forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Koji strip ste danas kupili, ukrali, dobili... :)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 524

Peyo
Advanced Member

Croatia
10657 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 04/12/2020 : 13:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
I ja bih onda posudio neke stripove od tebe ..
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/12/2020 : 13:45:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

I ja bih onda posudio neke stripove od tebe ..

Ne preporucujem to Peyp, bad karma.

(iako se samo salis )

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10657 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 04/12/2020 : 13:51:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Znači ti si taj koji ne vraća ...
Go to Top of Page

PaoloRivera
Average Member

Croatia
530 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 04/12/2020 : 13:51:27  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by IGMAN2

quote:
Originally posted by PaoloRivera

quote:
Originally posted by Paka01

@PaoloRivera:
Ovo jebeno izgleda! Imao sam svojedobno ideju napraviti nešto slično s onim Conanima od Slobodne Dalmacije. Koliko te koštao uvez i tisak na korice, ako nije tajna?

330 kn, uvezivanje 180, sitotisak 150. To je inace skuplja varijanta, rade oni i klasicni mehanicki zlatotisak po triput manjoj cijeni, ali ja sam bas htio da mi otisnu moju digitalnu pripremu u PDF-u koju sam vec imao unaprijed spremnu pa je to moralo sitotiskom.

To za Conana mi isto zvuci kao super ideja!

quote:
Originally posted by jagodanbg

Korice brutalno izgledaju

Hvala! Dao sam si truda, cak sam potrazio tocne fontove koje su koristili na americkim Ultimate Marvel izdanjima da bi ovo izgledalo koliko-toliko autenticno :)

180 kuna !
Za što? Zas ušivanje i stavljanje korica. Nisu čak ni obrezali stripove! Što je tu što vrijedi 180 Kn? Ušivaju zlatnom žicom ?

Svojedobno sam dao ukoričiti moje stripove u 50-tak knjiga.
Ne sjećam se koliko sam platio, ali znam da nisam ni osjetio.
Danas po cijeni od 180 kn, nebi ni pokušao tako nešto.

Ne znam, valjda toliko naplacuju svoj rad. Mozda je i do toga sto danas na podrucju Zagreba posluje jos svega 4-5 knjigoveznica, pa mogu dizati cijene. A koliko si ti tada platio po knjizi?

I jel mozemo dobiti neke slike?
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21767 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 04/12/2020 : 13:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

@AleksandarN

Nisam vidio Sammyja od Strip-agenta? Ako ga nemaš nabavljaj, bit će ti žao kada se rasproda.

ali Aleksandar kreće sa nabavkom nekog stripa tek kad se on rasproda,kako to do sada nisi skontao?

Markose,do neba ti hvala!!!
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10657 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 04/12/2020 : 14:04:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto
ali Aleksandar kreće sa nabavkom nekog stripa tek kad se on rasproda,kako to do sada nisi skontao?

Ima još barem nekoliko takvih forumaša.

Najgori su ovi što čekaju da neki strip autor umre pa tek onda nabavljaju njegove radove.
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2081 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 04/12/2020 : 14:30:13  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:

@AleksandarN

Nisam vidio Sammyja od Strip-agenta? Ako ga nemaš nabavljaj, bit će ti žao kada se rasproda.

Da, nemam Sammy-ja. Jel kompletiran? Ne verujem pojedinim izdavacima pa od skorijeg vremena ne uzimam stripove koji nisu objavljeni do kraja.

@anto, nemas pojma, ja sam samo zakasnio za neke naslove pa sam to ispravio u zadnje vreme.
Zadnjih dve godine kupujem sve na vreme.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10657 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 04/12/2020 : 15:05:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN

Da, nemam Sammy-ja. Jel kompletiran? Ne verujem pojedinim izdavacima pa od skorijeg vremena ne uzimam stripove koji nisu objavljeni do kraja.

Nije još. Francuzi su zasad objavili 10 integrala, a Strip-agent 6.

Ali nisu ni Plave bluze i Gil Jourdan kompletirani pa ih koliko vidim imaš.

Skrenuo sam ti pažnju jer se prvi integrali Sammyja sve teže mogu nabaviti.
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 04/12/2020 : 17:01:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znači ti si taj koji ne vraća ...

Odgovorih ti prvo pa zatim ponovo izbrisah.
Neću bolje.

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2081 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 04/12/2020 : 20:06:58  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by AleksandarN

Nije još. Francuzi su zasad objavili 10 integrala, a Strip-agent 6.

Ali nisu ni Plave bluze i Gil Jourdan kompletirani pa ih koliko vidim imaš.

Skrenuo sam ti pažnju jer se prvi integrali Sammyja sve teže mogu nabaviti.

Uzecu u ponedeljak kad kazes da valja + volim takve stripove ali sam izbegavao iz pomenutog razloga. Plave Bluze i Gil-a sam uzeo u razmeni i izaslo me je prejeftino pa nisam mogao da odolim. Ostale nezavrsene BG integrale sam uzimao na rasprodaji u AF-u tako da mi nije zao.

Prva dva Sammy-ja su na debelom popustu u Alan Fordu a ima ih i po kupindu tako da se lako nabavljaju.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10657 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 04/12/2020 : 20:20:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Sammy raste sa svakim integralom. Ponajbolji scenarij legende Cauvina, a Berck je crtački vrh za humoristični strip. Meni vrhunski strip prepun akcije i dobrog humora.

Prva 3 integrala su nešto slabije tiskana, a slijedeća tri kako treba.
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2430 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 05/12/2020 : 15:51:40  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

@PaoloRivera:
Ovo jebeno izgleda! Imao sam svojedobno ideju napraviti nešto slično s onim Conanima od Slobodne Dalmacije. Koliko te koštao uvez i tisak na korice, ako nije tajna?

330 kn, uvezivanje 180, sitotisak 150. To je inace skuplja varijanta, rade oni i klasicni mehanicki zlatotisak po triput manjoj cijeni, ali ja sam bas htio da mi otisnu moju digitalnu pripremu u PDF-u koju sam vec imao unaprijed spremnu pa je to moralo sitotiskom.

quote:

Hvala! Dao sam si truda, cak sam potrazio tocne fontove koje su koristili na americkim Ultimate Marvel izdanjima da bi ovo izgledalo koliko-toliko autenticno :)

180 kuna !
Za što? Zas ušivanje i stavljanje korica. Nisu čak ni obrezali stripove! Što je tu što vrijedi 180 Kn? Ušivaju zlatnom žicom ?

Ne znam, valjda toliko naplacuju svoj rad. Mozda je i do toga sto danas na podrucju Zagreba posluje jos svega 4-5 knjigoveznica, pa mogu dizati cijene. A koliko si ti tada platio po knjizi?

Nemam sad s čime slikat (po neznam koji put sam razbio mobitel), ali
sve izgleda kao tvoja knjiga, jedino je ovo platno s unutrašnje strane hrbata kod mene tanje.
Natpise na knjigama su mi radili besplatno (osnovni natpis - sprijeda i hrbat). Mislio sam da je to uračunato u cijenu, ali možda je bilo i radi količine.

Bilo je to pred jedno 20 godina i stvarno se više ne sjećam cijene,
ali znam da mi je bilo jeftino pa sam ukoričio sve što sam našo,
uključujuči i neke pisane Ninđe :).
Stvarno sam mislio da to sad ne može biti skuplje od 50-60 kuna

Usput da li si pitao koliko bi došlo štampanje onih zaštitnih
korica...kako se već to zove... Dust Cover ?

Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 05/12/2020 : 15:59:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

marin92
Starting Member

27 Posts

Member since 29/11/2020

Posted - 05/12/2020 : 17:08:21  Show Profile Show Extended Profile  Send marin92 a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav ekipa

Neke kriminalističke stripove za preporučit ?
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10657 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 05/12/2020 : 17:17:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
@Dukidule, dobro izgleda Texas Jack, molim te javi svoje utiske:

https://www.bdgest.com/preview-2555-BD-texas-jack-texas-jack.html
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10657 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 05/12/2020 : 17:19:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by marin92

Pozdrav ekipa

Parkera od Darkwooda si čitao? Velika preporuka.

Naravno uz Kriminal i Sin City.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13053 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 05/12/2020 : 17:21:17  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Dukidule, dobro izgleda Texas Jack, molim te javi svoje utiske:

https://www.bdgest.com/preview-2555-BD-texas-jack-texas-jack.html

Meni se nije svidio. Nimalo.

Have mercy
Go to Top of Page

marin92
Starting Member

27 Posts

Member since 29/11/2020

Posted - 05/12/2020 : 17:29:39  Show Profile Show Extended Profile  Send marin92 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pozdrav ekipa

Nisam ga čitao. Parkera i Kriminal na whishlistu stavljam.

Hvala

Go to Top of Page

PaoloRivera
Average Member

Croatia
530 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 05/12/2020 : 18:24:39  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@PaoloRivera:

quote:

180 kuna !

sve izgleda kao tvoja knjiga, jedino je ovo platno s unutrašnje strane hrbata kod mene tanje.
Natpise na knjigama su mi radili besplatno (osnovni natpis - sprijeda i hrbat). Mislio sam da je to uračunato u cijenu, ali možda je bilo i radi količine.

Nisam ni ulazio u to, i ovo mi je vec bilo skoro preskupo, ali sam si ipak priustio taj uzitak kad sam se vec bio toliko nalozio 😁 i idem dalje, dogovaram jos dvije knjige! Pokusavam pregovarati da mi malo spuste cijenu... Ali ne, nisu me zapravo ni zanimali dust coveri pa nisam ni pitao, htio sam bas ovakav “knjiga pravnih akta look” 😄

Zao mi je zbog mobitela volio bih vidjeti te tvoje knjige kad ga popravis.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 05/12/2020 : 18:41:39  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pozdrav ekipa

Potpisujem!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/12/2020 : 18:48:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pozdrav ekipa

Baci oko ovdje:
http://www.darkwoodprodavnica.rs/forum/index.php?topic=35524.0

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 05/12/2020 : 19:14:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

A ako si slucajno (!) pitao (i) za Bonelli, onda Nick Raider, Cassidy...

Drukcije Parker i Criminal su PRVA LIGA!

Ako kojim slucajem i Punisher pada u krimi strip (barem sa nekim pricama?), onda SVAKAKO udri po Ennisovom runu na Panisi!

Ako pogledamo u Fibrin katalog, ima i tamo jos dosta naslova osim Criminala, 100 Bullets, (Sin City), recimo Tyler Cross, Torpedo 1936, neki Tardiji (Mali blues sa Zapadne obale, Na nisanu snajpera - izaslo kod Phoenix Pressa), ako mozda mogu i Scalped u taj zanr, ok Ubojica mozda i ne sudi sasvim u taj zanr, samo djelomicno, Ja, ubojica je vise psihotriler, nekim djelom sudi i Neznanac tu, Lavriceva Evropa i Glista u bijegu ne odgovaraju sasvim toj formi ali... djelomicno da, kao i Detektiv Marvin.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2430 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 05/12/2020 : 19:52:11  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@PaoloRivera:

quote:

180 kuna !

Nisam ni ulazio u to, i ovo mi je vec bilo skoro preskupo, ali sam si ipak priustio taj uzitak kad sam se vec bio toliko nalozio 😁 i idem dalje, dogovaram jos dvije knjige! Pokusavam pregovarati da mi malo spuste cijenu... Ali ne, nisu me zapravo ni zanimali dust coveri pa nisam ni pitao, htio sam bas ovakav “knjiga pravnih akta look” 😄

Ma mislio sam možda staviš taj dust cover umjesto sitotiska.
Pretpostavljam da je jeftiniji, a opet imaš otisnuto što želiš.

I zašto isti serijal stavljaš u korice različitih boja?
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 05/12/2020 : 20:47:37  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pozdrav ekipa

Isto ovo sto je napisao Poli opet potpisujem kao i ono ste je Peyo napisao.

Evo sta sam napisao nakon citanja Tajlera Krosa i koje sam slicne stripove preporucio:
Tajler Kros je jedan od najdrazih i najboljih stripova sto sam ga citao i posedujem. Preporucujem stripofilima kojima se takodje svideo ovaj strip da pod hitno nabave Parkera
(koji mi je i stilom price i crtezom slican ,,feelu" Tajlera) od nedavno preminulog majstora Darvina Kuka (sva 4 broja dostupna u HC i SC varijanti od Darkvuda http://www.darkwoodprodavnica.rs/strip-arhiv.html?publisherID=216&editionID=808&edition=Parker+%28Darkwood%29#cxList)
i preporucjem i fenomenalnog Rujuovog Kasidija (pravi krimi/noir/70e luda voznja strip) od gorespomenute Padore (ima ceo komplet u Alanu Fordu po bagatelnoj ceni).
Takodje bih Tajlera preporucio i ljubiteljima Millerovog Sin Citya (Beli put/Darkwood i Fibra) i Abulijevog Torpeda(Fibra), iako uopste nisu slicni u istom smislu kao dva gore navedena serijala vec po tom nekom osecaju koji se javlja tokom citanja.

Tu je i Detektiv Marvin, kojeg je vec spomenuo Poli, za ljubitelje noira.
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=107&TOPIC_ID=40280#2333311
https://www.stripovi.com/recenzije/detektiv-marvin-detmar-orka-7-detektiv-marvin-slucaj-marion-colman/1210/

Edited by - going going on 05/12/2020 20:53:03
Go to Top of Page

PaoloRivera
Average Member

Croatia
530 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 05/12/2020 : 22:27:04  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@PaoloRivera:

quote:

180 kuna !

Ma mislio sam možda staviš taj dust cover umjesto sitotiska.
Pretpostavljam da je jeftiniji, a opet imaš otisnuto što želiš.

I zašto isti serijal stavljaš u korice različitih boja?

Aha, vidis, pa to uopce nije losa ideja... Iskreno, nisam uopce razmisljao o tim dust coverima kao mogucem rjesenju, a stvarno bi moglo ispasti mozda puno povoljnije. Hvala na prijedlogu, budem bas pitao za ove naredne uveze.

A ovo za boje te nisam skuzio, ali ako mislis na onaj preview za iducu knjigu koji sam stavio, to je samo kako ce otprilike izgledati, nece stvarno biti ta plava na pravim koricama. Korice su onakve boje kakav materijal oni vec imaju u svojoj ponudi, a ja cu naravno traziti da i na narednim knjigama bude isti, a jedina boja koja se zapravo otiskuje je ta zlatna u kojoj su slova i sve ostalo, bez pozadine. Ja njima ustvari posaljem pripremu u crnoj boji na bijeloj pozadini, a onda oni sve sto je crno otisnu u onakvoj boji kakvu mehanicki zamijesaju. Zato i je tako skup taj sitotisak, jer moraju svaki put zamijesati odredenu minimalnu kolicinu boje bez obzira koliko ce korica otisnuti.
Go to Top of Page
Page: of 524 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.72 seconds. Snitz Forums 2000