Author |
Topic |
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 04/03/2011 : 13:32:30
|
quote: Originally posted by cronos six
na topicu juzna pruga(ne znam koja strana,a i obrisan je taj dugacki post)elfak nish,odavno je objasnio ko je ko,sto se tice texa,doce,bruce-a,cronosa,carsona.momak nas nije ni poznavao dobro,a svakom je naso manu,tj zamerku,i po njemu smo svi navedeni ljige.taj post verovatno poseduje pajtos,posto je on to na vreme ubacio u svoju arhivu da ne odleti od zaborava,al to se ne zaboravlja. za razna ogovaranja i sl.razgovaracemo u 4 oka kad se vidimo na nekom skupu.to isto vazi za pajtosa i mene kad smo malo preterali,a sebe smatram za krivca.
eto samo toliko,da ne dodje do zabune i samo da se zna,ultras nije napisao nijednu laz.
Da se ne ponavljam stojim iza svaku cronosovu reč, a naročito ovo u vezi Ultrasa.
Što se tiče spama takođe se slažem, s'tim što spam ne smatram da je ukoliko se govori o junaku teme bez obzira u kom konteksu, ali svako vređanje i prozivanje i montiranje slika na ličnu osnovu nekog forumaša je mnogo gore od spama!
Pošto je ovo tema o Dylanu koga veoma slabo čitam, ali kao i svakog strip junaka poštujem, jer je to ipak strip, svakako mogu da iznesem svoje mišljenje o njemu ili bilo kom scenaristi i crtaču istog, recimo da je Sklavi najbolji Dylanov scenarista, a da su Brindisi i Roi bolji crtači od Stana. |
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4353 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 04/03/2011 : 13:42:58
|
Varga, nisam mislio samo na ovakve komentare, već i na gomilu (možda stotine) drugih koji su pobrisani bez znanja onog koji ih je ostavio. Ako neko zasere temu spamom tu su moderatori koji mogu da ga upozore da to više ne radi, pa ako nastavi da ga udalje sa foruma (na vreme, pre nego što mnogo zasere). Ukoliko "kažnjenik" kada se vrati nastavi da spamuje uvek mogu opet da ga udalje ili trajno izbace sa foruma, već u skladu sa pravilima. To je ono što ti kažeš "dobit ćemo prijavu za kršenje javnog reda i mira".
Ako hoćeš da napišeš nešto o huliganima iz kolor festa o kojima je bilo reči nekoliko stranica ranije, a da ne izgleda kao da si pala s Marsa, uzmi pa citiraj post gde je o tome bilo reči pa se nadoveži.
|
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4353 Posts
Posted - 04/03/2011 : 13:44:41
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Pošto je ovo tema o Dylanu koga veoma slabo čitam, ali kao i svakog strip junaka poštujem, jer je to ipak strip, svakako mogu da iznesem svoje mišljenje o njemu ili bilo kom scenaristi i crtaču istog, recimo da je Sklavi najbolji Dylanov scenarista, a da su Brindisi i Roi bolji crtači od Stana.
Važi. Aj sad pali. |
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4353 Posts
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 04/03/2011 : 14:01:39
|
quote: Originally posted by dessa
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Pošto je ovo tema o Dylanu koga veoma slabo čitam, ali kao i svakog strip junaka poštujem, jer je to ipak strip, svakako mogu da iznesem svoje mišljenje o njemu ili bilo kom scenaristi i crtaču istog, recimo da je Sklavi najbolji Dylanov scenarista, a da su Brindisi i Roi bolji crtači od Stana.
Važi. Aj sad pali.
Ok, vidimo se u Darkwoodu |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 04/03/2011 : 14:47:28
|
Ja ovde nemam nikakav spam. Po logici persone sa avatarom B.S. koja tretira stvari tako kako kaze, onda ja zaista nemam off topic ni na temi o Zagoru. Cak i u tom "prepucavanju" sa personom koja ima Miki Mausa u avataru, opet sam se nadovezivao na neke odredjene postove i ostavljao svoje komentare, dopali se oni nekom ili ne. Inace, na sticky Zagor javio sam se prvi put na stranici br.2. posto je otvoren topik i to je bilo ovo:
nakon toga me nije bilo na narednih skoro 30-etak strana (jer nisam imao posebne potrebe da tamo ostavljam komentare) dok me smaraci nisu dovukli "prisilno". Naravno, smaraci i njihove nebuloze me vise ne interesuje, treba bas nesto opasno da pojedu vnago pa da se vratim da bi ih napusio! Znaci, necu sigurno da dolazim na Zagor topiku jer me ne interesuje, osim ako treba da se nekom da ono sto mu sleduje. Ultras moze da potvrdi da sam imao cak i jedan mali udeo u kreiranju njegovog topika o Zagoru...malo nesto, ali mi nije bilo tesko da pomognem...sto aposteriori sledi da nisam bas pravi hejter...
Sto se ovih smaraca tice, ja nemam sta nadalje da komentarisem/polemisem sa njima, nemamo mi teme za razgovor, a oni slobodno neka seru sta god im volja...sirok im forum! A i ovo sto persona implicira gore u vezi "uvreda" i "montiranih slika" je problematika koja datira jos poodavno...i koreni su na nekoj/nekim drugim temama... i steta jer im je "matematika", ma koja matematika, racunica im je mnogo losa... Ja kol'ko god nekome sa strane izgledao kao Don Kihot, znam da su dva i dva cetiri. E, zajebali su se neki pa je zato i riknuo topik "Juzna pruga", jer su 'teli da se jebu a da im ne udje - kazem, lose su se proracunali!
Na ovoj temi se mnogo jasno vidi ko su ti koji su posejali off postove...ali vecina "auditorijuma" ne zna (a i zasto bi se ljudi zamarali neuroticnim potrebama reanimiranih austrolopitekusa sa foruma)sa kakvim su motivima posejali svoj kukolj...a motivi su im ubi Boze! Nebuloza na3! |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 04/03/2011 : 15:14:07
|
docA mudro zbori. da se ne bi gomilali razni spamovi,ne bi bilo lose da moderatori otkljucaju topic"juzna pruga",a ovaj stiky ostaviti za vatrene d.dog fanove. zbog raznih neprijatnosti u zivotu,pojedinci iskaljuju svoj visak u topicu koji nije za te stvari. cak mislim da su se tenzije smirile i da topic"juzna pruga"nikad ne bi bio poseceniji jer nam prolece donosi puno radosti na koje smo zaboravili. |
Juznjak! Tex Willer.
|
|
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Member since 15/12/2009 |
Posted - 04/03/2011 : 19:28:33
|
quote: Originally posted by dessa
Varga, nisam mislio samo na ovakve komentare, već i na gomilu (možda stotine) drugih koji su pobrisani bez znanja onog koji ih je ostavio. Ako neko zasere temu spamom tu su moderatori koji mogu da ga upozore da to više ne radi, pa ako nastavi da ga udalje sa foruma (na vreme, pre nego što mnogo zasere). Ukoliko "kažnjenik" kada se vrati nastavi da spamuje uvek mogu opet da ga udalje ili trajno izbace sa foruma, već u skladu sa pravilima. To je ono što ti kažeš "dobit ćemo prijavu za kršenje javnog reda i mira".
Ako hoćeš da napišeš nešto o huliganima iz kolor festa o kojima je bilo reči nekoliko stranica ranije, a da ne izgleda kao da si pala s Marsa, uzmi pa citiraj post gde je o tome bilo reči pa se nadoveži.
Ja sam prvenstveno mislila na ovo : 9. Prekomereni i namerni offtopic postovi i spam na forumu će biti brisani, autori eventualno kažnjavani.
A što se tiče ovog boldanog, mogu ja jednostavno ne visiti na ovom forumu pa me se taj sav spam uopće neće doticati. Poanta je bila da se blokira protok komunikacije. Ali dobro, da sada ne ispadne kako spamamo o spamanju i ja ću pobrisati svoje postove ukoliko moderatori to od mene zatraže. A mogu ih obrisati i sami u kompletu sa svom ovom spikom ako im je tako zgodnije. Meni uopće nije bed ako netko izbriše ono što sam pisala. Nije da mi javno pale i uništavaju diplomski rad ili tako nešto pa da mi bude žao.
|
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9391 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 04/03/2011 : 19:47:32
|
ajmo malo offtopic za promjenu:
http://www.cravenroad7.it/news/2011/03/il-santuario-non-e-solo-di-paola-barbato/
Na ovom linku je jedan članak koji (malo previše senzacionalistički) o tome da je netko Barbatičinu priču Svetište objavljenu kao specijalac, produžio sa dužine obične epizode od 94 str. i o tome kao bi čitatelji trebali znat tko je i zašto to napravio. Spominje se i mjenjanje zadnje stranice u epizodi Preko praga o čemu je bilo riječ i u samom intervjuu objavljenom u tom broju VC-a ali ne mogu se sjetit što je VC objavio, ispravljenu ili originalnu iz reprinta?
|
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4353 Posts
Posted - 04/03/2011 : 20:08:42
|
Već je pisano malo o ovome. Taj neko ko je od scenarija za običnu epizodu napravio scenario za spececijal je Gauldoni, valjda.
A jeste bezveze što se ta "upadanja" ne kredituju. Ili se možda podrazumeva da urednik to može da skraćuje, menja, produžava scenario
|
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9391 Posts
Posted - 04/03/2011 : 20:15:26
|
Hvala na infou, očito sam previdio to. Znaš li možda i koju verziju zadnje stranice je VC objavio?
Ma Gualdoni je krelac kojemu pod hitno treba urednik da mu potkreše krila. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 04/03/2011 : 20:22:02
|
quote: Originally posted by Deers
ajmo malo offtopic za promjenu:
http://www.cravenroad7.it/news/2011/03/il-santuario-non-e-solo-di-paola-barbato/
Na ovom linku je jedan članak koji (malo previše senzacionalistički) o tome da je netko Barbatičinu priču Svetište objavljenu kao specijalac, produžio sa dužine obične epizode od 94 str. i o tome kao bi čitatelji trebali znat tko je i zašto to napravio. Spominje se i mjenjanje zadnje stranice u epizodi Preko praga o čemu je bilo riječ i u samom intervjuu objavljenom u tom broju VC-a ali ne mogu se sjetit što je VC objavio, ispravljenu ili originalnu iz reprinta?
Da, kao što se kaže, sama Paola je to spominjala na fejsu, ako se ne varam. I zaista, u Utočištu dobar deo strana koje su ubačene mogu lako da se prepoznaju. Jeste pisano pre njene trenutno, vrlo strukturalno jake faze, ali svi oni snovi, sva priča sa šefom kompanije - sasvim očigledno su ubačeni.
A taj "neko" morao bi da bude Gualdoni. Kao što je nekada bio Potpisan Markeseli kao koautor (i to je značilo povećanje kvaliteta priče), tako sad možemo da imamo i Gualdonija - što bi značilo sniženje.
Mada mi same stranice više vuku na Rujua, ali sumnjam da on nema druga posla nego da dopisuje. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Posted - 04/03/2011 : 20:22:22
|
@ dessa Jeste, taj se zove Giovanini Gauldoni, a meni dzaba to sto sam dosao do specijalca #24. kad ga ne mogu da procitam jer ne znam da citam... Zavidim ovom Deersu, Djoletu, Marcelu...
|
Edited by - docA on 04/03/2011 20:26:44 |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 04/03/2011 : 20:23:35
|
Hvala na infou, očito sam previdio to. Znaš li možda i koju verziju zadnje stranice je VC objavio?
Onu iz regularne serije. Ja nisam video tu iz Ristampe, čekam CB pa da pokupim, ipak mi je mnogo da kupujem strip zbog jedne strane. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4353 Posts
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9391 Posts
Posted - 04/03/2011 : 20:38:44
|
quote: Originally posted by Djole
Onu iz regularne serije. Ja nisam video tu iz Ristampe, čekam CB pa da pokupim, ipak mi je mnogo da kupujem strip zbog jedne strane.
Zahvaljujem.
quote:
A ovo je priča koja me razočarala. Možda nije loša ali očekivao sam više ili barem drukčije.
Deecay kaže ne homepageu: "Dylan se tijekom potrage za navodno umrlim meteorologom suočava s tajanstvenom kišom životinja koja se namjerila na Craven Road. Taj čovjek je tijekom njegovog putovanja po Aziji bio u potrazi za "dahom Zemlje": tajnom formulom koja može izliječiti planet svih bolesti. Moćno otkriće koje u pogrešnim rukama može promijeniti ravnotežu svjetske moći zauvijek"
A ja mogu reć: pa jer je to moralo baš tako? Nekako je spojio par zanimljivih elemenata sa nezanimljivim i već viđenim elementima. A na kraju da od onog što smo najviše očekivali nije napravio niš. najbolji dijelovi su tako Kiša životinja (čemu žabe u naslovu kad ne padaju samo žabe?)
A najviše možda mu zamjeram što mi nije uspio zadržat pozornost prilikom čitanja ali to je čisto subjektivno.
Cavaletto trenutno radi i na jednoj MM epizodi što uopće ne čudi budući da priča oko daha zemlje vuče na Mysterea |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 04/03/2011 : 20:45:36
|
Da, i na Krejven roadu rekoše da je priča za MMa. Videću za koji dan, I hope.
Elem, back to Paola - videh da je poslala mejl krejvenrooudovcima gde kaže da niko ne piše priče u njeno ime, već da redakcija "samo" interveniše, što je i normalno - odnosno, Markeseli je konstantno menjao njene rasplete još od Sna razuma.
Mislim da je problem drugi: jedno je kad menja Markeseli, drugo je kad menja Gualdoni... |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9391 Posts
Posted - 04/03/2011 : 20:55:52
|
Temeljem čega je Gualdoni dobio mjesto urednika? Wondercityja? Znam da se govorilo da ga je sam Marcheselli podučio poslu ali ipak...
|
|
|
draskomisterno
Senior Member
Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Member since 01/10/2010 |
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Member since 01/10/2010 |
Posted - 05/03/2011 : 00:29:41
|
quote: Originally posted by docA
Ma nema sila bre ni da pokusam da pogledam trejler, a kamo li to sranje od filma! Odvratno!
Ja sam vidio trailer jos prije par mjeseci i samo sam se tolko izivcirao da nisam mogao doc k sebi dva-tri sata. |
Sve je relativno (E = mc^2) |
|
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Member since 15/12/2009 |
Posted - 05/03/2011 : 10:23:59
|
Jedva čekam kad će u kina. Znam da su skoro sve izmjenili, glumac je preslatkast i bebast za Dylana, Grucho nema veze s vezom. Sumnjam da će se baviti nekim višim filozofijama, biti će to Buffy ubojica vampira ali ipak smatram da je to odlična prilika za Bonellija. Taj glupi film možda podigne popularnost DD u Americi. Ne isplati se nervirati. Tako moja frendica neće ići gledati novu Kleopatru zato što će je glumiti Angelina Jolie. Njoj je pun k tih bijelih glumica koje glume jednu afričku kraljicu koja je bila tamnoputa. Slažem se s njom ali opet neću sebi kvariti zadovoljstvo. Jednako razmišljam i kod DD filma. |
|
|
boris84
Starting Member
91 Posts
Member since 11/09/2010 |
Posted - 05/03/2011 : 16:50:01
|
Samo da provjerim, ima li neko neku noviju i svjeziju relevantnu informaciju o (ne)izlazenju DYLAN DOG LUDENS izdanja (EXTRA i REDOVNI)?
Ovo polako, ali sigurno prerasta u tragediju! |
Edited by - boris84 on 05/03/2011 16:50:40 |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4537 Posts
Member since 22/04/2008 |
Posted - 05/03/2011 : 17:08:35
|
quote: Originally posted by docA
Ma nema sila bre ni da pokusam da pogledam trejler, a kamo li to sranje od filma! Odvratno!
potpisujem |
|
|
Topic |
|