Author |
Topic  |
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 14/02/2022 : 20:01:37
|
Boys bi usli u top 10 serija zadnjih 10 godina opcenito, a kamoli ne amazonovih. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7617 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 14/02/2022 : 22:05:41
|
quote: Originally posted by vice
quote: Originally posted by Shaner
Išao sam se malo podsjetiti što su sve radili. Jedino dobro je Mozart in the Jungle. Da, bojim se da će zabrljati i Blade Runnera.
Bosch, Marvelous Mrs Maisel, Boys, Sneaky Pete, Patriot, Goliath, Modern Love, Upload, Undone?
Neprecizno sam se izrazio. U pitanju je jedino dobro što sam pogledao, a pogledao sam sve što me interesiralo. Od nabrojanih to je jedino Modern Love (prva sezona) i bila mi je razočaravajuća.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 18/02/2022 : 10:24:48
|
Od Star trek: discovery sam davno odustao. Ta kolicina patetike, plakanja, iritirajucih prolijevanja rijeka emocija i forsiranja politicke korektnosti bila je nepodnosljiva... i nekidan upalim cisto iz znatizelje prvu epizodu cetvrte sezone i gledam sve nesto veselo, neobavezno, pa ljudi leptiri pa malo akcije, cisto zabavno da mi je na trenutak vratilo onaj predivni osjecaj picardovih zvjezdanih. Mislim se, ovo bi i moglo funkcionirati. Kakav zajeb jer u drugoj epizodi sav gore navedeni uzas se vratio na velika vrata gori i iritantniji nego ikad... mrs u *urac.
S druge strane Peacemaker je zavrsio, odlican, vrhunsko finale. |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7617 Posts
Posted - 18/02/2022 : 11:00:01
|
quote: Originally posted by Tonto
Od Star trek: discovery sam davno odustao. Ta kolicina patetike, plakanja, iritirajucih prolijevanja rijeka emocija i forsiranja politicke korektnosti bila je nepodnosljiva... i nekidan upalim cisto iz znatizelje prvu epizodu cetvrte sezone i gledam sve nesto veselo, neobavezno, pa ljudi leptiri pa malo akcije, cisto zabavno da mi je na trenutak vratilo onaj predivni osjecaj picardovih zvjezdanih. Mislim se, ovo bi i moglo funkcionirati. Kakav zajeb jer u drugoj epizodi sav gore navedeni uzas se vratio na velika vrata gori i iritantniji nego ikad... mrs u *urac.
Ja sam odustao nakon prošle sezone. Nedavno sam razgovarao s prijateljem koji je nastavio gledati i samo mi je rekao da sam dobro napravio. 
Inače, uspio sam navući ženu na Deadwood i sad dovršavamo prvu sezonu. Uživam možda i više nego prvi put kad sam ga gledao. Nekim stvarima se stvarno isplati vratiti.
|
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 18/02/2022 : 12:23:24
|
uh, svaka cast onima koji su izdrzali Discovery tolko dugo uz rizik da udjem u "sukob" sa Shanerom - "Discovery" veze nema sa "Zvezdanim stazama"; pre je duhovni naslednik Dzar Dzara Abramovica negoli Rodenberija. isto vredi i za tzv. "Picarda"
cekam neki (malo verovatni, al nikad ne reci nikad) nalet slobodnog vremena da radije po deseti put obrnem DS9  |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7930 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 18/02/2022 : 12:33:59
|
Ja san puno očekiva od Deadwooda jer volin tu tematiku. Na početku mi je i bio fora, ali kasnije san zaključio da priča ne vodi nikud i da pilaju uvik po istome. Onaj film koji su snimili je još i pogorša situaciju. Serija se možda jedino isplati pogledati zbog atmosfere i nekoliko dobrih likova, zbog priče nikako.
Upravo gledan The Expanse drugu sezonu i vrlo mi je dobra, dosta ima sličnosti s Nathanom Neverom.  |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 18/02/2022 : 13:02:25
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
uh, svaka cast onima koji su izdrzali Discovery tolko dugo uz rizik da udjem u "sukob" sa Shanerom - "Discovery" veze nema sa "Zvezdanim stazama"; pre je duhovni naslednik Dzar Dzara Abramovica negoli Rodenberija. isto vredi i za tzv. "Picarda"
cekam neki (malo verovatni, al nikad ne reci nikad) nalet slobodnog vremena da radije po deseti put obrnem DS9 
picard mi nije bio grozan, jednostavno mi je bio dosadan, isprazan. Samo sam ga prestao gledati nakon pete, seste epizode bez ikakve griznje savjesti. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 18/02/2022 : 13:09:14
|
quote: Originally posted by Tonto
cekam neki (malo verovatni, al nikad ne reci nikad) nalet slobodnog vremena da radije po deseti put obrnem DS9 
picard mi nije bio grozan, jednostavno mi je bio dosadan, isprazan. Samo sam ga prestao gledati nakon pete, seste epizode bez ikakve griznje savjesti.
pa malo li je? xDD
Re: Expanse -> vrhunska serija. nadam se da ce naci nacin da je nastave dalje nekako (a jednako kvalitetno, naravno), ima materijala jos ihaha. |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 18/02/2022 : 13:18:25
|
pa malo li je? xDD
Ma za mene je picard gubljenje vremena i ne bi ga preporucio nikome za gledanje. Discovery bi zato trebao svatko pogledati. Recimo tu spomenutu drugu epizodu zadnje sezone. Tu nuklearnu katastrofu bi svi trebali gledati, takvi uzasi su nevidjeni. Razrogacenih ociju sam gledao u to nevidjeno sranje i mislio se: jel ovo moguce, majko isusova. |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7930 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 18/02/2022 : 13:44:56
|
Picard djeluje na nekoj razini samo zbog nostalgije, ako opet - nije to to. A priča je jedan veliki klišej, neki dijelovi su praktički isti ko i u Mass Effectu. |
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16589 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 18/02/2022 : 16:06:09
|
quote: Originally posted by mpavin
Ja san puno očekiva od Deadwooda jer volin tu tematiku. Na početku mi je i bio fora, ali kasnije san zaključio da priča ne vodi nikud i da pilaju uvik po istome. Onaj film koji su snimili je još i pogorša situaciju. Serija se možda jedino isplati pogledati zbog atmosfere i nekoliko dobrih likova, zbog priče nikako.
Upravo gledan The Expanse drugu sezonu i vrlo mi je dobra, dosta ima sličnosti s Nathanom Neverom. 
Ovo je najtacniji opis serije. Ne vodi nikuda. Bas tako. Stalno sam bio u iscekivanju necega, ali nista.. Atmosfera i scenografija su sjajni, odabir glumaca odlican, ali je nedoreceno. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7617 Posts
Posted - 19/02/2022 : 10:31:54
|
Nemaš straha, ovdje se slažemo. 
Ja se nadam da će Strange New Worlds biti na tragu nekadašnjih ST serija, ali i u to ću ući s oprezom.
|
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7617 Posts
Posted - 19/02/2022 : 10:40:51
|
quote: Originally posted by Caleb
quote: Originally posted by mpavin
Upravo gledan The Expanse drugu sezonu i vrlo mi je dobra, dosta ima sličnosti s Nathanom Neverom. 
Ovo je najtacniji opis serije. Ne vodi nikuda. Bas tako. Stalno sam bio u iscekivanju necega, ali nista.. Atmosfera i scenografija su sjajni, odabir glumaca odlican, ali je nedoreceno.
Ja ne znam kuda biste vi da to vodi? Ja seriju doživljavam kao prikaz svakodnevnog života tih likova i mislim da je u tome vrlo uspjela. Inače su mi kod serija najvažniji likovi, ako su oni dobri i njihovi međusobni odnosi dobro razrađeni, to mi je i više nego dovoljno. Nemam potrebu za nekom velikom pričom niti klasičnom dramskom kompozicijom.
|
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16589 Posts
Posted - 19/02/2022 : 19:27:33
|
Slazem se. Zasto bi trebalo ici nekud sa pricom. Mozda je to bila i ideja serije. Ja sam odusevljen i glumcima, razradjenim likovima, atmosferom, detaljima, tempom kojim se prica odvija. Ali se ne mogu oteti utisku da je planiran neki kraj, koji bi zaokruzio seriju. Tako mi je delovalo tokom gledanja. Kazem, ako je ideja ovo sto ti kazes, onda sve pet, ali imam drugaciji utisak. I pored toga, meni, kao ljubitelju westerna, serija se sjajna. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7617 Posts
Posted - 19/02/2022 : 22:31:12
|
Slazem se. Zasto bi trebalo ici nekud sa pricom. Mozda je to bila i ideja serije. Ja sam odusevljen i glumcima, razradjenim likovima, atmosferom, detaljima, tempom kojim se prica odvija. Ali se ne mogu oteti utisku da je planiran neki kraj, koji bi zaokruzio seriju. Tako mi je delovalo tokom gledanja. Kazem, ako je ideja ovo sto ti kazes, onda sve pet, ali imam drugaciji utisak. I pored toga, meni, kao ljubitelju westerna, serija se sjajna.
Ja sam mislio da je taj kraj film koji je izašao pred koju godinu (i koji još nisam pogledao). mpavin doduše kaže da je još pogoršao situaciju, što ga onda čini prilično nepotrebnim, ali vidjet ćemo.
|
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16589 Posts
Posted - 19/02/2022 : 23:07:41
|
Nisam ni ja pogledao film. Ali sumnjam da je on bio planiran tokom snimanja serije. Verovatno su uvideli da nesto seriji nedostaje. |
|
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7617 Posts
Posted - 19/02/2022 : 23:36:05
|
Nisam ni ja pogledao film. Ali sumnjam da je on bio planiran tokom snimanja serije. Verovatno su uvideli da nesto seriji nedostaje.
Koliko ja znam priča je sljedeća: Milchu su rekli da serija zbog slabe gledanosti neće ići dalje usred rada na trećoj sezoni i onda je on kao tu probao nešto pokrpati, ali nije uspio jer mu je trebalo više prostora da na svoj način ispriča što je htio. Usprkos otkazivanju, serija je stekla kultni status i počelo se pričati o filmu kojim bi se priča zaokružila. To pričanje je trajalo godinama i pred tri godine napokon urodilo plodom. Sad, koliko je film zaokružio stvari preostaje nam vidjeti. 
|
 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 21/02/2022 : 12:46:00
|
Kako mi se cini, niko nije prijavio da na Netflixu ide serija Zerocalacare. Pa sta vam je? :) |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
vukozec
Advanced Member

5077 Posts
Member since 17/08/2013 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 22/02/2022 : 15:18:35
|
Ja sam (uvijek) u zaostatku, pa sada na telki gledam Better Call Saul, i bas mi pase. Lepo su to poslozili, ostaje da vidim kako ce se spojiti (za sada sam zavrsio 1. sezonu i upravo krenuo sa 2.).
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16589 Posts
|