Author |
Topic  |
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 30/08/2019 : 19:20:08
|
quote: Originally posted by Spock MN LIB 61: Posljednji samuraj[/url] (SR 128b/129/130, LMS 852/853/854)
Pročitao sam komentar. Ove se priče, inače, uopće ne sjećam, to sam jako davno čitao i ne previše puta. Zanimljiv mi je ovaj zadnji dio tvog komentara, da će tu biti nekog poetskog obrata i ovaj prijelaz na jaguara, vidjet ćemo. Uglavnom, uskoro ću pročitati, pa ćemo popričati.
Ali prije toga: LOVCI NA GLAVE! |
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts
Member since 22/11/2004 |
|
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 30/08/2019 : 20:44:46
|
quote: Originally posted by sumohrvat
Odlična mi naslovnica ovog četvrtog broja novih avantura
Vuce na "kralj dzungle"! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8116 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 30/08/2019 : 21:55:29
|
quote: Originally posted by stinky
Cangaceiro ti je, gotovo bismo mogli reći, na jednoj razini pisan po lukačevskoj mandarinskoj tezi o "razaranju uma", te uzima da su zemljoposjednici tzv. objektivni neprijatelj. subjektivno mogu biti dobri, i nevini kao ona curica, ali su objektivno neprijatelji.
ali te grozne budalaštine puši još jedino valter... i žižek dok se zajebava
uglavnom, možemo zaključiti: Nolitta je ovdje profulao, Mister No je izvan karaktera, nema opravdanja za njegov postupak i pucanje u leđa.
Odličan zaključak za kraj i stavljanje točke na i rasprave o Cangaceiru. 
Budući da se svi slažemo oko ovoga, možemo skinuti nezasluženi mitski status koji je ova epizoda držala. 
Trebali bi još to potvrditi komentarima na recenziji, da ovo ne bude zaboravljeno na ove dvije stranice. |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
Edited by - Spock on 30/08/2019 22:22:23 |
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 30/08/2019 : 21:55:58
|
quote: Originally posted by emirem
Vuce na "kralj dzungle"!
Vuče da, aki ova mi je puno dinamičnija, bolja... Imam osjećaj kao da će me pregazit ovo dvoje. |
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8116 Posts
Posted - 30/08/2019 : 21:57:16
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
Uglavnom, čitat ću Atlantik, pa ću vidjeti koliko je dobar, je li jednako dobar ili bolji od Tuarega npr.
Meni je bolji od Tuarega. U biti Atlantik! mi je jedna od boljih epizoda općenito. |
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8116 Posts
Posted - 30/08/2019 : 21:59:36
|
quote: Originally posted by stinky
quote: Originally posted by Spock MN LIB 61: Posljednji samuraj[/url] (SR 128b/129/130, LMS 852/853/854)
Pročitao sam komentar. Ove se priče, inače, uopće ne sjećam, to sam jako davno čitao i ne previše puta. Zanimljiv mi je ovaj zadnji dio tvog komentara, da će tu biti nekog poetskog obrata i ovaj prijelaz na jaguara, vidjet ćemo. Uglavnom, uskoro ću pročitati, pa ćemo popričati.
Ali prije toga: LOVCI NA GLAVE!
Odlično!
Uh, Lovci na glave - vrhunska epizoda. Jedna od onih antologijskih kao Rio Negro, Atlantik! i Mau Mau. |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14517 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 30/08/2019 : 22:16:57
|
Vuce na "kralj dzungle"!
Vuče da, aki ova mi je puno dinamičnija, bolja... Imam osjećaj kao da će me pregazit ovo dvoje.
A di se to moze pogledat? |
Never leave it in the hands of the judges
|
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8116 Posts
Posted - 30/08/2019 : 22:27:00
|
quote: Originally posted by ReemCP
Vuce na "kralj dzungle"!
Vuče da, aki ova mi je puno dinamičnija, bolja... Imam osjećaj kao da će me pregazit ovo dvoje.
A di se to moze pogledat?
Prethodna stranica topica i Lib knjiga 52. |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14517 Posts
Posted - 30/08/2019 : 22:38:41
|
Hvala Spock ;) ova tema u zadnje vrijeme toliko stranica nize da je tesko to za pratit sve, pogotovo ako nisi cesto na forumu :) steta sto te nove avanture nemaju posebnu temu, topic kao sto je praksa kod ostalih junaka/edicija. Lakse bi se snasli i mogli gledat naslovnice i table.. |
|
 |
|
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 30/08/2019 : 23:45:51
|
Naslovnica ide u pravo vrijeme sa amazonskim pozarima ovih dana… U slijedecoj epizodi mjesto "presuda Fonseki" imamo "presuda Bolsonaru".🤨 |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 31/08/2019 : 07:10:31
|
Naslovnica ide u pravo vrijeme sa amazonskim pozarima ovih dana… U slijedecoj epizodi mjesto "presuda Fonseki" imamo "presuda Bolsonaru".🤨
Da barem  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
pcoro
Senior Member

Croatia
2407 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 31/08/2019 : 12:14:21
|
quote: Originally posted by Spock
quote: Originally posted by Zoroasterixx
Uglavnom, čitat ću Atlantik, pa ću vidjeti koliko je dobar, je li jednako dobar ili bolji od Tuarega npr.
Meni je bolji od Tuarega. U biti Atlantik! mi je jedna od boljih epizoda općenito.
Atlantik je klasik, himna ljetu! Jedna od epizoda koju najradije ponovim. Ima fabtastične scene na moru, sa hangadom, pa šamaranje negativaca, kung fu dvoboj i obračun sa glavnim šefom. Nolitta je ovdje bio optimističan i dao lokalnoj zajednici i tradiciji pobjedu nad velikom korporacijom i napretkom. Tako nešto se neće često ponoviti u serijalu. Diso fantastičan. |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14517 Posts
Posted - 31/08/2019 : 13:14:53
|
....+ obiluje humorom, sjecam se da sam pisao da se ne sjećam kad sam se tako smijao nekim scenama iz stripa (Miki Maus)  |
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 31/08/2019 : 13:24:18
|
quote: Originally posted by ReemCP
....+ obiluje humorom, sjecam se da sam pisao da se ne sjećam kad sam se tako smijao nekim scenama iz stripa (Miki Maus) 
Aha,kad onaj vozač nogom šutira glavu Mikija Mausa.  Vrhunski  |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14517 Posts
Posted - 31/08/2019 : 13:38:40
|
Je Lwood, to je to i odmah poslije mislim ona scena kad nazove tog gospodina Columbusa da mu javi gdje je njegov oteti kamion i da mu je tu informaciju sapnuo Miki Maus  |
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 31/08/2019 : 13:41:25
|
I ono kad je tražija vatre i onda mrtav ladan kaže liku da je zaboravija upaljač dok mu je palia imovinu.  Vrlo bazovita epizoda. |
 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 31/08/2019 : 13:46:51
|
ah, drama u zalivu. prica mu je u top 2 , al crtez je zato top 1. diso je svetska faca. cenim da mi je ovo, uz crnu reku i inkala, najcitaniji strip u zivotu. a dolazi vreme za ponavljanjem. a vidim pricate i o kangaceiru, i taj je odlican. sve biser do bisera  |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14517 Posts
Posted - 31/08/2019 : 14:43:41
|
quote: Originally posted by lwood
I ono kad je tražija vatre i onda mrtav ladan kaže liku da je zaboravija upaljač dok mu je palia imovinu.  Vrlo bazovita epizoda.
To isto, zapravo cijela ta situacija, način na koji ga je uspio naživcirat, isprovocirat je bilo genijalno prije sam imao tu priču i priliku čitat u LMS-u, ali samo do onog trenutka kad se pojavi taj plaćeni ubojica-karataš, poslije nikad nisam znao što je bilo sve do nedavno kad sam i s tom pričom došao na svoje  |
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 31/08/2019 : 16:26:16
|
quote: Originally posted by kasper
ah, drama u zalivu. prica mu je u top 2 , al crtez je zato top 1. diso je svetska faca. cenim da mi je ovo, uz crnu reku i inkala, najcitaniji strip u zivotu. a dolazi vreme za ponavljanjem. a vidim pricate i o kangaceiru, i taj je odlican. sve biser do bisera 
Meni je Diso dobar crtač, no likovi su mu umrtvljeni. Bignoti je po pitanju mimike daleko bolji crtač, ali Bignoti ima problema sa anatomijom i perspektivom. Mislim da Diso ima problema sa životinjama u pokretu dok ih crta u nekoj pozi su izvanredne nacrtane, kao da crta sliku. |
 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Posted - 31/08/2019 : 17:55:40
|
quote: Originally posted by Kruger
ah, drama u zalivu. prica mu je u top 2 , al crtez je zato top 1. diso je svetska faca. cenim da mi je ovo, uz crnu reku i inkala, najcitaniji strip u zivotu. a dolazi vreme za ponavljanjem. a vidim pricate i o kangaceiru, i taj je odlican. sve biser do bisera 
Meni je Diso dobar crtač, no likovi su mu umrtvljeni. Bignoti je po pitanju mimike daleko bolji crtač, ali Bignoti ima problema sa anatomijom i perspektivom. Mislim da Diso ima problema sa životinjama u pokretu dok ih crta u nekoj pozi su izvanredne nacrtane, kao da crta sliku.
zamerka od mene je malo drugacija, zbog velike produktivnosti ubrzo posle atlantika kvalitet pada. al imao je bisera i kasnije, tipa vester dzona trevora ili tuarezi |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 31/08/2019 : 22:02:50
|
quote: Originally posted by Kruger
Meni je Diso dobar crtač, no likovi su mu umrtvljeni. Bignoti je po pitanju mimike daleko bolji crtač, ali Bignoti ima problema sa anatomijom i perspektivom. Mislim da Diso ima problema sa životinjama u pokretu dok ih crta u nekoj pozi su izvanredne nacrtane, kao da crta sliku.
zamerka od mene je malo drugacija, zbog velike produktivnosti ubrzo posle atlantika kvalitet pada. al imao je bisera i kasnije, tipa vester dzona trevora ili tuarezi
Dobar je Vestern Dž. Trevora. A ovaj o Tuarezima izgleda bez veze. Čitao sam malo komentare i nekako si stječem dojam da je bez veze. A crtački nisam primjećivao razliku kod Disa, sjećam se da je Diso uvijek dobar ali plastičan. Meni je Bignoti puno bolji iako je tehnički gledano lošiji crtač, no to često nema veze ako znaš oživiti likove. |
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8116 Posts
Posted - 31/08/2019 : 22:16:27
|
Vezano za Disa, upravo sam pročitao MN LIB 62: Etrurski demon i tu briljira. Njegov crtež je inače pozadinski prazan, za razliku od Bignottijevog. Ovdje čak dosta često crta detaljne krajolike, na 4-5 vinjeta čak s životinjama, što je više Bignottijevo obilježje čiji je crtež po tom pitanju puno detaljniji.
Posumnjao sam da je Diso možda ovdje imao pomoć pri docrtavanju, ali ne - ipak nije (mislim). Vjerovatno je po pitanju krajolika samo kopirao Bignottijev stil. |
Edited by - Spock on 31/08/2019 22:20:24 |
 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Posted - 31/08/2019 : 22:27:08
|
dobar je i binjoti, narafski. hodnik za pakao je razvalio. steta sto su i on i diso bili previse produktivni i radili neznamntija kakve gluposti izmedju ostalog |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 31/08/2019 : 22:56:53
|
Etrurski demon mi je mozda jedan od najdrazih Disovih, plus u vezi ww2, a crtez mu je tada sigurno bio bomba, prva liga, Monica Bellucci i Jenna Jameson zajedno. Prvak. A kasnije se to srozalo na... jad.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Topic  |
|