Author |
Topic |
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38018 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 29/09/2012 : 15:39:06
|
Dylan Dog n. 314, mensile I segni della fine
Soggetto e sceneggiatura: Giovanni Gualdoni Disegni: Giampiero Casertano Copertina: Angelo Stano
"A new epidemic killer was unleashed on the streets of London. A to slaughter is a chain of major accidents caused by objects, seemingly innocuous, that suddenly come to life and go wild against their owners and against anyone who has the misfortune to cross it on foot. Metropolitan crazy, telephone booths that vanish into thin air, statues walking the streets, whole buildings that change of address. Mayhem or the beginning of the apocalypse?"
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 29/09/2012 : 22:52:43
|
Nicola Mari Dodir gotike u Bonelliju Nicola Mari talijanski je crtač stripova, poznat po svome mračnom, atmosferičnom i hermetičkom crtežu, tamnih sjena i izraza lica koja skrivaju najmračnije osjećaje i nemir skriven u dubini duše. Zato nije čudno što ga nazivaju i umjetnikom gotike u svijetu Bonellija. Jedan je od možda najkontraverznijih crtača iz Bonelli škole u zadnje vrijeme. Svojim neobičnim grafičkim izražajem definitivno ne podilazi ukusu klasičnog čitatelja Bonellija, tako da to povlači malo teži odnos ovog crtača sa čitateljima. I posljednje, želimo li shvatiti Marija kao crtača, ponajprije ga moramo promatrati kao umjetnika…
Postavit ću sličan post kao i kod Nevera, budući da je ovaj autor obilježio i jedan i drugi, i izazvao najviše podjela među čitateljima. Iako je ovo ponajviše afirmativni tekst s isključivo pozitivnim karakteristikama autora, istina je i to da mnogima Mari jednostavno ne odgovara. No, i on se kao i mnogi drugi autori mijenja s vremenom, i ovisno o junaku. Meni najbolji Mari je njegov prvobitni Nathanov period; skoro završno s Babilonskom bibliotekom.
Nakon toga stil mu se dosta mijenja, da bi i dalje evoluirao u serijalu Dylan Dog u nešto što mi se možda manje sviđa... No, istina je da je poseban autor distinktivnog stila, i kaže legenda da su mu jednom rekli (ne znajući tko je on) da je isti Dylan Dog kojeg radi onaj crtač Nicola Mari. Ehm. ;) Istina, i po fizičkim karateristikama i tom sjetom u velikim očima...
Mari? Koliko ga volite? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4341 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9394 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 30/09/2012 : 11:40:43
|
Odličan crtač. draži mi je bio dok je još razvijao i konstantno mijenjao svoj crtež. Od toga mi se posljednja faza na Nathanu nije svidjela dok je taj isti crtež u Phoenix meni nenadmašan. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6027 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 30/09/2012 : 13:24:55
|
quote: Originally posted by Deers
Odličan crtač. draži mi je bio dok je još razvijao i konstantno mijenjao svoj crtež. Od toga mi se posljednja faza na Nathanu nije svidjela dok je taj isti crtež u Phoenix meni nenadmašan.
Phoenix je meni u top 5 Dylana crtački... Kasnije je Mari malo promijenio stil, po meni nagore, ali i dalje je dobar... Ali Phoenix... Ne mogu zamisliti te scene s nekim drugim crtačem... Krupni kadrovi lica koji naprosto oduševljavaju izražajnošću... Ne mogu shvatiti kako to nekome može biti loše, ali dobro...
Dvobroj NN 'Jedanaesta zapovijed' po meni je najbolje nacrtani Nathan... U 'Babilonskoj biblioteci' stil je već drukčiji (sličniji Phoenix), ali mi ne paše uz tu priču... Za Marija su melankolične priče u kojima je naglasak na likovima, tu briljira... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7818 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
Budos
Starting Member
Slovenia
14 Posts
Member since 09/06/2009 |
|
Svarog
Junior Member
444 Posts
Member since 03/06/2010 |
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 30/09/2012 : 19:31:44
|
Meni je vrlo dobar. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9394 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 30/09/2012 : 20:43:49
|
quote: Originally posted by Deers
a ja sam mislio da je Piccato kontroverzan crtač
hehe, o Picattu vjerojatno svi imaju isto mišljenje... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38018 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 30/09/2012 : 20:57:26
|
Zasto, meni ne smeta.
Picatto mislim.
Pogotovo u prvim epizodama mi je bio mrak.
Ali vjerujem da je vecina ta kojoj smetaju Picatto i Mari.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 30/09/2012 : 21:20:25
|
quote: Originally posted by Beva Dvobroj NN 'Jedanaesta zapovijed' po meni je najbolje nacrtani Nathan... U 'Babilonskoj biblioteci' stil je već drukčiji (sličniji Phoenix), ali mi ne paše uz tu priču... Za Marija su melankolične priče u kojima je naglasak na likovima, tu briljira...
U nekoliko nathanovih epizoda možemo vidjeti skoro pa istu Phoenix u nekoliko ženskih likova. MIslim da mu bolje odgovara Dylan po tematici i atmosferi definitivno, ali bih rađe da ga crta (ne lik, nego crtež općenito) kako je počeo u Nathanu (od Zabranjene zone do Vampyrusa i Djece noći). |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Lorda
Average Member
Croatia
655 Posts
Member since 07/11/2002 |
Posted - 30/09/2012 : 21:40:36
|
Mari je jedan od najboljih crtača u Bonellievu staffu,meni ulazi u top 5 najjačih ctrača u Bonelliu, nacrtao je neke od najlegendarnijih epizoda Nathan Nevera za koje vjerujem da nebi bile toliko omiljene da nisu njegovih ruku djelo. Uopće mi nije jasno kako netko može reći da je Mari loš, no sto ljudi sto čudi :) |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6027 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 30/09/2012 : 22:17:02
|
quote: Originally posted by DeeCay
U nekoliko nathanovih epizoda možemo vidjeti skoro pa istu Phoenix u nekoliko ženskih likova. MIslim da mu bolje odgovara Dylan po tematici i atmosferi definitivno, ali bih rađe da ga crta (ne lik, nego crtež općenito) kako je počeo u Nathanu (od Zabranjene zone do Vampyrusa i Djece noći).
Da, taj je stil također fantastičan, svakako mi se više sviđa od Marijevog trenutnog... Ali, kako mi je tek sjeo u Phoenix... Mislim, svjestan sam da će 90% ljudi reći da se u Phoenix nije dovoljno trudio, da nije detaljizirao ili što već, ali samo jedan pogled na Lullaby dok prazno bulji sa stranica i mene trnci prođu... Od crteža, a to mi se ne događa često...
Crtači koji previše detaljiziraju često ne znaju pogoditi notu epizode, sve ih crtaju jednako, s Marijem to nije slučaj... Mislim, trud treba cijeniti, ali ako netko misli da je lako crtati na Marijev način, izazivam ga da sam pokuša... Lakše je naučiti crtati kao Villa nego naći svoj vlastiti stil... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
doktor78
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
347 Posts
Member since 01/05/2003 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Solid Snake
Senior Member
Djibouti
2359 Posts
Member since 30/12/2003 |
Posted - 02/10/2012 : 13:20:48
|
quote: Originally posted by Poli
Zasto, meni ne smeta.
Picatto mislim.
Pogotovo u prvim epizodama mi je bio mrak.
U prve epizode je dobar,al sta se posle njemu desilo to je strasno. |
|
|
Topic |
|