Author |
Topic  |
feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 19/12/2011 : 12:36:41
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by nemanja93
Da li se snima druga sezona ako neko zna, posto sam cuo da nece vise snimati? http://www.youtube.com/watch?v=TqYX-qI9oxw Inace meni se serija svidela i preporucujem je.
Ovako, serija je ukinuta nakon te prve sezone, no kolale su glasine da su produceti showa htjeli progurati nastavak serije na druge mreže, no zasad nema rezultata. Ili ja nisam ništa našao konkretno na netu. Pogledao sam seriju konačno prošli tjedan do kraja (dugo mi se vukla po disku) - i nakon onog pravog cliffhangera u zadnjoj epizodi rado bih pogledao još! Izvanzemaljci, anđeli, teorije zavjere, zavrzlame u predsjedničkog kabinetu, sve u svemu jako mi se dopala...
steta tralier je odlican  |
feka |
 |
|
Sandman.
New Member

Serbia
209 Posts
Member since 21/10/2008 |
Posted - 19/12/2011 : 14:31:28
|
quote: Originally posted by feka82
ja gledam battlestar galacticu , treca sezona , odlicna serija da li je ko gledao , doduse i ja sam dosta cuo za nju ali tek je sada pala pod moje sape poslije ove mi na red dolaze roswell i 4400 , sta mislite o njima 
4400 je super,iako nisam gledao do kraja. |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 19/12/2011 : 16:25:50
|
quote: Originally posted by Sandman.
ja gledam battlestar galacticu , treca sezona , odlicna serija da li je ko gledao , doduse i ja sam dosta cuo za nju ali tek je sada pala pod moje sape poslije ove mi na red dolaze roswell i 4400 , sta mislite o njima 
4400 je super,iako nisam gledao do kraja.
Battlestar Galacticu ne vjerujem da je iko gledao. Trash najobičniji, pitaj Grujaha.
Rosswell nisam gledao, a 4400 jesam prve 3 sezone od 4 snimljene. Serija mi je držala pažnju jer volim misterije. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 19/12/2011 : 16:33:15
|
quote: Originally posted by alen
quote: Originally posted by Windwalker
Hell on Wheels Sasvim dobra western serija, baš pogođena za moj ukus. Je klišejizirana, no western niti ne može biti drugačiji. Glavni lik je budala, no ok, ima svoje razloge. Chief O'Brien glumi glavnog negativca, koji stalno šizi i dere se, no smiješno ga je gledat u takvoj ulozi. Ostali likovi su ok, priča se lijepo odvija, taman za uživat jedan sat tjedno. Za razliku od Deadwooda, kojem sam davao dvije šanse za gledanje ali neuspješno, ovdje nije svaka druga riječ prostota i puno se lakše ufurati u seriju. Nadam se da neće biti ukinuta, te da će završiti svojim pravim tempom nakon nekoliko sezona.
Odustao jučer usred pete epizode. Ništa se ne dešava.
Takav je AMC. Najčešće su im serije sporog tempa, priča se lagano razvija. To nekome odgovara, nekome ne, ali je kvalitet uvijek tu. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
 |
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 19/12/2011 : 17:02:07
|
quote: Originally posted by Beren
Battlestar Galacticu ne vjerujem da je iko gledao. Trash najobičniji, pitaj Grujaha.
Rosswell nisam gledao, a 4400 jesam prve 3 sezone od 4 snimljene. Serija mi je držala pažnju jer volim misterije.

faka, Ne znam na koju BSG mislis, ova nova je ooodlicna! Ja sam je gledao 2 puta, imam i drustvenu igru (koja je isto super, kao, ne zna se ko je covek ko sajlonac i onda se pobijete medjusobno :D), bas bas volim BSG. Baltar idol, Kara *drooooool*. |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 19/12/2011 : 20:40:06
|
Rosswell nisam gledao, a 4400 jesam prve 3 sezone od 4 snimljene. Serija mi je držala pažnju jer volim misterije.

BSG je odlicna serija i vjeruj mi puuuno ih je na ovom forumu uzivalo u istoj. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
Edited by - mr murdoc on 19/12/2011 20:41:04 |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 19/12/2011 : 20:46:37
|
To što nisam stavio smajli ne znači da se nisam šalio  A spominjanje Grujaha kao velikog fana serije je bilo umjesto smajlija.
BSG sam odgledao sa uživanjem i slobodno mogu da kažem da je jedna od boljih SF serija. |
Edited by - Beren on 19/12/2011 20:49:12 |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 19/12/2011 : 21:26:59
|
To što nisam stavio smajli ne znači da se nisam šalio  A spominjanje Grujaha kao velikog fana serije je bilo umjesto smajlija.
BSG sam odgledao sa uživanjem i slobodno mogu da kažem da je jedna od boljih SF serija.
Sada mi je laknulo  |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 20/12/2011 : 10:02:10
|
quote: Originally posted by mr murdoc
BSG sam odgledao sa uživanjem i slobodno mogu da kažem da je jedna od boljih SF serija.
Sada mi je laknulo 
I ima vjerovatno najbolji završetak neke serije ikad! |
itsyourworldyoucanchangeit |
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Posted - 20/12/2011 : 10:05:22
|
quote: Originally posted by Windwalker
Hell on Wheels Sasvim dobra western serija, baš pogođena za moj ukus. Je klišejizirana, no western niti ne može biti drugačiji. Glavni lik je budala, no ok, ima svoje razloge. Chief O'Brien glumi glavnog negativca, koji stalno šizi i dere se, no smiješno ga je gledat u takvoj ulozi. Ostali likovi su ok, priča se lijepo odvija, taman za uživat jedan sat tjedno. Za razliku od Deadwooda, kojem sam davao dvije šanse za gledanje ali neuspješno, ovdje nije svaka druga riječ prostota i puno se lakše ufurati u seriju. Nadam se da neće biti ukinuta, te da će završiti svojim pravim tempom nakon nekoliko sezona.
Odustao jučer usred pete epizode. Ništa se ne dešava.
Takav je AMC. Najčešće su im serije sporog tempa, priča se lagano razvija. To nekome odgovara, nekome ne, ali je kvalitet uvijek tu.
Ma da, ali TWD recimo toleriram zbog stripa, ovo mi se neda. Krenule su i Borgie sporo (nije AMC ), pa sam se zakačio na 4-5 epizodi. |
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Posted - 20/12/2011 : 10:09:05
|
Nesto sto iz prikrajka pratim i sve vise mi se svida je ...Person of Interest Ovo bi mogla biti jedna od serija za sljedecu 2012 godinu.
Ovo je zaplet Sommerova Poluxa! |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 20/12/2011 : 11:42:26
|
Odgleda li neko Dextera?Sta mislite? Taman kad pomislis da ne mogu vise da te zaintrigiraju oni naprave sestu sezonu.Nisu normalni. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7901 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 20/12/2011 : 11:54:00
|
Nesto sto iz prikrajka pratim i sve vise mi se svida je ...Person of Interest
Valja li? O čemu se uopće radi? |
 |
|
feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 20/12/2011 : 12:13:28
|

BSG je odlicna serija i vjeruj mi puuuno ih je na ovom forumu uzivalo u istoj.
sada sam na trecoj sezoni , odlican preokret , nista vise da ne spojlam za ostale koji nisu pratili i serija je stvarno odlicna  |
feka |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 20/12/2011 : 16:33:59
|
Sada mi je laknulo 
I ima vjerovatno najbolji završetak neke serije ikad!
Tačno. Izvanredan kraj, sve je leglo na svoje mjesto, a pride sam je odgledao nakon razočarenja sa Lostom pa mi je onakav kraj bio još upečatljiviji. Od tada ne vjerujem Abramsu ništa i ne gledam ništa gdje je umiješao prste barem dok se ne završi, pa će tako i ovaj Person od Interest, i pored sjajnog Majkla Emersona da bude na čekanju do daljnjeg. |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 20/12/2011 : 16:37:36
|
quote: Originally posted by okiboki
Odgleda li neko Dextera?Sta mislite? Taman kad pomislis da ne mogu vise da te zaintrigiraju oni naprave sestu sezonu.Nisu normalni.
Imam još 4 epizode, pa da vidimo oće li krenuti u pravcu u kom se odavno nadam da će serija krenuti, a to je Get Dexter. SPOILER
EDIT: Odgledano. Ukupni utisak je popravio sami kraj sezone. Ono prije, bah, ne znaju što će sa pojedinim likovima pa smišljaju debilne zaplete da ne bi Dexter bio jedini oko koga se nešto dešava. No, to je i za očekivati kad se serija vještački produži zbog gledanosti. Koliko god mi se ne sviđalo ono u što se pretvorio lik Debre, nešto dobro je ipak iz toga proizišlo (mada, to je trebalo još prošle sezone da se desi). Samo da sad ne useru. Najavili su još dvije sezone i nadam se da neće više produžavati. Taman da je ovo završi onako kako dolikuje, na stolici. |
Edited by - Beren on 21/12/2011 20:37:08 |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 21/12/2011 : 23:38:26
|
quote: Originally posted by okiboki
Odgleda li neko Dextera?Sta mislite? Taman kad pomislis da ne mogu vise da te zaintrigiraju oni naprave sestu sezonu.Nisu normalni.
Imam još 4 epizode, pa da vidimo oće li krenuti u pravcu u kom se odavno nadam da će serija krenuti, a to je Get Dexter. SPOILER
EDIT: Odgledano. Ukupni utisak je popravio sami kraj sezone. Ono prije, bah, ne znaju što će sa pojedinim likovima pa smišljaju debilne zaplete da ne bi Dexter bio jedini oko koga se nešto dešava. No, to je i za očekivati kad se serija vještački produži zbog gledanosti. Koliko god mi se ne sviđalo ono u što se pretvorio lik Debre, nešto dobro je ipak iz toga proizišlo (mada, to je trebalo još prošle sezone da se desi). Samo da sad ne useru. Najavili su još dvije sezone i nadam se da neće više produžavati. Taman da je ovo završi onako kako dolikuje, na stolici.
SPOILER Mislis da ce stvarno nastaviti tamo gde je kraj.Da ne bude neka fora snovi ili slicno?Sve u svemu ja sam popizdeo,ne znam kako cu docekati sledecu sezonu.Jedem se ziv sto ne znam sta se dalje dogadja Ali ko zna mozda ni scenaristi ne znaju sta ce biti,mozda su ostavili tako pa ce videti,ko zna. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27524 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 22/12/2011 : 16:43:48
|
quote: Originally posted by jaki
Druga najbolja serija ove godine-Homeland!
Vidim svi je hvale. Koja je prva? Game of Thrones? |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 22/12/2011 : 16:51:53
|
quote: Originally posted by okiboki SPOILER Mislis da ce stvarno nastaviti tamo gde je kraj.Da ne bude neka fora snovi ili slicno?Sve u svemu ja sam popizdeo,ne znam kako cu docekati sledecu sezonu.Jedem se ziv sto ne znam sta se dalje dogadja Ali ko zna mozda ni scenaristi ne znaju sta ce biti,mozda su ostavili tako pa ce videti,ko zna.
SPOILER Nema šanse. Konačno se desilo ono što su autori glupavo propustili da urade još prošle sezone kad je Debra zatekla Dextera i Lumen kako deru jarca. Ako ovo upropaste nekim Debrinim razumijevanjem ili žmurenjem na jedno oko, ima demonstrativno da prestanem da gledam seriju  |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 22/12/2011 : 17:37:56
|
Spoileri - označio sam ih s beige bojom... A ako mi replayate, to će se vidjeti! Gle, uvijek se može izvući da je ubio opakog serijskog ubojicu jer mu je ovaj prijetio da će mu ubiti sina - tako nešto se ne oprašta... A ionako nitko ne zna tehniku ubijanja Butcher Bay Killera, tako da ga Debra ne može povezati sa tim serijskim ubojicom. To može biti njihova mala tajna, ionako je zaljubljena u njega... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 22/12/2011 : 17:42:35
|
Završim gledanje nekih serija, da bi ponovno našao dvije potencijalne... NIkad kraja! Znači, Person of interes i Homeland. ok. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 22/12/2011 : 17:52:26
|
Završim gledanje nekih serija, da bi ponovno našao dvije potencijalne... NIkad kraja! Znači, Person of interes i Homeland. ok.
Kletva koja te prati kao sjenka kad se navučeš na serije  Ajde da te pitam, mjerkam odavno Boardwalk Empire, vidim druga sezona gotova, jesi li gledao? |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 22/12/2011 : 17:57:29
|
Spoileri - označio sam ih s beige bojom... A ako mi replayate, to će se vidjeti! Gle, uvijek se može izvući da je ubio opakog serijskog ubojicu jer mu je ovaj prijetio da će mu ubiti sina - tako nešto se ne oprašta... A ionako nitko ne zna tehniku ubijanja Butcher Bay Killera, tako da ga Debra ne može povezati sa tim serijskim ubojicom. To može biti njihova mala tajna, ionako je zaljubljena u njega...
SPOILER Da, samo što bi ga Dexter, da je normalno ljudsko biće, ščepao za vrat i zadavio na licu mjesta. Odaje ga scenografija prilikom ubistava. I laiku bi bilo jasno da Dexter zna što radi, a ne sestri policajki. |
Edited by - Beren on 22/12/2011 17:59:27 |
 |
|
Topic  |
|