Author |
Topic |
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 24/04/2018 : 10:23:40
|
Još jedna priča gdje pratimo Texovu pustolovinu iz prošlosti. Ovoga puta iz bliže prošlosti, jer je Tex već postao rendžer, a direktno se veže na priču Velika invazija / Junaci Texasa koje je objavio Ludens u brojevima 129-131. U toj priči smo upoznali Jethra i Glenna Corbetta, junake prilikom opsade tvrđave koju su napali komanči na čelu sa poglavicom Tonkawom. Na kraju priče je Kit Willer pitao oca: Jeste li se ikada vratili u Jethrovo selo sprovesti pravdu? Tex mu odgovara: Naravno, ali to je već druga priča! Možda ti je ispričam jednog dana.
Dugo je trebalo Boselliju, petnaest godina. Nema više Marcella, ali tu je odlični Mastantuono. Priča se proteže u dva broja, počinje u sadašnjosti, pa se vraća u prošlost, pa opet sadašnjost... Od početka pomalo dosadna, ali kasnije sve bolja i bolja. Što se priče tiče, dovoljno je reći da Jethro, Glenn i Tex odlaze u Jethrovo selo sprovesti pravdu. Ostalo možete zamisliti. Prava je šteta što Texovi 600+ kod nas ne izlaze kao kiosk izdanje i da su dostupni svima. Žalosno.
4/5 |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 24/04/2018 : 18:12:54
|
quote:
Prava je šteta što Texovi 600+ kod nas ne izlaze kao kiosk izdanje i da su dostupni svima. Žalosno.
Slažem se. Bez obzira na cijenu koja bi tada bila, stripofili su uvijek gladni Texa! |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 27/04/2018 : 14:36:01
|
Perfekcija, Ginosatis je trenutno najjači crtač u Bonelliju. To ne kažem samo zbog ove 3 table (srednja čak i nije nešto) već na osnovi viđenog iz priče U prorokovoj jazbini, koliko samo detalja ima u njegovom crtežu. Vjerujem da upravo zbog takve detaljnosti ritam malo pati pa je zato trebalo 7 godina da izađe njegova sljedeća priča. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26836 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 27/04/2018 : 15:02:23
|
quote: Originally posted by dcopic Prava je šteta što Texovi 600+ kod nas ne izlaze kao kiosk izdanje i da su dostupni svima. Žalosno.
Pa biće i toga,samo treba biti strpljiv |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38105 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38105 Posts
Posted - 27/04/2018 : 15:49:20
|
Danas u kombinaciji sa La Gazzetta dello Sport i Il Corriere della Sera izlazi 18. knjiga tjedne serije posvecene Texu. U seriji "Tex 70 anni di un mito" ("Tex 70 godina mitova") ce izaci 50 brojeva nekih od najboljih Texovih prica u boji, formata 18 x 26 cm, sa popratnim tekstovima.
Naslov ove knjige je "Territorio nemico" ("Neprijateljski teritorij" ili "Neprijateljsko podrucje"), a cijena joj je 5,99 €. U originalu je prica izasla u brojevima 297-299 ili kod nas poznata kao "Ratni požar" ZS 937-939, prica iz Texove proslosti za vrijeme građanskog rata.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 27/04/2018 : 16:27:09
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Perfekcija, Ginosatis je trenutno najjači crtač u Bonelliju. To ne kažem samo zbog ove 3 table (srednja čak i nije nešto) već na osnovi viđenog iz priče U prorokovoj jazbini, koliko samo detalja ima u njegovom crtežu. Vjerujem da upravo zbog takve detaljnosti ritam malo pati pa je zato trebalo 7 godina da izađe njegova sljedeća priča.
Ja ne znam što vidite u tom crtaču. Ova srednja baš zorno pokazuje sve njegove nedostatke. Detaljima prikriva plastičnost, ukočenost i poneku neproporcionalnost. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Giuda Ballerino
Senior Member
Japan
2631 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 27/04/2018 : 17:45:11
|
quote: Originally posted by Deers
Perfekcija, Ginosatis je trenutno najjači crtač u Bonelliju. To ne kažem samo zbog ove 3 table (srednja čak i nije nešto) već na osnovi viđenog iz priče U prorokovoj jazbini, koliko samo detalja ima u njegovom crtežu. Vjerujem da upravo zbog takve detaljnosti ritam malo pati pa je zato trebalo 7 godina da izađe njegova sljedeća priča.
Ja ne znam što vidite u tom crtaču. Ova srednja baš zorno pokazuje sve njegove nedostatke. Detaljima prikriva plastičnost, ukočenost i poneku neproporcionalnost.
Me neee Deers, nemas pojma, ako je receno da je trenutno najbolji crtac u Bonelliju, onda je trenutno najbolji crtac u Bonelliju. Punto e basta. |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38105 Posts
Posted - 27/04/2018 : 18:59:10
|
quote: Originally posted by Hercule Poirot
Koji je ritam izlaženja Texa u Italiji?
Regularne sveske izlaze mjesecno.
Ni meni Ginosatis nije toliko "jak". Ima nesto "oku ugodno na prvo lopto", ali kasnije moze poceti da "smara". Vjerujem da se njegovim fanovima svidja to sto ima puno "detalja", sjencenja, malih peezdarija. Drukcije stoji to sto Deers kaze.
Ali ok, svake oci imaju svog malara pa...
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
Posted - 27/04/2018 : 19:14:36
|
quote: Originally posted by Poli
quote: Originally posted by Hercule Poirot
Koji je ritam izlaženja Texa u Italiji?
Regularne sveske izlaze mjesecno.
@Poli hvala! |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 27/04/2018 : 19:20:58
|
quote: Originally posted by Giuda Ballerino
quote: Originally posted by Deers
Ja ne znam što vidite u tom crtaču. Ova srednja baš zorno pokazuje sve njegove nedostatke. Detaljima prikriva plastičnost, ukočenost i poneku neproporcionalnost.
Me neee Deers, nemas pojma, ako je receno da je trenutno najbolji crtac u Bonelliju, onda je trenutno najbolji crtac u Bonelliju. Punto e basta.
Valjda sam govorio u svoje ime, ali treba imati nešto u glavi za to shvatiti, je l' tako femboyu. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
MaTex
Average Member
Croatia
567 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 27/04/2018 : 20:44:37
|
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by dcopic Prava je šteta što Texovi 600+ kod nas ne izlaze kao kiosk izdanje i da su dostupni svima. Žalosno.
Pa biće i toga,samo treba biti strpljiv
Koliko (dugo) strpljiv? |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26836 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
MaTex
Average Member
Croatia
567 Posts
Member since 03/01/2008 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 27/04/2018 : 22:24:58
|
Ginosatis je vrlo detaljan ali deluje malo drveno i nedinamicno. Mada se meni njegov crtez vrlo svidja i voleo vidim neku njegovu pricu uzivo. Svidja mi se druga tabla gde je lepo prikazano kako Teks hvata pijuk ili sta je to vec u rukama neprijatelja i uzvraca mu udarac time. Obicno crtaci zbrzaju te table tuce da se ni ne vidi lepo ili ne izgleda logicno niz udaraca. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4811 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 01/05/2018 : 17:14:22
|
VC je izbacio 59 svesku Texa. Sledeca je oprostaj sa Fernandom Fuscom. Posle Moctezume vise nije bilo FF na Texu. Prva je bila Smaragdni idol iz 1974 godine. |
sangue navajo |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 02/05/2018 : 22:26:26
|
Scenario: Faraci Crtez: Hose Ortiz Naslovne strane: Klaudio Vila TEKS #58 Bekstvo TEKS #59 Odbrojani minuti
Prva sveska zanimljiva i dinamicno propoveda pricu s obecanjem da ce sledeci broj biti takodje zanimljiv, ali nazalost nije. Prepun klisea sa glupim Teksovim resenjem da se izvuce iz jedne situacije koju necu spominjati zbog spoilera, nastavak je razocarenje. Jedino sto vredi ovde je Ortizov vrlo dobar crtez iako i on zna za bolje dane. Da ovo nije crtao Ortiz i da se nisam zazeleo Teksa, ovu pricu bih preskocio jer se nista ne propsuta.
Bilo bi lepo kad bi Veseljaci na neki nacin izveli skok na price 600+.
Prica 5 Scenario 5 Crtez 8 Naslovne strane 10 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 02/05/2018 : 23:49:13
|
Bosseli&Del Vecchio:Tex-Nueces Valley (Ludens,Tex Maxi 21)
Ovaj Maksi (za one koji ne znaju) je sasvim frišak - izašao je u Italiji u oktobru prošle godine,tako da le Ludens stigao talijane U pitanju je priča o Teksovoj prošlosti - o tome kako je u majčinom stomaku stigao u Nueces Valley,gde su se njegovi roditelji pri napadu Komanča na karavan doseljenika upoznali sa legendarnim Džimom Bridžerom i njegovim pijateljem Džimom Bejkerom,pa potom i upoznavanje Teksa i brata mu Sema sa ovim legendama divljeg zapada;onda pratimo prvo kaubojsko angažovanje mladih Vilera na odvođenju stoke u Korpus Kristi... Solidna pričica by Mauro Bozeli ispraćena jako lepim crtežom Del Vekia - sve u svemu dobar Maksi,za klasu (možda i dve) bolji nego nekoliko prethodnih,ali isto toliko i ispod onih prvih legendarnih.
3.5/5 |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 02/05/2018 23:50:13 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 02/05/2018 : 23:57:23
|
quote: Originally posted by dcopic
Prava je šteta što Texovi 600+ kod nas ne izlaze kao kiosk izdanje i da su dostupni svima. Žalosno.
Ludens je mogao da preskoči VČ i krene od 601.broja;ili da VČ krene sa Odabranim pričama u koje bi ubacivao kompletne storije posle 600.broja.
Perfekcija, Ginosatis je trenutno najjači crtač u Bonelliju.
možda je fizički najjači,ali kao crtač mi nije ni u prvih pet samo u Texovom stafu - ispred njega su mi Vilja,Mastantuono,Frizenda,Font,Čiviteli,Leomaks,Del Vekio. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 03/05/2018 00:05:16 |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4811 Posts
Posted - 03/05/2018 : 12:04:17
|
italijani su sa maxijem otisli na 22:21 jer su pre par nedelja izbacili i La grande corsa koji je napisao Ruju a nacrtao Diso i koji par dana vrtim i prelistavam ali nikako da krenem sa ozbiljnijim citanjem... na prvu loptu diso se gubi s vremena na vreme - ostavlja utisak totalnog otaljavanja
iako sam ga ranije subjektivno procenjivao i branio, ipak kada se sve sagleda njegov angazman na texu nije bio potreban...
21 i 22 su nesto bolje epizode od odrona zvanog aljaska itd ali sasvim daleko od najboljeg iz maxi edicije
smaragdni idol je dosao u oktobru 1974 - debele linije i puno senki, epizoda kao i sve iz te 1974 za sam vrh serijala, surovi i prasnjavi tex koji ne trosi puno vremena na objasnjavanja
dobar trend se nastavio i 1975 iz koje je legendarna el muerto, i cuvena scena u kojoj dzek tajger ubija razrezano lice mrtav hladan... sto je povremeno radio... ponekad i nozem... |
sangue navajo |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4811 Posts
Posted - 04/05/2018 : 23:31:54
|
58 i 59 vc epizoda texa su bekstvo i odbrojani minuti
u glavnim ulogama drug tito faraci i ortiz legenda
zlatno pravilo dzaba crtez kad prica ne vredi pola lule duvana najbolje opisuje ovu zalosnu texovu pricu
punu rupa poput kratera, silovanih resenja, trivijalnih dijaloga i neprestanog cimanja
usta puna peska |
sangue navajo |
|
|
Topic |
|