forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Mister No
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 278

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 08/07/2022 : 12:53:16  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Uh, već sam se ponadao...
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 09/07/2022 : 14:53:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Nakon duge i teške borbe pročitah četvrtu priču azijske sage, "Atomska bomba" autora zlosretnog Mignacca.

Priča o špijunima, hladnoratovskom nadmetanju, nestaloj atomskoj bombi, ogromnoj lovi, odmetnutim agentima koji su se zaljubili u neprijatelja, trijadama, kockarnicama, nadmetanju više strana sa čestim promjenama ko je s kim i protiv koga a sve na fantastičnim lokacijama indokine s finalom u azijskoj prijestolnici kocke i dragulju Macau je jebena podloga za vrhunsku priču ali brate razduzio ga je Mignacco nepotrebno na 5 nastavaka (ko i ja ovu rečenicu da savršeno dočaram atmosferu priče).

Priča je definitivno poboljšanje od mlakog početka sage, i očito je vrhunac azijske turneje ali nije to nikakav vrh i u najbolju ruku je solidna i mogla je biti kraća. Jako me zivcira ovo "avantura se nastavlja" nakon svake epizode, besmisleno je.

Atmosfera Jamesa Bonda i noira mi je jako draga al jasno moglo je to puno bolje. Scenarij osim sto je umjetno razdužen ima i nekih naivnih rješenja, tipa infiltracija onog nizozemca u ekipu kasina vlasnice neke opake madam. Mada bar je taj nizozemac koristan jednom za promjenu.

Kako je priča pospajala puno raznih strana prepuna je likova, al da je baš netko upečatljiv i nije. Sve su to neki generični likovi. Pohvale da napokon svi ne razumiju sve, mada je opet ispalo da Kruger solidno razumije kineski.

Sama igra oko atomske bombe je zahvalna tema još je tu šmek kockarnica i agenta 007, al ostaje taj prokleti osjećaj da se moglo bolje, fali šmekerskih scena, fali karizmatičnih likova. Nekako je sve samo odrađeno, nema neke atmosfere, onog nekog osjećaja.

Crtež je ono Di Vitto standard, dovoljno su uhodani u serijal mada su realno mah.

Al ajde ako je početak saga bezvezan do grozan ovo je bar solidno prolazno.
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5082 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 10/07/2022 : 14:52:23  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
Ne znam da li je ovo pravi topic za ovo, ali evo dodatne pozitive
i dobra vijest u nedjeljno poslijepodne:

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 10/07/2022 : 15:19:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

13990 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 10/07/2022 : 15:56:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Koji tempo izdavanja... Vrh!
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5082 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 11/07/2022 : 07:16:21  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

13990 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 11/07/2022 : 08:58:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Izvrsno, uvijek mi draga Pilotova priča.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 14/07/2022 : 17:04:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Pročitah završnu priču azijske sage "Pretkazanje smrti". Čudna je to šema da prvi nastavak piše Masiero a drugi Mignacco, prebizarno mi je to. Masiero definitivno bolje počinje, prolog sa džingis kanom, pa to sluti na neku epiku! Još neki odbačeni ruski ovaj sovjetski časnik usred mongolije, pa sluti na neku top priču s duhom Corta u Sibiru i krvavog baruna.

No nista od tog priča je i po suštini i po razradi puno banalnija. Opet čini mi se da je Masierov dio bolji. Naš pilot krstari kroz Kinu do pustinje gobi. Imamo nekih dobrih momenata al razočaranje je teško sakrito što je očito da nečeg velikog nema. Onda uzde preuzima Mignacco i samo čekaš da sve to završi. Zaista ništa posebno a bilo je potencijala. Jedino je crtež ovaj put vrhunski mada dosta varira.

Cijela ova odiseja je čisti mazohizam za čitanje, nije čudo da je Nollita brzo odlučio završiti serijal. Ništa tu zanimljivog nema, ni priče ni likova ni atmosfere. Mister No je skliznuo u neki cinizam al ono tinejdžerskog ranga. Pokušaj da priče budu realističnije je izazvao kontraefekt, sve je bezveze a i dalje tu nema ni r od realističnog. Ono dajte nam bar duh!

Prođite ako nemate pametnijeg posla inače slobodno preskočite.
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 14/07/2022 : 19:13:59  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
meni je azijska turneja jako draga i zanimljiva..sve je stvar ukusa
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

13990 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 14/07/2022 : 19:31:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Točno tako. I meni je draga azijska saga.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 15/07/2022 : 08:28:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Koja vas je priča s azijske turneje oduševila?

Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

13990 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 15/07/2022 : 10:38:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Afrička saga mi je za klasu kvalitetnija od azijske sage, samo zbog poveznice epopeje sa zbivanjima u Manausu, na račun starih, poznatih likova.
Azijska saga nudi fantastičan opis društvenoh uređenja zemalja u koje pustolovina nosi Mister Noa. Tu je i mnoštvo novih likova i svakojak crtež. Dakako da bi azijska saga bila kvalitetnija da je upleteno i dodatno mnoštvo poznatih likova iz Pilotova svijeta, ali njih jednostavno nema.

Edited by - Hercule Poirot on 15/07/2022 10:39:37
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 16/07/2022 : 18:58:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Hercule Poirot

Afrička saga mi je za klasu kvalitetnija od azijske sage, samo zbog poveznice epopeje sa zbivanjima u Manausu, na račun starih, poznatih likova.
Azijska saga nudi fantastičan opis društvenoh uređenja zemalja u koje pustolovina nosi Mister Noa. Tu je i mnoštvo novih likova i svakojak crtež. Dakako da bi azijska saga bila kvalitetnija da je upleteno i dodatno mnoštvo poznatih likova iz Pilotova svijeta, ali njih jednostavno nema.

Nisam ovo razumio kao dobro je al nije dobro moglo je bolje.

Fatastičan opis tih društava? Pa nedostatak atmosfere je glavna boljka tih priča, kakav opis drustva svega se usput na stranicu dvije osvrnu na to. U Maovoj Kini se nekakve strane postrojbe prošetavaju gore dolje što je teška besmislica.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

13990 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 16/07/2022 : 19:09:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
@Poncho,lijepo sam napisao. Ne čitaš dovoljno pažljivo.
Ako ti se ne sviđa azijska saga, ja ti tu ne mogu pomoći. Uostalom, lijepo se kaže da se o ukusima ne raspravlja.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 16/07/2022 : 19:52:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Hercule Poirot

@Poncho,lijepo sam napisao. Ne čitaš dovoljno pažljivo.
Ako ti se ne sviđa azijska saga, ja ti tu ne mogu pomoći. Uostalom, lijepo se kaže da se o ukusima ne raspravlja.

O ukusima se ne raspravlja o estetici se raspravlja. Kako ćemo nešto vrednovati ako nećemo raspravljati.
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5082 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 18/07/2022 : 23:52:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
Marljiva Libellus družina...

Edited by - DOMI on 19/07/2022 00:30:37
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

13990 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 19/07/2022 : 08:43:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Izvrsno!
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5082 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 19/07/2022 : 15:28:15  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote

Edited by - DOMI on 19/07/2022 18:46:07
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

13990 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 19/07/2022 : 15:43:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Žao mi je što je ova trodijelna Pilotova priča razmrvljena na dvije knjige, ali tako je išlo matematički. Ovo bi bilo top imati u jednom broju, ali što je tu je.
Go to Top of Page

Qwertz
Senior Member

Croatia
1591 Posts

Member since 03/09/2021

Posted - 19/07/2022 : 15:48:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Qwertz a Private Message  Reply with Quote
Ovo sam nedavno čitao i stvarno je dobra epizoda. Mogao bih opet😁

Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a.
Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

13990 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 19/07/2022 : 16:35:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Qwertz

Ovo sam nedavno čitao i stvarno je dobra epizoda. Mogao bih opet😁

Ponovi slobodno gradivo, dapače
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 28/07/2022 : 13:38:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Pročitah i Mignacov najnoviji Mister No specijal, objavljen ovog Božića nazvan Božićni dar. Evo da mi život ovisi sad se ne mogu sjetiti o čemu se radi. Priča je takva bezvezarija bez ikakvog smisla i duha da je zaboraviš za par sati.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13142 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 28/07/2022 : 14:21:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ja sam ponovo čitao RIO NEGRO, OPERACIJA POSEJDON i SOTONINA KUĆA (haha, još dovoljno neiskvaren, premda već primjetno na putu "angažiranih" tema, Sclavi. jako dobra epizoda, premda ne u Nolittinoj poetici, ali jednoj drugoj, bez pravog središta, no sa dosta frenetičnih eksplozija i izmjena)

a pripremio MISTER NO IDE U RAT, MISTERIJ SELVA PRETE i ne-mogu-dočekati-da-ponovo-ne-pogledam TRAŽI SE CARLOS GOMEZ.
i sad ti kaži da nije život lijep. čitati ovakve stvari, jesti predobru lubenicu za 2,79 kn, a navečer gledati The Outfit iz 1973. i ne vjerovati svojim očima koliko je to dobro... još su mi pred neki dan otvorili Pelješki most s tv-prijenosom uživo!!! zlatno doba.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 28/07/2022 : 14:54:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
Zlatna vremena, i filma i stripa...
I onda kad neki kažu da smo mi prerasli, da je SBE uvijek isti. Kako da ne!
Bio je div, gigant izdavaštva, a sad je komedija i šaka jada sa svim tim hrpama debilana.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13142 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 29/07/2022 : 09:28:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
jebemu zeca, moj curunire, a ti revno pratiš sve te dogove, zagore... možda čak juliju čitaš.
i žestiš se, svaka ti dlaka smeta, smeta ti herald, glasnik i araldo, u istoj priči tri lika iste osobe... smeta ti prijevod, smeta ti nepismen čitatelj, nepismen prevoditelj, nepismen scenarist... samo ti još stari stinky ne smeta, pogotovo kad počne s fundamentalnom ontologijom hajdegerovskog tipa. nikad se nitko nije tako nervirao i istovremeno po kiosku kupovao hrpu debilana bivšeg diva i giganta. to je to, to smo mi, ta izgubljena generacija, koji u jednom cugu pišu disertacije o tropskim leptirima, a u drugom traže nevolje i pokazuju plemenitost staroga kova.

zlatna generacija, zlatni debili, zlatni papagaj. mi smo zlatni i da nas nema, trebalo bi nas izmisliti:

Još je tu. - Na tvrdoj siki.
Snažno o nas udaraju
Vjetar, talas i oluje.
Slomili se, prignuli se:
Na p'jesku je - al još tu je!
Go to Top of Page
Page: of 278 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page