forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 518

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/08/2018 : 11:25:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

Gdje se Bree Daniels pojavljuje u Dylanu?

Sjećanja na nevidljivog, broj 19
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 16/08/2018 : 11:32:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:
Originally posted by Zoroasterixx
Ako je Zagor zreo, kako to da nema ženu haha, to se treba pitati. Možda je on već ostvario androgina na drugi način

Zagor nije takav strip i ne petlja se u temu seksa.
Ali da, on je ostvareni androgin a priori. Od toga se uopće polazi, to se ni ne dovodi u pitanje.
Kasniji autori su malo više uveli ženski element u Zagora, ali drže mjeru. Nolitta je također imao ženski element, onako fino, u dobroj nevidljivosti (Frida, Virginia).

Dylan Dog se petlja u temu seksa, štoviše, to mu je bit, a radi to na izuzetno promašen način. Zato kod Doga možemo zamjeriti, kod Zagora ne.

Da, Zagor pripada starijoj generaciji junaka, kod kojih se polazi da su ostvareni a priori.
Možda bi bilo zanimljivije usporediti DD-a sa Mister Noom, jer iako ni tamo nije dominantna tema seksa, opet je Mister No kudikamo veći ženskar od Zagora (a opet nije kao DD).
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6889 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 16/08/2018 : 11:32:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

Gdje se Bree Daniels pojavljuje u Dylanu?

Sjećanja na nevidljivog, broj 19

aha, hvala ti. Nije to ta na koju sam mislio

loading...
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/08/2018 : 11:35:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Možda bi bilo zanimljivije usporediti DD-a sa Mister Noom, jer iako ni tamo nije dominantna tema seksa, opet je Mister No kudikamo veći ženskar od Zagora (a opet nije kao DD).

o tom problemu razmišljam (opterećen sam!!!) neko vrijeme

kao fenomen je to megazanimljivo: kralj je Zagor, ali zanimanje postoji i za DD. Mister No pak je skrajnut, a upravo je on najbolje od obojega. tu je dobar primjer kako neutrum ispada, je li moguće da ljudi Mister Noa doživljavaju kao hermafrodita????

O Mister Nou ću se tek raspisati
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 16/08/2018 : 11:40:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

o tom problemu razmišljam (opterećen sam!!!) neko vrijeme

kao fenomen je to megazanimljivo: kralj je Zagor, ali zanimanje postoji i za DD. Mister No pak je skrajnut, a upravo je on najbolje od obojega. tu je dobar primjer kako neutrum ispada, je li moguće da ljudi Mister Noa doživljavaju kao hermafrodita????

O Mister Nou ću se tek raspisati

Neutrum ne može biti najbolji,
osim ako je krivo shvaćen kao takav (ni dovoljno junački kao Zagor, ni dovoljno postmoderan/lud kao DD)
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6040 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 16/08/2018 : 11:41:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

I eto nas, ponovo kod čuvene tolerancije a la Beva.

Jasno je da ti imaš ovakve probleme kada nemaš jasne pojmove o stvarima. Možeš li objasniti kako bi ovo što si napisao bila tolerancija?

Probaj to objasniti, pa ćemo nastaviti. Tj. ja ću ti reći u čemu je greška.

Rekao sam da nisam opterećen "tim stvarima", imam ja nekih svojih opterećenja, tipa zdravlje djece i slično, što me puno više brine od ideoloških neslaganja.

A tolerancija je prihvaćanje različitog. Ako živim u sredini gdje sam ja u ogromnoj manjini, zašto bih nametao svoje stavove? I da je obratno, zašto bih to činio, a pogotovo ovako? Ne živim savršen život, ali sam vremenom naučio da sreća stvarno leži u malim stvarima (i zdravlju, naravno). Nikakvim novcima ja ne mogu platiti osmijeh na licu svoje djece. Dok imam dovoljno za život, sretan sam i ne treba mi više.

A po pitanju zabadanja nosa u tuđe poslove, tu me pogotovo ne zanima ništa izvan moja četiri zida. Ako je netko sretan, ne utječe na moju sreću a svjetonazor nam je dijametralno suprotan, zašto bi to kvarili? Ti ćeš reći zbog istine ili nešto slično, meni takva istina nije bitna. Pogotovo što se nikad nećemo složiti oko definicije istine. Ti si se u 15-ak godina puno promijenio, možda ću i ja, ali tko ti garantira da prije 15 godina nisi bio u pravu?

Eto, to su neki od mojih pogleda na svijet na koje je utjecalo i čitanje Dylana Doga, s tim da meni to puno lakše pada nego nekima jer sam i karakterno inače dosta sličan Dylanu.

A ta tvoja podbadanja 'a la Beva' i slično me ne dotiču, pa možeš slobodno i bez toga, nećeš me isprovocirati na žešću reakciju.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/08/2018 : 11:43:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa to ti govorim: MNo je pogrešno interpretiran kao neutrum, hermafrodit

a radi se o vrhunskom stripu (jasno, govorim o Nolittinom MNou. ne kasnijoj repetitivnosti, lošoj beskonačnosti, koja se može čitati i ne mora)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/08/2018 : 12:00:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva
Ti si se u 15-ak godina puno promijenio, možda ću i ja, ali tko ti garantira da prije 15 godina nisi bio u pravu?

pa ja

inače, razinu tvoje neopterećenosti mjeri ona zadnja primjedba da te ja želim isprovocirati na žešću reakciju
da si ti stvarno smirena osoba, onda bi možda razmišljao u ovom pravcu: a što on to govori. provokativan je, to stoji, ali što to znači. možda se ne radi o tome da zabada nos na taj plitki način kako ja to shvaćam, nego podiže svijest na viši stupanj refleksije te provocira na nadmašivanje granica, postavlja osnove za prostor slobode. možda ta "zabadanja" ostavljaju prostor otvorenim, a ne jedino i isključivo propovijedanje iz lošeg vica.

dalje,
quote:
A tolerancija je prihvaćanje različitog. Ako živim u sredini gdje sam ja u ogromnoj manjini

Ovo je ono što ti pokušavam staviti bubu u uho.
To što ti pričaš nije tolerancija. To nije dobra tolerancija.
Ti zapravo, kada bi sam sebe shvaćao, govoriš da si NATJERAN da prihvaćaš različitost. Tebi je prihvaćanje različitosti nametnuto (od "ogromne većine" i "sredine"=supermašine).

A to se ne zove tolerancija, Beva.
To se zove slabost.

e sad,
ta je stvar opet povezana sa tvojim zanimanjem i pronalaženjem u DDogu ("s tim da meni to puno lakše pada nego nekima jer sam i karakterno inače dosta sličan Dylanu"), jer je i on jedan takav slab karakter. Sclavi je slab, shvati to. Otuda onda kreće proces tvog oslobađanja, kvalitativni skok iz loše tolerancije u ... dobru toleranciju. E što je to "dobra tolerancija"? Ali prekidam na ovome mjestu.
Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 16/08/2018 : 12:20:45  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
Citam ove tvoje postove stinky, i moram ti reci da si pravi mali, prefrgani Stinky, s i to sa velikim S. Dobar si nick sebi dao nema sta.

Junak stavlja na kocku cak i prst!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/08/2018 : 12:30:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ima vas još koji tako mislite

a onda... ima i nekih drugih
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6040 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 16/08/2018 : 12:51:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

A to se ne zove tolerancija, Beva.
To se zove slabost.

OK, onda sam slab.

Ali što ako sam ja i tako slab savršeno zadovoljan? Zašto na silu postajati "jači"? Što time dobivam? Što ako ojačam i budem nezadovoljniji?

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/08/2018 : 13:07:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali što ako sam ja i tako slab savršeno zadovoljan? Zašto na silu postajati "jači"? Što time dobivam? Što ako ojačam i budem nezadovoljniji?

"čovjek ne teži sreći. to radi samo Englez."

nespojivo je biti slab i savršeno zadovoljan... osim u zoni sumraka. mislim, o tome ti piše Sclavi jednu epizodu DD, a ime te epizode je Zona sumraka, broj je 7.

naravno, ne smiješ "na silu". oslobađanje tako ne počinje, na silu. ti si taj koji to pokreće i to dragovoljno, ne na silu.

"Što time dobivam? Što ako ojačam i budem nezadovoljniji?"

to je upravo povezano
strah od veće slobode (te jakosti, moći), jer s time ide veća odgovornost (opterećenost kako je ti shvaćaš)
dakle, opet je na tebi da prepoznaš što moraš napraviti, možeš i jedno i drugo (možeš ostati live and let live), ali ne možeš istovremeno htjeti biti smatran od drugih (slobodnijih, jačih) da te tretiraju kao sebi jednakoga, da te toleriraju u smislu tvog shvaćanja tolerancije

to su ti ti neki razmjeri koji se trebaju shvaćati

znači: 1. možeš ostati takav kakav jesi 2.ne možeš biti smatran na istoj razini sa slobodnijim (recimo, sa mnom) 3.možeš me probati nadmašiti, to da 4.ali onda kreće tvoj proces oslobađanja i više nećeš biti u modusu live and let live (5.možeš se pogubiti u tom procesu oslobađanja, iznevjeriti i postati lošiji nego si sada, te i nezadovoljniji. to su te opasnosti koje su sigurne kao što je sigurno da ti ja ovo pišem)

ti sam razmatraš te mogućnosti i činiš što već činiš
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6040 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 16/08/2018 : 13:15:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

znači: 1. možeš ostati takav kakav jesi 2.ne možeš biti smatran na istoj razini sa slobodnijim (recimo, sa mnom) 3.možeš me probati nadmašiti, to da 4.ali onda kreće tvoj proces oslobađanja i više nećeš biti u modusu live and let live (5.možeš se pogubiti u tom procesu oslobađanja, iznevjeriti i postati lošiji nego si sada, te i nezadovoljniji. to su te opasnosti koje su sigurne kao što je sigurno da ti ja ovo pišem)

Heh, ako me iskustvo išta dosad naučilo, to je da su ti 'moćni' u velikom broju moćni jer ne prezaju ni od čega. Nisu oni moćni što su stvarno moćni, nego što su nemoralni i nije im strano iskorištavati druge. Mene samo zanima kako je to spojivo s kršćanskim moralom?

Kako ti, kao vjernik, spajaš Isusovu poruku o okretanju drugog obraza sa žeđu za moći?

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/08/2018 : 13:24:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Heh, ako me iskustvo išta dosad naučilo, to je da su ti 'moćni' u velikom broju moćni jer ne prezaju ni od čega. Nisu oni moćni što su stvarno moćni, nego što su nemoralni i nije im strano iskorištavati druge. Mene samo zanima kako je to spojivo s kršćanskim moralom?

Kako ti, kao vjernik, spajaš Isusovu poruku o okretanju drugog obraza sa žeđu za moći?

Nikako.
Žeđ za moći nema veze sa Isusom.

Ti polaziš od iskustva. Ali kakvo je tvoje "iskustvo" kad si ti toliko kontradiktoran.
Sjeti se samo prije par postova sam ti rekao da "oko tebe sve sam peder i živiš srozani život". Na to si ti odgovorio da su tvoji susjedi dobri, da je sve pristojno, sve lijepo.
Kao što vidiš, kao što sada napokon počinješ malo shvaćati, ti zapravo nisi tolerantan nego si određen od tzv. moćnih koji su bezobzirni, tj. od velikog svijeta koji je takav kakav jest - srozan, kako sam ti i rekao.

Da, postoje takvi, oni su moćni u supermašini, u srozanom svijetu.
To nije razlog da ti ne kreneš u oslobađanje, jer oslobađanje nije postati "jak" na taj srozani način, nego nešto sasvim drugo. Oslobađanje je upravo osloboditi se toga... ali i toga kako ti razmišljaš, jer je to još uvjek nedovoljno da bi se bilo - dobar.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6040 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 16/08/2018 : 13:45:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Da se maknemo s blagog off-topica, još jedan aspekt koji me vuče da čitam Sclavijevog Dylana Doga je humor. Ne mislim na isključivo Groucha, koliko na cjelokupnu atmosferu priča kao što su Tri puta nula, Netko nas zove odozgo, Jezero na nebu i slične. To fali novim scenaristima, oni su smrtno ozbiljni, ubace par Grouchovih rečenica reda radi pa ta sumornost još više dolazi do izražaja. Humor često zna izvući prosječnu priču, a nedostatak humora nekad i dobru priču učini teškom za čitanje.

Koliko je to bitno za traženje istine, ne znam, ali meni je jako bitno kao čitatelju.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/08/2018 : 13:56:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
To je povezano sa svime ovime što govorimo.
Sclavi spaja suprotnosti, ima to u sebi. Teško se s time nosi, ali pustimo sad to.
Znači, tko ima takve suprotnosti, znači da ima više duha te sukladno, duhovitosti.

No, još veći humor je kada ti Sclavija gledaš sa pozicije iznad Sclavija. Tek to je urnebesno, kada ti gledaš Damiena i Leonoru i Sclavijev napor da time izrazi ljubav. To je da se usereš od smijeha, ali sad, teško da tom urnebesbnom smijehu ima pristup većina čitatelja DD-a.
Ja ti uopće ne mogu opisati koliko je to komično, gledati tako na Sclavija i Dylana Doga i koliko je to meni smiješno, baš me veseli, onako razdragano.
Damien i Leonora par, to je bolji humor od Tri puta nula itd.
(a tek je Jezero na nebu komično u tom naporu da se prdne i kaže dobro je ostati dijete; Jezero na nebu je jedna katastrofalana epizoda, moram ti to reći, nisam toliko tolerantan da te ostavim u iluziji:) Netko nas zove odozgo pak bi mogla biti okej, nemam sad pravi uvid u nju, jednom ću ponoviti)
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6040 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 16/08/2018 : 14:06:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

(a tek je Jezero na nebu komično u tom naporu da se prdne i kaže dobro je ostati dijete; Jezero na nebu je jedna katastrofalana epizoda, moram ti to reći, nisam toliko tolerantan da te ostavim u iluziji:)

Jezero na nebu mi je primjer epizode koju humor itekako podiže, čitljivija je zbog toga. Da je samo neka pusta patetika, vjerojatno bi epizoda bila mučna (davno sam čitao, morat ću obnoviti, ali znakovito mi je da se sjećam te epizode baš po dobrom humoru).

Ja i najgore Sclavijeve uratke (Pakleni pas, primjerice) s guštom čitam zbog te humorne note.

Jedine dvije njegove priče gdje toga fali, po mom sjećanju (vjerojatno ih ima još) su Doktor teror i Koljač. Tu je baš išao na 'ozbiljnost' pa te epizode, u kombinaciji s nekim upitnim potezima likova, izazivaju kontra efekt. Možda bi se i s takvim temama lakše izborili da su prikazane s malo više duha.

Može biti da čak i tu ima humora, ali zbog Coppole ne dolazi do izražaja, ne znam, moram se podsjetiti.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/08/2018 : 14:10:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Ne sjećam se ni ja tih priča, osim uopćeno da je Koljač sranje.

A kakav je tebi broj 12, Ubojica?
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6040 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 16/08/2018 : 14:18:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne sjećam se ni ja tih priča, osim uopćeno da je Koljač sranje.

A kakav je tebi broj 12, Ubojica?

Obožavam terminatora, pa mi je i stripovska verzija dobra, a rođen sam točno 6. 6. 1986., na dan kad se događa radnja u stripu. Samo zbog toga mi je u startu epizoda draga.

Povezivanje terminatora i golema je zanimljiva ideja, a i rabin Allen podiže ukupni dojam. Dobra je to priča, s glavom i repom. U startu se lako skuži da je Dylan ustvari meta svakome tko zna njemački, pa mi je to mali minus, ali možda je tako i zamišljeno.

Samo bih volio da je crtao netko drugi, crtež mi je jako bitan a M&G pri dnu omiljenih crtača. Recimo, golem na kraju je užasno prikazan.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/08/2018 : 14:36:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Da. Ja sam davno napisao recenziju za tu priču, iz ove pozicije iz koje ti pričaš, fanovske. Tu sam je obožavao.

Nedavno sam je ponovio i na iznenađenje - bila mi je baš dobra.

Eh da, ali sada je ja gledam sa višeg stanovišta, da tako kažemo.
Recimo, tu baš imaš to što ti kažem za suprotnosti, povezano s humorom o čemu si počeo.
Imaš terminatora, ali ne običnog terminatora, nego uvod u priču je terminator koji uništava do elementarnih čestica; jedan zajebani odlučni manijakalni terminator koji razara ljude u slowmotionu, jedno manijakalno bolesno Sclavijevo izživljavanje u razaranju (slično kao Guy Rogers koji sanja o komadanju Anne Never ili Veliki Dijabolo koji je u ekstazi kada sjekirom komada žene na pozornici), znači imaš sat "anatomije ljudske destruktivnosti" dat kroz terminatora.
Istovremeno, u toj istoj priči imaš najbolje zezancije, imaš Woodyja Allena i to baš tog malog Woodyja, nikakva stasa, još k tome Židova (ovo što je Židov nije neznačajno, dapače!!!!), nešto najkrhkije, nezaštićeno. Dakle, imaš taj kontrapunkt terminator-rabin Woody Allen, tu suprotnost, tu živu vatru bolesnog opsjednutog poriva za razaranjem i impuls ka zezanciji, duhovitosti, vicevima u jednoj nježnosti, dragosti, simpatičnosti. Možda ovako eksplicirano nisu ljudi to shvaćali, ali ipak su osjećali taj simbol, te moćne slike istovremeno-suprotnosti. Zato je Ubojica sjajan, dobra epizoda.

Ono zeznuto kod te epizode je ono što nas odvodi u ozbiljnost: zašto Židovi? O tome bi bilo dobro popričati. Možda da se sada publika uključi, kada smo sa apstraktnih tema prešli na konkretne. Zašto Židovi, to ti je taj viši stupanj refleksije (a ujedno povezano sa tolerancijom ili bolje rečeno: onime što vi pogrešno interpretirate kao toleranciju)

Edited by - stinky on 16/08/2018 14:37:54
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6040 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 16/08/2018 : 14:42:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ono zeznuto kod te epizode je ono što nas odvodi u ozbiljnost: zašto Židovi? O tome bi bilo dobro popričati. Možda da se sada publika uključi, kada smo sa apstraktnih tema prešli na konkretne.

Pretpostavljam isključivo zbog golema. Zgodna je legenda za koju svatko zna, židovska, nećemo je na prvu povezati s terminatorom, a Sclaviju daje efikasan preokret i zgodan način za uništiti naizgled neuništivog neprijatelja.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/08/2018 : 14:48:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pretpostavljam isključivo zbog golema.

Ne baš.
Židovi su poznati kao superžrtva. Ta uloga superžrtve ima itekako veze sa ovom pričom.
S te strane gledano, to je još jedna "poltički korektna" epizoda, na takvim mjestima se Sclavi redovito posklizne. U Ubojici je to još podnošljivo, malo tko je i prepoznao, ali tamo gdje baš jako kriči sav svoj užas (tipa Johnny Freak, možda Doktor Teror i još dosta toga, trebalo bi sada to vidjeti) postaje baš bezvezan.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/08/2018 : 14:51:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
To je ta anatomija ljudske destruktivnosti, manijakalni Sclavijev poriv da raskomada malograđane i buržuje (zombije) do elementarnih čestica, baš kao na slici

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6040 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 16/08/2018 : 14:51:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne baš.
Židovi su poznati kao superžrtva. Ta uloga superžrtve ima itekako veze sa ovom pričom.
S te strane gledano, to je još jedna "poltički korektna" epizoda, na takvim mjestima se Sclavi redovito posklizne. U Ubojici je to još podnošljivo, malo tko je i prepoznao, ali tamo gdje baš jako kriči sav svoj užas (tipa Johnny Freak, možda Doktor Teror i još dosta toga, trebalo bi sada to vidjeti) postaje baš bezvezan.

Dobro, Johnny Freak se ni meni ne sviđa. Poruka se previše nameće da bi bila efektna.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 16/08/2018 : 14:51:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pretpostavljam isključivo zbog golema.

Ne baš.

Želiš reći da se Židovi kao stradalnički narod preko golema (židovska magija) osvećuju vanjskom svijetu? Napomena: ne sjećam se te epizode.
Go to Top of Page
Page: of 518 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.69 seconds. Snitz Forums 2000