Author |
Topic  |
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 26/12/2011 : 12:09:57
|
SPOILERS!
A svi znaju koliko je Dexter proračunata i hladna osoba. Mislim da su namjerno stavili plot da se sis zaljubljuje u bracu, zato da bi imali neki mehanizam kako se izvući iz dotične situaciju. Znša da ljubav zna biti slijepa, praštati i neoprostivo! Uzmimo u obzir i Dexterovu tragediju, sis zna kako mu je majka bila ubijena pred očima. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 27/12/2011 : 13:47:24
|
Može preporuka za neku dobru horror seriju!? Samo da nije nešto tipa Buffy... Od novijih gledao sam -Am.horror story, Harpers island, Dead set, The walking dead. Hvala! |
 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 27/12/2011 : 16:48:54
|
DeeCay
SPOILERS!
Stoji da sve to može da navede Debru da donekle razumije Dextera, ali se stvarno nadam da autori neće to iskoristiti. Dosta je bilo skrivanja, Dexter je serija koja ne treba da se završi hepiendom i ovo je sjajna prilika da krenu u tom pravcu. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 27/12/2011 : 16:51:27
|
quote: Originally posted by hrvoje23
Može preporuka za neku dobru horror seriju!? Samo da nije nešto tipa Buffy... Od novijih gledao sam -Am.horror story, Harpers island, Dead set, The walking dead. Hvala!
Masters of Horror http://www.imdb.com/title/tt0448190/
Nisam gledao komplet, samo poneku epizodu kad bi uhvatio na TVu i čini mi se da nije loše. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
 |
|
feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 28/12/2011 : 09:26:24
|
takdoje haven izgleda zanimljivo gledao sam jednu epizodu ne cini se lose :) Interesuje me da li su kao cjelina zavrsene serije stargate SG-1 , stargate atlantis i vidim sada je neka nova stargate universe . Zna li neko i sta o tome |
feka |
 |
|
sandyboy
Average Member

628 Posts
Member since 09/09/2010 |
Posted - 28/12/2011 : 10:59:23
|
Stargate SG-1 ti je završen kao cjelina, ima 10 sezona i dva direct-to-dvd filma koji su napravljeni nakon završetka snimanja serije: The Ark of Truth služi kao finale jer je sama serija otkazana prije nego su zadnji story arc završili kako spada, a film Continuum je jednostavno nova pustolovina likova (plan je bio da se nastavi s povremenim direct-to-dvd filmovima ako bude interesa publike).
Stargate Atlantis ti je spin-off SG-1, odvija se u potpuno drugoj galaksiji i može se većinom pratiti bez da si gledao ijednu epizodu SG-1, mada će ti biti lakše konce pohvatati ako si donekle upoznat s matičnom serijom. Atlantis je također završen (htjeli su oni dalje ali je serija ukinuta zbog gledanosti, međutim, finale pete sezone je jednostavno prekretnica a ne i cliffhanger, ne mogu više reći bez da spojlam), pet sezona ima, bilo je planova za film ali se trenutno ne mrdaju ikamo.
Stargate Universe je najnoviji spin-off i pokušaj da se bude 'dark and gritty'...u biti su htjeli da bude novi BSG pa im nije uspjelo jer su mislili da je za to dosta da spuste rasvjetu za 70%, ubace scene seksa, malo mrdave kamere i da likovi budu samo iritantni šupci. Rezultat je ispao loš, što se vidi i po gledanosti koja je jedva održala seriju na životu dve sezone nakon kojih je bez velike buke ukinuta.
Što vrijedi od svega toga pogledati? NA SG-1 i Atlantis definitivno baci oko a na Universe samo ako ti stvarno ali ono stvarno bude trebalo bilo što samo da je sf... |
 |
|
feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 28/12/2011 : 11:38:31
|
quote: Originally posted by sandyboy
Stargate SG-1 ti je završen kao cjelina, ima 10 sezona i dva direct-to-dvd filma koji su napravljeni nakon završetka snimanja serije: The Ark of Truth služi kao finale jer je sama serija otkazana prije nego su zadnji story arc završili kako spada, a film Continuum je jednostavno nova pustolovina likova (plan je bio da se nastavi s povremenim direct-to-dvd filmovima ako bude interesa publike).
Stargate Atlantis ti je spin-off SG-1, odvija se u potpuno drugoj galaksiji i može se većinom pratiti bez da si gledao ijednu epizodu SG-1, mada će ti biti lakše konce pohvatati ako si donekle upoznat s matičnom serijom. Atlantis je također završen (htjeli su oni dalje ali je serija ukinuta zbog gledanosti, međutim, finale pete sezone je jednostavno prekretnica a ne i cliffhanger, ne mogu više reći bez da spojlam), pet sezona ima, bilo je planova za film ali se trenutno ne mrdaju ikamo.
Stargate Universe je najnoviji spin-off i pokušaj da se bude 'dark and gritty'...u biti su htjeli da bude novi BSG pa im nije uspjelo jer su mislili da je za to dosta da spuste rasvjetu za 70%, ubace scene seksa, malo mrdave kamere i da likovi budu samo iritantni šupci. Rezultat je ispao loš, što se vidi i po gledanosti koja je jedva održala seriju na životu dve sezone nakon kojih je bez velike buke ukinuta.
Što vrijedi od svega toga pogledati? NA SG-1 i Atlantis definitivno baci oko a na Universe samo ako ti stvarno ali ono stvarno bude trebalo bilo što samo da je sf...
e bas ti hvala na ovoj opseznoj analizi puno mi je pomogla Neke filmove sam ja gledao ili miniserije , nisam siguran . Znaci samo ove dvije , treba to pogledati   |
feka |
 |
|
Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2517 Posts
Member since 01/08/2009 |
Posted - 04/01/2012 : 18:03:29
|
Terriers
Znači, nakon Breaking Bad-a još jedna genijalna, genijalna serija. Nažalost, ugašena je nakon prve sezone. Pitate se sad, zašto je onda gledati. VRIJEDI ako ni zbog čega - zbog nade da će jednog dana ipak snimiti nove epizode.

Kratki opis: Donal Logue glumi bivšeg nezrelog i neodgovornog policajca koji se udružuje sa svojim jednako smotanim prijateljem (Michael Raymond-James, True Blood) te pokreće nelicenciranu privatnu istražiteljsku agenciju. Uloge tumače: Donal Logue, Michael Raymond-James, Rockmond Dunbar, Jamie Denbo, Kimberly Quinn i Laura Allen. |
Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože. |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9550 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11845 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16589 Posts
Member since 01/07/2008 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11845 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 05/01/2012 : 11:15:33
|
quote: Originally posted by sandyboy a film Continuum je jednostavno nova pustolovina likova (plan je bio da se nastavi s povremenim direct-to-dvd filmovima ako bude interesa publike). Što vrijedi od svega toga pogledati? NA SG-1 i Atlantis definitivno baci oko a na Universe samo ako ti stvarno ali ono stvarno bude trebalo bilo što samo da je sf...
Continuum također završava jedan story-arc, o Ba'alu, posljednjem Goa'uld lordu i također je važan dio kontinuiteta, molit ću lijepo, nije tek jedna od novih pustolovina. Isto kao što Arc of truth rješava s Orijima i njihovom armadom.
SG1 je majka serijala i takva ostaje sve do kraja. Atlantis se povari s vremenom, tako da su zadnje dvije sezone blijeda kopija originalna... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 05/01/2012 : 11:20:46
|
quote: Originally posted by Deers Počela druga sezona Sherlocka. I dalje je odličan 
Skinuo sam ga već, no još ga nisam pogledao. Možda je i bolje što naprave po tri epizode po sezoni, da ga se ne zasitimo. Vidim već u trećoj epizodi finalni sukob s Moriartyjem. A gledao sam jučer Sherlocka Holmesa 2, gdje se još jednom sukobio kod Reichenbach fallsa... |
 |
|
sandyboy
Average Member

628 Posts
Posted - 05/01/2012 : 12:22:57
|
quote:
Continuum također završava jedan story-arc, o Ba'alu, posljednjem Goa'uld lordu i također je važan dio kontinuiteta, molit ću lijepo, nije tek jedna od novih pustolovina. Isto kao što Arc of truth rješava s Orijima i njihovom armadom.
eh, to s Ba'alom je samo bila izlika za još jednu alternate timeline/alternate reality epizodu rastegnutu na trajanje dvije. Dok je Ori story arc ostavljen potpuno nedovršen prestankom snimanja novih epizoda i zato je dobro da je film dao završetak i zaokruženje, bez 'što je bilo s Ba'alom?' se ne bi nitko baš osjetio ekstremno zakinutim |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 05/01/2012 : 13:56:06
|
quote: Originally posted by sandyboy eh, to s Ba'alom je samo bila izlika za još jednu alternate timeline/alternate reality epizodu rastegnutu na trajanje dvije. Dok je Ori story arc ostavljen potpuno nedovršen prestankom snimanja novih epizoda i zato je dobro da je film dao završetak i zaokruženje, bez 'što je bilo s Ba'alom?' se ne bi nitko baš osjetio ekstremno zakinutim
Sorry, ali mene je to ekstremno zanimalo, čak i više nego kako će riješiti problem s armadom Orija. Inače, tako je i bilo najavljivano nakon serije. Da će snimiti film koji će zaokružiti Ori storyline i drugi s kojima će raskrstiti s Go'auldima. Jer se Go'auldi uopće nisu pojavili u Ark of truth, a mislim da ipak zaslužuju i oni konkretni kraj.
Čak mislim da su Orije riješili već u seriji, ali im je ostala fanatična armada koji i dalje nastavlja njihov sveti rat. Trebalo je samo ih razrješiti vjere u Origin.
btw. Continuum mi je nekako bolji od Arc of truth. Osim što sređuju i posljednjeg Go'aulda, ubačena je i prava SF priča vezana uz alternativne svjetove (kako si i rekao), dok je Arc također jedna od epizoda gdje traže legendarni artefakt (once more).
Meni je u i biti drago što su izdali i ta dva filma jer sam uživao u toj seriji, i bilo mi je jako žao kad su je ukinuli. Još da su napravili i onaj još jedan planirani film, i možda još jedan obećani za Atlantis, bio bih još sretniji. Ali je sada već prekasno, a imaju i jednu neuspjelu franšizu iza sebe. Nisu se smjeli previše igrati Battlestar galactice, jer Cooper i Mallozi nisu scenaristički tipovi za taj tip drame.
evo i jedan stariji topic o SG franšizi... http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=30859 |
Edited by - DeeCay on 05/01/2012 13:58:38 |
 |
|
sandyboy
Average Member

628 Posts
Posted - 05/01/2012 : 15:18:36
|
Nisu se trebali igrati BSG uopće ali ne bi me čudilo da to nije većim dijelom uopće do Mallozija i Coopera koliko do glavešina SyFy (retardiranog li imena) koji su, po iracionalnoj logici svakog pravog tv execa računali: "BSG je bio popularan. BSG je imao shaky cam, puno seksa, minimalnu rasvjetu i bio je gritty. Očito je da je zbog toga bio uspješan. Replicirajte to, moliću, ne ne zanimaju me vaši argumenti protiv." |
 |
|
PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 08/01/2012 : 00:10:53
|
quote: Originally posted by Deers
Počela druga sezona Sherlocka. I dalje je odličan 
Genijalna serija!!!! Nisam imao pojma lani o ovoj seriji, nego kad sam vidio na torentima prvu epizodu druge sezone reko idem probat i mmmmmm   Preporuka za one koji nisu gledali... |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 08/01/2012 : 17:17:32
|
quote: Originally posted by hrvoje23
Može preporuka za neku dobru horror seriju!? Samo da nije nešto tipa Buffy... Od novijih gledao sam -Am.horror story, Harpers island, Dead set, The walking dead.Hvala!
Imaš noviju Kingovu miniserija Bag of bones, zatim britanski Fades ili Being Human, i naravno Masters of horror. Ima jedna stara American Gothic pa možeš probati... |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40929 Posts