forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Mister No
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 280

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 30/08/2019 : 19:20:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spock
MN LIB 61: Posljednji samuraj[/url] (SR 128b/129/130, LMS 852/853/854)

Pročitao sam komentar. Ove se priče, inače, uopće ne sjećam, to sam jako davno čitao i ne previše puta.
Zanimljiv mi je ovaj zadnji dio tvog komentara, da će tu biti nekog poetskog obrata i ovaj prijelaz na jaguara, vidjet ćemo.
Uglavnom, uskoro ću pročitati, pa ćemo popričati.

Ali prije toga: LOVCI NA GLAVE!
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 30/08/2019 : 19:44:32  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Odlična mi naslovnica ovog četvrtog broja novih avantura
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 30/08/2019 : 20:44:46  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat

Vuce na "kralj dzungle"!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8116 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 30/08/2019 : 21:55:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

Cangaceiro ti je, gotovo bismo mogli reći, na jednoj razini pisan po lukačevskoj mandarinskoj tezi o "razaranju uma", te uzima da su zemljoposjednici tzv. objektivni neprijatelj. subjektivno mogu biti dobri, i nevini kao ona curica, ali su objektivno neprijatelji.

ali te grozne budalaštine puši još jedino valter... i žižek dok se zajebava

uglavnom, možemo zaključiti: Nolitta je ovdje profulao, Mister No je izvan karaktera, nema opravdanja za njegov postupak i pucanje u leđa.

Odličan zaključak za kraj i stavljanje točke na i rasprave o Cangaceiru.

Budući da se svi slažemo oko ovoga, možemo skinuti nezasluženi mitski status koji je ova epizoda držala.

Trebali bi još to potvrditi komentarima na recenziji, da ovo ne bude zaboravljeno na ove dvije stranice.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.

Edited by - Spock on 30/08/2019 22:22:23
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 30/08/2019 : 21:55:58  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

quote:

Vuce na "kralj dzungle"!

Vuče da, aki ova mi je puno dinamičnija, bolja... Imam osjećaj kao da će me pregazit ovo dvoje.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8116 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 30/08/2019 : 21:57:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Uglavnom, čitat ću Atlantik, pa ću vidjeti koliko je dobar, je li jednako dobar ili bolji od Tuarega npr.

Meni je bolji od Tuarega. U biti Atlantik! mi je jedna od boljih epizoda općenito.

Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8116 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 30/08/2019 : 21:59:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:
MN LIB 61: Posljednji samuraj[/url] (SR 128b/129/130, LMS 852/853/854)

Pročitao sam komentar. Ove se priče, inače, uopće ne sjećam, to sam jako davno čitao i ne previše puta.
Zanimljiv mi je ovaj zadnji dio tvog komentara, da će tu biti nekog poetskog obrata i ovaj prijelaz na jaguara, vidjet ćemo.
Uglavnom, uskoro ću pročitati, pa ćemo popričati.

Ali prije toga: LOVCI NA GLAVE!

Odlično!

Uh, Lovci na glave - vrhunska epizoda. Jedna od onih antologijskih kao Rio Negro, Atlantik! i Mau Mau.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14517 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 30/08/2019 : 22:16:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Vuce na "kralj dzungle"!

Vuče da, aki ova mi je puno dinamičnija, bolja... Imam osjećaj kao da će me pregazit ovo dvoje.

A di se to moze pogledat?

Never leave it in the hands of the judges
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8116 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 30/08/2019 : 22:27:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

quote:

quote:

quote:

Vuce na "kralj dzungle"!

A di se to moze pogledat?

Prethodna stranica topica i Lib knjiga 52.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14517 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 30/08/2019 : 22:38:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Hvala Spock ;) ova tema u zadnje vrijeme toliko stranica nize da je tesko to za pratit sve, pogotovo ako nisi cesto na forumu :) steta sto te nove avanture nemaju posebnu temu, topic kao sto je praksa kod ostalih junaka/edicija. Lakse bi se snasli i mogli gledat naslovnice i table..

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 30/08/2019 : 23:45:51  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Naslovnica ide u pravo vrijeme sa amazonskim pozarima ovih dana…
U slijedecoj epizodi mjesto "presuda Fonseki" imamo "presuda Bolsonaru".🤨

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 31/08/2019 : 07:10:31  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Naslovnica ide u pravo vrijeme sa amazonskim pozarima ovih dana…
U slijedecoj epizodi mjesto "presuda Fonseki" imamo "presuda Bolsonaru".🤨

Da barem

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2407 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 31/08/2019 : 12:14:21  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Uglavnom, čitat ću Atlantik, pa ću vidjeti koliko je dobar, je li jednako dobar ili bolji od Tuarega npr.

Meni je bolji od Tuarega. U biti Atlantik! mi je jedna od boljih epizoda općenito.

Atlantik je klasik, himna ljetu! Jedna od epizoda koju najradije ponovim. Ima fabtastične scene na moru, sa hangadom, pa šamaranje negativaca, kung fu dvoboj i obračun sa glavnim šefom. Nolitta je ovdje bio optimističan i dao lokalnoj zajednici i tradiciji pobjedu nad velikom korporacijom i napretkom. Tako nešto se neće često ponoviti u serijalu. Diso fantastičan.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14517 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 31/08/2019 : 13:14:53  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
....+ obiluje humorom, sjecam se da sam pisao da se ne sjećam kad sam se tako smijao nekim scenama iz stripa (Miki Maus)

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 31/08/2019 : 13:24:18  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

....+ obiluje humorom, sjecam se da sam pisao da se ne sjećam kad sam se tako smijao nekim scenama iz stripa (Miki Maus)

Aha,kad onaj vozač nogom šutira glavu Mikija Mausa. Vrhunski

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14517 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 31/08/2019 : 13:38:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Je Lwood, to je to i odmah poslije mislim ona scena kad nazove tog gospodina Columbusa da mu javi gdje je njegov oteti kamion i da mu je tu informaciju sapnuo Miki Maus

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 31/08/2019 : 13:41:25  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
I ono kad je tražija vatre i onda mrtav ladan kaže liku da je zaboravija upaljač dok mu je palia imovinu.
Vrlo bazovita epizoda.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 31/08/2019 : 13:46:51  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
ah, drama u zalivu. prica mu je u top 2 , al crtez je zato top 1. diso je svetska faca. cenim da mi je ovo, uz crnu reku i inkala, najcitaniji strip u zivotu. a dolazi vreme za ponavljanjem.
a vidim pricate i o kangaceiru, i taj je odlican. sve biser do bisera
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14517 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 31/08/2019 : 14:43:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

I ono kad je tražija vatre i onda mrtav ladan kaže liku da je zaboravija upaljač dok mu je palia imovinu.
Vrlo bazovita epizoda.

To isto, zapravo cijela ta situacija, način na koji ga je uspio naživcirat, isprovocirat je bilo genijalno prije sam imao tu priču i priliku čitat u LMS-u, ali samo do onog trenutka kad se pojavi taj plaćeni ubojica-karataš, poslije nikad nisam znao što je bilo sve do nedavno kad sam i s tom pričom došao na svoje

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 31/08/2019 : 16:26:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

ah, drama u zalivu. prica mu je u top 2 , al crtez je zato top 1. diso je svetska faca. cenim da mi je ovo, uz crnu reku i inkala, najcitaniji strip u zivotu. a dolazi vreme za ponavljanjem.

Meni je Diso dobar crtač, no likovi su mu umrtvljeni. Bignoti je po pitanju mimike daleko bolji crtač, ali Bignoti ima problema sa anatomijom i perspektivom. Mislim da Diso ima problema sa životinjama u pokretu dok ih crta u nekoj pozi su izvanredne nacrtane, kao da crta sliku.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 31/08/2019 : 17:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

quote:

Meni je Diso dobar crtač, no likovi su mu umrtvljeni. Bignoti je po pitanju mimike daleko bolji crtač, ali Bignoti ima problema sa anatomijom i perspektivom. Mislim da Diso ima problema sa životinjama u pokretu dok ih crta u nekoj pozi su izvanredne nacrtane, kao da crta sliku.

zamerka od mene je malo drugacija, zbog velike produktivnosti ubrzo posle atlantika kvalitet pada. al imao je bisera i kasnije, tipa vester dzona trevora ili tuarezi
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 31/08/2019 : 22:02:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Kruger

quote:

zamerka od mene je malo drugacija, zbog velike produktivnosti ubrzo posle atlantika kvalitet pada. al imao je bisera i kasnije, tipa vester dzona trevora ili tuarezi

Dobar je Vestern Dž. Trevora. A ovaj o Tuarezima izgleda bez veze. Čitao sam malo komentare i nekako si stječem dojam da je bez veze. A crtački nisam primjećivao razliku kod Disa, sjećam se da je Diso uvijek dobar ali plastičan. Meni je Bignoti puno bolji iako je tehnički gledano lošiji crtač, no to često nema veze ako znaš oživiti likove.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8116 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 31/08/2019 : 22:16:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Vezano za Disa, upravo sam pročitao MN LIB 62: Etrurski demon i tu briljira.
Njegov crtež je inače pozadinski prazan, za razliku od Bignottijevog. Ovdje čak dosta često crta detaljne krajolike, na 4-5 vinjeta čak s životinjama, što je više Bignottijevo obilježje čiji je crtež po tom pitanju puno detaljniji.

Posumnjao sam da je Diso možda ovdje imao pomoć pri docrtavanju, ali ne - ipak nije (mislim). Vjerovatno je po pitanju krajolika samo kopirao Bignottijev stil.

Edited by - Spock on 31/08/2019 22:20:24
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 31/08/2019 : 22:27:08  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
dobar je i binjoti, narafski. hodnik za pakao je razvalio. steta sto su i on i diso bili previse produktivni i radili neznamntija kakve gluposti izmedju ostalog
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 31/08/2019 : 22:56:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Etrurski demon mi je mozda jedan od najdrazih Disovih, plus u vezi ww2, a crtez mu je tada sigurno bio bomba, prva liga, Monica Bellucci i Jenna Jameson zajedno. Prvak. A kasnije se to srozalo na... jad.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page
Page: of 280 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000