji toga vremena, kao i sa nekim izrazima koji se tamo koriste.
U Brazilu je Mister No znao imati problema kada se motao oko cura koje imaju braću, dok mu u Kolumbiji ljudi nude svoje sestre za provod. Je li u pitanju scenaristička sloboda da je to tako prikazano, ili se mentalitet ljudi stvarno toliko razlikuje u te dvije zemlje, neka svatko shvati kako mu drago.
Ipak, pilot nije imao sreće da odmah umoči prvo veče već je to morao odgoditi za sljedeću priliku. U prilog mu je svakako išla krađa njegovog pajpera te produžen boravak u toj divnoj zemlji.
Na prvi pogled bi se reklo da je El Loco klasičan južnoamerički negativac, ali kod njega ima nešto što ga razlikuje od mase sličnih.
Vjerojatno se Castelli zajebavao sa postavkama njegovog lika, pa je napravio da u isto vrijeme bude koljač koji nema milosti prema nikome i veliki vjernik.
Momak ne psuje niti dopušta svojim ljudima da to čine zbog straha od božje kazne. Onda kada je i sam prvi puta opsovao odmah mu je prošlo kroz glavu kako je gadno pogriješio, i vidi vraga, stvarno je bio u pravu.
Meni je najsmješnija bila situacija kada je nakon izvršenog masakra i pljačke novca iz autobusa rekao "prikupili smo više od popa pri blagoslovu kuća". Je li to stvarno stara kolumbijska izreka, kako je navedeno u objašnjenju, nije ni bitno jer zvuči izvrsno.
Izvrsna je i scena kada u noćnoj mori duhovi poginulih okrivljavaju Mister Noa za pokolj.
Opet je Castelli u radnju ubacio političku pozadinu i time skrenuo pozornost na činjenicu kako su i najgori zločinci zaštićeni kada to nekome sa vrha odgovara.
Srećom što je Mister No stranac pa ne mora plesati kako neki glavešina svira iz fotelje, i tako je strašni El Loco otišao u povijest.
Na kraju Castelli radi mali propust zbog kojeg mu za scenarističku izvedbu ne mogu dati čistu desetku već ocjenu manje.
Jest da je to bilo samo na trenutak, ali svejedno nije u duhu Mister Noa da bi razmišljao o samoubojstvu zbog jedne žene.
Može biti trenutak malodušnosti, može biti prisjećanje na ranijeg klijenta, može biti tek obična šala, nebitno, tu scenu nije trebalo stavljati.
Bignotti standardno vrlo dobar u ovom periodu, naslovnica također, iako tip na njoj nikako ne može biti El Loco.

Da je voda dobra i žabe bi bile k'o bikovi.

Edited by - DODSFERD on 28/08/2017 23:28:13
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 29/08/2017 : 00:10:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
quote:

Šteta što tu Marraffinu umjetnost ne cijeni baš puno ljudi, ako je suditi po ovome. http://www.stripovi.com/recenzije/mister-no-mn-lib-44-izgubljena-utvrda/1566/
Po kojem? Po telleru, ili?

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 29/08/2017 : 00:59:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Nemoj po njemu nikada suditi, ja se čudim kako nije i ovdje puknuo sve desetke.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12239 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/08/2017 : 01:32:58  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tajanstveni grad

Ova epizoda je i meni ostala u lepom secanju upravo zbog neocekivanog kraja. Ipak je Mister NO samo obican covek i kao sto rece jedan lik u samom stripu ,,Ovaj svet je odvratno mesto!"
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 29/08/2017 : 12:02:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Vidim da si tim epizodama sa početka serijala davao dosta visoke ocjene, baš mi je drago da netko mlađi zna cijeniti te stare priče.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12239 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/08/2017 : 16:43:51  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vidim da si tim epizodama sa početka serijala davao dosta visoke ocjene, baš mi je drago da netko mlađi zna cijeniti te stare priče.

Ih pa veliki sam ja ljubitelj lika i dela Mister Noa, serijal koji mi izuzetno odgovoara po atmosferi i senzibiltetu. Pogotovo Nolittine price u kombinaciji sa Disoom i Bignottijem.

Tada kada sam ih prvi put citao u izdanju Veselog cetvrtka 2010. i 2011. kao klinac od 13, 14 godina bio sam odusevljen a verujem i da su mi sada odlicne. Steta sto je tempo Veselog tako ubitacno spor. A ni ja nisam jos uvek procitao 8. knjigu njihove biblioteke u kojoj je kultna prica Mister NO ide u rat.

Odlicne su ti ove mini recenzije Dods, samo nastavi!

Edited by - going going on 29/08/2017 16:45:12
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 29/08/2017 : 20:42:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Kako moji komentari sadrže dosta spojlera najbolje da ih ne čitaš kada stignem do epizoda koje VČ još nije izbacio.
Ja računam da bi do Nove godine mogao riješiti sve do broja 200, a valjda će i Libellus do tada objaviti te 4 knjige koje još nedostaju.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 29/08/2017 : 20:54:21  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Lovci na glave

Odlična priča, iako se dugo činilo da iz svega toga neće proizaći nešto posebno pamtljivo.
Nolitta je još jednom pokazao kako se sa malo likova i malo akcije dobije kvalitetan proizvod, koji može izdržati više od standardne 1-2 upotrebe tijekom životnog vijeka prosječnog čitatelja.
Zbog kvara na pajperu Mister No se mora zadržati u kolumbijskoj prijestolnici Bogoti i protiv svoje volje prihvatiti posao kojeg bi izbjegavao u normalnim okolnostima.
Zanimljivo kako je on često bez novca kada treba obaviti nekakav popravak, a priroda njegovog posla je takva da određen iznos uvijek treba čuvati za hitne slučajeve. Kada se nalazi u Manausu nije toliko ni bitno, daleko od kuće se situacija dosta mijenja.
Kada je stariji Murdock na putovanje ubacio svog brata Daniela mogao se samo naslućivati razlog zbog kojeg je to napravio.
Je li stari lisac već tada uračunao mogućnost da bi mogli nastati problemi sa izvršenjem zadatka, pa se htio osigurati da će biti poduzeto sve što je moguće po tom pitanju.
Daniel jest naivan i brzoplet tip koji ne razmišlja puno o eventualnim posljedicama, što se vidjelo prilikom napada na anakondu, ali nisam stekao dojam da je pokvarenjak koji će preko ljudskih žrtava tražiti put do cilja.
Možda je Becerra odigrao glavnu ulogu u tome, i svojim autoritetom kojeg ima kod Jivarosa uspio nagovoriti poglavicu da još jednom krene u lov na neprijatelje i izradu tsantzi. Nije otkriveno što mu je točno ponuđeno u zamjenu za kršenje mira, pretpostavljam da je u pitanju kakva puška pošto je pleme oskudijevalo sa takvom vrstom oružja.
Baš ovdje se vidi smislenost lova na jaguara, u prvi trenutak se činilo da ta scena nema nikakvu važnost za priču, a kada se malo bolje promisli dođe se do sasvim suprotnog zaključka.
Sin poglavice je mogao svjedočiti kako moderna puška ubija jaguara prvim metkom i poželjeti istu takvu, a usput je Mister No zadobio ranu zbog koje je odspavao 5 dana pa nije mogao spriječiti lov na Aguarune.
Ovdje ništa nije prepušteno slučaju, već je scenaristički isplanirano do detalja.
Tko se igra vatrom na kraju će stradati od iste, nije dugo trebalo da svi sudionici, koji imaju i malo krivice za ubojstva zbog tsantzi, budu kažnjeni.
Možda se nije moglo očekivati da će Danielova glava završiti kao tsantza, ali je to ispalo više nego idealno za onakav završetak u kući Higginsovih. Pa tko bi se samo sjetio donijeti čovjeku na stol glavu njegovog brata i reći "izvolite, s ovim je naš ugovor zaključen, ja sad idem".
Imam samo malu zamjerku na oslobađanje Mister Noa iz ruku Aguaruna. Nije čudna namjera Sangaya da mu pomogne zbog zahvale što ga je poštedio, već to što je toliko ustrajao u toj namjeri i platio najskuplju cijenu.
Scena bijega čamcem nakon toga je toliko moćno napravljena da ću zažmiriti na prijašnju nelogičnost.
Toliko dobrih stvari se nalazi u ovoj priči da to nije moguće narušiti nekakvom sitnicom, ovo je uradak koji stoji među najboljima na serijalu za sva vremena.
Diso iz priče u priču sve bolji, a ovdje je još malo pomaknuo svoje granice tako da nema nikakve dileme o tome kakvu ocjenu zaslužuje.
Naslovnice ni malo ne zaostaju za crtežom, pogotovo prva koja mi je jedna od najdražih.

Uzalud sve kada je suđeno da na kraju završi praznih džepova.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 30/08/2017 : 08:51:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Uništili su ovu legendarnu naslovnicu, popišali je sa previše žute boje i ukrali tsantzu, a usput povećali cijenu na 45 dinara.

Edited by - DODSFERD on 30/08/2017 08:53:20
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4909 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 30/08/2017 : 16:29:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
ovo novo maxi sto radi ludnes je ok... to je vec negde pred sam kraj serijala... sama ivica... ali ono sto je interesantno jeste taj napor da se sacuva serijal... epizode su blede u odnosu na vrh serijala ali su suvo zlato u odnosu na sranje koje trenutno cepa veseli cetvrtak... mada i njima svaka cast to je jedini nacin da se kompletira mister no, za nas koji ne jurimo libellus izdanje...

tako... prisustvujemo poslednjim trzajima jednog od najvecih bonelijevih heroja...

sangue navajo
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4365 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 31/08/2017 : 14:49:22  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
ali eto u dogledno vreme mister no se nastavlja...mada licno mislim da je vec sve rekao i da ga nisu trebali nastavljati....procenjeno je u boneliju da bi imao sigurnih 20.000 citalaca a mozda i vise posle dugog izostanka sto je po njima sasvim ok.. (donja granica isplativosti je zadnjih godina pomerena..)
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 31/08/2017 : 20:25:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Bog jaguar

Odmah na samom početku je bilo jasno da tu nema nikakvog boga niti drugog duhovnog bića. Meni to svejedno nije smetalo i baš mi je odgovarao ovakav triler, a ovo malo horor elemenata nastalih prikazom lokacije je bilo sasvim dovoljno.
Mister No je dobio klijenta koji ga nije prevario ni na koji način, a usput nije imao neprihvatljive zahtjeve, što je rijetkost u ovom početnom periodu serijala.
S obzirom na razlog posjete profesora Bishopa imanju Los Idolos, kasnije nije bilo teško povezivati činjenice i sam otkrivati neke stvari.
Kada je profesor pronašao zmiju u svom krevetu, bilo je jasno da nije sama ušla kroz prozor već da je podmetnuta od nekoga kome su smetala istraživanja.
Sumnja odmah pada na domaćine, ali kakve bi oni imali koristi od imanja u takvoj zabiti kada su naslijedili bogatstva u Americi?
Sljedeći dan se sumnjivac mijenja jer vlasnik susjednog ranča otvoreno pokazuje antipatije prema strancima.
Neizvjesnost traje negdje do polovine kada taj isti susjed pokazuje sasvim drugačije lice u odnosu na prvi susret.
Nakon toga se dogodio napad čovjeka prekrivenog kožom jaguara i stvari su se rasvijetlile, pogotovo kada se uzme u obzir kako je tajanstveni napadač pobjegao brzinom i spretnošću olimpijca.
Kada već spominjem Šveđana moram priznati da me zainteresirao njegov nastup na Olimpijskim igrama, pa sam išao istraživati koliko tu ima sličnosti ili istine sa stvarnim osobama.
Nekakav atletičar Erik Svensson je stvarno postojao, ali taj nije nastupio na OI u Londonu 1948. a tada je bio i prestar sa svojih 45 godina.
Nadalje, provjerio sam popis učesnika desetoboja na spomenutim OI i od Šveđana sa najsličnijm imenom pronašao Erika Anderssona.
Ne vjerujem da je Nolitta bio neinformiran i pogriješio sa takvim podatkom, već mislim da je ciljano napravio promjenu prezimena. Valjda nije htio jednog sportaša tako ocrniti i prikazati ga kao ubojicu.
Na kraju je ostalo za otkriti motiv koji je pokretao ubojicu, i kao što to obično biva ispostavilo se da je u pitanju novac. Samo što je ubojica ovoga puta ubijao uzalud jer se to veliko bogatstvo pokazalo lažnim.
Idealan rasplet za Carilla koji je tako dobio mogućnost proširiti svoje poljoprivredne djelatnosti i osigurati posao za veći broj ljudi. Dojam je kako su njegovi ciljevi bili plemenitiji od ostalih koji su se zanimali za imanje, i jedini koji nije gledao samo vlastitu korist.
Dijalog između Mister Noa i Blanche je malo nategnut da popuni potreban broj stranica, ali je završio na jedini ispravan način. Onima koji se razočaraju nakon snova o bogatstvu je često lakše prihvatiti svršetak svega nego dugotrajno mučenje.
Unatoč određenim predvidljivostima, ova priča je bila zanimljiva i na kraju ostavila bolji dojam nego što sam očekivao.
Bignotti je vrlo dobro obavio posao, a ovo je prva njegova priča u kojoj Mister No više ne nosi maramu oko vrata.

U stvarnom svijetu zadnji je završio Sayed Moukhtar iz Egipta (ako se ne računa 7 diskvalificiranih) a Erik Andersson je bio 5.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 31/08/2017 : 22:20:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Možda bi najbolje bilo da je Nolitta okončao serijal sa brojem 200 kada već nije imao volje dalje raditi na njemu.
Kakva bi to kolekcija bila, najbolje što jedan strip može ponuditi, i u scenarističkom i u crtačkom smislu.

Edited by - DODSFERD on 31/08/2017 22:21:46
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4365 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 01/09/2017 : 12:23:25  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
ima puno lepih prica i posle broja 200...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 02/09/2017 : 23:27:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Asfaltna oštrica

Od ovakve ideje ne bih očekivao da će ispasti nešto toliko dobro.
Izgradnja autoceste kroz amazonsku prašumu većinom će donijeti standardne probleme sa stanovnicima iste. Ovdje je uz to pridodano još nekoliko sitnica i zanimljivih scenarističkih rješenja da ne ispadne baš sve toliko jednostavno.
Mišljenja sam kako je Castelli htio uputiti veliku kritiku društvu zbog narušavanja prirodne ravnoteže, uništavanja biljnog i životinjskog svijeta. Nije pobjegao ni od teme ljudske pohlepe koja je spremna gaziti preko tuđih leševa da zadovolji svoje prljave ciljeve.
Kakvu važnost bi za čovjeka trebale imati biljke i životinje kada mu niti život drugog čovjeka nije važan.
I Mister No je prelazio preko svega sve dok nisu počele padati ljudske žrtve.
Uz svoje zaštitničke sklonosti prema slabijima, ovdje je pokazao i snagu autoriteta od samog početka. To se vidjelo u onoj sceni kada je prekinuo tučnjavu među radnicima, spriječio Ferrisa da puca na Randalla i usput očitao bukvicu ekipi koja je htjela izigravati suca.
Randall je njegovo upletanje krivo protumačio i u nekim kasnijim situacijama prigovarao Mister Nou kako uvijek želi ispasti junak.
Inženjer Nicholson je rijedak primjer čovjeka koji ima identična uvjerenja kao Mister No, što se toga tiče sve je bilo jasno već kod prvog međusobnog susreta.
Mladi kemičar Selkirk mi se nije činio kao netko tko će se okrenuti na negativnu stranu, to me je malo iznenadilo. Jest bio zbunjen i nesiguran u sebe, što je u konačnici mudri Nolan okrenuo u korist svojih ciljeva.
Kada je njihova igra razotkrivena opet se potvrdila stara istina kako će moćnici uvijek pokušati pronaći način da postignu ono što žele, ne vodeći računa o potrebama tamo nekih indiosa koji u stvari ni ne traže puno.
Kao što Nolan kaže, bijelci trebaju nove zemlje i prirodne resurse, ako makneš jednog doći će drugi koji će se ponašati potpuno jednako.
Najbolji dio je odmah nakon toga kada Nolan pokušava podmititi Mister Noa, a ovaj k'o fol prihvati.
S obzirom da je na samom početku stripa onaj jeftini prorok predvidio kako će pilot baciti veliki novac u more, bilo je jasno da je to taj trenutak, ali način na koji se to dogodilo je jedna od najboljih scena koje sam vidio. Sve se moglo očekivati, samo ne scena kako jedan pohlepnik kao Nolan baca sanduk sa novcima, kakva majstorska varka.
Monti je ovdje bolji nego na svom prethodnom radu. Ono malo što je uskočio Marraffa se ne primjeti toliko, a i on se dobro uklopio pa se vidi ogromna razlika u odnosu na epizode koje je radio sam. Naslovnice su među lošijima u ovom periodu, druga je u redu, ali prva mi nema puno smisla.

Kada se dupe stisne što će ti milijun dolara.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17119 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 02/09/2017 : 23:57:50  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

ali eto u dogledno vreme mister no se nastavlja...mada licno mislim da je vec sve rekao i da ga nisu trebali nastavljati....procenjeno je u boneliju da bi imao sigurnih 20.000 citalaca a mozda i vise posle dugog izostanka sto je po njima sasvim ok.. (donja granica isplativosti je zadnjih godina pomerena..)

Imaš info kada će nastavci?
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 04/09/2017 : 15:29:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Dobrodošli u Meksiko!

Ova epizoda pokazuje kako nije nužno svaki puta napraviti avanturu po prašumskim divljinama da bi dobili nešto što je u duhu serijala.
Vrlo dobar gradski triler koji drži pažnju svojom cijelom dužinom trajanja, svaka scena je na mjestu, stavljena sa svojom svrhom u pravo vrijeme.
Izvrsna ideja da se pilot malo pošalje u Meksiko jer i ta zemlja ima svoje zanimljive i neobične običaje. Poziv na aero miting je dobar razlog da bi se potegnulo na takav put, samo što je bilo jasno da je taj poziv uputio jedan prijašnji poznanik a ne nekakav neznanac.
Mislim da je Tango Martinez pravi izbor, nije prijatelj zbog kojeg bi čovjek prihvatio poziv znajući o kome je riječ, a opet nije ni neprijatelj da bi bilo toliko čudno što je uopće posegnuo za takvim pokušajem.
Mister No je reagirao na svojstven način kada je odbio ponuđen novac, jer je on već ranije pokazao kako s određenom vrstom ljudi ne želi imati posla ako baš ne mora. Njegova financijska situacija nema veliku ulogu u tome, a ovdje je u igri bio opljačkani novac što dodatno učvršćuje njegov stav kada su takve stvari u pitanju.
Koliko mu je novac (ne)bitan pokazao je kada je udovici poginulog pilota poklonio veliki dio nagrade za pobjedu na mitingu. Zašto bi onda prihvatio novac za kojeg unaprijed zna da ne dolazi iz čistih izvora?
Ucjena je već druga stvar, i u takvom slučaju se Mister No može natjerati da odigra prljavu igru. Samo što tada ucjenjivač mora računati s time da će mu biti vraćeno prvom prilikom za sve pokvarene poteze koje je upotrijebio.
Možda će netko reći kako nije realno da bi Mister No ciljano prihvatio upletanje u nevolje opasne po život zbog nekoga koga je upoznao samo dan ranije.
Međutim, to nije ništa novo ni čudno jer je on takve stvari već radio ranije. Na kraju krajeva, zar nije u duhu gotovo svakog strip junaka da pokuša pomoći svakome kome to zatreba ne razmišljajući puno o mogućim posljedicama.
Ono što drži priču na visokoj razini u njezinoj prvoj polovini je količina tajanstvenosti.
Susreti i razgovori na bazenu, u kasinu, u borilačkoj areni su imali zadatak da približe tu napetost koja se cijelo vrijeme osjećala, sve dok nije otkriveno o čemu se točno radi.
Nakon toga je došla na red druga vrsta tajanstvenosti koja nije bila ništa manje zanimljiva od prve, potraga za vrijednom torbom koje se žele dočepati dvije različite strane.
Ali, ipak nisu dvije jer se odjednom pojavljuje i treća u obliku policije, koja je dugo pratila tragove i čekala pogodan trenutak za stupanje u akciju.
Mora se priznati kako je poručnik Gallego bio izvrsno zamaskiran. Njegova povremena pojavljivanja nisu dala naslutiti o kome se točno radi, kada je prvi puta upao u oči, nakon ubojstva skakača Felipea Castilla, čitatelj bi najprije pomislio da se radi o protivniku Tanga Martineza koji ga špijunira.
Međutim, ta pretpostavka je pala u vodu prilikom okršaja na groblju u kojem je neznanac odigrao potpuno neočekivan potez.
Scene na groblju su odlično dočarane, isto kao i ruševine na Monte Albanu, u oba slučaja je Bignotti dao ono najbolje iz sebe i mislim da to nitko drugi ne bi tako uvjerljivo prikazao.
Zanimljivo na koji način je Mister No otkrio gdje se nalazi torba sa novcem, prateći trag od samo jedne riječi koja u tom trenutku nije bila od posebne pomoći.
Kraj je ipak nešto slabiji od ostatka, baš zbog toga što je Tango Martinez nestao bez traga. Nije uopće bitno objašnjenje načina na koji je saznao za klopku, već mi je čudno kako je lako odustao od novca bez kojeg nije mogao zadržati svoju imovinu.
Bilo mi je smiješno kada je Gallego objasnio kolegama policajcima kako mu je Mister No prijatelj, koji je samo iz puke zabave riskirao kožu da mu pomogne.
Rekao bih da ovdje Bignotti nadmašuje svoje prijašnje radove. Uvijek je bio majstor što se tiče prikaza okoliša i bogatstva prirode, a sada su i likovi još dodatno napredovali, pogotovo u drugom dijelu priče.
Od naslovnica druga je odlična, prva dobra, a treća najslabija jer nema veze sa onim što se događa u završnom dijelu.

Velika je prednost raditi kao čuvar groblja, kada otegneš papke ne trebaš brinuti o troškovima pokopa.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 04/09/2017 : 15:49:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ovi su skroz promašili sa naslovom, kakav plaćenik, prije će biti paćenik.

Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4365 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 05/09/2017 : 00:40:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
skoro su poceli sa crtanjem epizoda...ne verujem da ce poceti pre nego sto isteknu 2 godine
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 05/09/2017 : 14:43:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Koliko jos knjiga izlazi od Libellusa prije originalnog broja 200. Cini mi se 4 komada. Moze li netko 100% potvrditi?
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 05/09/2017 : 17:07:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Trebaju još 4 knjige, a broj 200 Sedmorica sa Santa Cruza će biti knjiga broj 87.
Valjda barem te 4 budu izašle do kraja godine.

Go to Top of Page
Page: of 281 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.59 seconds. Snitz Forums 2000