Author |
Topic |
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 09/05/2018 : 16:51:57
|
quote: Originally posted by panzer
quote: Originally posted by vronski 3
Meni su svi forumaši ovde ok, osim jednog lika ali tu su stvari privatne prirode u pitanju...
Ah da onaj lik zbog kojeg si morao nicku dodati trojku - vronski ili kako se več zvao ...
Ne već lik koji me je na jednom drugom forumu sa svojim ortakom opanjkao i napravio od mene debila u najmanju ruku i upropastio mi dotadašnji prodfesionalni rad, pa mu ni to nije bilo dovoljno već nastavio i dalje da se kurči i podjebava... Ali ok, nije to sad tema a ja znam šta ću i kako ću sa tim... |
Edited by - vronski 3 on 09/05/2018 16:53:36 |
|
|
zavodnik
Starting Member
10 Posts
Member since 16/10/2017 |
Posted - 09/05/2018 : 17:06:00
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney A Mrkva... Ništa ona u posljednja 3 mjeseca 2016.god. nije kvalitetno pisala u odnosu na brojne koji su radili svih 12 mjeseci već ju je na taj "tron" postavila perverzija i činjenica da je forumu nedostajala jedna cura
Dwayne Looney brka vlastitu nedoraslost za Mrkvinu neosobitost. Kao što je jednom rekao, ona mu je preteško štivo. Ona mu je, reče tada, i neprobavljiva, ali čitatelj s više mozga u glavi od njega pročitat će tu činjenicu neprobavljivosti mu drugačije, ispravnije - kao nešto što više govori o njemu negoli o Mrkvi. Da čovo naprosto nije dorastao čitanju pametnih postova, koji prevazilaze mjeru na koju je baždaren, koju bi bio u stanju probaviti (a o kojoj svjedoči i priglupa rečenica "zar je loše nekoga pitati koje je nacionalnosti?"). |
Edited by - zavodnik on 09/05/2018 17:12:31 |
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
5005 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 09/05/2018 : 17:09:23
|
Ne znam šta vam je čovjek sa onakvim mudantinama uopće ne može biti loš, meni je Vronski preženca od čovika .
Znanstveno je dokazano da svi oni koji mogu sisat mogu i dudlat . |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 09/05/2018 : 17:14:41
|
quote: Originally posted by RAKOSI4
Ne znam šta vam je čovjek sa onakvim mudantinama uopće ne može biti loš, meni je Vronski preženca od čovika .
Znanstveno je dokazano da svi oni koji mogu sisat mogu i dudlat .
Može li neki mod da provjeri Rakosijevu IP adresu? Po načinu pisanja i rječniku, poprilično sam siguran da su Rakosi i Mrkva jedna te ista osoba. |
|
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 09/05/2018 : 17:22:07
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by RAKOSI4
Znanstveno je dokazano da svi oni koji mogu sisat mogu i dudlat .
Može li neki mod da provjeri Rakosijevu IP adresu? Po načinu pisanja i rječniku, poprilično sam siguran da su Rakosi i Mrkva jedna te ista osoba.
To bi onda značilo da se Rakošiju/Mrkvi dopadam u speedo gaćicama!
Tu onda dolazimo do dve varijante, jedne pozitivne, da se sviđam onakvoj curi kao što je Mrkva i do druge negativne varijante, da je Mrkva zapravo Rakošijev alterego, da je on gej i da mi se nabacuje! |
Edited by - vronski 3 on 09/05/2018 17:23:02 |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6891 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 09/05/2018 : 17:23:36
|
quote: Originally posted by zavodnik
quote: Originally posted by Dwayne_Looney A Mrkva... Ništa ona u posljednja 3 mjeseca 2016.god. nije kvalitetno pisala u odnosu na brojne koji su radili svih 12 mjeseci već ju je na taj "tron" postavila perverzija i činjenica da je forumu nedostajala jedna cura
Dwayne Looney brka vlastitu nedoraslost za Mrkvinu neosobitost. Kao što je jednom rekao, ona mu je preteško štivo. Ona mu je, reče tada, i neprobavljiva, ali čitatelj s više mozga u glavi od njega pročitat će tu činjenicu neprobavljivosti mu drugačije, ispravnije - kao nešto što više govori o njemu negoli o Mrkvi. Da čovo naprosto nije dorastao čitanju pametnih postova, koji prevazilaze mjeru na koju je baždaren, koju bi bio u stanju probaviti (a o kojoj svjedoči i priglupa rečenica "zar je loše nekoga pitati koje je nacionalnosti?").
Neka tebi curi mozak na sve strane, ja sam svojim kokošjim zadovoljan. Inače, dobro pamtiš što sam ja govorio o Mrkvi, iskren da budem ne bih mogao ni pobiti ni potvrditi da sam to pisao. Mrkva, jesi li to ti? Datum perfektno odgovara, ali ne otvara mi se uspoređivati tih par ranijih postova na ovom nicku s onim što si prije pisala, zaista je teško štivo.
Ako nisi Mrkva već Krompir, evo, takvi kao ti, zavodnici a vjerojatno često u akciji desnom rukom ste ju otjerali pa sad...
P.S. A da, u čemu je problem pitati nekoga koje je nacionalnosti? Možeš šutjeti, možeš reći, gdje tu problem?
|
loading...
|
|
|
zavodnik
Starting Member
10 Posts
Posted - 09/05/2018 : 18:01:20
|
Najednom neka inflacija teorija zavjere o tome tko je od nazočnih Mrkva. Ne, nisam Mrkva, ali nisam ni pro bono terapeut da bih tebi išao besplatno objašnjavati u čemu je točno problem s nemanjem ideje - i bez da ti se mora posebno objašnjavati - o tome zašto je loše i papački ispitivati nekoga o nacionalnosti u određenim kontekstima. |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 09/05/2018 : 18:18:06
|
quote: Originally posted by swamp thing
quote: Originally posted by wolf
quote: Originally posted by wolf
Očigledno neki ovde misle da sam Mrkvu otrerao ja jer sam potencirao njeno srpsko prezime. To apsolutno nije tačno, ako sam i pomenuo to nije bilo u lošoj nameri. Meni je Mrkva bila draga forumašica a vidi se da je kulturna i pametna devojka pa se nadam da će se vratiti na forum.
Dobro, je li moderacija prati ovaj topic? Moramo li ovu spodobu vječno podnositi i njegove odurne nacionalističke eskapade?
Wolf je malo nervozan, verovatno mu kasni mesečni ciklus!
Tebi su neke stvari davno zakasnile. Mene bi bilo stid toliko puta biti izbačen i opet se vraćati raditi svinjarije.
Treba tebe izbaciti što čovjeka ovdje nazivaš spodobom i nacionalistom bezveze, ništa loše nije napisao. To što si ti očigledno opterećen tom temom ti ne daje za pravo ovakve stvari pisati. Vronski je nebrojeno puta pisao pizdarije i "ležao" zbog toga, kao što će i ubuduće (pošto će sigurno nekad nešto napisati u vezi toga, samo što on to ne zna u rukavicama kao ti).
Krpa uvijek nađe zakrpu.
Kloni me se u širokom luku. |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 09/05/2018 : 18:20:06
|
Ma nemam ja ništa protiv Wolfa, ima čovek pravo na svoje mišljenje samo neka onda i prihvati šalu na svoj račun.
Meni su svi forumaši ovde ok, osim jednog lika ali tu su stvari privatne prirode u pitanju...
Da ne truješ svako malo s tim nacionalističkim sranjima ni ja ne bih ništa govorio.
Mene se ne tiču ničija prezimena, zašto onda javno potenciraš takve stvari? |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 09/05/2018 : 18:38:42
|
quote: Originally posted by culture vulture
I pola godine po odlasku s foruma, Mrkva jos uvijek izaziva banove. Ajde, ljudi, niste u pubertetu, ponasajte se u skladu s godinama. Cura je s vremena na vrijeme znala napisati dobru foru (tipa: "dok sam to citala, bilo mi je kao da gledam magaricu kako doji krokodila"), ali forumu realno nije pridonijela nista. Postovi su joj se svodili na lijepo srocene, ali isprazne impresijice o ostvarenjima istog opisa i ocijukanje sa svakim tko ima koju suvislu, a nije spominjao zenu ili curu. Da je dosla u nekoj boljoj zivotnoj fazi, da je dolazila pisati o stripovima, a ne o sebi i mogucim zenicima, potencijala je svakako imala i bila bi to druga prica. Ovako, bila je to uglavnom blamaza za koju, duboko sam uvjeren, vec sada ne moze vjerovati da joj se dogodila. I pritom ne mislim na ocijukanje, nego na "recenziranje" stripova u trenutku kad ih je docitala tek do 10. stranice prvog (od cetiri) albuma, ili na knjizevne "osvrte" koji su se svodili na "on ne bi bio muskarac za mene, ali fascinantan je pisac, iako ne bih znala reci zasto, buduci da o tome nisam razmisljala". Tako nesto ne bi proslo neismijano da je bilo tko drugi napisao, a duboko je ispod njenog realnog nivoa, tako da sam siguran da se danas toga srami.
Tvoja kritika navedene svodi se na isticanje njenog očijukanja ali i potencijal koji je ostao neiskorišten. Ako ti se cura sviđa(la), pa reci tako, ajde, nisi čovječe u pubertetu, ponašaj se u skladu s godinama. ;) |
And like that... he's gone. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
Posted - 09/05/2018 : 18:58:55
|
quote: Originally posted by vice
I pola godine po odlasku s foruma, Mrkva jos uvijek izaziva banove. Ajde, ljudi, niste u pubertetu, ponasajte se u skladu s godinama. Cura je s vremena na vrijeme znala napisati dobru foru (tipa: "dok sam to citala, bilo mi je kao da gledam magaricu kako doji krokodila"), ali forumu realno nije pridonijela nista. Postovi su joj se svodili na lijepo srocene, ali isprazne impresijice o ostvarenjima istog opisa i ocijukanje sa svakim tko ima koju suvislu, a nije spominjao zenu ili curu. Da je dosla u nekoj boljoj zivotnoj fazi, da je dolazila pisati o stripovima, a ne o sebi i mogucim zenicima, potencijala je svakako imala i bila bi to druga prica. Ovako, bila je to uglavnom blamaza za koju, duboko sam uvjeren, vec sada ne moze vjerovati da joj se dogodila. I pritom ne mislim na ocijukanje, nego na "recenziranje" stripova u trenutku kad ih je docitala tek do 10. stranice prvog (od cetiri) albuma, ili na knjizevne "osvrte" koji su se svodili na "on ne bi bio muskarac za mene, ali fascinantan je pisac, iako ne bih znala reci zasto, buduci da o tome nisam razmisljala". Tako nesto ne bi proslo neismijano da je bilo tko drugi napisao, a duboko je ispod njenog realnog nivoa, tako da sam siguran da se danas toga srami.
Tvoja kritika navedene svodi se na isticanje njenog očijukanja ali i potencijal koji je ostao neiskorišten. Ako ti se cura sviđa(la), pa reci tako, ajde, nisi čovječe u pubertetu, ponašaj se u skladu s godinama. ;)
Ma, pazi ti naseg dovitljivog dotura! Nasao je freudovsku omasku u mojem postu! Jer ja sam, kao, do sad skrivao simpatije za nju, ali me dotur iz malog mista prozreo.
Vidin da si ovaj put upamtija ko san. ;) Odma se osjećan važnije kad znan da me "pacijenti" poput tebe pamte. Pusa, pusa. |
|
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 09/05/2018 : 19:05:33
|
Jer ja sam, kao, do sad skrivao simpatije za nju, ali me dotur iz malog mista prozreo.
Pa kažu da kad si priznaš več si riješio pola problema ...
|
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
Posted - 09/05/2018 : 19:09:27
|
Nemoj se živcirat, malo te prcan. Nije ovo otvoren animozitet, samo zajebancija kojoj nekad ne mogu odolit. Jesan u početku to pisa, al bilo je to nezrelo s moje strane.
Moje isprike!
Ajde neću više, živija! |
Edited by - vice on 09/05/2018 19:10:24 |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
Posted - 09/05/2018 : 19:15:17
|
Može, ispričavan se. :)
Znan se ja zaletit, i onda guran dalje iz čistog inata, iako već znan da san usra na samom startu.
Ajde, sve ok odsad. :) |
Edited by - vice on 09/05/2018 19:16:40 |
|
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
Posted - 09/05/2018 : 20:03:46
|
quote: Originally posted by King Warrior
U suštini, ako je neko zaista kod nje poentirao, onda je to bio supermark.
quote: Originally posted by supermark
quote: Originally posted by paro
WOW! 38 ljudi smatra da je supermark derpe..
Čudno, sa foruma sam ih naguzio puno više
Sad ili je supermark biseksualac ili pak nije razumeo kad mu je ona rekla:"Dođi, dat ču ti mrkvicu ..." Sve dok nije bilo prekasno ...
|
Edited by - panzer on 09/05/2018 20:05:03 |
|
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
Posted - 09/05/2018 : 20:18:13
|
Znači da je ipak nešto dobro napravila na sajtu ... |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13088 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 09/05/2018 : 21:37:45
|
quote: Originally posted by Hercule Poirot
Vjerujem kako sam negdje pročitao kako i ReemCP ima sličnu priču...
Je je, u pravu si čitao sam forum otprilike godinu dana kao gost, nisam se znao registrirati ovdje pošto je trebala ta orginal mail adresa providera. Ali za to vrijeme sam pročitao dosta komentara, čak i neke teme sam pročitao koje imaju 100+ stranica (), uglavnom kad sam došao ovdje, imao sam osjećaj kao da sam sa starom ekipom i da sve (većinu) znam
Kad smo kod ovog "gdje su?", gdje je onaj Vlladimir sa 2 L? 'ko je njega naljutio |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
Posted - 09/05/2018 : 21:42:47
|
quote: Originally posted by ReemCP
Kad smo kod ovog "gdje su?", gdje je onaj Vlladimir sa 2 L? 'ko je njega naljutio
Evo ovde objašnjenja:
31.12.2017
00:00h SVIM FORUMAŠIMA SA STRIPOVI FORUMA, SRETNA 2018.GODINA, I SVE NAJBOLJE U DANIMA I MESECIMA PRED NAMA.
JA ODOH SA FORUMA... UZDRAVLJE!
Verujem, koga živog boli dupe što sam ovde napisao da odlazim sa ’’stripovi’’ foruma, al’ ’ajde, čisto domaćinski da se oprostim sa skoro desetogodišnjim bivstvovanjem na ovom forumu. A i teško satiru ne pisati, kad su sve koze na broju. Razlog što sam napustio forum nema veze sa konfliktima (ne sećam se da je kakvih i bilo), niti sa bilo kojim od članova foruma, niti sa King Warriorom, pa ni u poslednjih nekoliko dana, benignim raspravama sa njim. Po čemu mene može da uvredi neko koga ne poznajem? Da se lično poznajemo, pa da ovde iznosi neke treševe iz realnog života, to bi već bila druga priča, ali ovako, ne. Nisam se uvredio čak ni na poprilično primitivan post upućen meni od čoveka iza nicka Josip 2000. Samo sam u tom trenutku pomislio, koliko je njemu dobrrro. Što se tiče Kinga Warriora, da se još malo osvrnem na to, imao je po meni paradoksalnih momenata, od ’’ja sam tebe gotivo’’ do ’’ti samo pljuješ i mrziš’’, ako konstantno pljujem i mrzim, kako nekom mogu da budem gotivan? Osim ako nije ono kao, ljubav... al’ valjda nije. M?! Isto tako na moje nabrajanje crtača kojima bih dao čistu desetku, kao što su domaći Aleksandar Hecl, Andrija Maurović, pa Alex Raymond, Buscema... čovek meni piše, da to dovoljno govori o meni i mom ukusu, a njemu omiljeni crtač Ferri (nit’ mlađe nit’ starije generacije od gore pomenutih). A imao je i momenata, prozivanje sa ciljem da druga strane odreaguje i dobije ban, srećom, ne palim se na te fore, kao jedan forumaš kojeg je King navukao sa pozivanjem na ferku, il da mu dodje se šibaju. Naravno, ovaj drugi je naseo, počeo da uzvraća i dobio ban. S druge strane, ima tu i koma momenata. Bio je i jedan njegov post kad sam se smejao ko budala kad joj legne šamar (al’ smejao sam se i na onaj sa prozivanjem na šorku), kad je na bazenu plakao od sreće saznavši da će Piccinelli da radi naslovnice za Zagora. Na bazenu! Pa ja bih tamo plakao od sreće zbog svih onih devojaka u letnjim haljinama volim, a ja zapet da opalim ih golim. I iskreno, ne bih se ni libio da odmah krenem u akciju i da završim s nekom bedevojim u nekom budžaku, igrajući s njom kamene face. Sve u svemu, nemam ništa protiv Kinga, ne znam ga, ali morao sam da se osvrnem na neke njegove postove. Što se tiče mog prisustva na forumu, hteo sam da napravim konstruktivne rasprave, da ih rasplamsam u smeru potkovane prepiske, bez obzira što je to bilo začinjeno zajebancijom, provciranjem, sprdnjom, sarkazmom i ironisanjem, ali nikako sa zlom namerom, ili mržnjom. Ja nikog ne mrzim, a još manje da idem u pravcu da nekog uvredim. Nažalost, većina takvih prepiski se nije održala, i uglavnom se svodilo na to da ja pljujem i seciram do besvesti, ponajviše od strane fanova, koji većinom gledaju stvari subjektivno. Vremenom, otvaranje nekih tema s moje strane, u startu su bile definisane, ’’aaa smaraš’’, ’’dokle više’’, ili šta god negde nešto napišem, pojave se tri četiri člana koji to ’’satanizuju’’, i normalno, počelo je i mene da smara. Zato sam i temu ’’bonelli bloopers’’, koja je trebala biti konstruktivna, a definisana je kao pljuvačka, preimenovao u ’’nelli poopers’’, jer je to i postala. Ali zanimljivo mi je da niko nije ’’napadao’’ člana Mogorovića, koji je u nekim segmentima još kritičkije nastrojen od mene. Na polju Zagora, ja taj strip volim, ali s godinama mi je postalo mučno da gledam koliko se ferri eksploatisao, iako je odavno bio istrošen, i koliko se usiljeno od strane mezza sega Bureta išlo na neki retro pristup. S toga mi je normalno da kritikujem i crtež i scenaristički pristup koji ne paše 21.veku, niti spektru/starosnoj dobi Zagorovih čitalaca, koji više predstavlja vređanje intiligencije, nego što predstavlja užitak. Ovakvim pisanjem, pristupam i kao čitalac i kao neko ko se bavi stripom i vidi mnogo felera, na koje ne mogu da ostanem ravnodušan. To moje seciranje, koje mnogi kritikuju kao pljuvačinu je isrkena kritika/analiza, jer ne mogu da verujem da se takav jeftin rad i neozbiljan pristup stripu pušta u promet. Koja je radost gledati trećerazredne fušere poput Sediolija ili Venturija, ili jeftine replikante poput Vernija ili Nuccia, koji slove za ’’ferrijeve naslednike’’, a isti taj Nuccio na stripskim susretima ne može iz glave, osim Zagorove glave ništa valjano ni da nacrta. E pa, gospodo, meni je to pišanje po fanovima, raditi na stripovima po 5-10 godina a ništa ne naučiti, već crtkarati okolo ko laik i time se dičiti... tugo jesenja. Ako na tim, mini konvencijama ne možeš da crtaš, bio umoran il’ ne možeš, tu je šank, tu je žganje, posvetiš se sebi, a ne da prikazuješ sebe kao crtača, a običan si feler. Da ne pominjem da ni profesiju kojom se bavi van stripa nije uspeo da prenese u strip, već i to radi ko laik. Herman jeste crtao ružne žene i simpatične konje, ali arhitektura mu je uvek bila vanserijska, jer je l’ te, istom se bavio kao i Nuccio. Pisao je neko na forumu, na konto crteža na Zagoru, ’’jebe mi se za crtež, bitna mi priča’’, pa čemu onda knjige? Strip je medij koji treba da i grafički i pisano efektno deluje na čitaoca. Pogotovo u današnjem vremenu, kad stripovi i nisu više toliko jeftina roba, i kad za nešto platim, hoću da budem zadovoljan. I još jedna stvar, uvek ću da kritikujem nekog ko se kiti titulom profesionalca a pristupa poslu kao fušer/amater, nebitno u kojoj branši. Jedna je stvar u crtanju, kad radiš nešto iz zajebancije, i to tako i izgleda, ali kad poslu pristupaš kao sprdnji i otaljavanju, uvek ću da oplevim po kritici i izložiću xy razloga zašto to nešto ne valja. Pored konstruktivnih dekonstrukcija junaka i crtača, na ovom forumu sam hteo da pomognem i mladim crtačima, ili ljudima koji žele da se bave stripom. Možda i više nego da pišem o samim strip junacima. Ka tome me usmerila tema ’’alat čini majstora’’, gde se nakon par strana tema pretvorila u hvaljenje privatnim kolekcijama percadi i četkica, i izgubilo je poentu. Takođe, primetio sam da pdf-u ’’autorski izlog’’ nije bilo puno ljudi sa drugih pdf-a, koji su tu zalazili, što je dovodilo do toga, da pored nekih profesionalaca, dobar broj ljudi koji se ne bavi stripom samo hvalio radove, i što je činilo da onaj koji crta umisli da je spreman za bilo kog izdavača. To je dovodilo do toga da su se neke moje sugestije i dobronamerne kritike u početku smatrale pljuvanjem (gle, opet), ali vremenom, mislim da su ljudi počeli da shvataju šta sam im pisao. Ovde bi pohvalio likove iza nickova borislav i crtač, koji napreduju, bore se, i imaju još mnoooogo da rade na sebi, ali napredak je prisutan, i rade, to je najbitnije! I kad iza sebe budu imali bar 150 odrađenih stripskih tabli koje štimaju u svakom smislu, moći će da se usmere ka profi izdavaču i da nešto urade sa sobom. Do tad samo rad i znoj, i puno eksperimentisanja dok se ne profilišu. To uvek do koske podržavam. Pored njih ima i likova koji imaju odboj ka analizi sopstvenog rada i koji se drže onoga ’’neću da ispravljam, meni se tako sviđa’’, ali to je već njihov problem. Pitao bi ih dokle bi stigli sa takvim stavom i ako/kad dodju pred izdavača koji im bude tražio da kad već odrade gro posla u fullu, sednu i ponovo nacrtaju bar 15-20 tabli, jer je scenarista skontao da je slučajno napravio neke plot holove. Ko shvata da je strip veliki posao na kom se stalno radi i ko je spreman da od iskusnijih uvaži sugestije, uradiće nešto, ovi ostali se mogu zadovoljiti doturanjem svojim radova fanskim revijama ili fanzinima, za džaba. Ovde bih pomenuo i još jednog lika koji crta, Brdara. Čovek mi je simpatičan, ja shvatam njegovu situaciju o kojoj piše, ali ne shvatam kad napiše da nije zadovoljan svojim crtežom, da bi mogao da radi na stripu o Zagoru. Nažalost, i on je jedan od onih koji ne slušaju, a više puta sam mu provlačio između redova da će crtački napredovati onda kad ne bude crtao Zagora, kad se bude posvetio razvijanju svog stila. Nemaš stalni posao, razumem, ali eto vremena da vežbaš na crtežu dok ne nađeš šljaku. Materijal, H, HB olovke, hemijske, nebitno, sedi vežbaj, zajebi crtkanje zagorologa, i radi na sebi. To što on radi te stripove za forum, s jedne strane je simpatično, ali je s druge strane, ubistvo za njega da napravi neki veći progresivni pomak u svom crtežu. Al’ nikad nije kasno. Brisanje svojih postova ne smatram detinjastim, čak šta više, to sam uradio, jer kad nešto napuštam, volim da počistim za sobom. Ipak, ostalo je nekih 19 stranica mojih umotvorina, koje zbog zastarelosti nisam mogao da obrišem, tako da... kuj voli nek se seća, čita itd. I na kraju, nakon ovoliko teksta, zašto sam napustio forum? Jebi ga, postalo je previše negativno, većina tema ne tone u duboku rasrpavu, već u svađu, pa onda to trkeljisanje oko duplih nickova, pa trovanje drugih strip tema Zagorovim likom i delom, pa Teller koji malo pa stalno proziva fibru, pa i kad nema poente to pisati, pa svađe oko forumašica, pa svađe... svađe... i onda pogledam, jebem mu gusenicu u prkno, ovo smara... nema radosti... nema pozitivne energije, a i previše su pojedini forumaši, forum izjednačili sa realnim životom. Provokacije pa pljuvanja kreću ni iz čega... čitajući takve postove, zapitao sam se, da li su i moji postovi doprineli tome... to sam se zapitao prekjuče veče, dok mi je ljongala jedna ragača... ja se mislim... ’’koji bedak, ova mi puši, a ja mislim o forumu’’, i nastavim da mislim... da li su i neki moji postovi delom doprineli tome, jebem mu... nikog nisam prozivao, jesu mene, al’ to nije bitno, ne dotiče me... ma, i da jeste (moji postovi), i da nisu, što bi rekla moja omiljena glumica, Jane Fonda, u kultnoj ulozi Bree Daniel, ’’ I think the only way that any of us can ever be happy... is to let it all hang out. You know, do it all and fuck it!’’ i odlučim da napustim forum, i pobrišem svoje postove, da sa istim, i ako sam i bio, ne budem više deo bilo kakve negative ili uzročnik tome. |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5439 Posts
Member since 06/10/2011 |
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
Posted - 09/05/2018 : 21:45:00
|
quote: Originally posted by Dr. Zistis
Ma gde nestade Kasper zna li k...ima li to veze sa mrkvom
Pa nema ga manje od mesec dana ... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 09/05/2018 : 22:54:44
|
Rijec razum i Vllad tesko da idu u jednu recenicu. Bio je tezi prcator pa se teatralno oprostio od foruma, da bi koji dan poslije opet dosao sa drugim nikom i nastavio sa prcanjem, dok mu moderatori nisu stali u kraj. |
|
|
vukozec
Advanced Member
4969 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 10/05/2018 : 09:36:00
|
A zna li itko gdje su nestali ovi forumaši: - Verbalni Bully - Prokazivač - Šovinist - Licemjer - Stalker - Naivac - Povodljivac - Salonski provokator - Skakač sebi u usta - Čudovište iz Svaštare - Spamer - Povratnik - Ljubomorko - Kukavica - Moderator
Oh, sad sam bolje pogledao, pa svi su tu, svi pišu na ovom topicu u zadnjih par dana (osim zadnjeg koji je ipak, čini se, nestao), neki čak koriste i više navedenih nickova.
...
To bi bilo to od mene na ovom topicu. Uostalom, ne očekujem odgovore na moj post jer je jasno da će na njega odgovoriti samo oni koji su se prepoznali. A s obzirom da sam ja sve ove nickove izmislio, da oni u stvari ne postoje na ovom forumu, odgovoriti neće nitko. |
|
|
zavodnik
Starting Member
10 Posts
Posted - 10/05/2018 : 10:26:08
|
Pičvajza, pičvajza, gospodaru, ne vidjesmo davno onakovoga pičvajza! Neobično zvuče zatečena dovijanja o tome zašto Mrkve nema, kad je ipak poznato da se zato krije u famoznom pičvajzu nastalom ovdje sredinom decembra, nakon kojega je otišla. Ne, nije to bilo zbog Vronskog ili već bilo čijeg insinuiranja oko podrijetla njenog prezimena. Bilo je to zbog - hajde da ja kažem poimence - izričem li stvarno kome na iznenađenje? - CV-a, kao kapi koja je prelijevala čašu. Samo, plaha i suviše fina kakva jest, nije to htjela tako eksplicirati pred svima na dušu CV-u, poimence.
Sjetimo se kako ono bješe... Upitana da di je više (već i tad je bila na neko vrijeme nestala), potužila se da ju je netko nazvao "kurvetinom", pa se prepala i utekla. Oho! Upadalo je u oči mjesto startnog prijepora: pa zar je netko nekoga ovdje išao častiti takvim epitetima? Nitko se ne može sjetiti takve zgode, uskaču glasovi koji to i vokaliziraju (Tinton, Vukozec...), ispoljavajući zabezeknutost i nevjericu da joj je kakav bilmez išao takvo što reći. U zraku se formira zapitanost: izmišlja li? Može li ona to potkrijepiti?
Na to Mrkva uvlači rogove u smislu isljeđivanja nečijeg konkretnog individualnog ogrješivanja o nju, htjela bi umekšati, pacificirati Vukozečevu borbenu pripravnost... Tu je važan onaj kronološki redoslijed - da nije išla proaktivno, ničim izazvana, isljeđivati trag uvrede i uvreditelja, nego je prvo došlo ispitivanje je - pak je tek i odgovorila na pitanje, za ne lagati zašto je nije bilo, zašto je zahladnila o jeseni s vama tu, ako je se već pita. Konstatacija. A ne inicijalan poriv da istjeruje krivca na čistac.
Ali zašto ju je uopće tako zasmetalo da je zbog toga i prethodno nije bilo? Šifra glasi: "baš zbog prirode uvrede: zbog naglašenosti implikacije da se ne ponašam dovoljno čedno", te da "dotična osoba nije jedina koja je je ubacila takvu aluziju/aluzije". Potrebno se ovdje pak sjetiti da je njena opsesivna tema bilo žensko pitanje na stripaškom forumu. Aha, nije bilo teško spojiti točkice - nju muči to što samo zato što je žensko postaje njena čednost problematizirana, odnosno cjelokupno pitanje njenog ljubavnog života bulveristički psihologizirano. Nitko ne bi stalno drvio o tome s kime ovdje flerta, za koga se želi udati i slično, samo da je muškarac, one of the guys, da joj je drkaroškog kurca u rukama kao vama ostalima.
Postaje nakon tog posta jasno da će se bezveze pecati tko god sune za isljeđivanjem nekoga pojedinog tko je rekao "kurvetina": da nije u tome poanta. Ta ne ide mademoiselle Karota za time, za individualnim prijestupništvom, već za kritikom seksističke sociologije foruma. I već bih mislio da je to to, da se s time iscrpljuje intrigantnost prizora... kad evo ti njega glavom i bradom, ultimativne somine za upecati se u krivu poantu, ali on sad u suprotnom smjeru: ne u isljeđivanju krivca nego u kontranapadu na tužiteljicu. Tatarata: šjor CV.
Prvo što shvaćamo je da je CV-a nešto strašno zasmetalo u prizoru, morao je reagirati, s kao nekom indignacijom. Drugo što shvaćamo iz njegovog nastupa i uleta na pozornicu: CV nema iluzija o egzistenciji "Mrkvinih mreža". Što su to "Mrkvine mreže"? To je ono u što se pecaju, kao biva, ne takvi somovi kao on, kojega se ne da namamiti jeftino, za kojega je, logikom licemjerja, automatski besmisleno i neduhovito pripisati mu ambicije spram nje, nego oni koji su, po njemu, očekivali nešto dobiti (od nje), a za koje pak nije besmisleno i neduhovito kad im on pripisuje iste takve ambicije. Pa su je, citiram ga, "ne dobivši valjda što su očekivali, počastili vulgarnostima". Hmmm... Tko već ovdje nešto primjećuje? CV, adresirajući "Mrkvine mreže", kao aluziju na Mrkvino zavodništvo, koje da ona baca čineći time da počne biti i onih koji nešto očekuju dobiti od nje, ispostavlja - još jednom, ovaj put in flagranti pred svima - efektivno istovrsnu optužbu na Mrkvin računa na koju se ona prvotno potužila da je dobila. Problematizirao je njeno "flertanje", na neki joj način upravo poručio da je "kurvetina". Seljački i primitivno prebirao po njenoj privaciji.
To je ono što se nije bilo shvatilo: nije se radilo o izgovorenosti joj riječi "kurvetina", već je "kurvetina" bila metafora za ovo seksističko problematiziranje njenog ponašanja spram muške ekipe na forumu i vječite prigovore na to, što joj je napokon dopizdilo.
Divan paradoks i primjer uskakanja samome sebi u usta: CV, ukratko, još tamo i tada, na licu mjesta briše dilemu je li Mrkva samo izmišljala tvrdeći da joj se to govori, ili joj se govorilo, jer u realnom vremenu radi upravo to isto na što se ona tuži, potvrđujući opravdanost njenog potuženja, dok joj istovremeno pokušava sardonički ismijati potuženje. Ide i dalje od toga: zapravo ni ne negira opravdanost da se nekoj djevojci na takav način dosađuje, gnjaveći je oko toga da je flertala i zašto jest (jer u krajnjoj liniji: pa šta da je ženska i flertala, zar smo u katoličkom vrtiću da je zabranjeno flertati?), nego samo negira Mrkvinu nevinost: pokušavajući se sarkastično nasprdati s onima kod kojih izostaje sumnja da ona doista jest flertala i plela navodne "mreže" u koje će se hvatati brojni očajnici željni da od nje nešto dobiju. U uslijedjelom postu čak predbacujući Vukozecu njegovo odbijanje prihvaćanja mogućnosti da bi Mrkva doista "imala nekakve mreže" i da se "netko previše dopisuje s Mrkvom", niti ne pojmivši da nakaradnost takve linije vrijeđanja i nije tek u faktičkoj netočnosti tvrđenja da bi se radilo o zavodništvu, nego u samoj osudi zavodništva. CV ne problematizira retardiranost samog koncepta koji proziva i osuđuje njeno navodno neumjereno flertanje, nego jedino problematizira Mrkvinu nevinost: je li ona doista nedužna što se tiče suviška flertanja i pletenja mreže, ambicije da nađe ženika, itd. Te sljedeće što doznajemo iz CV-ovog jezika: zasmetali su ga grdno i sami ti "zaštitnici", koji se "spremno javljaju da viteški stave barabe na ignore" (to je na račun Vukozeca) ili "ženici koji su premladi za njezinu ruku" (na račun Tintona). Baš su ga uboli u guzicu nešto.
CV-ov jezik je, dakle, bio autokompromitantan, do najtransparentnije moguće razine. Sve odavao o sebi. U dijelu u kojem priča o onima koji su "ne dobivši valjda što su očekivali, počastili vulgarnostima", providan je kao projekcijski. Tako ničim izazvan ni prozvan imenom i prezimenom, a svejedno se davši iz svih oružja u protunapad - slabo on tu uspijeva skriti da je sam taj nepoznat netko tko je ostao neprozvan naglas, a tko ju je počašćivao vulgarnostima (dal da se spustimo na njegovu razinu - na koju istovremeno s indignacijom frkće nosom kad je npr. Vice preusmjeri prema njemu - pa kažemo: ne dobivši valjda što je očekivao?). Kao dijete koje dolazi iz škole i odmah s vrata mami viče, premda ga ništa nije pitala, da nije danas dobio jedinicu, i sve se kao nešto glupo sprdajući s onima koji možda jesu pa se sad moraju pravdati mamama. U sljedećem koraku ukapa se još dublje, optužujući Vukozeca da "virtue signala" kako ne bi sumnja pala na njega. "Svatko tko je gledao barem jednu policijsku seriju zna da se upravo tako ponašaju krivci", kaže besramno projekcijski. Jer CV svoju projekciju nadograđuje i meta-projekcijom: prebacuje na Vukozeca što ovaj nije činio, ali upravo sam upadljivo čini. Svatko tko je gledao makar i Midsomer Murders znat će: upravo ono kako se ponaša podmuklija sorta krivaca.
Kad je CV baniran, Mrkvi to (suprotno onome što bi netko možda očekivao) nije bilo drago - te je javno molila Mlađu da ukine ban. Koje je bilo značenje te geste? Da ipak nije CV taj kolovođa, glavni koji je maltretira? Ne, nego uplašila se da će ban ispasti kao da potvrđuje ono što CV tvrdi o "mreži": "njegovo današnje provociranje je bilo baš to: pokazivanje na primjeru. Uopće ne mora biti da je mladjo nastupio iz tih i tih zaštitničkih razloga, bitno je to da CV time što je mladjo tako postupio dobiva argumente za ono što on zeli. Zato sam ja trazila ukidanje bana, a ne zato što sam sumnjala u mladjine razloge. (...) nije stvar u tome zašto je CV baniran: bitno je da je baniran pod tim i tim okolnostima koje mu daju postrek da 'dokazuje' ono što je isprva i htio dokazati. A htio je, performativno, dokazati dokle sve doseze moja mreza."
Upecali su se u krivu poantu, kažem, i oni koji su je branili pred CV-ovim kontranapadom-unatoč-tome-što-ga-nitko-nije-prozvao. Mlađo joj tako poručuje nek se ne pretvara da joj ne godi sva ta pažnja kao forumske koke, a u onome što mu je otpisala krije se sav odgovor za one kojima se ne sjedi na ušima. Da forumašima, reče, možda nije jasno, ali njena namjera u prigrljivanju pa i potenciranju te pažnje nije zavesti ih kao žena muškarce, za pridobiti ih na vezu i dijeljenje života, nego povećati svoj prostor prihvaćenosti (dodat ću sa svoje strane: pa taman i služeći se učinkom svoje pojave ljepotice), što joj je inače velika tema u životu. "Ja se isto tako ponašam s bilo kojom zenom kojoj se zelim svidjeti: bit je u tome da se zelim svidjeti. Kao što se i većina forumaša zeli svidjeti, naći si kompanjone, imati frendove i saveznike, tako i ja u cijeloj ovoj priči." Kako zbog toga što žensko s jedne strane gurana u nepovoljan položaj - pri upornoj neuvaženosti u potpunoj punopravnosti kao one-of-the-guys i ozbiljnoj shvaćanosti onkraj seksualizacije, prihvaćanosti-kao-dobre-ribe - onda se barem za istu svrhu neće odreći instrumenta ženske moći i učinka za neke povoljnosti i pažnje s druge strane. Ono što, međutim, niste shvatili je da je Mrkva zapravo muško, da je Mrkva svo vrijeme htjela među vama biti prihvaćena-kao-muško...
Neprestano pravljenje teme jedino oko toga tko je kod nje eventualno "poentirao" ili na koga je bacila oko ili za koga se namjerila udati itede itede bez kraja i konca - čin je kolektivnog silovanja kojega se svi učesnici gore mogu sramiti, te kojim je se osim toga konstantno bacalo nazad u reduciranost na dobru ribu, a čini se evo i danas mrtvoj Mrkvi, mjesecima "post mortem". Zbilja, postoji li ijedan jedini razlog zašto se neprestano bulveristički i kretenski preispituje njene motive, kroz prizmu njenog ljubavnog života, doli toga što je žensko i k tome dobra riba? Bi li se isto preispitivalo da je Mrkva uvažena kao muško, koje na dnu sebe jest?
Tko misli da je slučajnost što se sada i opet u prve redove povampirenja izgurao baš CV ("seljačine uvijek u prve redove") kao kolovođa nekrofilskog silovanja - gardom lažnog marenja i skrbi za njenu dobrobit - čim se postavilo pitanje Mrkve i gdje je ona? Šatro, nada se da je izašla iz loše faze, da se prizvala pameti. Šatro, ajde da predložim nešto što bi bilo dobro za nju. Šatro, iskreno se nadam da će neki napokon imati za nju onog sažaljenja kojeg nisu imali kad je trebalo (kad se "blamirala"). Šatro, tako sam opsesivan oko onoga kako se blamirala ne zbog toga što je očijukala nego zbog loše kvalitete onoga što je pisala (iako se simultano ograđuje: "njezine postove i nisam bas citao" - što ga ne sprječava da si daje za pravo biti vrhovni arbitar i autoritet za jednu jedinu i definitivnu ocjenu njenih postova u đuture).
Ali, zanimljivo, ta folerska poza ad rem konstruktivne kritike ne sprječava ga da upire ad nauseam s onom ad hominem, iznova i iznova joj razvlačeći crijeva oko toga da je očijukala pa očijukala, da je samo pisala o mogućim ženicima, da se "s hrpom ljudi ona ovdje blamirala", da je nekoga ovdje preobratila seksualno-orijentacijski ili da ima za nju još posla na forumu, itd., unedogled, ništa odurno ne bijući mu strano. A i onomad ju je izmaltretirao upravo svojim bulverizirajućim nezadovoljstvom krvavim odrescima njenog privatnog života, i što ih ispovijeda s premalo autodiskrecije, na čemu joj nije prestajao prigovarati u javnoj i privatnoj komunikaciji (da nije i opet projekcijskim postupkom za kakve je ekspert, uslijed krvavih odrezaka vlastitog privatnog života, pa kad neumorno sere o njenoj potrazi za ženicima, tko zna ne radi li se o samo projekciji iza koje se krije neka trauma sa, štajaznam, vlastitom ženom? - je li, CV, možemo li bulverističkim diskursom i po tebi ako ti već takvi diskursi nisu ispod časti i razine blamiranja?).
"I pola godine po odlasku s foruma, Mrkva jos uvijek izaziva banove", soli sad kao da bi to išlo ikoga prije nego upravo njega. Da, i pola godine kasnije radi novu, još jednu autokompromitaciju kojom na licu mjesta, vlastitim ponašanjem, dokazuje da Mrkva nije izmišljala ono za što ju je tada optuživao da izmišlja.
Ali kao što nije htjela reducirati na ovog kolovođu i prozivanje ga imenom - nego je točno istakla da "dotična osoba nije jedina koja je je ubacila takvu aluziju/aluzije" - i taj se dio povijesti ponavlja kao farsa danas, pola godine kasnije, u obličju doprinosa ostalih seljačina (može se poimence i to: svi ovi gore koji crno na bijelom uzimaju drkadžijsko učešće u kolektivnom silovanju, u koloni za kolovođom) - a i Vukozec ih je baš dobro i točno imenovao. |
Edited by - zavodnik on 10/05/2018 11:15:53 |
|
|
Topic |
|
|
|