forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Color me bad
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 10/12/2008 : 19:50:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
Poll Question:
Kontemplirajući o koloru u boneli stripovima, a nadovezujući se ujedno i na marvel, sjajna ideja za pool-topik mi pade na pamet. Kada bi marvel prestao koristiti boju, znatno bi im pala prodaja stripova..?

Any thoughts?

Choices:

da
ne

Edited by - kiky on 10/12/2008 21:03:14

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 10/12/2008 : 20:47:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
kvaliteta crteža jim je usporedi sa bonellijem svakako prejaka.
pošto jim je glavno tržište amerika kde su svi navikli na boje bi jim prodaja stripova pala. ali pare rade oni i sa filmovima i igračkama i ostalim stvarima. mislim da bi propali ako ne bi imali te ostale robe. bili su več jednom u bakrotu pa jih je spider-man film izvadio.

http://tdksonomatopeia.blogspot.com/
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 10/12/2008 : 21:01:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
O kako sam glup, nisam uopće uzeo u obzir marvelove "izvanstripovske" aktivnosti... moram sasvim da preformuliram pitanje.
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2129 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 10/12/2008 : 21:09:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
...da...

https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 11/12/2008 : 17:55:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
definitivno da
Go to Top of Page

Death
Senior Member

Croatia
1208 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 11/12/2008 : 19:46:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Death a Private Message  Reply with Quote
Da.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 11/12/2008 : 20:23:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Da, ali ne zbog kvalutete ili nekvalitete crtezza vech jednostavno zato ssto se c/b stripovi u pravilu prodaju 1/10 ili 1/20 od naklade kolornih.

Mange se ne raccunaju, a nadje se i poneka iznimka.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 11/12/2008 : 20:52:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Pa, evo Walking Dead razbija, ali to je zato jer c/b odgovara stilu i tematici. Sa druge strane, ko zaista zheli da chita Secret Invasion u crno-belom? Meni je super fotka u nekolicini skorijih crno-belih filmova, ali nije realno da ochekujesh da ce se Matrix, ili neki drugi blokbaster, raditi u slichnoj kombinaciji...a ne bi ni trebalo.

Mrzim taj grozni argument da nekako boja upropashcava sve. Ima albuma koji su radjeni sa bojom u vidu, i koji nisu. U obe grupe ima remek-dela i smeca, u obe grupa ima stripova koji se prodaju, i koji se ne prodaju. Bitno da je strip kvalitetan, i da mu c/b ili kolor doprinose sveukupnom utisku.
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 11/12/2008 : 22:05:54  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai
Mrzim taj grozni argument da nekako boja upropashcava sve. Ima albuma koji su radjeni sa bojom u vidu, i koji nisu. U obe grupe ima remek-dela i smeca, u obe grupa ima stripova koji se prodaju, i koji se ne prodaju. Bitno da je strip kvalitetan, i da mu c/b ili kolor doprinose sveukupnom utisku.

Alo kiky!!!!!!! Look up there, maybe you will catch the idea...

...
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 12/12/2008 : 08:20:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
Au contraire, you and samurai are totally missing my idea... naturally.
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 12/12/2008 : 11:32:13  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Mislim da ne. Mislim da i dalje gledas sirom zatvorenih ociju...

...
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 12/12/2008 : 12:25:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
Nemaš šta za reći, ali svejedno mi repliciraš. Boja u stripu kao umjetnički, ili kao profitabilni dodatak... nedostatak, uklanjanje iste, i kako će to utjecati na mind-set prosjećnog konzumenta marvelovih stripova. Moje pitanje je sasvim jasno i jasno je što implicira.
Go to Top of Page

Betty Page
Senior Member

Croatia
1472 Posts

Member since 24/07/2003

Posted - 12/12/2008 : 14:47:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Betty Page's Homepage  Send Betty Page a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sloppy

kvaliteta crteža jim je usporedi sa bonellijem svakako prejaka.
pošto jim je glavno tržište amerika kde su svi navikli na boje bi jim prodaja stripova pala. ali pare rade oni i sa filmovima i igračkama i ostalim stvarima. mislim da bi propali ako ne bi imali te ostale robe. bili su več jednom u bakrotu pa jih je spider-man film izvadio.

slažem se.

Je suis contre ce que vous dites,mais je me battrai de toutes mes forces pour que vous puissiez le dire.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/12/2008 : 14:54:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
I'll bite: jel' računaš da stripovi ostanu po istoj ceni kao i sa bojom, ili da b&w košta nekih 30 - 40% jeftinije nego sada?

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 12/12/2008 : 15:17:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
Apsolutely not! Implikacije moga pitanja se donekle nadovezuju, ali su zapravo daleko su od financijske, ekonomske komponente kolora u stripovima... krajnji konzument je meni ovdje značajan.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/12/2008 : 15:37:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Znači, da košta isto?

Sorry, ali to nema smisla. Kao da pitaš da li bi bonelliju pala prodaja kada bi spustio broj strana na 24, i zadržao cenu. Bi, drastično, naravno. I ne samo zbog de fakto poskupljenja, već i zato što je 98 stranica već decenijama standard. Kupci neće biti zadovoljni sa nečim što je ispod standarda (pa još za iste pare). Isto je i sa kolorom u USA.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 12/12/2008 : 15:46:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
To ja uopće ne pitam. Ostavi cijeni ili je spusti, svejedno, pitanje je; hoće li marvelu pasti prodaja ako prestanu upotrebljavati boju u stripovima? Boja kao faktor, a ne cijena!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/12/2008 : 15:55:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Povezano. Ne možeš da gledaš jedno bez drugog.

Drukčije je pitanje da li kupci američkih stripova smatraju da je boja neophidna u stripovima. Odgovor na to je, naravno - da, jer su comic books od samog nastanka bili u boji.

Ali da li bi prodaja pala kada bi Marvel (i/ili) DC od sutra rekli da izdaju samo b&w stripove? To zavisi od još gomile faktora, od kojih je najvažniji, važniji i od samog kolora - cena.

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 12/12/2008 : 16:01:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
Odreći se, ne kupovati strip prvenstveno zato jer više ne izlazi u boji, jeli to ok?
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/12/2008 : 16:06:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Da li bi se gomila marvelovaca odrekla njihovih izdanja prvenstveno i jedino zato što više ne izlaze u boji? (dok je cena pala usled toga, jer nijedna kompanija na svetu ne oduzima, a da se ne pravi i da pritom daje?)

Ne.

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 12/12/2008 : 16:13:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
So say you... a kako onda komentiraš rezultate ankete?
Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 12/12/2008 : 16:25:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
pa u anketi ti je glasalo 28 ljudi koji i svi koji su glasali da vjerovatno više vole čitat bonelija i navikli su na cb format. istotako imaju neku nerealnu averziju do američkih superhero stripova. i niko od njih nije iz amerike i više manje nijedan od njih nije average marvel fan jer je večina u kontaktu sa marvelom samo preko ovih jadnih stvari što se mogu dobit na našem tržištu (u jadnom prjevodu i u formatu za djecu). tako da malo teško baš realno mogu reč dal bi palo. djole ima pravo. ista stvar ko da si pitao amerikance oče past prodaja boneliju ako smanje broj stranica. večina ljudi ne može procijenit te stvari bez da stavi unutra svoje preference.

Edited by - sloppy on 12/12/2008 16:30:31
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/12/2008 : 16:57:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

So say you... a kako onda komentiraš rezultate ankete?

Potpuno nemerodavni. Da si je sproveo na Newsarami, gde su ljudi koji i kupuju USA stripove, bili bi tunčicu merodavniju, ali i to je svega par stotina ljudi od više stotina hiljada koji ta izdanja kupuju.

Da ne govorimo da sam upravo ostavio dva glasa "ne" nakon čišćenja cookies, tako da je verodostojnost rezultata vic.

Go to Top of Page

torca
Average Member

746 Posts

Member since 24/03/2003

Posted - 12/12/2008 : 17:32:54  Show Profile Show Extended Profile  Send torca a Private Message  Reply with Quote
mozete li samo zamisliti da marvel izdaje svoje klasike, svoje najcjenjenije naslove, u crno-bijelim kolekcijama i to na nekom usrano jeftinom papiru? pa to nitko ne bi kupovao.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 12/12/2008 : 17:43:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
Prvo, Sloppy je u prvom postu na ovom topicu izjavio da bi marvelu pala prodaja kada bi eliminirao boju u stripovima, no drugi njegov post je odjednom poprilično drugačiji...

Drugo, na ovom forumu sam svjedočio svakojakim "jezivim" izjavama; od nezainteresiranosti za određeno strip izdanje sve do trenutka kada nije počeo da se tiska u HC-u, slučaj Julie čiji formatni re-dizajn je odbio pojedince puno više nego veća cijena i sl... tako sam jednostavno došao na pomisao kako pojedini ponekad pristupaju, ili odustaju od stripa zbog svega ostalog, osim stripa samog. I zar je grijeh stoga zapitati se koliki bi faktor boje u stripovima (primjer; marvel), faktor koji recimo smatram ne toliko važnom stvari za kvalitet stripa, i njegovo odsustvo imao utjecaj na sam strip, percepciju korisnika i samu prodaju? Sa sigurnošću ne znamo, ali možemo pretpostaviti... kao ja, ako kažem da bi to moglo negativno utjecati na prodaju...

A djole, možda si ti jedini, ili jedan od rijetkih koji je zlorabio pravo glasanja...:) jer čitaš i baviš se marvelom i tvoja je namjera da ovo glasanje i cijeli ovaj topik ne ide u prilog glasačkoj "večini". :) Isto tako, ako glasovi DA stoga nisu mjerodavni, ovih par glasova NE mogu se percipirati još manje mjerodavnim.
Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 12/12/2008 : 17:56:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
drugi odgovor mi je samo odgovor na pitanje kako bi se kometirali rezultati ankete.
još uvijek mislim da bi jim prodaja pala.
ali isto tako mislim da postavljanje ovakvog pitanja u ovom prostoru ne donosi baš pravih rezultata.
ali kad bolje razmislim jedini su cb od marvela koji sam vidio marvel clasics koje je torca spomenuo. a to je originalno izlazilo godinama
davno i inkovano je očajno loše. mislim napravili so po 20 stranica u jednom danu. koliko god su bili dobri se nemogu usporedjivat sa ovim crtačima i inkerima koji rade sad.

Edited by - sloppy on 12/12/2008 18:00:00
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000