Author |
Topic  |
morski
Senior Member

2677 Posts
Member since 09/08/2014 |
Posted - 15/03/2016 : 16:45:32
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Već četiri ili pet dana na kioscima je Ludensova Mudrost mrtvih s badseedove fotografije, ja sam je vidio još u subotu (epizodu, ne fotku), a o tome na forumu nema ni riječi.
Ako nikom drugom, Ludensu bi trebalo biti u interesu da se reklamiraju njihova izdanja, ali njih očito nije briga.
Pa čemu onda služe topici koje sa sve većim zakašnjenjem, a time i sa sve manje smisla, povremeno postavlja Tromislawski. Stripovi izlaze a to se na forumu ne reklamira.
mnogi kupuju ne znajuci (i ne hajuci) da se to ovde najavljuje |
Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 15/03/2016 : 22:41:23
|
Broj 87:Druga šansa:Jedan od najboljih Dylana koje sam pročitao u ovoj VČ 1-100 turi. Iako je tema vremenskog paradoksa već izvedena bezbroj puta ovdje joj se pristupa sa svježinom i odličnom naracijom koja je pojačana mračnom atmosferom u kojoj Dylan sve više tone u dubine izgubljene duše. Sve u svemu, time - loop, njegov zaplet, rasplet i likovi te osjećaji krivnje, straha i nade za popravkom odlično se isprepliću sve do samog kraja.
Scenarij:9/10 Crtež:8/10
Broj 88:VradžbinaMalo vudua tu i tamo ne škodi ali ovdje je sve izrečeno na jedan poprilično prosječan način. Tema je dobra, pa još kad je pomiješana sa prolaznošću života i laganini ljubavnim trokutima...Ali tu dolazimo do one bitne poante, ideja je samo pola posla (ma niti toliko) a izvedba je ostatak. A kako stojimo ovdje? Ha onak', laganica, za pročitati.
Scenarij:6/10 Crtež:6/10
Broj 89:U glavi ubice:Priča počinje vrlo dobro ali nakon toga doalzi do osjetnog pada a i sami twist na kraju nije dovoljan da digne ocjenu. Šteta.
Scenarij:5/10 Crtež:6/10
Broj 90:Verna klijentela:Ok, ideja je dosta dobra (čovjek koji ne želi da duhovi koji mu posjećuju radnju odu) ali opet dolazimo do problema razrade. Sam djedica je ok i njegova dobrota je dijametralno suprotna zločestim građevinarima čime se zapravo želi na klasičan način pokazati sukob dobrih i loših momaka, a dobrota izvire i iz kćerke koja daje podršku ocu, međutim stvarno teba malo razraditi te sporedne likove. Tipa, ljubavni odnos između "klinke" od 21 godinu i Dylana (sukob "stari"/mladi) malo razraditi glavnog negativca, možda mu naći i neku dobru stranu, duhovi bi također mogli biti malo raznovrsniji po karakteru, a ne da su svi dobrice...Eh da, šta bi bilo kad bi bilo...
Scenarij:5/10 Crtež:7/10
Broj 91:Porodični portret:Dobro je ovo smišljeno iako nije ni blizu Priči o Dylanu Dogu. Stvari se dosta dobro sklapaju, galija je još uvijek nedovršena, a ono što će Dylan saznati kada je završi...Ha jedna galija je završena, vrijeme je za drugu.
Scenarij:7/10 Crtež:8/10
Broj 92:Balzamator:Uf ovo mora da je pravi košmar što je ovaj negativac radio ljudima ali opet moram reći jednu stvar - odlična ideja i prosječna realizacija. Jer ovdje doslovce govorimo o mozgu koji može živjeti bez tijela, samo uz pomoć te supstance. ovo je trebalo biti puno tmurnije, dramatičnije i luđe napisano.
Broj 93:Savršeni zločin:Eh da, forumi:)) Mreža tisuću laži kako je rečeno u Enderovoj igri, čini mi se. Ali priča je vrlo dobra. Omnibus od tri priče plus glavni tok odlično se stapaju u skladnu naraciju a s obzirom da ne volim otvorena pitanja, bilo bi bolje kada bi i kraj malo bio drukčiji i zato ocjena niže.
Broj 94:Žderač kostijupožderao je i mojih pola sata ali hajde, priča ima prolaznu ocjenu, makar po stoti put velim - odlična ideja koju ne prati jednako dobra razrada. Sve je to nekako ne pretjerano kvalitetno i puno nedostataka i krajnji dojam je - neki jednostavno moraju raditi na kvalitetnom pretakanju ideje u priču.
Scenarij:5/10 Crtež:6/10
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
morski
Senior Member

2677 Posts
Posted - 16/03/2016 : 00:45:50
|
Evo ja citam KIDD#24 i utisak je da sta god svi mi... dobro ne bas svi, vecina... okej, neki dilanovci mislili o Kjaverotiju, ipak je ovaj period sa njegovim epizodama miljama ispred svega onoga u sta se DD pretvorio kasnije: razblazeni psiho triler, ni traga sles hororu u kojem smo uzivali citajuci Sklavijeve i njegove epizode, kao dvojice najproduktivnijih. Npr. scena u Sumi ubica u kojoj jedan od zlikovaca daje devojcici(!) lizalicu sa arsenikom. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 16/03/2016 : 14:21:05
|
Broj 95:Užas u visinama:Ah fobije. Dylan ovdje pokušava izliječiti jednu od njih i može se reći da priča dosta dobro funkcionira, samo nelogičnost u radnji gdje oni misle da su u zraku, a zapravo nisu (ali sugestija je jelte učinila ostalo) pomalo kvari radnju jer jednostavno objašnjenje nije uvjerljivo, odnosno trebalo bi puno više toga napraviti od paljenja motora i gašenja svjetala da bi taj dio priče bio uvjerljiv, naročito što stjuardesa (ona koja to stvarno je) nije podložna fobiji i ima racionalniji pristup svemu.
Broj 96:Muzej zločina:Vrlo dobra epizoda jedino smatram da je kraj trebao biti upravo onakav kakav je glavna negativka i rekla.Ovako imao u potpunosti bespotrebno pobijanje prvobitnog objašnjenja svega koje onda smanjuje ocjenu.
Broj 97:Kovčeg čuda:Priča ima uvjerljiv početak i sredinu ali kraj je dosta podbacio.Nije loše ali moglo je to puno bolje.
Broj 98:Ubica iz susjednog stana:Uff, na kraju i Dylan (možda) ostane zbog djevojke zbog glupe zabune, a i ubojica ostane neuhvaćen. Ma daj...Hajde likovi su još dobro i postavljeni ali ako se navedenim manama doda da je i jedan čovjek umro nevino optužen...Ne volim takve završetke.
Scenarij:4/10 Crtež:6/10
Broj 99:Boginja majka:sama ideja kulta je dosta dobro razrađena, ženski koledž kao pokriće je dobra (stara) ideja, jedinoako taj kult postoji i ako žrtvuju muškarce, pomalo je čudno da se tek nakon što jedna djevojka nestane, počne istraživati.
Broj 100:Obdukcija:Uff naslovnica je toliko izazovna i fakat vuče na čitanje stripa koji je korektno odrađen, a i sam kraj je odličan.
|
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 16/03/2016 : 14:33:07
|
Kada Gručo u prvom broju kaže da je Dylan umro i da je to bilo prije 300 godina je li to samo šala koja nema veze s kontinuitetom ili se veže za kasniju priču sa Ksabarasom? |
|
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
morski
Senior Member

2677 Posts
Posted - 16/03/2016 : 15:09:05
|
quote: Originally posted by mladjo
Kada Gručo u prvom broju kaže da je Dylan umro i da je to bilo prije 300 godina je li to samo šala koja nema veze s kontinuitetom ili se veže za kasniju priču sa Ksabarasom?
sklavi je cesto izjavljivao da je pri pisanju retko imao unapred smisljeni kontinuitet. uglavnom je nabacivao ideje koje bi potom povezivao u celinu, dajuci im "smisao". |
 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 16/03/2016 : 17:31:40
|
Kada Gručo u prvom broju kaže da je Dylan umro i da je to bilo prije 300 godina je li to samo šala koja nema veze s kontinuitetom ili se veže za kasniju priču sa Ksabarasom?
Pa zar nisi pročitao priče sa Ksabarasom u izdanju VČ, broj 100 i 300? Ako jesi, onda bi trebao to povezati... uglavnom, ima veze s kontinuitetom. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 16/03/2016 : 18:02:26
|
quote: Originally posted by swamp thing
Pa zar nisi pročitao priče sa Ksabarasom u izdanju VČ, broj 100 i 300? Ako jesi, onda bi trebao to povezati... uglavnom, ima veze s kontinuitetom.
Ma znam ja sve to ali nisi me shvatio - Dylan u prvom broju to ne zna, a definitivno ne zna Gručo. dakle Gručo niakko u prvom broju nije mogao znati kada se Dylan rodio. A još u prvoj epizodi Dylan pred Ksabarasom spominje i svog starog (dakle nema pojma da mu je ova otac) i još na kraju ispada da je i taj njegov (lažni) otac bio lovac na čudovišta. Evo danas sam pročitao prvi broj pa mi je sve svježe. Jel' netko zna kaj o tom starom-koji-to-nije? |
|
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12250 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 16/03/2016 : 21:56:59
|
[b]Broj 98:Ubica iz susjednog stana:Uff, na kraju i Dylan (možda) ostane zbog djevojke zbog glupe zabune, a i ubojica ostane neuhvaćen. Ma daj...Hajde likovi su još dobro i postavljeni ali ako se navedenim manama doda da je i jedan čovjek umro nevino optužen...Ne volim takve završetke.
Scenarij:4/10 Crtež:6/10
Meni je ubica iz susednog stana bas lepo legao. Prava mracna, pesimisticna i realna prica. Verujem da i utisak o nekoj epizodi zavisi od licnog stava citaoca, ja imam malo mracnije vidjenje svakodnevice i ne verujem u hepi end tako da mi je ova prica bas legla.Optimisti se verovatno ne bi svidela. |
 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 16/03/2016 : 22:02:30
|
Pa zar nisi pročitao priče sa Ksabarasom u izdanju VČ, broj 100 i 300? Ako jesi, onda bi trebao to povezati... uglavnom, ima veze s kontinuitetom.
Ma znam ja sve to ali nisi me shvatio - Dylan u prvom broju to ne zna, a definitivno ne zna Gručo. dakle Gručo niakko u prvom broju nije mogao znati kada se Dylan rodio. A još u prvoj epizodi Dylan pred Ksabarasom spominje i svog starog (dakle nema pojma da mu je ova otac) i još na kraju ispada da je i taj njegov (lažni) otac bio lovac na čudovišta. Evo danas sam pročitao prvi broj pa mi je sve svježe. Jel' netko zna kaj o tom starom-koji-to-nije?
O toj usvojiteljskoj porodici se skoro ništa ne zna, koliko sam ja upratio... |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 18/03/2016 : 16:37:38
|
Ma znam ja sve to ali nisi me shvatio - Dylan u prvom broju to ne zna, a definitivno ne zna Gručo. dakle Gručo niakko u prvom broju nije mogao znati kada se Dylan rodio. A još u prvoj epizodi Dylan pred Ksabarasom spominje i svog starog (dakle nema pojma da mu je ova otac) i još na kraju ispada da je i taj njegov (lažni) otac bio lovac na čudovišta. Evo danas sam pročitao prvi broj pa mi je sve svježe. Jel' netko zna kaj o tom starom-koji-to-nije?
O toj usvojiteljskoj porodici se skoro ništa ne zna, koliko sam ja upratio...
Tnx na odgovoru isto tako, jel' se zna što o Broku? Jel' oženjen, ima li djece...sad baš gledam, lik spava sam u krevetu.Možda mu je žena preminula. |
|
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29656 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 18/03/2016 : 16:45:41
|
Retrospektiva:Dylan Dog Veseli četvrtak, epizode 61-100
Pisci: Di Gregorio (9) Marzano (7) Mignacco (2) Ruju (5) Medda Barbato (3) Recchioni (2) Bilotta Enna De Nardo (4) Cavaletto Gualdoni (3) Accatino
Crtači: Piccatto (3) Roi (4) Cossu (4) Freghieri (3) Cassertano (4) Mandrafina Stano (3) Poli Soldi Carnevale Mari (3) Dall' Agnol Brindisi (2) Di vincenzo Bigliardo (3) Celoni Saudeli (2) Gerassi Nizzoli
Sve u svemu, jedno solidno razdoblje sa nekoliko odličnih priča (Mater Morbi, Vrt iluzija, Druga šansa). Uskoro osvrt na svoh 100 epizoda |
|
Edited by - mladjo on 18/03/2016 16:49:58 |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 18/03/2016 : 16:47:39
|
quote: Originally posted by supermark
imaš više o Blochu u broju 200
Thnx! Mislim da taj nikad nisam ni čitao. Sad baš ponovo čitam stare epizode - fakat tu ima remek-djela. |
|
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7930 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 18/03/2016 : 21:13:35
|
quote: Originally posted by supermark
imaš više o Blochu u broju 200
Thnx! Mislim da taj nikad nisam ni čitao. Sad baš ponovo čitam stare epizode - fakat tu ima remek-djela.
Da, u broju 200 ima stvari o Blokovom životu.. |
 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 19/03/2016 : 22:41:50
|
Procitao sam jutros ovi novi kontroverzni colorfest i od mene ima prolaznu ocjenu. Od tri price po 32 stranice odmah bi eliminirao srednju "Gric gric" kao ocajnu, a preostale dvije su jako zanimljive, pogotovo prva koja je mracna do krajnjih granica i objasnjava odakle Dylanu njegova prepoznatljiva odjeca, ispricana je coolerski i bolesno bizarno. Zadnja prica "Klaustrofobija" je isto jako zanimljiva iako nudi stoput prozvakano objasnjenje. Crtezi su takodjer totalno bolesni, drugacije od svega dosad vidjenog, prvi pravi eksperimentalni kolorac, dobrodosao svakako. |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
Edited by - Giuda Ballerino on 19/03/2016 22:42:58 |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 20/03/2016 : 14:58:22
|
quote: Originally posted by mpavin
Ako su remek djela onda moraju biti bar za 7/10.
Tu negdje, da ma ima tamo i 10/10 i hrpa priča kaj su 10 po radnji a crtež malo manje, tipa 8, samo i tu će biti dosta reakcija jer su mi M&G crtež za desetku  |
|
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Posted - 23/03/2016 : 22:22:27
|
#348 - La mano sbagliata
Za razliku od prošle epizode ova ima dobar, koherentan scenarij, kvalitetan ritam, zanimljive likove, prepoznatljivu Marijevu atmosferu ali joj, uz ne pretjerano originalnu postavku, nedostaje hrabrosti. Bilo je nekoliko prilika gdje je scenaristkinja mogla "skočiti u ponor" ali to se nikada nije dogodilo nego se svaki put hvatala sigurnih i provjerenih puteva. Šteta. |
 |
|
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 24/03/2016 : 18:14:58
|
Trebam info! Gdje su dosad objavljene price oko post-apokalipticne buducnosti pod nazivima "planet mrtvih"? Imam u libellus kolorcu neku pricu,a nesto je navodno i ludens izbacio na trziste. Koja je kronologija citanja? Hvala! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12250 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 24/03/2016 : 18:20:55
|
Planeta mrtvih rodjena je u italijanskoj ediciji DD Colorfest u kojoj se izdaju po 4 price koje su van kontinuiteta i cesto su eksperimentalne i scenaristicki i crtacki.
Scenaristi Alessandru Biloti je pala na pamet ideja da napise pricu o prosedom i ostarelom Dilanu koji zivi u svetu gde je zavladala zombi apokalipsa i to je objavljeno u Italiji u drugom Kolorfestu. Ta prica je bila zavrsna prica o Dilanu, ali zbog uspeha te price i interesovanja citaoca kako je sve to pocelo i kako je Dilan dosao u tu situaciju Bilota je napisao i dva prequela , jedan je objavljen u Gigantu, a jedan u 10. broju Kolorfesta. I ta tri broja cine zaokruzenu celinu Planete mrtvih. Zbog uspeha cele te ideje Recchioni je odlucio da ediciju Specijal u Italiji pretvori u ediciju Planeta mrvih koja ce da prati zivot ostarelog Dilana.
Dakle hronoloski bi trebalo ovako da se cita: DD kolorfest 10(kod nas objavljen u prvom broju obojenog programa Veselog cetvrtka), zatim DD gigant(u Srbiji objavljen od strane Veselog cetvrtka kao nulti broj edicije Planeta mrvih), pa DD kolorfest 2 (kod nas objavljen u sedmom broju obojenog programa Veselog cetvrtka), pa onda prvi broj Specijala Planete mrvih (kod nas objavljen kao prvi broj edicije Planeta mrvih).
Nadam se da sam ti pojasnio. Naveo sam ti i tacno koje stripove treba da kupis u domacem izdanju. Sve je jos bolje objasnjeno u uvodniku nultog broja Planete mrtvih od Veselog cetvrtka. Inace ideja je odlicna i serjal po meni itekako obecava i vredi nabaviti planetu mrtvih!
Ako gledamo Hrvatska izdanja onda je sve objavljeno u libelus DD kolorcu 10, Ludens Gigantu 13 i u libellus DD kolorcu 2
Nadam se da sam ti pomogao emireme, ako ti nesto nije jasno, pitaj |
Edited by - going going on 24/03/2016 18:27:42 |
 |
|
Topic  |
|