forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 517

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 26/05/2010 : 23:03:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Za mene su M & G stvarno super, i slazem se sa svim sto je morrison reko. Samo da dodam jednu stvar: DVORAC STRAVE i DAMA U CRNOM su Dylanovi klasici, i ne vjerujem da bi bili onako dobri da ih je iko drugi crto. U toj epizodi su M & G super uhvatili atmosferu, misteriju i ton te epizode, koja je jedna od mojih omiljenih Dylana. Mogu je citati jednom mjesecno, i da mi nikad ne dosadi.... fanstasticno, kao i crtaci M & G !!!

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4740 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 26/05/2010 : 23:13:37  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
U početku kad sam počeo čitati DD-a su mi bili super, sada onako Ok, ali ovaj njihov današnji stil mi se nimalo ne sviđa.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 27/05/2010 : 00:20:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by morrison

M&G su sjajan crtacki duet. Meni ukupno gledano, među omiljenim DD autorima. Epizode: 'Zona sumraka', 'DS/DUC', 'Prokleti dan', 'Tunel strave', 'Opsesija', 'Strava letnje noci', 'Povratak u sumrak' itd. smatram vrhuncem njihovog rada, a bogami su mi pojedine epizode od nabrojanih u vrhuncu serijala (scenaristicki i crtacki).
Mozda sam neobjektivan, jer mi je njihov Dilan-Dilan kakvim ga ja zamisljam posto mi je prvi procitani DD koji me je "oduvao"'Tunel strave''Opsesija'. Svidjaju mi se njihovi likovi, kancelarija, London, noc, priroda, senke, ispadajuce oci :)...ma sve.
Tuzna je cinjenica da negde od 'Tajni Ramblina' kvalitet njihovog rada strmoglavo pada, i da je njihov opus dostigao zaista ocajan nivo u maxiju.

Potpisujem, uz sitne korekcije.

Go to Top of Page

Sandman.
New Member

Serbia
209 Posts

Member since 21/10/2008

Posted - 27/05/2010 : 00:36:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Sandman. a Private Message  Reply with Quote
Generalno,mnogo me nerviraju.Kada sam krenuo da citam DD bili su mi ok,cak i dobri,ali vremenom sam se upoznao sa dosta dobrih crtaca u DD ekipi da sada ne mogu M&G da gledam istim ocima.Pored genijalaca kao sto su Casertano,Piccato,Roi,Brindisi,Stano...M&G su suvisni.

Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10047 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 27/05/2010 : 00:57:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote

M&G su moji No.1 crtači iz osamdesetih godina prošlog veka.
Namerno pišem ovako da dočaram daljinu tog vremena, tada su mi stvarno oni bili ti (uz Tica, naravno) zbog kojih sam zavoleo Dilana.
JBG... vremena se menjaju... frizure se menjaju... brada raste... momak upozna devojku... momak smuva devojku... devojku zgazi voz... tako i sa M&G...

Vremenom sam "upoznao" nove crtače, video ko je ko i negde u glavi našao prave koordinate gde ću smestiti M&G.

Njihove epizode iz redovne serije uvek će mi biti drage

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Lucy Liu
Average Member

Croatia
706 Posts

Member since 14/09/2007

Posted - 27/05/2010 : 01:39:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Lucy Liu an AOL message  Send Lucy Liu an ICQ Message  Send Lucy Liu a Yahoo! Message  Send Lucy Liu a Private Message  Reply with Quote
Meni su oni jedni od najboljih,jednostavno volim takav čisti jednostavni stil,bez ikakvog pretjerivanja i preseravanja,samo sve potrebne linije i sjene,kako i treba...a kad vam to kaže i učenik likovne škole,onda znate da je istina :-)
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4647 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 27/05/2010 : 08:14:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Pa dobro, ucenik likovne skole bi mogao malo i prosiriti poglede :)))))) ;)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/05/2010 : 14:04:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ne volim M&G, a čitati njihov maxi, 3x96 stranica čisti je sadizam za dušu i tijelo... U manjim količinama u redovnoj seriji su bili relativno ok, poput ekspresionističke posvete crno-bijelom filmu dvadesetih (film, baš zbog CB stripa), poput Wieneovog Dr. Caligarija. Vjerojatno bi ispali bolje u pravoj A4 veličini, a i u nekim ilustratorskim vodama. Postoji li negdje kakva ilustracija Dylana ili nečega iz Dylana na netu, a da nije dio stripa?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 27/05/2010 : 14:21:28  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lucy Liu

Meni su oni jedni od najboljih,jednostavno volim takav čisti jednostavni stil,bez ikakvog pretjerivanja i preseravanja,samo sve potrebne linije i sjene,kako i treba...a kad vam to kaže i učenik likovne škole,onda znate da je istina :-)

Lepo je Barker primetio, ucenik bi mogao da malo prosiri poglede...

I ja sam bivsi ucenik srednje umetnicke skole, a takodje i akademije, i uopste se ne slazem sa tobom.

Dragi su mi bili samo jer su medju prvencima u crtanju prvih brojeva jednog novog stripa koji me osvojio u samom startu cim sam dosao u kontakt sa njim te sada vec dovoljno davne '87-e godine...

Ne znaju da crtaju, ali mi za cudo nisu toliko iritantni, a jako mi je bitan crtez u stripu.
S godinama (novim brojevima) postaju jos gori.
Primer skorasnje katastrofe u regularnoj seriji: "Naslednici zone sumraka" VC #30

I da, slazem se sa DeeCay-em u vezi maxija.
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 27/05/2010 : 14:25:07  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Dee,
slabo, ali ima ponešto:

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/05/2010 : 14:50:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ernesto Grassani autoportret

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 27/05/2010 : 17:55:04  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Broj 286
Scenario: Giuseppe De Nardo
Crtež: Piero Dall'Agnol
Naslovnica: Angelo Stano

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4647 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 27/05/2010 : 18:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
ja se po obicaju slazem sa docom :)
naravno da su i mene kupili te '87 sa #3 (ponekad se zapitam kako li sam produzio sa kupovinom nakon #1 i tog za mene tada avangardnog spoja crteza i price) i onda su mi m&g legli sasvim prirodno-em hororasticni em prikladni za mladjariju :) i dalje pamtim onu tablu sa raspadajucim licima dilana i one devojke.
the rest is history (nazalost u ne bas pozitivnom smislu za m&g), ali koliko god da ih ne volim, nikad mi nece biti tako jezivo odvratni kao na primer cossu.
a to sto so sam se odrekao maxija , krivica nije samo njihova, debilana od scenarija takodje ima ogroman udeo u toj odluci :/

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 27/05/2010 : 18:04:05  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

...a to sto so sam se odrekao maxija , krivica nije samo njihova, debilana od scenarija takodje ima ogroman udeo u toj odluci :/

To je najveci 'greh' maxija, M&G se podnesu vec nekako... ;)
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 27/05/2010 : 20:21:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

the rest is history (nazalost u ne bas pozitivnom smislu za m&g), ali koliko god da ih ne volim, nikad mi nece biti tako jezivo odvratni kao na primer cossu.

Kad se samo sjetim da mi je 'Posljednji uštap' prvi DD i da su mi tad bili odlični :)

Ali od Cossua su bolji... Mislim, tko nije? Oni, unatoč 'posuđivanju', imaju kakav-takav stil, Cossu nema ništa...

Ja se nikad neću dovoljno načuditi kako je taj čovjek dospio u Bonelli... I to još u Dylanov staff dok je DD bio na vrhuncu slave...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 27/05/2010 : 20:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
M i G = legende
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 27/05/2010 : 23:47:53  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Ne podnosim ih bas najbolje, ali Cossu je Cossu. Jedno vrijeme sam ga smatrao boljim od M&G, ali tad sam procitao samo jednu epizodu koju je on crtao, i bila je zacudjujuce solidna. Nakon nekoliko procitanih ''njegovih'' epizoda, dostigao je M&G u mojim ocima. Sustina je da mi je njihov crtez medju najodvratnijim uopste.
A Maxi-ji su stvarno nevjerovatna uvreda - i scenaristicki i crtacki.
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 28/05/2010 : 14:29:55  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
@dessa

Osdlicn ti je ovaj mini prilog o Ferdinando Tacconi-ju i Attilio Micheluzzi-ju.

Vidi se da su stara skola. Tacconi je vise naklonjen francuskoj skoli, dok Micheluzzi vise ima tu klasicnu formu. Oni su mi negde izmedju Rip Kirbija, Korta. Modesti... cini mi se ima svega samo ne Dilana (pricam o onim radovima koje si postavio).

Mozda, da su radili neke epizode, npr:neki specijal, u kome se Dilan pojavljuje kao kapetan broda ili neki avijaticar, mozda bi tada sve izgledalo bolje. Ovako, "nocne more" se teze uklapaju u njihov stil.

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 28/05/2010 : 19:53:40  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Aaaauuuuuuuuu!!!!!!

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 28/05/2010 : 19:59:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Nacrtali: Montanari & Grassani

L'armata di pietra (Vojska od kamena)
Scenario: Andrea Cavaletto

Fuori orario (Prekovremeni rad)
Scenario: Giovanni Di Gregorio

Sorvegliato speciale (Specijalni nadzor)
Scenario: Luigi Mignacco

Naslovnica: Angelo Stano
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 28/05/2010 : 20:33:43  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Andrea Cavaletto se do sada nije pojavljivao među scenaristima, ovo mu je prvenac na DD.

Evo njegove stranice:
http://www.andreacavaletto.com/
http://www.andreacavaletto.com/?cat=13

Edited by - dessa on 28/05/2010 20:34:39
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 29/05/2010 : 02:47:38  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
Andrea Cavaletto, kakav lik

Jel se on bavi i crtezom ili samo pisanjem. Po sajtu bih pre rekao da crta ilustracije i stripove, pa mu se tu negde uklapa i pisanje scenarija. Ima bas "sick" radova, pogotovu one filmove.

Evo za ljubitelje ove vrste kinematografije...ovde ima jos par slicnih.

http://www.frikifilms.com/catalogo-dvd.php

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 29/05/2010 : 02:57:49  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Ja ne mogu da skontam da li je Cavaletto scenarista ili crtac...ili oba? Desso, "pomagaj"! A stvarno mocan lik...
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 29/05/2010 : 02:59:01  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
A, ne!! Mi gledamo samo fine filmove.
Izgleda da se bavi i crtanjem. Baci mu biografiju u translator pa vidi, mene mrzi.

Šta kažete za novu naslovnicu genija Stana? Fenomenalna, zar ne?
doco, je l' ispunila tvoja očekivanja, sad kad je porasla(da malo sjašemo sa cronosovog topika o NR almanahu)?
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 29/05/2010 : 03:01:44  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by docA

Ja ne mogu da skontam da li je Cavaletto scenarista ili crtac...ili oba? Desso, "pomagaj"! A stvarno mocan lik...

U DD je scenarista, za ostalo ne'am pojma(ala sam pomogo... ko da niste znali).

Šteta što se predstavlja u maxiju. To ne obećava baš.
Go to Top of Page
Page: of 517 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.23 seconds. Snitz Forums 2000