forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 517

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/05/2010 : 23:47:23  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Znam da jedva svi čekate, zato i donosim ovu prekrasnu vijest...
Povremeno napiše neku priču za drugog junaka (ili cijeli novi serijal), tek da se malo odmori od matičnog junaka. To je odlično za nove genijalne ideje koje poslije dolaze same od sebe.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10047 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 23/05/2010 : 23:53:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote

Jel Ruju na član foruma, pa da ga banujemo

Ipak, pustimo njega, šta kaže Casertano . . .

Jesi li se ogrebao za neki crtež . . .

EDIT: kada neće DeeCay

Casertano crta, a Ruju okreće leđa (ma stvarno)!

Casertano - DD

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter

Edited by - Ultras on 24/05/2010 00:31:41
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/05/2010 : 00:31:21  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Here, here...

Ruju (kao da se namjerno skriva od mene), Dok Lester (prevoditelj), Casertano

Snimao sam tribinu Ruju/Casertano, pa kad sredim okačim. Naravno.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 24/05/2010 00:38:55
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 24/05/2010 : 18:19:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Bili Ruju i Casertano na MAFESTU. Gdje ste bili Dylanovci?!!

Bez obzira kakav je tekst "pun pohvala" na Rujuov račun napisao Gaston za Mafest, teško da sam imao srca napadati Rujua zbog njegovog "izvanrednog rada" na Dylanu. Čovjek s takvom ozbiljnošću pristupa svome radu na Dylanu, te je stvarno uvjeren da je odabir tema i ideja kojima se bavi - problemi manjina, aktualni gospodarski problemi, problemi globalizacije i ostale teme socijalne tematike - idealan za Dylana. Kao svijet se mijenja, pa i Dylan. Dostava smrti i demon iz usisivača Omniwash2000 zapravo je obrada problematike globalizacije, nedajte se zavarati pomalo nebuloznim glavnim akterom priče.

Trenutno je izvan DD staffa dok ne riješi Raymonda, no već ima novih ideja za desetak novih DD priča! Beware!

I da si ga "napao", mislim da to ne bi imalo svrhe. Ruju izgleda(i na ovim i na drugim fotkama koje sam video) kao totalni pozitivac i verovatno ga ne bi ni dotakla neka kritika. Čovek uživa u životu i radu i boli ga tuki da l' se to nekome sviđa ili ne.
Bolja "strategija" bi bila da si mu do iznad neba nahvalio Demiana i Raymonda, pa da malo više radi mini serijale, a manje Dylana.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/05/2010 : 19:46:20  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dessa
Bolja "strategija" bi bila da si mu do iznad neba nahvalio Demiana i Raymonda, pa da malo više radi mini serijale, a manje Dylana.

Pa što ćeš više miniserijala? Već je napravio dva, skoro pa zaredom... No Dylan mu je matični junak kome se uvijek vrati nakon šaranja. U staffu DD je trenutno 4 stalnih pisaca mislim - Barbato, Enna, Di Gregorio i Marzano? Mislim da je ta 4 nabrojio.

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 24/05/2010 : 20:07:56  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Zezao sam se.
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 25/05/2010 : 20:31:24  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dessa

Ja sam pregledao sve što imam kod sebe i evo gde sve možemo da vidimo Smrt

Regularna serija:
- 10
- 17
- 26
- 39
- 44
- 53
- 66
- 79
- 88
- 91
- 93
- 100
- 103
- 108
- 114
- 123
- 125
- 135
- 139
- 153
- 154
- 161
- 174
- 190
- 193
- 218
- 250

Specijal: 2, 3, 7, 18
Almanah: 18
Gigant: 1, 4, 7
DD&MM: 1
Krateke priče(superbook): Putevi boja

I jos:

Redovni
- 63
- 92
- 104
- 106
- 113
- 115
- 121
- 122
- 124
- 126
- 132
- 146
- 170
- 180
- 238

Specijal
- 8

Gigant
- 13

Maxi
- 1 (Osveta vremena)

DD & MM
- 2

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 25/05/2010 : 20:37:07  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Toooooo!!!!! Bravo morissone, faco, care, kralju guštera.
Svaka čast!!
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 25/05/2010 : 20:47:12  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Hvala! :)
Naravno, ne mogu biti siguran da mi nije negde i promakla 'utesiteljica', pa ako se neko seti jos neke epizode...

A "kralj gustera" ide u signature.

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 25/05/2010 : 21:03:44  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by morrison

Hvala! :)
Naravno, ne mogu biti siguran da mi nije negde i promakla 'utesiteljica', pa ako se neko seti jos neke epizode...

A "kralj gustera" ide u signature.

Nema veze ako je negde slučajno promakla, i ovako je spisak "dovoljno kompletan", a lako ćemo da apdejtujemo ako bude trebalo.
Kad nas ne bude mrzelo možemo da ga sredimo(ubacimo imena epizoda itd.), pa da ga postavimo u delu za spiskove.

edit: ima je i u Mefistu(sp.4)

Edited by - dessa on 28/05/2010 01:33:30
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 26/05/2010 : 01:00:46  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Ostalo je još njih koje ili nismo ili smo slabo komentarisali:
Gabriele Pennacchioli
Attilio Micheluzzi
Ferdinando Tacconi
Enea Riboldi
Gianluigi Coppola

Ja bih Pennacchiolija trebao da "obnovim", a Riboldi mi je bio odličan u Komšiji. Od njega sam jedino to i čitao tako da i ne znam kako crta samog Dilana.

Coppola... hmmm... Presuda/Crveni znak mi je bio jedan od prvih Dilana i svidala mi se atmosfera koju je stvorio u toj epizodi. Mislim da mi ne bi smetalo da ga vidim u još nekoj.

docAo, deder baci neki koment. Nemoguće da toliko ne gotiviš ove likove da nećeš ni da ih komentarišeš!!

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 26/05/2010 : 01:46:07  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Od ovih sa liste, oni koji zaista nisu "među nama" su Attilio Micheluzzi i Ferdinando Tacconi.

Ferdinando Tacconi je umro u 84. godini 2006.

Tacconi je, za SBE, osim DD radio i Nick Raidera.
2007.(na današnji dan) godine je posthumno dobio nagradu za svoj rad na stripovima.

Attilio Micheluzzi (Igor Artz Bajeff) je umro 1990 u 61. godini.

Micheluzzi za SBE nije uradio ništa osim kultnog DD specijala. Neko je, čini mi se, negde na forumu napisao da je Sclavi imao neku posebnu želju da radi sa njim(može link ako neko zna gde je to).
2008. godine je izašao i katalaog() posvećen Micheluzziju, sa velikim brojem njegovih crteža, ilustracija i još po nečega.

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 26/05/2010 : 01:56:59  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Attilio Micheluzzi:

Edited by - dessa on 26/05/2010 01:57:17
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 26/05/2010 : 02:07:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Ferdinando Tacconi:

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4647 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 26/05/2010 : 11:07:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
ocigledno dobri crtaci koji se nisu bas uklopili u dd pricu.

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 26/05/2010 : 13:34:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message  Reply with Quote
Meni se Tacconi i Micheluzzi kao crtači u DD-u uopće nisu dopali. Čak mi je i Cossu daleko ispred njih.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6025 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 26/05/2010 : 14:22:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Panon

Meni se Tacconi i Micheluzzi kao crtači u DD-u uopće nisu dopali. Čak mi je i Cossu daleko ispred njih.

A sad...

Tacconi je dobar, ali nekako je čudno crtao Dylana... I nije baš znao pogoditi horror atmosferu... Ali kao crtač je kompletan i vidi se da zna...

Micheluzzi ima poseban stil, minimalistički, čudan, ali upravo zato mi se sviđa... Iskače iz šablona...

Cossu se nigdje ne bi dobro uklopio, njegov crtež jednostavno nije oku ugodan...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 26/05/2010 : 20:17:15  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Još ove nedelje će tema biti crtači(pogodite koji ), pa posle toga prelazimo na nešto drugačije, da se malo odmorimo od njih i scenarista.

Nevezano za to:
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 26/05/2010 : 20:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Barker i Panon su sve rekli, nemam nista da dodam.

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 26/05/2010 : 20:28:55  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by morrison

Barker i Panon su sve rekli, nemam nista da dodam.

Beva je sve rekao, nemam šta da dodam.

3:2 za vas.
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 26/05/2010 : 20:33:21  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Da, i Beva je u pravu u vezi Kosua...mozda, hm.

Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 26/05/2010 : 20:44:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message  Reply with Quote
Ne znam baš. Cossu se možda ne ističe pri stvaranju horror atmosfere, ali mu je crtež prilično dobar u tragikomičnim situacijama.
A u vezi Tacconijevog crteža, najviše me smeta što crta okrugle, buljate oči. Neki likovi zbog toga baš liče na karikature. Kad sam prvi put vidio Dylana u njegovom crtežu, uopće isprva nisam skužio da je to on
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 26/05/2010 : 20:50:33  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Meni kod Takonija najvise smetaju kriva usta, gotovo uvek razvucena u nekakav 'krvav' osmeh, i to je bukvalno jedini izraz lica kod njega.

Kosu ima lose kadrove, grbave likove, lose crta lica (oblik i grimase), staticnost...

Mikelucijev crtez u 2. specijalu mi je sve bolji kako godine prolaze, jos koja pa cu moci da kazem i da mi se svidja.

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 26/05/2010 : 21:59:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote

"Nova tema sredom!"

M&G

Ako biste u ovom trenutku nasumično izabrali neku epizodu DD iz svoje kolekcije, najveće šanse bi bile da, kada je otvorite, u njoj vidite vrlo prepoznatljivi stil crtanja ovog dvojca. Montanari i Grassani su potpisali najveći broj epizoda DD-a(prvenac im je bila već "trojka"), a oko ocene njihovog crteža postoji i najveće neslaganje među fanovima. Nekima se sviđa njihov stil i spada im među omiljene, dok ga drugi(velika većina) jednostavno ne podnose.
Za njihov crtež fanovi često vežu prideve "beživotan", "ukočen", "sterilan", "dosadan"...
Kako ovde nije reč o nekom crtaču koji nacrtao samo par epizoda, već o crtaču/ima koji su ih nacrtali najviše, cela stvar o tome da li ih volite/podnosite ili ne volite/podnosite itekako dobija na značaju. Nije mala stvar da vam omiljeni strip serijal najčešće crta neko čiji crtež ne možete "očima da vidite".

Giuseppe Montanari(rođ. 1936.) i Ernesto Grassani(rođ. 1946.) su pre DD za (tadačnji)SBE crtali Malog Rendžera(mislim da su tamo bili omiljeni ), a Montanari je u saradnji sa Claudio Piccolijem uradio nekoliko epizoda Marti Misterije.

Dobra je prilika da se vratimo malo i ovoj temi:
M&G kopiraju Stana!!!

Kako Montanari i Grassani od 1998. crtaju(uglavnom) epizode koje idu u Maxi ediciju i kako to rade jedino oni, u ovoj temi će pored njih dvojice predmet biti i Maxi. U našem slučaju, prva četiri maxija koliko ih do sada izašlo kod nas.

Prethodne teme su na sledećim stranama ovog topika:
komentare na njih možete ostaviti kada god želite...

Edited by - Ultras on 14/07/2010 23:06:05
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 26/05/2010 : 22:16:48  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
M&G su sjajan crtacki duet. Meni ukupno gledano, omiljeni DD autori. Epizode: 'Zona sumraka', 'DS/DUC', 'Prokleti dan', 'Tunel strave', 'Opsesija', 'Strava letnje noci', 'Povratak u sumrak' smatram vrhuncem njihovog rada, a bogami su mi pojedine epizode od nabrojanih u vrhuncu serijala (scenaristicki i crtacki).
Mozda sam neobjektivan, jer mi je njihov Dilan-Dilan kakvim ga ja zamisljam posto mi je prvi procitani DD 'Tunel strave'. Svidjaju mi se njihovi likovi, kancelarija, London, noc, priroda, senke, ispadajuce oci :)...ma sve.
Tuzna je cinjenica da negde od 'Tajni Ramblina' kvalitet njihovog rada strmoglavo pada, i da je njihov opus dostigao zaista ocajan nivo u maxiju.

Go to Top of Page
Page: of 517 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.8 seconds. Snitz Forums 2000