Author |
Topic  |
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 21/10/2016 : 10:10:15
|
quote: Originally posted by King Warrior
Hajde da pomognemo Marku kako da prevede ime Arseface u nadolazecem Preacheru. Srpski izdavaci su preveli kao Čmarfejs, po mom mišljenju pomalo nespretan prijevod ta kombinacija srpskog i engleskog. Bolja bi alternativa bila Čmarfaca. Ili prijevod prilagoditi i nazvati momka jednostavno Šupak.
Ja glasam za šupkoliki  |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 21/10/2016 : 10:11:24
|
quote: Originally posted by mpavin
Bio sam oduševljen novim američkim najavama kao što su Saga i Skalpirani... ali iskreno, nakon što sam vidio previewove i kakav crtež imaju više i nisam toliko...
Da znaš, da slično mislim i sam. Posle ovih predogleda promjenio sam odluku o nabavci:
Starlight me je prijatno iznenadio i skoro sam siguran, da ga kupujem Saga - ohladio sam se. Uzeo sam u obzir, da je pdf privju i boje nisu optimalne, ali posle par godina promjenio sam odluku. Več sam htio da nabavim prve IC albume, pa sam Fibrine baš priželjkivao, ali sad.... RM Gera mi ne ide pa ne ide. jbga pa Skalpirani Buddha mi je bila na top listi. Početak fantastičan, nekako me podsjećao na majstorstvo Taniguchijevog Vrh bogova, kad ono karikaturne slike pored realističnih, pa još humoristični prikaz Budinog života....eeee. Ovo je več treči Batman, koji sam htio kupit, al nekako mi ne ide. Nedavno sam gledao dokumentarac DC comics story pa mi je malo više razumljiv sav hajp oko Watchmena i Batmana, al ono kad uzmem u ruke. Mislim totalni rešpekt svim pomenutim strip artistima (Gaiman, Moore, Lee, Miller, Morrison, Shuster, Wein, Salkind, Schwartz.....), definitivno material, koji može promjenit i razsvjetlit razumevanje strip umjetnosti. Vrlo jaka preporuka.
Al ni posle ponovnog pregleda Fibrinih mrcina (Watchmen, Batman, Sandman, Močvarko) nisam se odlučio za nabavku. Samo za Kraljevstvo. jbga a tolko para za potrošit. |
 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 21/10/2016 : 10:13:57
|
da l moze bolji crtez u skalpiranima? meni moze, al to je bas bas retko. gera je ubica 
ko nije navigao na ovakve crteze, nek ipak pruzi sansu skalpiranima. strip je remek telo ko pravljeno za ovo nase podrucje |
 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Posted - 21/10/2016 : 10:30:29
|
quote: Originally posted by trolodtroje Starlight me je prijatno iznenadio i skoro sam siguran, da ga kupujem
a eto, mene je privju ohladio |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7930 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 21/10/2016 : 12:46:39
|
quote: Originally posted by Markos
Bio sam oduševljen novim američkim najavama kao što su Saga i Skalpirani... ali iskreno, nakon što sam vidio previewove i kakav crtež imaju više i nisam toliko...
Svašta. Gera rastura, ali doslovno rastura u Skalpiranima, a crtež u Sagi je u najmanju ruku jako dobar.
Ovako na drugi pogled kod Gere bi više reka da mi više ne paše kako je obojano a ne nacrtano, iako volim da je crtež što čišći i razumljiviji. Kod Sage mi izgleda kao da se crtač nije previše trudio, pozadine većinom nema osim nekih obrisa i to je najveći problem a i likovi su mogli biti bolje prikazani... A Starlight je ok...
Kao najbolji primjer nečega što nikad ne bih kupio baš zbog crteža su izdanja Fibrinih Batmana, dok za Sagu i Skalpirane još ima nade...
Iako mislim da nema smisla raspravljati s tobom oko crteža kad imamo različite ukuse. Tebi je Nicola Mari jedan od najboljih u Bonelliju dok je meni jedan od najlošijih... |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7616 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7616 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29699 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 21/10/2016 : 13:33:00
|
quote: Originally posted by mpavin Ovako na drugi pogled kod Gere bi više reka da mi više ne paše kako je obojano a ne nacrtano, iako volim da je crtež što čišći i razumljiviji. Kod Sage mi izgleda kao da se crtač nije previše trudio, pozadine većinom nema osim nekih obrisa i to je najveći problem a i likovi su mogli biti bolje prikazani... A Starlight je ok...
Kao najbolji primjer nečega što nikad ne bih kupio baš zbog crteža su izdanja Fibrinih Batmana, dok za Sagu i Skalpirane još ima nade...
Iako mislim da nema smisla raspravljati s tobom oko crteža kad imamo različite ukuse. Tebi je Nicola Mari jedan od najboljih u Bonelliju dok je meni jedan od najlošijih...
Mari najlošiji u Bonelliju!? Gospe sveta, šta još neću čuti na ovom forumu:( |
Trouble will find me |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29699 Posts
Posted - 21/10/2016 : 13:37:12
|
quote: Originally posted by Shaner
Inače, vidim da su se na Fibrinoj stranici još neki naslovi pojavili kao rasprodani. Može li se znati ako postoji neka rezerva tih naslova za Interliber ili je stvarno sve otišlo?
Možda se pojavi nešto iz povrata iz knjižara, inače otišlo. Ali Perzepolis ćemo sigurno raditi reprint dogodine, ako te to možda brine. |
Trouble will find me |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 21/10/2016 : 13:59:41
|
quote: Originally posted by mpavin Iako mislim da nema smisla raspravljati s tobom oko crteža kad imamo različite ukuse. Tebi je Nicola Mari jedan od najboljih u Bonelliju dok je meni jedan od najlošijih...
Jel to onaj što je crtao Phoenix? Dylana nisam čitao mjesec dana poslije tog crteža  |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 21/10/2016 : 14:17:00
|
Phoenix je jedna od bolje nacrtanih dylanovih epizoda, crtež u skalpiranima je valjda jedino što me kupilo na prvu iz nove ture... genijalno. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7616 Posts
Posted - 21/10/2016 : 14:30:57
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by Shaner
Inače, vidim da su se na Fibrinoj stranici još neki naslovi pojavili kao rasprodani. Može li se znati ako postoji neka rezerva tih naslova za Interliber ili je stvarno sve otišlo?
Možda se pojavi nešto iz povrata iz knjižara, inače otišlo. Ali Perzepolis ćemo sigurno raditi reprint dogodine, ako te to možda brine.
Perzepolis kupila bolja polovica pred dve godine na Interliberu tako da sam s njim na miru. Nisam ni sumnjao da će biti reprinta. Brinu me Pyongyang i prvi Vrh bogova koje još uvijek nisam pročitao (mea culpa), ali nije tolika frka, imam plan b. 
I mogao bi maknuti integral Svagdanje borbe s popisa rasprodanih, nema potrebe da plašiš ljude. 
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
Edited by - Shaner on 21/10/2016 14:34:11 |
 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member

.jpg)
5576 Posts
Member since 06/10/2011 |
|
Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 21/10/2016 : 15:10:26
|
Meni je crtež u Skalpiranima dobar, paše uz priču, funkcionalan spoj slično kao u Southern bastards. Saga je crtež bezveze, generičan i škrt, komercijala u rangu Y-posljednji...
Na Potragu padam bez ispaljenog metka, jedva ga se čekam dokopati! |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
Edited by - Amos on 21/10/2016 15:11:24 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27621 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2874 Posts
Posted - 21/10/2016 : 17:06:29
|
Eh, nema veze . |
Taylor. |
Edited by - mike on 21/10/2016 17:17:41 |
 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2874 Posts
Posted - 21/10/2016 : 17:14:49
|
Tebi je Nicola Mari jedan od najboljih u Bonelliju dok je meni jedan od najlošijih...
Nikad nisam prezalio sto je Mari otisao sa Nathana. Kad malo bolje razmislim, jedino mi je Marijev Nathan odlican.
A jbga sta ces. Svakome svoje . |
Taylor. |
Edited by - mike on 21/10/2016 17:18:13 |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29699 Posts
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7930 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 21/10/2016 : 17:49:58
|
quote: Originally posted by mike
Tebi je Nicola Mari jedan od najboljih u Bonelliju dok je meni jedan od najlošijih...
Nikad nisam prezalio sto je Mari otisao sa Nathana. Kad malo bolje razmislim, jedino mi je Marijev Nathan odlican.
A jbga sta ces. Svakome svoje .
Ja njegov crtež dijelim u neka 3 razdoblja. Prvo je Ljudi sjene i Jedanaesta zapovijed i to je vrlo dobro. Nakon toga dolazi drugo u kojem potpuno mijenja stil i onda treće (najnovije DD epizode) u kojem su mu ipak linije pravilnije i izraženije.
Kad kažem da je jedan od najlošijih to se odnosi na drugu fazu u kojoj je meni naprosto neprobavljiv. U tu spadaju Nathanova epizoda Priča o Kathy Teller, Dylanova Phoenix i siguno još par DD epizoda kojih se sad ne moren sititi...
|
 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2874 Posts
Posted - 21/10/2016 : 18:01:44
|
quote: Originally posted by mike
A jbga sta ces. Svakome svoje .
Ja njegov crtež dijelim u neka 3 razdoblja. Prvo je Ljudi sjene i Jedanaesta zapovijed i to je vrlo dobro. Nakon toga dolazi drugo u kojem potpuno mijenja stil i onda treće (najnovije DD epizode) u kojem su mu ipak linije pravilnije i izraženije.
Kad kažem da je jedan od najlošijih to se odnosi na drugu fazu u kojoj je meni naprosto neprobavljiv. U tu spadaju Nathanova epizoda Priča o Kathy Teller, Dylanova Phoenix i siguno još par DD epizoda kojih se sad ne moren sititi...
Sve ok. Nisam tako pazljiv ali sad po sjecanju mi je cijeli Marijev Nathan vrhunski. Ono sto mi je manje drago je Mari na Dylanu - ali jos uvijek vrhunsko. |
Taylor. |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 21/10/2016 : 18:11:27
|
Meni je Marijev crtež osobito na Nathanu, ali i na Dylanu makar u manjoj mjeri (osobito u srednjem razdoblju), izuzetno atmosferičan, sa sjajnim igrama svjetla i sjene, odnosno iznimno učinkovitom uporabom istih i u svrhu naracije i u svrhu vrlo suptilne karakterizacije (ili možda bolje dočaravanja emotivnih i psihičkih stanja likova), a i sa skretanjem u grotesku kod Dylana, što je prilično efektno.
Uz Roija i Brindisija (i dosad svega dva Alessandrinija) jedini Dylanov crtač čije priče spremam bez obzira na kvalitetu. Uvijek mogu uživati barem u crtežu.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 21/10/2016 : 18:35:22
|
By the way, kod Starlighta naglašen Moebiusov utjecaj, toliko da se gledajući pojedine kadrove unatoč potpisu pitam tko ih je nacrtao. 
A Skalpirani mi ovako na prvi pogled ugođajem, kadriranjem i pričom itekako vuku na 100 metaka.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
Topic  |
|