forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 procitao i (ne-) preporucujem
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 199

DiSkAcH
Advanced MemberCroatia
6057 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 02/06/2018 : 09:21:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Verfolger (Edition Kunst der Comics 1990 / Persecución 1989)

CUTOvo izgleda predobro i bio bi zainteresiran da to objavi neko od naših izdavača.

A ja ću sad opet par brzopoteznih, nakupilo se.


SILAS COERY: OPRUKA ZARKOFFVeć sam više-manje sve rekao o prvom dijelu (Mreža Aquila), zgodan crtež, priča tako-tako, dobar strip za ubit jedno popodne, ni po čemu poseban.


BATELGUISEOdličan nastavak još boljeg Aldebarana (Marko daj ga reprintaj pliiiiiz)! U Aldebaranu mi se sviđala ta neka mističnost svega što se događa...ovdje smo dobili objašnjenje, što mi se iskreno, baš i nije svidjelo. Crtež za 5, priča isto, unatoč tome što je autor možda malo previše otkrio, ovo mi je polako ušlo u jedan od najdražih serijala.
Naganjam Antares u gradskoj knjižnici, ali nikako da ga ulovimBATMAN: GODINA PRVA
Još jedan legendarni Metnem u izdanju Fibre,i još jedan koji je meni čisti prosjek. Dosada su mi od Batmanovog svijeta legli samo The Killing Joke i Azzarellov The Joker...tako da očito volim više šaljivđiju. Crtež je dobar, priča OK (gledao sam i crtani prije nego sam čitao strip, FYI: većina ovih poznatijih Bat stripova je pretočena u crtane koji su iznenađujuće dobri, preporuke za gledanje), ali ništa specijano. Sve u svemu OK strip, ali opet, ništa posebno.ZLATO I KRVOvo mi je bilo ugodno iznenađenje. Čitao sam privju i nije mi sjeo, ali reko, ajd da posudim u GK pa pročitam. I vau, strip je jako jako dobar, baš me uzeo. Odlična atmosfera, odličan crtež, odlična priča!
Trenutno najbolji avanturistički strip koji sam čitao.
Topla preporuka.


TAXIOsrednji strip, zanimljivog crteža. Integral od 3 priče.
Taxi je novinar istražitelj i stalno upada u nekakve lude avanture...
Možda mrvu baca na ženskog Largo Wincha, ali je LW daleko kvalitetnij strip IMHO.
Priče su možda ipak za malo mlađu publiku, nije mi baš sjeo strip, nije loš, ali je tako-tako.ČOVJEK KOJI NIJE VOLIO ORUŽJEZanimljiva priča, usudio bi se reći skoro pa vanserijskog prekrasnog i šarenog crteža. Crtež je baš 10-ka što se mene tiče!
Priča je dobra, napeta i zanimljiva. Sviđa mi se što je sve isprepleteno, što je bilo prije, što je sada, ko je ko, u kakvom su odnosu likovi...autor nas drži napetima i malo po malo nam otkriva detalje ove lude avanture.
Debela preporuka.300Ah, Frank Miller i ja...nikako da se složimo.
Film sam gledao odavno, strip sam kupio sada na Mafestu.
Zapravo je po sjećanju film snimljen po stripu valjda od riječi do riječi. Priča mi je odlična, ali crtež...mislim da sam već napisao, Miller bi se trebao ostavit crtanja. OK, ako ga uzmemo sa artističke strane, izgleda dosta dobro, usudio bi se reći i da je ovo jedan od lijepših Millerovih crteža, ali poprilično sam siguran, da bi neki drugi crtač odradio boli posao.
Sve u svemu jako dobar strip.POGREBNIK 2: MONSTRUM IZ LOGORA SUTTERNovi nastavak Pogrebnika, predivan crtež, dobra i zanimljiva priča.
U usporedbi sa prvim djelom ne znam što bi rekao, meni su oba podjednako dobra, i općenito mi je ovaj serijal odličan.
I Pogrebnik i Maršal Bass i Bouncer su mi odlični westerni, sva tri vrhunska serijala.
Veselim se novim nastavcima.


PONOS VRAGOVAUzeo sam ovo obojano izdanje i nisam požalio.
Jako lijepo strip izgleda u boji, crtež jako dobar, priča isto.
Sviđa mi se miš-maš tadašnjih nesretnih događaja sa ovih prostora sa Star Warsima, Blade Runnerom...baš je dobro ispalo sve to zamotano u SF priču!
Netko je rekao da ovo obojano izdanje nije u pravom formatu tj omjeru stranica...nebi znao, em nisam čitao prijašnja izdanja, em nisam primjetio ikakvu deformaciju na crtežima.
Svidjeli su mi se predgovori i pogovori na kraju knjige, a i popratni materijal.
Po meni ultimativno izdanje za kolekcionare!
-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 02/06/2018 09:49:54
Go to Top of Page

izivko
Advanced MemberGermany
11662 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 05/06/2018 : 16:35:15  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Hieronymus Bosch (Avant Verlag 2016, 160 str.)

U dodatku knjige su pojašnjenja za neke povijesne detalje, obiteljsko stablo slikarske obitelji i neke Boschove slike koje se pojavljuju i u stripu.
Ruijters voli srednjovjekovne teme, za svoju adaptacijui Danteovog Inferna dobio je najveću nizozemsku strip nagradu.

9. kolovoza 1516 umro je nizozemski slikar Hieronymus Bosch.
Povodom 500 godina njegove smrti u Nizozemskoj su prikazane brojne izložbe, objavljene mnoge knjige a Marcel Ruijters nije žalio ni 5 godina života
koje je utrošio u stvaranje svoje verzije prikaza života ovog slikara o kojem ne znamo skoro ništa osim godine njegove smrti i da potječe iz slikarske obitelji. Dugo vremena je za povijest umjetnosti bila tajna da se iza potpisa Bosch krije nizozemski slikar Jeroen van Aken.

Biografija počinje u radionici obitelji van Aken gdje tri brata stvaraju svoje table u početku po narudžbi. Pratimo slikara u srednjovjekovnom ‘s-Hertogenboschu i postajemo svjedoci života tog vremena. Prikazano je Boschovo ophođenje prema bogatim kupcima i kleru kao i život nižih staleža društva u bijedi, bolesti i brutalnosti.
Susret s Allartom du Hameelom, graditeljem katedrale, mijenja Jeroenov pogled. Počinje nanovo tumačiti tradicionalne vjerske prikaze,
stvara mnoštvo demona, vragova i drugih bizarnih prilika koje nastanjuju njegove slike i zbog kojih dobija nadimak „đavolji slikar“.
Osim toga počinje potpisivati svoje slike što je u ono vrijeme bilo jako neobično.

Priča nije napeta, može se reći da nije ni pretjerano zanimljiva. Ono što se meni svidilo je promatrati sav taj svijet, ondašnje ljude i njihov svakodnevni život. Podmitljivi svećenici, debeli bogataši, iscrpljeni bogalji i užasni gubavci prate te na svakom koraku po uskim i prljavim ulicama grada u namjeri da te olakšaju za koju paru. Boschu stvarno nije manjkalo ideja i inspiracije za svoja djela.
Crtež je posebna priča, on te vuče da okreneš slijedeću stranicu. Trebalo je mašte osmisliti sva ova groteskna lica i bića koja kao da dolaze iz najgorih noćnih mora. Preporuka.
Cijela obitelj u poslu.
Omiljena narodna igra „Uhvati krmaču“: slijepce zatvore u gater sa svinjom pa udri!
Preljubnici uhvaćeni na djelu.
Javna smaknuća su bila glavna razonoda u ono vrijeme. Nije se puno toga promijenilo od tada.Još jedan dokaz...
Have mercy

Edited by - izivko on 05/06/2018 16:38:32
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced MemberCroatia
6057 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 06/06/2018 : 15:46:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
VALERIJAN INTEGRAL 1 i 2

Iskreno nikad nisam čuo za ovaj strip dok nije najavljen film od Luc Bessona. I pošto mi se 5-i element jako svidio, pogledao sam i Valrijana...uf.
Ali svejedno se odlučio uzet ova dva integrala i pročitat, pa ih lako prodam ako mi se ne svide.

Strip me ugodno iznenadio, baš mi je dobro sjeo, nije nešto ne znam kako poseban, ali bio mi je zanimljiv. Crtež mi je OK, fora mi je što su više karikature veselih boja, nego nekakav ozbiljan crtež.
Priče su OK, jedino mi je prva tj nulta priča nekako meh i bzvz, ostatak je puno bolji, a i baš su fora one kratke pričice u drugom integralu.
Sve u svemu, veseleim se novim integralima...ako će ih bitiTOMB RAIDER ARCHIVES: VOL4Pročitao i posljednju knjigu ovih ''arhiva''
Dok su prve 3 knjige sardžavale glavni serijal koji je izdavao Top Cow, ova zadnja sadržava spinoff-ove od iste kuće.
520 stranica čiste bezumne i odlične akcije se nastavlja i u ovoj knjizi. Više različitih em scenarista, em crtača, svaki sa svojim stilom, sve izgleda predivno i baš pršti od šarenila, akcije i boja.

Posebno su mi se crtežom svidjele posljednje dvije priče u knjizi.
Prva je Arabian Nights i izgleda kao da je crtana vodenim bojama, ali mislim ipak da je to kompjuterski crtež, svejedno izgleda predivno uživo:I drugi je The Greatest Trasure of Them All i izgledao kao ulje na platnu, ali ima enormnu količinu detalja i rekao bi da je autor tu crtao preko fotografija jer izgleda nestvarno:Meni je ovo odlična kolekcija i baš mi je drago što sam ih sve skupio jer na BD-u već par mjeseci nema prve knjige.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

izivko
Advanced MemberGermany
11662 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 06/06/2018 : 20:14:13  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Kad smo već kod Valerijana...

Die Rüstung des Jakolass (Carlsen 2016, 56 str. / Larmure du Jakolass 2011)

Riječ je o zasebnom serijalu koji u Francuskoj ide pod imenom Valérian, vu par http://www.dargaud.com/bd/Valerian/Valerian-vu-par
Ovdje je dat prostor raznim strip autorima da se razmašu i prikažu svoje viđenje univerzuma Valérian.
Do sada su objavljena 2 albuma i Nijemci prate francuski ritam. Čast da otvori prvu bačvu pripala je Larcenetu što i nije loš odabir.
Manu je jedan od omiljenih autora izdavača sa naših prostora a nije mrzak ni čitateljima. U prijevodu Jakolassov oklop.

Nakon sukoba s zlikovcem Jakolassom Jesperniakom Valerijan je izgleda teleinterniran u tijelo nezaposlenog zavarivača, kronera i hobi svemirskog filozofa René Perouillanda. Vrijeme provodi cugajući s frendom u lokalnoj birtiji i sanjari o boljem životu negdje u svemiru na nekoj drugoj planeti. Ne sluti da će mu se san ubrzo ostvariti. René, odnosno Valerian, dobija zadatak da pronađe Jakolassa, inače vođu kulta kozmičkog bizamskog štakora i krivca za genocid nad vjerskim kultom velikog astralnog dabra, izbaci ga iz stroja i oslobodi samoga sebe iz stranog tijela…

Nastavak trenda u svijetu stripa da se dugovječni popularni serijali ožive i prikažu na novi način. (Vidi Mickey Maus, Spirou, Lucky Luke…)
Autori pri tome moraju oprezno balansirati između svojih ideja, inovacija i očuvanja tradicije pri čemu je ovo zadnje jako bitno kako se ne bi izgubili stalni kupci. Larcenetova verzija je dosta slobodna i meni se jako svidila; priča je jednostavna, vesela, zabavna, sa zanimljivim, opičenim likovima, što starim što novim.
Ima onaj svoj valerijanovski šarm. Ima tu još koječega ali ne smim kazat. Crtež prepoznatljiv, neće faliti ni velikih noseva, lijepo obojan. Preporuka.
- Triba san bit astronaut. Kako ću joj reć da varin dok...
- Frane, donesi još jednu turu!
Ovo brkato ljudsko biće je vremenski agent Valerijan samo još ne zna de je taj.
Dobrodošao na Walawallu, zatvorski planet šestog stupnja. Ovdje se spava s jednim otvorenim okom i stisnutim guzovima.
Problemi se nekad rješavaju uvlačenjem u analni otvor, doslovno.


Have mercy

Edited by - izivko on 06/06/2018 20:16:36
Go to Top of Page

izivko
Advanced MemberGermany
11662 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 08/06/2018 : 22:27:49  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Bella Ciao (Jacoby & Stuart 2017, 96 str. / '45)

U dodatku pojašnjenje povijesnog konteksta i pjesma u originalu i u njemačkom prijevodu.

Bella Ciao je najpoznatija pjesma talijanskih partizana. Govori o smrti jednoga „partigiana“.

Jedna epizoda iz partizanskog rata u Italiji.
Maurizio A.C. Quarello bez riječi, što priču čini još upečatljivijom, priča povijest svog djeda koji je koncem 2. Svjetskog rata bio predvodnik jedne grupe partizana u Sjevernoj Italiji.
Na njihovu borbu protiv fašističkog ugnjetavanja njemačkih osvajača podsjeća besmrtna pjesma Bella Ciao.

Mauriziu nisu trebale riječi da ispriča svoju priču. Dovoljne su mu bile slike, pogledi umjesto dijaloga i izrazi na licimima koji pokazuju strah, patnju, tugu, bol, nadu, olakšanje. Dobro je ovo.

A evo i pjesme:
Kras bi ju mogao ubaciti u svoj repertoar dok vozika korejske i kineske studentice. Mnoge bi rado pale za sloboduHave mercy
Go to Top of Page

Tutta
Advanced MemberGermany
32400 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 08/06/2018 : 22:29:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
+1

+IN HOC SIGNO VINCES+


Go to Top of Page

risbozg
Advanced MemberCroatia
15017 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 09/06/2018 : 17:34:48  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tutta

+1+1

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

Tutta
Advanced MemberGermany
32400 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 11/06/2018 : 23:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
izivko,

hvala na preporuci, evo ga...+IN HOC SIGNO VINCES+


Go to Top of Page

izivko
Advanced MemberGermany
11662 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 12/06/2018 : 07:48:36  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Jesi brz! I kakav je?

Have mercy
Go to Top of Page

Tutta
Advanced MemberGermany
32400 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 12/06/2018 : 08:27:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
Nisam ga još prolistao. Ovih dana...

+IN HOC SIGNO VINCES+


Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced MemberCroatia
6057 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 17/06/2018 : 11:41:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Bio na G.O. ova dva tjedna pa sam se dobrano načitao

BAJKE 6 I 7

Bajke su i dalje odličan strip, kako idu dalje ne gube na kvaliteti ni malo. Evo negdje smo cca na pola puta i jedva čekam dalje.
Možda slj godine izađu 3 ili 4 knjige odjednom? To bi bilo fino.
BTW, neću puno o stripu, više sam pisao o prvim brojevima, mislim sve isto i dalje kao što sam i napisao, neću nikom niš spojlat, čitajte i uživajte ;)


PUNISHER 3 I 4

Predobro, odlično, i dalje vrhunski pretjerano nenormalno akcijski strip. Posebno mi se svidila priča o Barakudi, jednostavno predobro.
Punisher je i dalje junak bez dlake na....na pištolju? Ili što god mu prvo dopadne ruku kad je ljut...a on je uvijek ljut
Jako nasilan a opet i humorističan strip.
Crtež jako dobar, u trećoj knjizi imamo napokon i Parlova

Ovo preporučam svim ljubiteljima crtanog nasilja


PUNISHER: THE PLATOONI sada ja tako friško ''napaljen'' odličnom trećom i četvrtom knjigom Punishera, odlučim pročitat i ovo friško izdanje (sken).
I jao, nije mi sjeo, IMHO osjetno lošiji od ovoga što se nalazi u prve četiri knjige, baš je nekako bzvz i na momente naporan strip. Kao da nije to taj Punisher. Tu je on još frižak u ratnom okruženju, nije još nasilan i opijen ratom...jednostavno to nije on.
Nije mi lego i gotovo, očekivao sam nešto sasvim drugo.
Npr nešto kao početak prve knjige gdje je radnja isto smještena u Vietnamski rat.

Ne znam, planira li ga Fibra uopće izdat/ubacit u ovu svoju ediciju?


I AM A HERO OMNIBUS 6Japanski Walking Dead ide pomalo dalje, evo izašla je 6 knjižica od ukupno 11.
U ovom dijelu pratimo neke druge likove i njihovo otkrivanje nove vrste zombija, tek na samom kraju se vraćamo starim likovima tj liku.
Crtež je i dalje jako dobar, samo sam nekako imao osjećaj da je ova knjižica bila puno mračnija od ostatka. Sviđa mi se i što su zombiji u ovom svjetu stvarno dosta drugačiji od svih ostalih, a posebno ta shema sa novom vrstom (neću ništa spojlat), tj da budem precizniji, nije nova vrsta, nego je nova za nas čitatelje jer je tek sada objašnjeno što i kako...
Sve u svemu odlična manga i toplo preporučujem, čita se jako brzo, knjižice su SC jako malog formata (12x18cm) i sadrže po cca 450 stranica svaka.


RIZNICA BONELLI 4: GOLIM RUKAMAKako idu dalje, tako mi je svaka knjiga sve bolja od prethodne iz ove odlične edicije. Priča je odlična, baš mi je fino sjela. Nema praznog hoda, napeto je od samog početka pa sve do kraja...a kraj, ma kraj je odličan i možda mrvu neočekivan. Crtež je malo drukčiji, ali jako dobar.
Ovo je debela debela preporuka svima i Bonellijevcima i onima koji to nisu, ovaj strip je jednostavno odličan!


LARGO WINCH 9-16Avanture najopakijeg Crnogorca se nastavljaju.
Priče su i dalje napete i idu na istu shemu kao i u prethodnicima.
Svaka je u dva toma i prvom saznajemo zaplet, a u drugom se sve krene rasplitat, kad bum neki tvist...i tako više-manje stalno.
Možda je to čak malo i pretjerano, jer ako na kraju nema tvista, onda je čudno jer ga očekujem. Svejedno, meni je ovo i dalje odličan strip prekrasnog, ali stvarno prekrasnog crteža zapakiran u odlična izdanja Strip-Agenta. Jedva čekam ostatak, jedino je pitanje da li će S-A objavit još samo 4 toma koja je pisao Van Hamme ili piče dalje?


PROPOVJEDNIK 1 I 2Kupio sam ih još na Interliberu, ali sam ih tek sada pročitao.
Nisam uopće očekivao ovakvo nešto jer sam stripove kupio na slijepo, bez da uopće imam pojma o čemu se radi. Nisam očekivao nadnaravno...
Prvo mi nije sjeo dio gdje kad god neko nekog upuca ili takne u stripu, ovaj skoro pa eksplodira. Kasnije sam se naviknu da je to jednostavno stil u ovom serijalu i čak mi se počelo i sviđat to ''ultra pretjerano preko svake mjere'' nasilje (za ovo je i Punisher mala beba)
Priča je relativno spora i u prvoj knjizi mi je na momenta bila naporna i dosadna, ali ima i ful napetih priča (npr o bakici i njenoj ekipi), ali druga knjiga mi je bila skroz napeta i pročitao sam je skoro u šutu dok mi ja za prvu trebalo kakvih 4-5 dana po malo.
Na forumu se vodila polemika da je crtež loš...ne bi se složio, nije odličan, ali je dobar, a pogotovo mi se sviđaju lude naslovnice na kojima su likovi nacrtani više kao karikature.
Sviđa mi se i što je Markos ovaj puta izabrao ipak malo tanji papir za ove debeljuce pa se čita lakše od ostalih Fibrinih stripova manjeg formata kojima su stranice pretvrde. Rekao bi da je ovo isti papir kao kod Mrtvaca. I za razliku od Mrtvaca kičma je na ovom izdanju tvrda, tako da meni izgleda bolje.

Moram priznat da me na kraju strip skorz uzeo i sada nemogu dočekat treću knjigu, čak sam i seriju skinuo pošto sam čuo da je odlična

Preporuka? O da, samo takva!


ALIENS 30th ANNIVERSARY: THE ORIGINAL COMIC BOOK SERIESKao prvo mali diclaimer, obožavam sve vezano uz franšizu i tu sam vrlo subjektivan

Ovaj strip je nastao '87-e kao direktan nastavak na Aliens-e (Alien 2), a pošto sam ja kao mulac ima taj film na VHS-u i pogledao ga najmanje 2'-ak puta ne moram ni govorit koliko me ovako nešto zanima.
Alien 3 se nije dogodio

Priča nas vodi kroz događaje koji prate Newt i Hicks-a i njihov povratak sa LV-426(Acheron). Za Ripley nisu dobili licencu pa nje nažalost nema. Priča je jednostavna, zabavna i lagana, baš kao i filmovi. Neću pisat ništa previše da ne spojlam. Sastoji se od 6 sveščića i u knjizi je i jedna bonus kratka pričica od svega 8 stranica. Crtež je IMHO jako jako dobar i baš mi paše c/b za Aliena.U samoj knizi nema naslovnica koje razdvajaju sveščiće nego je sve povezano u jednu cijelinu i to mi se sviđa. Na kraju su sve naslovnice i concept art u kojem je crtač crtao ekipu iz redakcije u svijetu Aliena i to sve izgleda jednostavno nevjerovatno dobro.Neke stvari su čak i dobro predvidjeli....jedino su godinu fulali:Sama knjiga ima 200 stranica, cijela crna sa pobojanim sjajnim crnim bokovima stranica tako da sve skupa izgleda jako efektno i jednostavno je predivno izdanje. Knjiga je velikog formata (cca 21x32cm) i ima vjerovatno najdeblje stranice na koje sam ikada naletio u stripu, kada sam listao sam skoro imao filing da listam one kartonske dječje slikovnice :D Predgovor je napisao scenarist, a podgovor crtač. I jedno i drugo je kratko i zanimljivo. Npr nakon Aliena 3 iz FOXa su zabranili da se koriste prava imena likova (Newt i Hicks), morali su koristiti nova jer ovi stripovi više nisu spadali u canon. Inače, mrvu mi je bilo čudno i što likovi ne liče na svoje pandane u filmu, ali to se nastavilo i dalje pa sam se naviknuo.


Sve u svemu ovo preporučam svim zaluđenim fanovima AlienaALIENS THE ORIGINAL COMICS SERIES VOL. 2
Ovo je direktni nastavk na prethodni strip, isti scenarist, ali 2 druga crtača. U ovom izdanju se nalaze dvije kraće priče od po 4 sveščića. Svaku je crtao različiti crtač i u boji su za razliku od prve knjige. Priče su i dalje dobre i napete. Cretži premda jako dobri, IMHO ipak nisu na razini c/b iz prve knjige.
Opet imamo predgovor od scenarista i objašnjenje kako im je FOX za ova izdanja dao da koriste prava imena likova.
A kad smo kod likova, u drugoj priči ove knjige stiže Ripley
Dalje nema spojlanja
I ova knjiga je prekrasna, plava sa plavim obrubom i istim onim čak i po meni predebelim stranicama unutra, ima 224 strane i naslovnice se opet nalaze na kraju tako da su priče fino spojene u cijeline.

Evo primjeri dva različita crtača:

Primjeri naslovnica od jednog i drugog stripa:

I još jedna preporuka za Alienoljupce.

Mene su ove dvije knjige oduševile

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 17/06/2018 11:42:31
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
37325 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 17/06/2018 : 12:39:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

PUNISHER: THE PLATOON

Ne znam, planira li ga Fibra uopće izdat/ubacit u ovu svoju ediciju?Sedma knjiga, Markos vec napisao (ili rekao uzivo).

Ne znam, ja osobno i ne ocekivam nesto tipa iz prve price, pa me ni "manjak nasilja" valjda () nece razocarati. Table i naslovnice su me vec prije zapalile, tako da jedva cekam da ovo izdađe. A skenove mi se ne da citati kada nesto izlazi na "domacem" jeziku. Jedino cu sa Dampyrom nastaviti sa njima poslije broja 50 (a 4. knjigu VC i ostale kupiti kad god vec izađu).Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced MemberCroatia
6057 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 17/06/2018 : 12:51:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by DiSkAcH

PUNISHER: THE PLATOON

Ne znam, planira li ga Fibra uopće izdat/ubacit u ovu svoju ediciju?Sedma knjiga, Markos vec napisao (ili rekao uzivo).

Ne znam, ja osobno i ne ocekivam nesto tipa iz prve price, pa me ni "manjak nasilja" valjda () nece razocarati. Table i naslovnice su me vec prije zapalile, tako da jedva cekam da ovo izdađe. A skenove mi se ne da citati kada nesto izlazi na "domacem" jeziku. Jedino cu sa Dampyrom nastaviti sa njima poslije broja 50 (a 4. knjigu VC i ostale kupiti kad god vec izađu).


A ja ću svakako kupit sve knjige od Fibre, ali me napalio Punisher pa sam ga pročitao na tabletu jer mi se nije dalo čekat. Ipak je to samo nekakvih 150 stranica pa sam pročitao začas ;)

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik12834 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 17/06/2018 : 13:10:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Svaka čast @diskach! Uživao si u godišnjem odmoru, vidi se ;)
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced MemberCroatia
6057 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 24/06/2018 : 19:10:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
ICHI-F: A WORKER'S GRAPHIC MEMOIR OF THE FUKUSHIMA NUCLEAR POWER PLANTPošto me tematika tih nuklarnih nesreća/katastrofa jako zanima, odlučio sam nabavit ovu mangu.

Ovo nije priča o tome što se točno desilo u Fukushima Daichi elektrani, ovo je priča o autorovom iskustvu koji je tamo radio na sanaciji nakon katastrofe. Ichi-F je zapravo naziv koji koriste sami TEPCO (Tokyo Electric Power COmpany) i njihovi zaposlenici, a tako je zovu i ljudi koji žive u njenoj blizini.

Dakle, riječ je o svojevrsnom dokumentarcu ala npr Jednog Proljeća u Černobilu, ali moram priznat da je ova manga (barem meni) neusporedivo bolja, jest da nije ista tematika, ali ajmo ih uzet u kontekstu doku-stripa.

Krenulo je malo naporno moram priznat, u 0-om poglavlju autor nas upoznaje sa procedurama i ponašanju i slično u i oko sada poluuništene elektrane. Tu je jako detaljan, možda malo i previše. Ali kasnije ovo dobro dođe jer nam ne treba posebno objašnjavat neke radnje, izjave...Kasnije opisuje svoj radni dan, što točno radi, kako je našao posao, kakva je plaća...Svoj odnos sa kolegama, gdje su smješteni, kako se zabavljaju. Uglavnom autor daje sve od sebe da nam pokaže da je to zapravo posao kao i svaki drugi, da sve strogo kontrolira, da je sve poprilično sigurno, da se ljudi ne moraju toliko bojat radijacije, ali da se ipak treba pazit. Njihov posao je dekontaminirat elektranu i pomalo je rastavit. Sve ide jako sporo jer ne mogu dugo raditi zbog teških uvjeta, radijacije i toplinskih udara ljeti (sve od odjeće i obuće na sebi imaju duplo i troduplo plus gas-masku).
Opisuje i to kako je došao na ideju za ovu mangu, kako su ga novinari intervjuirali, kako se nije smio otkrit medijima da se ne sazna da on daje informacije o elektrani i radu na sanciji (ima svega, o tome kako se detektori radijacije postavljaju da imaju manju osjetljivost do toga da se radnicima plaća sića...) Koristi pseudonime za sve firme, suradnike, kolege i za sebe isto, samo je TEPCO pravo ime pošto cijeli svijet zna da je elektrana njihova.Crtež je jako dobar, autoru je to prvi profi rad na nekoj mangi, priča mi je postala jako napeta nakon uvodnog poglavlja, manga ima cca560 stranica, izdanje sa mekim koricama i nije mi žao novaca. Ima puno teksta, tako da se ima što čitatDebela preporuka za ljuibtelje tematike, mange i doku stripova!

Eh da, ovo sam kupio pred mislim više od pola godine i ne znam zašto nisam ranije pročitao

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 24/06/2018 19:12:46
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
20703 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 27/06/2018 : 01:50:13  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote


Desberg&Marini:Pustinjska zvezda (Makondo)

E pa baš mi je prijatno iznenađenje ovaj diptih.Nisam mu sad dao peticu,čak ni 4 plus,ali mi je definitivno fino čučnula Pustinjska zvezda.

Metju Šon_Koneri Montgomeri je mudo iz ministarstva rata u Vašingtonu.Živi na visokoj nozi,cepa mladu sekretaricu,pizdi na ćerku što je našla barabu za muža i tako to,ali mu jedne zimske večeri neko upada u kuću i siluje a potom i ubija ženu i kćer.Pri tom iscrtavši na ćerkinim grudima nekakvu zvezdu.
Očajan,Metju započinje sa ličnom potragom,i nailazi na ime Džejsona Koldreja iz Topeke u Kanzasu,na samoj granici sa vajld,vajld vestom.
I odlučuje da ne čeka akciju tamošnjih vlasti,već da se sam uputi u rešavanje misterije.
Ali granica je za čoveka sa istoka jebena stvar - makar taj čovek ima vojničku prošlost.

Zanimljiv je ovaj vestern - kombinacija klasične kaubojštine sa klasičnim krimićem - i mogu reći da sasvim to lepo funkcioniše u Desbergovom izvođenju.Ali mi fali nešto - ne znam,možda me nije baš ubedio pričom ili tako nešto,ali nedostaje mi malo pa da od jako dobrog stripa bude vanserijski.
Marini odličan.
Prvi album mi je bolji od drugog.Ne mnogo,ali bolji.
Završnica skroz dobra.
Preporuka!
4/5


Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 27/06/2018 02:08:21
Go to Top of Page

Deers
Advanced MemberCroatia
9199 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 28/06/2018 : 13:31:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Zerocalcare: Macerie primeKao i god nekog benda, kojeg otkrijete u jednom trenutku života i koji vam klikne kao nikad jer smatrate a priča vama, da priča sa vama. I od onda ka požrtvovano pratite ali on se mijenja ni razvija i "proda" i više to ni to. Često se zaboravlj da se i mi mijenjamo, razvijamo i da to što ta glazba, taj autor više ne priča nama da ne mora značiti da je loš, i da ne valja. S tim da smo bi previše subjektivni da to procjenimo.

Ista stvar se događa i sa Zeretom. Ovo nije onaj iz Armadilovog proročanstva. Ili još bolje, ovo je ta ista osoba samo što nije zamrznut u vremenu. Iam jedan predivna epizoda sa bloga koja govori baš o tome, o raskoraku likova i stvarnih osoba i opasnosti oko njihovog poistovjećivanje. Stvarne osobe vode jedna pravila a likove pravila priča.

U ovom posljednjoj knjizi, koja je zapravo samo prvi dio priče, Zerocalcare radi svoju jednu od najboljih i najintimnijih priča u kojoj se hvata u koštac sa demonima koji muče njegovu grupu prijatelja i njega samoga. Ja sam jedan od srećkovića da me autor na jednaki način kupio i sa referencama na pop kulturu u prvoj knjizi kao i ozbiljnim dvojbama u posljednjoj.

Prava je šteta da njegove knjige kod nas ne izlaze češće jer Zerocalcare roka i dalje.Zerocalcare: Macerie prime - sei mesi dopo
Drugi dio knjige koji je, kao što sam naslov kaže izašao šest mjeseci nakon prvog u kojem, prigodno, susrećemo likove nakon šest mjeseci. Autor na početku predlaže da prije čitanja ove knjige ne čitamo prethodnu jer kako što se mi s njima nismo družili nisu ni likovi međusobno. Zanimljiv efekt iako možda ne sto postotno uspio. Najme u globalu se radnja, zaplet zapravo iz prve knjige, nastavlja istim tokom. I dalje su te osobe, iako promijenjene u odsustvu, proganjane istim demonima koji ih vode do konačnog sukoba sa samima sobom. A ti demoni su oni koji proganjaju mene, nas, naše generacije. Možda ne svi ali dobar dio će se pronaći u tim likovima jer su i oni u neko vrijeme susreli te demone.

Na kraju ne nudi neko rješenje, možda samo upute koje bi mogle pomoći. Ali te upute znamo i mi sami. Nevezano da li smo odrasli uz Hokuto no Ken i Kapetana Tsubasu ili Zagora i Velikog Bleka. Samo ih često zaboravljamo.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

izivko
Advanced MemberGermany
11662 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 28/06/2018 : 13:53:38  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Podsjeti me da sam i ja čitao nešto od ovog Zera, Kobane Calling.
U stvari nisam do kraja jer toliko je loše da sam odustao nakon trećine. Teško ljevičarsko preseravanje, jako loše...


Have mercy
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
20703 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 09/07/2018 : 13:28:23  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote


Dorison&Parnot:Učitelj mačevanja (Phoenix Press)

Dorison (LDžS,Asgard,Pogrebnik,WEST,Treći zavet,Prorok,Kris od Valnora&uskoro i Torgal) je po meni sasvim korektan zanatlija koji svojim scenarijima pruža jako dobru zabavu,no, nikako da preskoči tu "vrlo_dobru" stepenicu iliti još me nijednom svojom pričom nije "zveknuo".
Sa Učiteljem mačevanja je najzad pomerio tu lestvicu;ne bih sad smeo da kažem da je u pitanju odličan strip,ali definitivno vrlo dobar sa nekim odličnim delovima.

Hans Štalhofer je opasan "madafaka iz srednjeg veka",učitelj mačevanja Francuskog kralja koji nakon borbe za tu funkciju (završene inače nerešenim rezultatom) se povlači iz javnog života i u nekoj vukojebini životari radeći kao uterivač dugova.
Jednog dana,njegov veliki prijatelj i hugenot,doktor Govan i mlađahni mu sadrug Kasper,bežeći od pomahnitalih katolika,sa biblijom na francuskom jeziku koju su poneli na umnožavanje u Švajcarsku,traže pomoć,koju im on nakon početnog nećkanja i pruža,ali stvari se uskoro komplikuju.
A onda započinje opasna sjana akcija a la Rambo&Taken (Taken u smislu matori "pro" koji jebe kevu svima).
Kroz sve to se provlače dva sukoba - Štalhofera sa novim kraljevim učiteljem mačevanja,kao i onaj između tradicionalne katoličke i protestantske vere.Sa odličnim krajem.I jednako dobrim tekstualnim uvodom.
Preporuke!!
4.5/5

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
20703 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 09/07/2018 : 13:55:58  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote


Difo&Gzavije:Konkvistador,prvi tom (Phoenix Press)
Difo&Gzavije:Konkvistador,drugi tom (Phoenix Press)

Prva dva naslova iz Phoenix Pressove edicije Uroboros su pojedinačni albumi serijala Konkvistador,scenariste Žana Difoa (Tugovanka,Murena,Đin,Jaguar,Đakomo C.) i hu_d_fak_iz Filip Gzavijea.

Ernando De la Roj je španski plemić,koga čuveni Ernan Kortes angažuje da pod vođstvom Kataline Gerero sa nekolko sadruga,ludih kao i on što je,ukradu neverovatno blago Astečkog imperatora Montezume iz srca Tenohitlana.Samoubilačka misija dostojna Kortesove male družine;ali da stvari budu gore,opasnost im preti i od njihovih,trupa generala De Narvaeza (koji je po uputama španskog kralja krenuo da kazni Korteza koji se očigledno bogati na svoj račun),kao i od astečkog sveštenika Okza,koji iza sebe ima boga-demona Txlaku koji će krenuti da ih proganja.Zajedno sa otomijima,astečkim ratnicima.

Prvi album mi je nešto bolji od drugog - nisam pristalica fantastičnih elemenata u istorijskom žanru,a u drugom tomu ih previše za moj ukus.
Crtež Gzavijea je dobar,krupan,ali malo presterilan za moj ukus.
Odlični tekstualni uvodi u oba albuma.

I-4/5
II-3.5/5

Na žalost,ove dve knjige ne čine zaokruženu celinu iako navodno su zaokružile prvi ciklus.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 17/07/2018 23:22:04
Go to Top of Page

izivko
Advanced MemberGermany
11662 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 17/07/2018 : 23:17:03  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Veliki sam obožavatelj djela Philippea Delabyja. Evo par njegovih ranih radova, čisto da usporedimo crtež s kasnijim djelima.
Delaby je preminuo 2014. a poznat je prije svega po serijalima Murena (Bookglobe) i Tugovanka za izgubljenim pustarama / Les chevaliers du pardon (Darkwood).
Izvanserijski umjetnik, šteta što nas je prerano napustio.

Die Legende von Bran (Splitter 1995, 48 str. / Bran, légende née des tourbillons des vents du nord… 1993).
Scenarij je pisao Jean-Luc Vernal. Sasvim solidan one-shot.Drugi je Der Polarstern (Splitter 1995, 48 str. / L'Étoile polaire 1994.)
Serijal je bio zamišljen u 8 albuma ali je prekinut nakon trećeg, u Njemačkoj je objavljen samo prvi. Nešto u stilu Ime ruže. Priče je pisao Luc Dellisse.
Have mercy
Go to Top of Page

Peyo
Advanced MemberCroatia
10042 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 18/07/2018 : 00:06:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Veliki sam obožavatelj djela Philippea Delabyja.
Izvanserijski umjetnik, šteta što nas je prerano napustio.+1

Zna li netko da li je Darkwood odustao od Tugovanke?
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
20703 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 18/07/2018 : 00:14:55  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
prvi ciklus će završiti.
za drugi sam pesimista.
na veliku žalost.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Tutta
Advanced MemberGermany
32400 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 18/07/2018 : 00:58:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
+1

Die Legende von Bran

Nabavlja se.

+IN HOC SIGNO VINCES+


Go to Top of Page

izivko
Advanced MemberGermany
11662 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 18/07/2018 : 01:09:59  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Šteta, Delaby crta 2. ciklus koji je po meni još bolji.
Have mercy
Go to Top of Page
Page: of 199 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000