forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 NOVI CD ZDRAVKA ČOLIĆA!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 14/03/2010 : 22:03:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
Jeste,Severinin zadnji album....

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 14/03/2010 : 22:03:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SnotMan
Povodom navedenih,skidam kapu Azri i Smak-u,Od riblje chorbe bi samo Boru izdvojio kao umjetnika a za Atomsko skolnishte nemam zheludca...

zašto boru kao umjetnika...a šta je on to napravio bez čorbe
čorbin prvi i treći album-prejebeno...smak-odličan,ali s onakvim smušenjakom i genijalcem točkom,slab uspjeh,s obzirom na sve...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 14/03/2010 : 22:05:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Wicked

quote:
Originally posted by srdjandj

Nisam ti rekao da ne znaš, nego da ne treba da budeš bezobrazan, moje mišljenje je ovakvo, a možeš da se složiš ili ne, a ne da se cerekaš bez veze!

Cerekam se zato sto je smesno. To bi bilo isto kao kad bi rekao da je Corbin najbolji album Pisanje uz vetar, a vece smece nije snimljeno na ovim prostorima...

e vidiš,to je meni nabolji čorbin album...posljeratni...

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41110 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/03/2010 : 22:05:46  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Au, napisao Branko Radicevic pa je vrh... pfff.. Pa mogli su zajedno Sekspir i Bajron da je napisu kad je tesko govno... Mislim na Ao nono bjela..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 14/03/2010 : 22:06:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
Bora je neshto poput Shtulicha za Azru(meni),imam zbirke njegove poezija(ako se tovech mozhe nazvati poezijom...;).
Naravno da mu je band najvechi uspjeh ali mislim da niko od njih nije doprinjeo umjetnosti na nashim prostorima kao on...samo iz tog razloga...
smak je imao chlana poput jim morrisona-mozhe paralela neka...

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 14/03/2010 : 22:06:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kit Carson

quote:
Originally posted by globinjo

quote:

quote:

Copor ide u raj

Ranjeni jelen. Srce od kamena.

riječ za kraj,što je meni pjesmo moja ostalo,ma ima tu materijala...samo za tvoju ljubav,kriva...

Ovu ne znam.

ajde u kurac,ispljucao sam ekran na poslu od smija

Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 14/03/2010 : 22:07:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Tocak je, inace, otisao u penziju Za njega su i najveci rekli da je veliki

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/03/2010 : 22:08:02  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nisam ti rekao da ne znaš, nego da ne treba da budeš bezobrazan, moje mišljenje je ovakvo, a možeš da se složiš ili ne, a ne da se cerekaš bez veze!

Cerekam se zato sto je smesno. To bi bilo isto kao kad bi rekao da je Corbin najbolji album Pisanje uz vetar, a vece smece nije snimljeno na ovim prostorima...

Sve je stvar ukusa, zato treba poštovati svačije mišljenje, ne?

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 14/03/2010 : 22:08:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bora je neshto poput Shtulicha za Azru(meni),imam zbirke njegove poezija(ako se tovech mozhe nazvati poezijom...;).
Naravno da mu je band najvechi uspjeh ali mislim da niko od njih nije doprinjeo umjetnosti na nashim prostorima kao on...samo iz tog razloga...

da,tu bori nema ravna,nisam povezao da na to misliš...poput jima morrisona?ne razumin...

Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 14/03/2010 : 22:08:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
Pardon,htio sam rechi niko nije doprinjeo od chlanova banda kao on,ne '' na nashim prostorima''....xd

Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 14/03/2010 : 22:10:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

da,tu bori nema ravna,nisam povezao da na to misliš...poput jima morrisona?ne razumin...

Ako si mislio na smushenjaka iz Smaka,mislim da se ponashao kao jim morrison,umjetnichki ofskroz....kao neka vrst poredjenja sa svjetkim artistom

Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 14/03/2010 : 22:12:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
quote:

Moram priznati da sam iznenadjen ovim... Neki poseban razlog?

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 14/03/2010 : 22:15:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
pishanje uz vjetar je album koji chesh razumjeti jedino ako ga povezhesh sa svojim iskustvom...

Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 14/03/2010 : 22:16:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam neko ko obicno ne ulazi u raspravu oko ovakvih stvari, naravno da svako ima pravo na svoje misljenje, ali onu izjavu ne mogu pustiti. Da si rekao da je najbolji album Kad bi bio bijelo dugme ili Eto! Bas hocu! rekao bih da je stvar ukusa... ovako... zao mi je... jednostavno nisu u pravu...

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 14/03/2010 : 22:17:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Raspucin

quote:

a "pjesmo moja"...ajde sawitchu,tko je to napisao
čovjek je između ostalog i ovo napisao...
U jednoj od svojih pjesama, je napravio hvalospjev Hrvatima, pozvavši svoj narod neka se ugledaju na Hrvate:

Hrvat se ne bori da što otme kome,
čuva sveti oganj na ognjištu svome.
I dok tako čini i najteži dani
i Bog i pravda na njegovoj su strani.
A kuda će Srbin - zar da se dade
putu, na kom nema zakona ni pravde?

da me nitko krivo ne shvati ili optuži,srbi-hrvati,ovo ono...ovaj pjesnik je napisao po meni naj pjesmu koju je čolić ikad otpjevao,"pjesmo moja"...

Za mene je ipak veca Lose vino.

ok,to je dedić napisao,on je ipak malo mlađi od gore nabrojanih
ta mi je pjesma bolja u izvođenju dugmeta...

Dugmetovu je snimio i Masimo, a i Colic je sad peva u tom aranzmanu. Ipak, meni se navise svidja bas prva-Coliceva verzija sa brzim refrenom. Po stilu bi rekao da Brega svira onu solo gitaru.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 14/03/2010 : 22:18:55  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

čorbin prvi i treći album-prejebeno...

Meni je Čorba najprecenjeniji naš bend svih vremena.

A ono što mi od njih valja je ionako skoro sve radio Bajaga, Borina ne-dela mi ne leže baš. U stvari, ima par stvari- Noćas gubim meč, Ljubav više ovde ne stanuje- od ovih novijih i par onih "legendarnih", ali to je to.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 14/03/2010 : 22:19:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Moram priznati da sam iznenadjen ovim... Neki poseban razlog?

hm...da ti budem iskren,4 albuma,posljeratna,prije pišanja,nisam baš nešto prožvakao...pišanje sam naručio iz beograda preko nekog forumaša,ne sjećam se više tko je to bio...i oduševio me...možda zato šta ih nisam dugo slušao,govorim o posljeratnoj fazi...a uživo sam gledao čorbu 2002. u banjaluci,gdje sam prije koncerta upoznao mišu basistu koji mi je nešto donio iz beograda,a to nešto su bili cd-ovi korni grupe koje mi je osobno poslao po miši veliki kornelije kovač...na koncertu su izvodili,osim starih hitova i tad aktualno pišanje...naravno,poslije koncerta sam upoznao cijeli band...
pa ga ja tad priupitao:je li boro,koji ti bijaše kurac pa si kenjao onako?mogao si lipo mučat kao đole i ostali i sad bi punio dvorane po hrvatskoj,a ne braća hrvati moraju ići u sloveniju,ili banja luku kao ja...kad ćeš u split
bora:jebi ga,brate,kenjo sam,ali ja i danas tako mislim
vicko bubnjar:u split?ne tako skoro

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 14/03/2010 : 22:19:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Aaaaa, da se razumemo,i ja volim Bregu u dugmetu, ali sve van toga mi je .

Dugme sedamdesetih je ok, odnosno taj prvi period sa Bebekom, posle toga je Boze sacuvaj...

I ja sam vise voleo te albume, ali kad sam bio mladji. Sad mi vise leze Tifin i Alenov. Cak mislim da su uz Severiniu i dve Coline ploce, ta tri albuma nesto najbolje od Gorana Bregovica.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 14/03/2010 : 22:21:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

je li,čime se ti drogiraš
možeš tako reć i da je brega smeće,jer je bebek pjevao

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 14/03/2010 : 22:21:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bob Rok

Brega je, koliko znam, napisao najlepsu Dugmetovu pesmu, Sve ce to mila moja, prekriti ruzmarin, snjegovi i sas... Sam naslov je idilicno poetski, a sama pesma stvorena za Bebeka

Taj ceo tekst je maznut.Brega se zbog njega i tuzio po sudu.

Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 14/03/2010 : 22:21:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
Ona od bajge,kako se zove,ovo je strasho velik grad....?

Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 14/03/2010 : 22:21:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

A ono što mi od njih valja je ionako skoro sve radio Bajaga, Borina ne-dela mi ne leže baš. U stvari, ima par stvari- Noćas gubim meč, Ljubav više ovde ne stanuje- od ovih novijih i par onih "legendarnih", ali to je to.

Corba mi se nikada nije dopadao.
Colic je ok, ali sa ovoh novog albuma nisam jos nista slusao, a nisam se ni potrudio da na youtube nadzem nesto.

so it shall be written, so it shall be done
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 14/03/2010 : 22:21:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raspucin

quote:
Originally posted by Bob Rok

Brega je, koliko znam, napisao najlepsu Dugmetovu pesmu, Sve ce to mila moja, prekriti ruzmarin, snjegovi i sas... Sam naslov je idilicno poetski, a sama pesma stvorena za Bebeka

Taj ceo tekst je maznut.Brega se zbog njega i tuzio po sudu.

de mi cire shta brega nije mazno?=

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/03/2010 : 22:22:42  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ja sam neko ko obicno ne ulazi u raspravu oko ovakvih stvari, naravno da svako ima pravo na svoje misljenje, ali onu izjavu ne mogu pustiti. Da si rekao da je najbolji album Kad bi bio bijelo dugme ili Eto! Bas hocu! rekao bih da je stvar ukusa... ovako... zao mi je... jednostavno nisu u pravu...

Vidiš, na drugom mestu mi je album "Uspavanka za Radmilu M", sve je to stvar ukusa dragi moj momče!
Isto kao što mi je od Čorbe najbolji "Pokvarena mašta i prljave strasti".

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!

Edited by - srdjandj on 14/03/2010 22:25:31
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 14/03/2010 : 22:24:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Šta je smešno sine, nisi se ni rodio kad sam ja išao na koncerte Bijelog dugmeta, daj, niko tebi ništa ne priča za tvoj Hevi Metal?

Slusaj, to sto sam mladji, ne znaci da ne znam nista o muzici... Taj album sa Tifom se uopste ne moze meriti sa albumima ko sto su Bitanga i princeza ili Kad bi bio bijelo dugme.

Kad bi bio i Sta bi dao su meni najslabiji albumi Dugmeta.

Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000