Author |
Topic  |
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 12/04/2010 : 09:58:56
|
šteta što je na eng  japanski je veći doživljaj, bolje se uklopi u animaciju i bolesni humor  |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 12/04/2010 : 10:59:59
|
Ja sam isto sve poskidao, no iskreno da velim, nije mi ih volja gledati. Mada sam ih dosta pogledao kad su bili na tv-u. Dobro je što su barem kratki... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 12/04/2010 : 11:06:01
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ja sam isto sve poskidao, no iskreno da velim, nije mi ih volja gledati. Mada sam ih dosta pogledao kad su bili na tv-u. Dobro je što su barem kratki...
DB ili/i DBZ? |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
 |
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 12/04/2010 : 11:11:24
|
quote: Originally posted by dr strangelove
quote: Originally posted by Grujah.
Ja imam DB uncensored dual audio (japanski i engleski). DBZ slicno ali samo pol serijala. Ako kome treba :)
Ideš na MaFest? 
Ne znam, kad je? Tesko.
Ja sam isto sve poskidao, no iskreno da velim, nije mi ih volja gledati. Mada sam ih dosta pogledao kad su bili na tv-u. Dobro je što su barem kratki...
DB ili/i DBZ?
i/ili GT i/ili Kai?
|
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 12/04/2010 : 11:14:00
|
Ja imam DB uncensored dual audio (japanski i engleski). DBZ slicno ali samo pol serijala. Ako kome treba :)
Ideš na MaFest? 
Ne znam, kad je? Tesko.
DB ili/i DBZ?
i/ili GT i/ili Kai?
Mislim 20.05. Ma nitko ne voli GT i Kai  |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 12/04/2010 : 14:23:16
|
DB ili/i DBZ?
Mislim da su DB i DBZ, rmv fajlovi negdje na 2 dvd-a... Vjerujem da su serijali cijeli. ALI trebao bih provjeriti!
DB i DBZ su pravi DB, GT (i ako postoji još nešto) mi nije bilo insteresantno. Dragonball film je isto bio pravo razočarenje... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 12/04/2010 : 14:43:00
|
Moj vam je savjet, zaboravite Dragonball Z i nakon prvog Dragonball serijala počnite gledati Dragonball Kai.
U načelu, Kai je zapravo premontirani Z napravljen u povodu 20-te obljetnice početka emitiranja DBZ. Željelo se postići da Kai bude bliži Toriyaminom stripu. Sve scene kojih nema u stripu su izrezane, kao i svi likovi i priče. Radnja je zgusnuta, borbe su kraće, a neke scene iznova animirane. Svi glumci su ponovo snimili svoje dijaloge (osim onih koji su u međuvremenu umrli), a cijeli serijal se emitira u HD-u.
Plan je da se serijal skrati sa 291 epizode, koliko ima DBZ, na oko 100. Trenutno su na kraju sage sa Friezom, oko 50-te epizode. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 12/04/2010 : 14:58:22
|
Konačno odgledah i 4. sezonu Dextera. Nakon prve dvije sezone koje su bile fenomenalne, došla je nešto lošija treća, pa sam očekivao da se pad kvaliteta nastavi. Ali srećom nije bilo tako. Zadnja sezona nije u rangu prve dvije, ali je vrlo blizu. Gluma je i dalje sjajna. Michael C. Hall i Jennifer Carpenter briljiraju, a ove sezone im se pridružio i sjajni John Lithgow kao serijski ubica Trinity. Samo on bi bio dovoljan da 4. sezoni dam ocjenu više nego što zaslužuje . Ovo je meni sigurno najbolja serija koja se pojavila u zadnjih nekoliko godina i ako u sledećoj(im) sezoni(ama) održe ovaj nivo biće i medju boljim uopšte. SPOILER Nakon poslednje scene 3. sezone, tj. one kapi krvi koja pada na vjenčanicu, očekivao sam da se taj brak neće lijepo završiti. Ali kraj 4. sezone me je zatekao potpuno nespremnog. Cijele sezone se Dexter nadao da bi i on mogao da bude srećan i da je čak i za njega moguć normalan život. Rita je bila stub oslonac te nade, ali se taj stub naglo polomio, a sve zahvaljujući Dexterovom odugovlačenju da sredi Trinitija dok je imao šansu. Dexter je konačno osjetio stvarne posledice svojih djela. Sve se vraća, sve se plaća. Ta scena je prejaka. Sve Dexterove nade u srećan život su otišle, a istorija se ponovila i Harison se, kao i on, rodio u krvi. Mislim da ćemo u 5. sezoni vidjeti pomahnitalog Dextera, Dextera koji neće više biti onako staložen i temeljan i koji će zato praviti više grešaka, a te greške će ga na kraju dovesti do električne stolice koju je često pominjao. Meni bi to bio jedini ispravni i zadovoljavajući kraj ove serije. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
Edited by - Beren on 12/04/2010 19:17:37 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 12/04/2010 : 15:39:00
|
Indeed... D3xter ruši standarde kriminalističkog žanra i sapunice! Nitko očito nije očekivao takav rasplet, barem ja nisam... JEr umre li mala, što će Dexter s klincima? Kako će to utjecati na njegove noćne pohode? |
Edited by - DeeCay on 12/04/2010 19:14:16 |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 12/04/2010 : 16:55:59
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Moj vam je savjet, zaboravite Dragonball Z i nakon prvog Dragonball serijala počnite gledati Dragonball Kai.
U načelu, Kai je zapravo premontirani Z napravljen u povodu 20-te obljetnice početka emitiranja DBZ. Željelo se postići da Kai bude bliži Toriyaminom stripu. Sve scene kojih nema u stripu su izrezane, kao i svi likovi i priče. Radnja je zgusnuta, borbe su kraće, a neke scene iznova animirane. Svi glumci su ponovo snimili svoje dijaloge (osim onih koji su u međuvremenu umrli), a cijeli serijal se emitira u HD-u.
Plan je da se serijal skrati sa 291 epizode, koliko ima DBZ, na oko 100. Trenutno su na kraju sage sa Friezom, oko 50-te epizode.
hmmmm....ali gubi li se drza samog crtaca mislim, kolikmo god imao vise stvari nego strip, opet je to koncentrisana idiotarija  |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 12/04/2010 : 17:44:33
|
@Mr. Bushido - ja posle DB nisam ni gledao, cini mi se negde da sam video da je Kai, osim sto je remastermovan negde i cenzurisan, sto mi se i ne svidja.
@Deecay - DAMN! SPOILER WARNING! Zamalo da procitam ceo post i pokvarim si kraj. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 12/04/2010 : 17:57:19
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
Plan je da se serijal skrati sa 291 epizode, koliko ima DBZ, na oko 100. Trenutno su na kraju sage sa Friezom, oko 50-te epizode.
hmmmm....ali gubi li se drza samog crtaca mislim, kolikmo god imao vise stvari nego strip, opet je to koncentrisana idiotarija 
Gle, tebi je možda idiotarija, ali meni je zlato. Takve fajtove nemaš baš često prilike vidjeti. Zato Dragonball i jest poseban.  |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 12/04/2010 : 18:03:19
|
@Mr. Bushido - ja posle DB nisam ni gledao, cini mi se negde da sam video da je Kai, osim sto je remastermovan negde i cenzurisan, sto mi se i ne svidja.
U Kaiju ima cenzure, ali nije mi to nešto previše vidljivo ni bitno. Jest, ima ponešto manje krvi. Najočitije promjene su kod Gohanove golotinje. U onim epizodama kad trenira sa Piccolom su mu u par scena prekrili genitalije sa repom.
Kažem ti, nisu to stvari koje bi ti mogle pokvariti užitak gledanja. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 12/04/2010 : 18:05:50
|
hmmmm....ali gubi li se drza samog crtaca mislim, kolikmo god imao vise stvari nego strip, opet je to koncentrisana idiotarija 
Gle, tebi je možda idiotarija, ali meni je zlato. Takve fajtove nemaš baš često prilike vidjeti. Zato Dragonball i jest poseban. 
upravo to!!!! ja kad kazem idiotarija, mislim na idiotski humor kojim Dragon ball prsti i kipi   
zato pitam: ako serija ima vise tih idiotarija (dakle, genijalnog apsurdnog humora) nego strip, cemu onda gledati ove koncentrovane epizode  |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 12/04/2010 : 18:20:59
|
upravo to!!!! ja kad kazem idiotarija, mislim na idiotski humor kojim Dragon ball prsti i kipi   
zato pitam: ako serija ima vise tih idiotarija (dakle, genijalnog apsurdnog humora) nego strip, cemu onda gledati ove koncentrovane epizode 
Iskreno, meni taj apsurdni humor u TV-serijalu nije bio baš tako genijalan kao onaj u stripu. TV-scenaristima je jedini motiv bio da Toriyaminu priču "izduže", s obzirom da su strip i serija izlazili gotovo paralelno. Animatori nisu imali dovoljno originalnih materijala da bi snimali epizode, pa su morali stvarati vlastite priče i likove, koji su mi uglavnom bili bezveze. Zato mi je Kai bolji, jer se čvršće drži okvira Toriyaminog stripa. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 12/04/2010 : 18:33:35
|
e sad te vec ne kapiram 
dakle, duzi crtani je jedino bolji zato sto ima vise scena borbe mislim....totalno sam se izgubio  |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 12/04/2010 : 18:59:20
|
e sad te vec ne kapiram 
dakle, duzi crtani je jedino bolji zato sto ima vise scena borbe mislim....totalno sam se izgubio 
Gledaj, imaš strip Dragonball koji je radio Akira Toriyama i imaš TV-adaptaciju tog stripa koji je radio studio Toei. Strip je izlazio svaki tjedan, kao što se i svaki tjedan prikazivala nova epizoda TV serije. Serijal se počeo emitirati mnogo kasnije nego što je strip počeo izlaziti, ali ga je polako počeo sve više stizati u pogledu radnje. Tako se dogodilo da je TV-serija radnjom gotovo sustigla strip. Animatori su zapravo na neki način morali dopustiti stripu da malo odmakne, čime bi imali dovoljno materijala za buduće epizode. Zato su počeli rastezati Toriyaminu priču. Počeli su izmišljati vlastite priče i likove, rastezati borbe i dijaloge, sve u cilju toga da naprave rupu između sebe i stripa.
Ali te umetnute stvari su po meni čiste bezvezarije. Iskreno, nije me baš bilo previše briga vidjeti gdje su sve Kuririn, Gohan i Bulma stali na putu do Nameka, što radi Garlic Jr., što se dogodilo sa Ginyuom nakon što se pretvorio u žabu, ili na što je Goku naletio dok je putovao do Kaija. Obično gubljenje vremena. |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 12/04/2010 : 19:15:35
|
Indeed... D3xter ruši standarde kriminalističkog žanra i sapunice! Nitko očito nije očekivao takav rasplet, barem ja nisam... JEr umre li mala, što će Dexter s klincima? Kako će to utjecati na njegove noćne pohode?
SPOILER Rita ima roditelje i eto očiglednog rešenja za Astor i Kodija. Harison je već druga priča, ali tu je tetka da ga pazi dok je tata odsutan. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 12/04/2010 : 19:17:52
|
quote: Originally posted by Grujah. @Deecay - DAMN! SPOILER WARNING! Zamalo da procitam ceo post i pokvarim si kraj.
Sorry, mislio sam da su svi već pogledali nove epizode Dextera... A i Beren je sve napisao u svojem postu. Ja sam editirao i stavio bež boju na svoj spoiler. I ja se uvijek ljutim kad mi ljudi otkriju takver spoilerčine! |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 12/04/2010 : 19:22:15
|
quote: Originally posted by Grujah. @Deecay - DAMN! SPOILER WARNING! Zamalo da procitam ceo post i pokvarim si kraj.
Sorry, mislio sam da su svi već pogledali nove epizode Dextera... A i Beren je sve napisao u svojem postu. Ja sam editirao i stavio bež boju na svoj spoiler. I ja se uvijek ljutim kad mi ljudi otkriju takver spoilerčine!
Napisao jesam ali sam stavio upozorenje. A to sa spoilerima i mene pizdi. Pitam ja druga valja li što 4. sezona Prison break-a, a on kao iz topa (SPOILERI slijede): ne ništa. Skofildova djevojka nije mrtva, oni dvojica nisu braća, Majkl na kraju umire. Kad ga tada nisam ubio... od batina Ne treba da napominjem da je još nisam gledao, a i nemam namjeru u skorije vrijeme. |
Edited by - Beren on 12/04/2010 19:27:32 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 12/04/2010 : 19:24:54
|
quote: Originally posted by Beren
Indeed... D3xter ruši standarde kriminalističkog žanra i sapunice! Nitko očito nije očekivao takav rasplet, barem ja nisam... JEr umre li mala, što će Dexter s klincima? Kako će to utjecati na njegove noćne pohode?
SPOILERRita ima roditelje i eto očiglednog rešenja za Astor i Kodija. Harison je već druga priča, ali tu je tetka da ga pazi dok je tata odsutan.
Ma da, ali ne znam ima li logike (za okolinu) da Dexter sam ne odgaja svoju djecu? Ima jedan neraščišćeni detalj u vezi s Ritom. Jednom je natuknula da je nekad davno nešto napravila, nešto u vezi obitelji. Ne sjećam se točno, no vjerujem da će se pojaviti netko novi iz Ritine obitelji, ili jednostavno netko iz njezine prošlosti... |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 12/04/2010 : 19:31:48
|
quote: Originally posted by Beren
SPOILERRita ima roditelje i eto očiglednog rešenja za Astor i Kodija. Harison je već druga priča, ali tu je tetka da ga pazi dok je tata odsutan.
Ma da, ali ne znam ima li logike (za okolinu) da Dexter sam ne odgaja svoju djecu? Ima jedan neraščišćeni detalj u vezi s Ritom. Jednom je natuknula da je nekad davno nešto napravila, nešto u vezi obitelji. Ne sjećam se točno, no vjerujem da će se pojaviti netko novi iz Ritine obitelji, ili jednostavno netko iz njezine prošlosti...
SPOILER Bilo je nešto kao da je prije vjenčanja sa Polom, već jednom bila udata i da je to krila od Dextera. Možda na to misliš, ako ne, ne sjećam se toga. |
Edited by - Beren on 12/04/2010 20:37:44 |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 12/04/2010 : 21:04:39
|
e sad te vec ne kapiram 
dakle, duzi crtani je jedino bolji zato sto ima vise scena borbe mislim....totalno sam se izgubio 
Gledaj, imaš strip Dragonball koji je radio Akira Toriyama i imaš TV-adaptaciju tog stripa koji je radio studio Toei. Strip je izlazio svaki tjedan, kao što se i svaki tjedan prikazivala nova epizoda TV serije. Serijal se počeo emitirati mnogo kasnije nego što je strip počeo izlaziti, ali ga je polako počeo sve više stizati u pogledu radnje. Tako se dogodilo da je TV-serija radnjom gotovo sustigla strip. Animatori su zapravo na neki način morali dopustiti stripu da malo odmakne, čime bi imali dovoljno materijala za buduće epizode. Zato su počeli rastezati Toriyaminu priču. Počeli su izmišljati vlastite priče i likove, rastezati borbe i dijaloge, sve u cilju toga da naprave rupu između sebe i stripa.
Ali te umetnute stvari su po meni čiste bezvezarije. Iskreno, nije me baš bilo previše briga vidjeti gdje su sve Kuririn, Gohan i Bulma stali na putu do Nameka, što radi Garlic Jr., što se dogodilo sa Ginyuom nakon što se pretvorio u žabu, ili na što je Goku naletio dok je putovao do Kaija. Obično gubljenje vremena.
point taken
jedan deo ovih stvarcica sam znao od ranije, nego dok smo se sporazumeli nas dvojica    
video sam pre neki dan u striparnici novo neko izdanje stripa - Dragon ball u pet tomova i DBZ u ne znam koliko. ali prilicno jeftino. mislio sam da uzmem, pa da lepo prodjem kroz serijal kako dolikuje, jer za crtani tesko da cu da imam vremena u blizoj buducnosti   |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 12/04/2010 : 22:25:39
|
quote: Originally posted by Beren SPOILER Bilo je nešto kao da je prije vjenčanja sa Polom, već jednom bila udata i da je to krila od Dextera. Možda na to misliš, ako ne, ne sjećam se toga.
Da, da, tako je... taj detalj nisu raščistili do kraja, kao nešto je ona bila kriva u vezi s njim. Čak sam mislio da je i ona ubila jednom, pa kao to krije od Dextera (koja ironija, a on je slučano najveći serijski ubojica u povijesti ) Zato mislim da će se pojaviti netko iz njezine prošlosti u sljedećoj sezoni. |
 |
|
Topic  |
|
|
|