Author |
Topic |
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3469 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 15/08/2018 : 20:51:43
|
quote: Originally posted by stinky
Napokon si ušao u početni pložaj:)
Da, to je u osnovi to. Ostaje baš onaj mini izlaz, u intenzitetu strasti, u prepoznavanju ljubavi kao naj pitanja i slične stvari. To ipak nešto vrijedi, pogotovo za mene, u mojoj situaciji, jer moja situacija sadrži i DD (to je moja povijest, put, razvoj). Za tebe, ne znam, ti se sad naknadno teško možeš uklopiti, kada znaš da je osnova promašivanje androgina. Ali ostaje ti vidjeti.
Da, ali ni ne pokušavam to sada uklopiti na taj način...više me zanima ima li tu nečeg vrijednog što mi je izmicalo, pa makar na razini fabule, priče (jer osnova je koruptirana i tu sam vrlo siguran, a i ti se slažeš, kome DD ipak puno više znači). Ne mora se ni spašavati DD-a na taj način, treba ga uzeti takvog kakav je, kao periferiju :) |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13162 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 15/08/2018 : 20:56:12
|
Da, haha, kao periferiju.
Možda je to moje rješenje, ali problem je što sam tako apsolutan haha da teško periferije izdrže kod mene. Sve se periferije raspadaju ili ih potpuno apsorbiram, jebote, nevjerojatan sam kratko rečeno, pravi stripski lik. abnormalnost haha tako da je sclavi možda u pravu, samo abnormalnosti imaju taj intenzitet ljubavi:))))))) |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3469 Posts
Posted - 15/08/2018 : 21:02:45
|
Da, abnormalnost. Samo što su kod Sclavija abnormalni zapravo normalni i autentični, prava čudovišta su normalni ljudi u odijelima kako to u mnogim epizodama rado kaže. :) |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14720 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 15/08/2018 : 21:03:05
|
razmišljam pomalo o DDogu, možda je i dobro što sam se malo pokačio sa nekim fanovima pa smo razmijenili par uljudnih
u tom smislu imam pitanje za sve ljubitelje Doga. poželjno je da se ozbiljno shvati i odgovori.
Zašto čitate Dylana Doga, mislite li da preko krvi, mučnog, bolesnog može se dospijeti do nekih istina ili same The Istine? Mislite li da je Sclavi takvog mišljenja, pa otuda "filozofiranje" u noćnim morama? Ili preskačete filozofske pokušaje i samo se zabavljate u mračnim estetizacijama? Rječju, što je to što vas vuče i dalje drži pri Dylanu Dogu?
S ovim junakom sam pokušavao više puta, i više puta sam odustajao. Tek nedavno ( ima možda godinu i par mjeseci ) sam nabavio kolekciju u libelusovom izdanju i pročitao prvih 10 knjiga, sada ne znam točno koliko to pokriva. Davno sam čitao redovne i extra priče u sd/lu izdanjima na preskoke. Zadnje vrijeme dosta specijala,maxi i ovih popratnih izdanja čitam. Ono što me privlači Dylanu je ta mračna,tmurna na granici depresivna atmosfera, pogotovo me privlači da čitam kasno noću u hladnije doba godine. Zašto je to tako,još uvijek pokušavam odgonetnuti i mislim da ću više znati kad pročitam malo više. Što se tiče horora, daleko veću jezu mi stvaraju ekranizirane verzije nego ove papirnate. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13162 Posts
Posted - 15/08/2018 : 21:11:08
|
Da, to smo ustanovili. On nema početni položaj stoga gubitak orijentira stoga prenaglašavanje loše romantike: ono autentično je ono abnormalno. To je, u osnovi, jedan rusoovski stav, o neiskvarenom divljaku. On pogrešno interpretira divljaka kao autentičnost, nije ga stigla pokvariti represivna civilizacija (pa nije postao edipovac), ne shvativši da je divljak kozmički otpad, zastranjenje. Autentičan je nadčovjek, androgin, homo mikrotheos. Rijedak primjerak, ali ima ga tu i tamo. U Lici i Zagorju najviše, najmanje na Bizantu. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13162 Posts
Posted - 15/08/2018 : 21:15:28
|
quote: Originally posted by Tonka24
Ono što me privlači Dylanu je ta mračna,tmurna na granici depresivna atmosfera, pogotovo me privlači da čitam kasno noću u hladnije doba godine.
tonka, čitaj one pasuse o lošoj romantici, demonologiji itd. nećeš puno shvatiti, ali pomalo ćeš imati neke obrise zašto te privlači tmurna na granci atmosfera u kasnu hladnu noć, gotičku, dok sijevaju munje iznad ruševnog zamka |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3469 Posts
Posted - 15/08/2018 : 21:20:35
|
Ono što me privlači Dylanu je ta mračna,tmurna na granici depresivna atmosfera, pogotovo me privlači da čitam kasno noću u hladnije doba godine.
tonka, čitaj one pasuse o lošoj romantici, demonologiji itd. nećeš puno shvatiti, ali pomalo ćeš imati neke obrise zašto te privlači tmurna na granci atmosfera u kasnu hladnu noć, gotičku, dok sijevaju munje iznad ruševnog zamka
To je ono što su prije bile strašne priče baka uz vatru. Ima nešto što me zanima, ti si puno gledao horor, možda si čitao i horor romane Misliš li da je romantika vezana uz gotički horor (vampiri i dvorci) nestala u onome što se zove Lovecraftov horor, kozmički, ili i da tu ima neke romantike, iako ovime širimo temu, možda previše? |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13162 Posts
Posted - 15/08/2018 : 21:28:53
|
nemam pojma o tome ne zanima me horor toliko da bih o tome razmišljao
uzmi Morsku stravu i Kainov povratak, pa vidi. čini se da tu ima demonologije, gubljenja u mračnim dubinama i zajedničkom uživanju moćnih slika, tako da - neke izopačene romantike ima ali ovako sada, bez dubljeg upuštanja, izgleda da je Lovecraft sama sušta proizvoljna negativnost prazne sujete, dakle loša romantika koja se gubi u čisto estetskim imaginacijama mračnih dubina onkraj granica, izvanljudskim. tu se više nema ničega za uhvatiti, ništa za spasiti, to je nihilizam at his best i time - teški drek na šibici |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14720 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 15/08/2018 : 21:32:48
|
tonka, čitaj one pasuse o lošoj romantici, demonologiji itd. nećeš puno shvatiti, ali pomalo ćeš imati neke obrise zašto te privlači tmurna na granci atmosfera u kasnu hladnu noć, gotičku, dok sijevaju munje iznad ruševnog zamka
Baš prava riječ gotika! U daljnjoj prošlosti sam dosta istraživao demonologiju,vještičarstvo i spiritizam, u novije vrijeme magiju. Imam desetak knjiga na tu temu. Tih tema ima jako puno u Dylanu, ali ipak na površnoj bazi. Kroz Dylana je to više u sferi zanimacije, opuštanja, zabave...knjige su puno dublje i teže, pogotovo ta tematika. Mislim da sam pristup, dakle sam zanimacija za takve teme, čovjek mora biti " otvorenog uma ". Dylan mi često da ideju za daljnja istraživanja. |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3469 Posts
Posted - 15/08/2018 : 21:36:25
|
nemam pojma o tome ne zanima me horor toliko da bih o tome razmišljao
uzmi Morsku stravu i Kainov povratak, pa vidi. čini se da tu ima demonologije, gubljenja u mračnim dubinama i zajedničkom uživanju moćnih slika, tako da - neke izopačene romantike ima ali ovako sada, bez dubljeg upuštanja, izgleda da je Lovecraft sama sušta proizvoljna negativnost prazne sujete, dakle loša romantika koja se gubi u čisto estetskim imaginacijama mračnih dubina onkraj granica, izvanljudskim. tu se više nema ničega za uhvatiti, ništa za spasiti, to je nihilizam at his best i time - teški drek na šibici
Da, Morska strava, to je inspirirano njegovim mitosom, ali opet je to ublažena verzija, Zagor ne može ni ići zajedno s kozmičkim hororom, osim čisto izvanjski, velika hobotnica. DD je više gotika, pa tu još ima strasti i ljubavi, pa makar u koruptnom obliku, Lovecraft je čista negacija svega, isprazni racionalizam spojen sa demonskim slikama. (racionalizam, okultizam kao neosjetljivost za nevidljivo) |
Edited by - Zoroasterixx on 15/08/2018 21:37:33 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6040 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 15/08/2018 : 22:02:07
|
Ovo je u skladu sa tobom i Dylanom Dogom i vašim shvaćanjem "tolerancije". Ja to tako ne vidim.
Naoko, samo naoko, je taj vaš stav dobar, širokogrudan, što već. On je ipak zbrkanost, kontradiktornost. Ne obična logička kontradiktornost, to bi bilo podnošljivo, nego egzistencijalna, a to je velik problem, jer znači živjeti u laži.
Zašto u laži? Ja živim kako želim, dok god mi nitko ne smeta nemam problema. Naravno da ću reagirati ako mislim da je nešto nepravedno, ali toleriram drukčije dok god nije škodljivo. Tipa, ne briga me ide li netko u crkvu dok meni ne tupi da ja trebam ići. Ili, ne smeta mi ako netko svoju djecu odgaja da navijaju za Dinamo, ali će mi smetati ako ih tuče. Ne tolerira se baš sve. I obavezno ću se suprotstaviti (verbalno) nekome tko udari dijete.
Znači, da budem jasniji: kako bih mogao uvažiti nečije mišljenje i stav, ako znam da je on u krivu? Kako bih ga mogao pustiti, live and let live, ako znam da je ono što on radi loše, a ja mogu reagirati i možda potaknuti da iz svog lošeg stanja prijeđe u bolje?
Volio bih biti tako siguran :)
Ovo su otvorena pitanja, Sarghan. Vrlo teška pitanja.
Zapravo, najteža pitanja.
Jer u ovom mom "penetriranju" u njegov uhodani svijet, ja mogu iznevjeriti: mogu prevršiti mjeru i slomiti ga dresurom recimo ili mogu izazvati iritaciju (kao kod swamp thinga, kad smo već otvoreni, eto, imamo tu mini primjer iritacije) pa da se on tvrdoglavi, pa podivlja, da bude pobunjeni sin i završi u besmislu ili ode u još grđi darknajt itd. Svašta se može dogoditi, situacije su nepregledne, a stvar o kojoj se radi toliko suptilna da nitko na svijetu nema mjerilo ni metodiku kojom bi suvereno mogao dovesti do cilja.
Ali ali ali... sve to nije razlog da ja ostanem pasivan i živim live and let live.
Dakle, ja nisam siguran da je live and let live BOLJE rješenje. Zapravo, siguran sam da je gore dok god mogu izdržati vjernost i nositi se sa odgovornošću; ako to ne mogu, TEK ONDA je bolje pustiti da sve propadne kao live and let live.
Ali i ti negdje podvlačiš liniju i ne reagiraš baš na sve, ili? Možda smo mi tolerantniji samo u smislu da je naša granica nešto dalje. Uvijek ću reagirati na nepravdu (ili barem volim vjerovati u to), ali malo kada ideološka pitanja smatram toliko važnima. U suštini, gotovo svaki svjetonazor ima nečega pozitivnog u sebi. Pa i taj patriotizam, recimo, bi bio ok kad bi se ljudi stvarno fokusirali na svoju zemlju i radili na unaprijeđenju iste, međutim u praksi je često bitnije samo biti bolji od ostalih, pod svaku cijenu. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
Dexters
Senior Member
Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
Posted - 15/08/2018 : 22:52:38
|
Dylana ni ne shvatam kao horror strip, na prvi pogled zvuči heretički, ali ovisi kako definirate "horror". Za mene je to atmosfera koja producira strah, u stripu se to teško postiže, donekle to ima u Morska strava, Ključ spoznaje i sličnim zagorima gdje se može "omirisati" strah, ali Dog je psihološki strip sa elementima strave (tu podrazumijevam momente opscenosti o čemu je već bilo riječ), straha nema ni u naznakama (bar kod mene). Psihološki mind fuck je Dogu primarna odrednica. Sekundarni su strava elementi, fantastika itd. |
Edited by - Dexters on 15/08/2018 22:53:39 |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13162 Posts
Posted - 16/08/2018 : 09:17:35
|
quote: Originally posted by Beva
1.Zašto u laži? Ja živim kako želim, dok god ...
2.Volio bih biti tako siguran :)
1 i 2 je povezano, Beva. Razmišljaj o tome, ti čovječe koji toleriraš i navodno imaš granicu dalje. Istina je, međutim, drugačija: tvoja je granica (za sada) pet kopalja ispod. Ono što je dobro, što drži nadu, ne izgledaš zaštopan i ova je rasprava dobra za tebe kao onaj dexterovski impuls prema znanju. A kako ćeš se ti prema tome odrediti, što poduzeti (ili ćeš ostati u mjestu i pustiti live and let live) to je na tebi.
Ovo ti je kao neki početni stav od koga svatko MORA (znači ne kažem može, nego mora ako hoće postati bolji) krenuti: oko mene sve sam peder i živim srozano stanje. Sarghan ili ti ili svi to primjećujete, samo sad ne znate što dalje; ostajete live and let live i perpetuirate srozani život.
Rekao sam malo šaljivo, ali ti odstrani to i razmišljaj. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13162 Posts
Posted - 16/08/2018 : 09:28:42
|
Baš prava riječ gotika! U daljnjoj prošlosti sam dosta istraživao demonologiju,vještičarstvo i spiritizam, u novije vrijeme magiju. Imam desetak knjiga na tu temu. Tih tema ima jako puno u Dylanu, ali ipak na površnoj bazi. Kroz Dylana je to više u sferi zanimacije, opuštanja, zabave...knjige su puno dublje i teže, pogotovo ta tematika. Mislim da sam pristup, dakle sam zanimacija za takve teme, čovjek mora biti " otvorenog uma ". Dylan mi često da ideju za daljnja istraživanja.
tonka, nemoj krivo shvatiti, ti si enormno zbrkan čovjek: od demonologa do džentlmena, a u međuvremenu te forumske vucibatine zezaju i dižu ti tlak. i tvoj post je zbrkan, jer ti je dylan površan, ali ipak ti instalira ideju za daljnja istraživanja. međutim, tonka, ono što je površno, ne može dati ideju. kužiš, ako ti već znaš da je površno, onda dalje ni ne istražuješ, jer je to gubljenje vremena.
ovako bih ti rekao: imaš jednu paralelu sa sclavijem, ta beskonačna nada da ćeš se spasiti - i svaki put posrnete. moraš biti malo sabraniji, znati što je bitno i ne lutati kao forrest gump u kutiji čokolade. sadržavati ekstremne suprotnosti je božanski, ali to je opet različito od ovakvog, praktički, robovskog lutanja između demonologije i džentlmenstva. pokazuješ volju, to je dobro; sada ti treba sabranosti i malo - stati na loptu. staneš na loptu i ideš malo po malo. probaš biti džentlemn zaista, recimo odnositi se prema ženama kao dirty harry. to je dobar početak. nikako kao dylan dog. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13162 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13162 Posts
Posted - 16/08/2018 : 10:04:16
|
kako smo puno filozofirali i pisali teških tema (romantika, androgin, početni položaj, dobro i zlo itd.) idemo na mali predah sa šaljivim numerama
povela se priča oko Bree Daniels Bree, prostitutka, sroz, probušena kanta pa ipak i baš zato, ona je prevelika za Dylana. netko kao Dylan, mali neizživljenko, pa kako bi to mileno maleno uopće zauzdalo Bree Daniels. Dylan i Bree, to je komično. ali hoćete čuti nešto još komičnije? Zagor. Zagor već liči na nekoga tko bi mogao spasiti posrnulu Bree. zamislite sada, čisto da nam bude drago, da jednoga dana Bree Daniels upada u Zagorov svijet. i da tu priču piše stari malograđanin Burattini. pazite, ne govorim o Gambit (smanjenoj Bree) nego baš o pravoj sklavijevskoj karikaturnoj Bree Daniels, premazanoj svim mastima i skiciranoj u estetici ružnog. e pa takva, ružna Bree, dolazi u Darkwood sa nekim engleskim dandyjem koji joj plaća i pokriva životne troškove. skalpiraju ga indijanci i upada Zagor. prema standardima apsoluta (ili ako hoćete, prema filozofiji sjekire), Zagoru bi Bree morala biti prezrena. međutim, prema Burattinijevim malograđanskim izvedbama (to je još jedan tolerantni gospodin, kakvih ima u dd fandomu) Zagor bi trebao spasiti palog anđela. ovo nepoklapanje fundamentalnih kriterija, rezultiralo bi time da bi ta priča bila dopadljiva vama koji volite pogledati drugačije i drugačija stajališta i čak bi odjeknulo koje vau ili masthevuša, a realno bi bilo teško neprobavljivo sranje, dosadno i sa poantom za džentlmene koji to nisu |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6040 Posts
Posted - 16/08/2018 : 10:30:09
|
Ovo ti je kao neki početni stav od koga svatko MORA (znači ne kažem može, nego mora ako hoće postati bolji) krenuti: oko mene sve sam peder i živim srozano stanje. Sarghan ili ti ili svi to primjećujete, samo sad ne znate što dalje; ostajete live and let live i perpetuirate srozani život.
Rekao sam malo šaljivo, ali ti odstrani to i razmišljaj.
Ali ja uopće ne mislim da su oko mene sve sami slučajevi i da mi je život grozan, dapače. Izrazito sam obiteljski čovjek, uživam provoditi vrijeme s djecom, imam pristojne susjede, ništa mi ne fali u tom pogledu. Ja se u biti uglavnom ne uklapam u pogledu religije i nacionalizma, a ne forsiram te teme (zašto bih?) pa nemam problema.
U biti, ja uglavnom toleriram one "normalne" :)
Pedere toleriram utoliko što ću reći da sam za njihova prava kad se povede rasprava o tome, ionako živim u sredini u kojoj nema nijednog deklariranog.
Ali eto, ako ja imam jako dobre odnose s mamom i sestrama koje su sve velike vjernice, a ja nisam, meni je to tolerancija. Ja njih ne pokušavam preobratiti, one mene ponekad :) |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13162 Posts
Posted - 16/08/2018 : 10:43:08
|
ma ti još nisi ni zagrebao u ovu razinu problema
ne postoji ovako nešto, Beva: "Ali eto, ako ja imam jako dobre odnose s mamom i sestrama koje su sve velike vjernice, a ja nisam, meni je to tolerancija. Ja njih ne pokušavam preobratiti, one mene ponekad"
to je ta egzistencijalna laž, kvazitolerancija. ti misliš da misliš kada misliš da ste jednako u pravu i ti i tvoja mama, da je sve to isto, live and let live. ti si neutrum (=hermafrodit = nakaza -nemoj me sad shvatiti doslovno- ali ti si toliko u krivu da je to čudovišno:) ne radi se da budeš hermafrodit, nego androgin. jedno i drugo je isto s tvoje pozicije, eto, uključena oba spola misliš si ti, međutim je razlika nebo i zemlja).
ne, nije isto i tvoja mama kao vjernica je u pravu, ti si u krivu. simple as that, ako hoćeš simple. zato se ona usuđuje tebi nešto reći, ti njoj ne, jer ti živiš egzistencijalnu laž.
egzistencijalna laž se može živjeti sasvim pristojnim građanskim životom, kakvog si ti opisao i ti si ono što se kaže "svaka bi te majka poželjela za zeta". ali to se kaže u aparatu, u supermašini koja je perfekcija egzistencijalne laži. ne znam jesi li gledao film Network (1976.), d abar malo vidiš što to znači supermašina.
ali, pravo da ti kažem, više se ni meni ne da ovo. dosta sam rekao, uradio penetraciju, imaš toliko impulsa da počneš tragati i sam se probijati, a tako je i najbolje. ne mogu ti ja uliti niti bih to trebao činiti, jer bi bilo pogrešno da te ja modeliram. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13162 Posts
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3469 Posts
Posted - 16/08/2018 : 10:49:16
|
kako smo puno filozofirali i pisali teških tema (romantika, androgin, početni položaj, dobro i zlo itd.) idemo na mali predah sa šaljivim numerama
povela se priča oko Bree Daniels Bree, prostitutka, sroz, probušena kanta pa ipak i baš zato, ona je prevelika za Dylana. netko kao Dylan, mali neizživljenko, pa kako bi to mileno maleno uopće zauzdalo Bree Daniels. Dylan i Bree, to je komično. ali hoćete čuti nešto još komičnije? Zagor. Zagor već liči na nekoga tko bi mogao spasiti posrnulu Bree. zamislite sada, čisto da nam bude drago, da jednoga dana Bree Daniels upada u Zagorov svijet. i da tu priču piše stari malograđanin Burattini. pazite, ne govorim o Gambit (smanjenoj Bree) nego baš o pravoj sklavijevskoj karikaturnoj Bree Daniels, premazanoj svim mastima i skiciranoj u estetici ružnog. e pa takva, ružna Bree, dolazi u Darkwood sa nekim engleskim dandyjem koji joj plaća i pokriva životne troškove. skalpiraju ga indijanci i upada Zagor. prema standardima apsoluta (ili ako hoćete, prema filozofiji sjekire), Zagoru bi Bree morala biti prezrena. međutim, prema Burattinijevim malograđanskim izvedbama (to je još jedan tolerantni gospodin, kakvih ima u dd fandomu) Zagor bi trebao spasiti palog anđela. ovo nepoklapanje fundamentalnih kriterija, rezultiralo bi time da bi ta priča bila dopadljiva vama koji volite pogledati drugačije i drugačija stajališta i čak bi odjeknulo koje vau ili masthevuša, a realno bi bilo teško neprobavljivo sranje, dosadno i sa poantom za džentlmene koji to nisu
Ma ovo je ustvari možda više stvar koja se tiče Zagora nego DD-a, ali smo se složili da je DD nezreo. Ako je Zagor zreo, kako to da nema ženu haha, to se treba pitati. Možda je on već ostvario androgina na drugi način (da ne bude glupih šala, ne mislim na Chica :) )
Za Bree - mislim da sam i čitao tu epizodu, jednom, ne sjećam se dobro. U svakom slučaju, Zagor ima taj moralni kompas koji bi ga spriječio da ulazi u vezu s nekom koruptiranom, tako da ne može biti kao DD. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6040 Posts
Posted - 16/08/2018 : 10:53:16
|
to je ta egzistencijalna laž, kvazitolerancija. ti misliš da misliš kada misliš da ste jednako u pravu i ti i tvoja mama, da je sve to isto, live and let live. ti si neutrum (=hermafrodit = nakaza -nemoj me sad shvatiti doslovno- ali ti si toliko u krivu da je to čudovišno:) ne radi se da budeš hermafrodit, nego androgin. jedno i drugo je isto s tvoje pozicije, eto, uključena oba spola misliš si ti, međutim je razlika nebo i zemlja).
Ne, ja mislim da sam ja u pravu, samo to nemam potrebu nametati.
ne, nije isto i tvoja mama kao vjernica je u pravu, ti si u krivu. simple as that, ako hoćeš simple. zato se ona usuđuje tebi nešto reći, ti njoj ne, jer ti živiš egzistencijalnu laž.
Ne, nego je njih više :) Pragmatičan sam, nije mi to bitno pa se ne opterećujem.
egzistencijalna laž se može živjeti sasvim pristojnim građanskim životom, kakvog si ti opisao i ti si ono što se kaže "svaka bi te majka poželjela za zeta". ali to se kaže u aparatu, u supermašini koja je perfekcija egzistencijalne laži. ne znam jesi li gledao film Network (1976.), d abar malo vidiš što to znači supermašina.
Ali ako sam ja zadovoljan, zašto bih tražio dalje. Motivacija nastaje iz potrebe, nečega što ti fali, a meni u tom pogledu ne fali ništa.
ali, pravo da ti kažem, više se ni meni ne da ovo. dosta sam rekao, uradio penetraciju, imaš toliko impulsa da počneš tragati i sam se probijati, a tako je i najbolje. ne mogu ti ja uliti niti bih to trebao činiti, jer bi bilo pogrešno da te ja modeliram.
Može, držimo se Dylana. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13162 Posts
Posted - 16/08/2018 : 11:11:59
|
Beva, prizivaš dalje u raspravu. pokušat ću držati mjeru i istovremeno polemizirati.
To što ti pišeš su gluposti samo takve. Neopterećen si (kako znakovito!!! hint za zoroasterixa), nemaš potrebe, nemaš motivacije... drugim riječima, ti živiš zonu sumraka. Ti si savršen i pravi sklavijevski primjer užasa svakodnevice. Ja bih se na tvojemu mjestu zapitao: kako sam ja to zadovoljan u zoni sumraka? Možda si ti onaj velečasni koji drži jednu te istu tolerantnu propovijed ili si Mark koji ima dobar auto, zlatni dečko. Ti si zadovoljan i zašto bi tražio dalje.
Sad me dobro slušaj: zašto bi tražio dalje????!!!! Pa što onda uopće radiš tu? Zašto čitaš Dylana Doga (i to Zonu sumraka) i nešto kao raspravljaš sa ljudima koji isto to čitaju? Možda si ipak opterećen? Možda imaš neku motivaciju koja te pokreće? Možda imaš čak potrebu? ...
Prvi korak je shvatiti, moj Beva, da MORAŠ BITI OPTEREĆEN. Svi su ljudi opterećeni, samo su neki čuli da je kul glumiti neopterećenost. Ti si taj koji je to čuo u dobrom pristojnom životu, životu supermašine. Pitanje nije, biti ili ne biti opterećen, nego: što je važno, što je bitno da ja u svojoj opterećenosti riješim? A što je periferno. Periferna je tolerancija a la Beva. To i nije tolerancija. Ali o tome u sljedećem postu. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13162 Posts
Posted - 16/08/2018 : 11:15:57
|
quote: Originally posted by Beva Ne, ja mislim da sam ja u pravu, samo to nemam potrebu nametati.
I eto nas, ponovo kod čuvene tolerancije a la Beva.
Jasno je da ti imaš ovakve probleme kada nemaš jasne pojmove o stvarima. Možeš li objasniti kako bi ovo što si napisao bila tolerancija?
Probaj to objasniti, pa ćemo nastaviti. Tj. ja ću ti reći u čemu je greška. |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6888 Posts
Member since 15/10/2014 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13162 Posts
Posted - 16/08/2018 : 11:24:23
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx Ako je Zagor zreo, kako to da nema ženu haha, to se treba pitati. Možda je on već ostvario androgina na drugi način
Zagor nije takav strip i ne petlja se u temu seksa. Ali da, on je ostvareni androgin a priori. Od toga se uopće polazi, to se ni ne dovodi u pitanje. Kasniji autori su malo više uveli ženski element u Zagora, ali drže mjeru. Nolitta je također imao ženski element, onako fino, u dobroj nevidljivosti (Frida, Virginia).
Dylan Dog se petlja u temu seksa, štoviše, to mu je bit, a radi to na izuzetno promašen način. Zato kod Doga možemo zamjeriti, kod Zagora ne. |
|
|
Topic |
|
|
|