forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex Willer
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 270

jaki
Advanced MemberCroatia
16031 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 23/04/2020 :  20:56:47  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ko da je to malo?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced MemberSerbia
3310 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 25/04/2020 :  12:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Lovci na skalpove su 9 Libellus, a originalni 175/176 I cacciatori di scalpi/La citta morta, čuvenih Gianluigi Bonelli i Aurelio Galleppini.

Izdanje je originalno iz 1975 godine, dok je Libellusovo iz 2007 i odlikuje se prepoznatljivom tvrdom koricom, perfektnim papirom, izvanrednom tehničkom izradom.

Mesto radnje je Tombstone, a od interesatnih detalja navodimo šerifa Bill Blythe-a, čoveka koji je uspeo da ga sva četvorica iz Texove bande tako isprebijaju da su zubi leteli na sve strane.

Od ostalog napomenimo ghost town, prašinu, brade stare 3 dana, sedla, redenike i par zajebanih indijanaca.

Izdanje vredno pažnje i dobrih ocena.

sangue navajo
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
19889 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 25/04/2020 :  15:46:59  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Naslovnica za šesti mjesec
Go to Top of Page

mladjo
ModeratorCroatia
17569 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 25/04/2020 :  23:57:42  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Tex Ludens 167/168:DOLINA MRŽNJE/UDARAC NA UDARAC
To je naprosto nevjerojatno . sto puta ispričana priča a opet čist ok za pročitati.
Dobar zaplet, puno akcije i sva 4 glavna junaka.
Provjereni recept.
Scenarij:6/10
Crtež:7/10

P.S. UDARAC NA UDARAC?!

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

jaki
Advanced MemberCroatia
16031 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 26/04/2020 :  01:42:03  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
colpo sul colpo.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

mladjo
ModeratorCroatia
17569 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 26/04/2020 :  16:16:38  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Trebalo je biti Oko za oko, kako je i najavljeno

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

pcoro
Average Member

Croatia
601 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 26/04/2020 :  22:43:01  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Htio bi natrubiti još neke svoje dojmove nakon čitanja Capitan Jacka, Breccinog giganta. Nedavno sam čitao njega i Frisendinu Patagoniju pa bi ih htio komentirati ih jer su to važni giganti.

Znači, prvo što me oduševljava kod Breccinog giganta je kako lijepo izgleda Album je taman prave debljine, ni prevelik ni premali, ima lijepu naslovnicu, a kad ga listam vidim da je unutra fora crtež i još par članaka o autorima i povijesnoj pozadini priče i budi gušt na čitanje. Što se Breccie tiče, od njega nisam previše očekivao. Računao sam da je pozvan radi imena, a da je pristao radi love i da se neće previše trudit. Još sam računao i da su njegova najjača strana veliki sanjivi prizori preko cijele stranice, a da toga u Teksu neće bit i da će se pogubit u bezbrojnim scenama pušketanja i jahanja na velikom broju stranica. Prevario sam se. Breccia je as i kad mu daš pare on ih jebeno odradi.

Već na prvo listanje vidi se da je epizoda nacrtana BOGATO. Ne u smislu da je predetaljno nego stranice imaju težinu, ne znam kako bi to bolje objasnio.. moćne su, gusto išrafirane, zlokobne. Većina radnje se dešava u nekoj sjenovitoj šumi, s lišćem koje pada oko likova i u prijetećoj stjenovitoj pustari kojom vije vjetar, a po tom sablasnom krajoliku se kreću monumentalni ili iskrivljeni likovi iskarikirani na epski način (), naglašeno surovi ili iskvareni.

Teks nije nacrtan na Villin način, sa širokom čeljusti već više liči na Clinta Eastwooda, a Carsonova bradica je iskrivljena i dijabolična. Indijanci su svi nacrtani slično, ali po bogatim detaljima na odjeći se da zaklučiti koji je koji. Mislio sam da će se Breccia mučiti sa akcijom i pušketanjem, ali sve je to nacrtao pregledno, dinamično i fatalistično - kao neka prokleta borbu u paklu Možda ovaj stil ne bi pasao svakoj Teksovoj epizodi i mislim da bi se dosta izgubilo smanjivanjem na manji Bonelli format, ali na velikom, mat papiru izgleda kao bombon .

Što se scenarija tiče, Faraci priču priča jednostavno - indijanci Modoci, banda Hooker Jima pobiju obitelj starog Teksovog frenda renžera, ovaj na smrtnoj postelji moli Teksa da mu obeća da će ih osvetiti. Ispada da se banda Hooker Jima priključila ostatku plemena, koje predvodi Captain Jack i koje je već pod opsadom od strane vojske pa se Teks pridruži vojnicima ne bi li izvršio pravdu.

Liku Teksa je Faraci pristupio skoro mitološki. Ovdje nema onih klasičnih podbadanja, pošalica, bifteka i piva. Teksa susrećemo usred barske tučnjave, kako uz pomoć Teksa mlati neke bitange. Tu mu stiže poziv prijatelja i on kreće u svoju misiju, bez puno riječi. Iako se pridružuje vojsci, nema tu neke veće interakcije.. par rečenica, prezirni pogledi s visoka i distanca dok ne krene akcija. Kad vojska napadne indijance, negdje sa strane i Teks krene u akciju i napravi SVE. Ipak, na kraju, usprkos nadmoći i junaštvu, njegove akcije ispadnu prilično uzaludne - usprkos Teksovom sudjelovanju, vojska izgubi bitku, ali dobije rat. Indijanci najebu, poglavica Captain Jack završi na vješalima, skvo koja se Teks zaštiti na početku na kraju izgine, a iako Teks uhiti glavnog negativca Hooker Jima, to nekako na kraju ionako bude svejedno jer je vojska okružila indijance i ovaj bi svejedno bio uhićen.

Za razliku od Patagonije, gdje je sa sličnom povijesnom pozadinom Boselli dao Teksa koji se junaštvom može suprotstaviti povijesti, spasiti živote i pobratimiti pravednike razlčite vjere i rase, ovdje junaštvo ispada uzaludno i bespotrebno.. par pištolja i šaketina ništa ne mogu promijeniti.

Osim Teksa, važan je i naslovni lik, Captain Jack. On je povijesna ličnost, njegova priča je ispripovijedana u uvodnim stranicama. Iako želi biti pravedan, potpada pod utjecaj vrača i Hooker Jima i na kraju ispada negativac koji je imao dobre namjere. Interesantan lik, ali nažalost nije dobro razvijen kroz strip. Između ostalog, nisam zadovoljan kako je Faraci definirao njegov i Hooker Jimov odnos. Cijelo vrijeme Hooker Jim huška Jacka protiv pregovora i čini se da to radi zato što je zao, ali on je imao i važan razlog - vojska je u sklopu pregovora tražila Captain Jacka da im izruči Hooker Jima, zbog njegovih zločina, tako da je ovaj imao vrlo dobre razloge da huška na rat. To nije objašnjeno u stripu, već samo u prilogu, a mislim da bi bilo važno za uvjerljivost likova i priču.

Također, zamjeram Faraciju što je bitku s indijancima prikazao samo kroz Teksovu borbu, a pošto su Teks i ekipa satrali priličan broj indijanaca, izgleda skoro nevjerovatno da je bitka izgubljena..

Općenito, moram se složiti sa Doomom koji je recenzirao epizodu i rekao kako je priča istrivijalizirana da bi se moglo ubaciti Teksa.. Tako da: crtež - najviše ocjene, scenarij - moglo je bolje.

E, i kroz cijeli strip se ponavljaju motivi ptica grabljivica. Na početku, kad banda Hooker Jima masakrira ljude na farmi, sova nosi miša. Na kraju, kad Teks uhiti Hooker Jima, orao nosi nekog glodavca. Nisu me se dojmile te scene, pretpostavljam da se njima htjela dati neka dubina ali ja ih osobn nisam baš shvatio.
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
14954 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 26/04/2020 :  23:08:44  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
brutalno dobar opis crteža (sviđa mi se pridev moćno),ali i same priče,mada si trebao staviti upozorenje na spojlere.
slažem se sa svim što si rekao,samo što ja takav scenario nisam doživeo kao ti - meni je baš ta nestandarnost u priči bila veliki plus, a trivijalnosti podnošljive,te u službi koncepta Teksa kao takvog stripa.

Motive ptica nisam primetio,barem ih se sad ne sećam.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 26/04/2020 23:09:23
Go to Top of Page

pcoro
Average Member

Croatia
601 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 27/04/2020 :  07:52:22  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Meni su trivijalnosti upadale u oči kod prvog čitanja, a drugi put mi je priča bolje legla, jer sam uživao u crtežu i atmosferi koji su stvarno jebeni

Ali kako sam nedavno čitao i Patagoniju koja ima sličnu postavku i više mi se svidjela, pa sam htio dokučiti zašto je to tako. I na kraju sam zaključio da mi je Patagonija bolje legla jer je napisana kao klasičan Tex u kojem je čišćenje Sertaa ubačeno kao pozadina, a Capitan Jack je priča o Modocima sa ubačenim Teksom.

Još mi je upala u oči jedna sitnica, kako je general pri kraju priče nacrtan vrlo realno, bez stilizacije. Pretpostavljam da je to zato što je u pitanju stvarni lik (iako, i Captain Jack je). To me oduševilo, jer se vidi da Breccia može i tako ako hoće!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik20635 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/04/2020 :  08:47:39  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Naslovnica za šesti mjesecTexu treba pod hitno novi naslovničar.
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
14954 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 27/04/2020 :  12:07:11  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Meni su trivijalnosti upadale u oči kod prvog čitanja, a drugi put mi je priča bolje legla, jer sam uživao u crtežu i atmosferi koji su stvarno jebeni

Ali kako sam nedavno čitao i Patagoniju koja ima sličnu postavku i više mi se svidjela, pa sam htio dokučiti zašto je to tako. I na kraju sam zaključio da mi je Patagonija bolje legla jer je napisana kao klasičan Tex u kojem je čišćenje Sertaa ubačeno kao pozadina, a Capitan Jack je priča o Modocima sa ubačenim Teksom.

Još mi je upala u oči jedna sitnica, kako je general pri kraju priče nacrtan vrlo realno, bez stilizacije. Pretpostavljam da je to zato što je u pitanju stvarni lik (iako, i Captain Jack je). To me oduševilo, jer se vidi da Breccia može i tako ako hoće!


sv ko da sam ja pisao (to je stari dobri pcoro),u stvari skoro sve - baš zbog toga što je Capitan Jack je priča o Modocima sa ubačenim Teksom meni je bolje legao Kapetan Džek od Patagonije.

a to je to što ti rekoh za Kapitana - užiao sam u atmosferi i crtežu,beskrajno,i samo mi je bilo bitno da Farači nešto ne zasere,kao što i nije uradio.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 27/04/2020 12:08:48
Go to Top of Page

jaki
Advanced MemberCroatia
16031 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/04/2020 :  14:06:52  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Tex # 5
Tex Willer
Mission to Devil 's Hole 1st part
Gianluigi Bonelli (script) / Aurelio Galleppini (art)
After the showdown with Satania, Tex and Carson are once again acting together. The Rangers command sends them on a mission to Devil's Hole: since the last sheriff was killed, the streets of the town have been horribly bloody. The brothers Amos and Bill Benton dominate and plot to get rich by controlling the mine of Mr. Linyard and the border territory of the Ghost Valley. While Tex acts in the light of day, making himself more and more enemies, Carson makes himself unrecognizable, growing a thick beard, and infiltrating the Benton men ...

75 pages

First publication in episodes: Tex # 5 , 6 Sergio Bonelli Editore (Jun 1959 / Sep 1959)

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberPitcairn Island
29101 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 27/04/2020 :  14:21:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by solar

Naslovnica za šesti mjesecTexu treba pod hitno novi naslovničar.


Ovim tempom za godinu-dvije od Ville očekujemo Texa s rukama u džepovima usred potpuno praznog pustinjskog područja.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced MemberSerbia
3310 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 27/04/2020 :  17:14:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Kako igra dzepni bilijar

sangue navajo
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
31244 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 28/04/2020 :  22:23:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Sutra nova figurica, vec 38. po redu, a u pitanju je Vindex.
tu su navedene sve figure:
https://www.centauria.it/shop/collezioni/tex-3d-la-collezione-ufficiale-rilancio/uscite/Slijede:
- br. 39 Baron Samedi, br. 40 https://www.centauria.it/wp-content/uploads/2019/07/Tex_rilancio_39.png

- br. 40 Zenda https://www.centauria.it/wp-content/uploads/2019/07/Tex_rilancio_40.png

- br. 41 Tex kralj rodea https://www.centauria.it/wp-content/uploads/2019/07/Tex_rilancio_41.png

- br. 42 Mefisto mađijonicar https://www.centauria.it/wp-content/uploads/2019/07/Tex_rilancio_42.png

- br. 43 Pedro "Cobra" Galindez

- br. 44 Lefty Potrero

- br. 45 Esmeralda

- br. 46 Wang

- br. 47 Colorado Belle

- br. 48 Tex "covjek smrt"

- br. 49 Jason Ducaux

- br. 50 Lily Dickart


Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 28/04/2020 22:35:13
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
19889 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/04/2020 :  15:24:52  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Villa radi na novoj naslovnici
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
31244 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 29/04/2020 :  15:39:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Meksikancima ce se opet nahebati keve! Jedino... ako nisu oni dosli da ga spase. :D
Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

pcoro
Average Member

Croatia
601 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 29/04/2020 :  16:54:49  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
U laži su kratke noge!
Go to Top of Page

jaki
Advanced MemberCroatia
16031 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 29/04/2020 :  16:58:33  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
i male guzice.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberPitcairn Island
29101 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 29/04/2020 :  19:20:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Noge već teško nose toliki trup i glavurdu, a i konj je zbrisao da se ne pati previše.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
31244 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 30/04/2020 :  11:28:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Sad cete mu jos prebacivati da previse vremena provodi u teretani i daje ljudima celne pa mu glava ojacala. :DAnything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

jaki
Advanced MemberCroatia
16031 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 30/04/2020 :  11:34:09  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
pa dobro zar je teško priznati da je villa loš u proporcijama?
njemu je bolje crtat samo od pasa nagore.
ovo je boselli kriv i triba mu vratit nazad na doradu.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
31244 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 30/04/2020 :  11:49:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Istina, Villa ima problem sa proporcijama ali ne samo ljudskih tijela. Sjecam se povratka Crnobradog i onih stepenica u utvrdi, totalni kiks.Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

MisterYES
Average MemberBosnia and Herzegovina
556 Posts

Member since 01/10/2003

Posted - 30/04/2020 :  13:52:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit MisterYES's Homepage  Send MisterYES a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli


Istina, Villa ima problem sa proporcijama ali ne samo ljudskih tijela. Sjecam se povratka Crnobradog i onih stepenica u utvrdi, totalni kiks.


Bez da ga branim, ali ko god je par puta uslikao bilo kakav crtez mobitelom moze da zna koliko ugao slikanja utice na ovakve stvari, a koliko vidim, ne samo da je crtez koji je u mail inboxu uslikan telefonom, vec je i Bos dodatno monitor slikao pod "odozgo" uglom.

Sto ne znaci da ne omane svakako tu i tamo, naravno da da

Hocurec, sacekajmo finalnu verziju i neiskrivljen prikaz

Edited by - MisterYES on 01/05/2020 12:08:35
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
19889 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 30/04/2020 :  16:10:24  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
#716

https://www.sergiobonelli.it/tex/2020/04/29/albo/netdhae-1008175/

table:
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1588162510286.jpg--.jpg?1588162510000
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1588162510764.jpg--.jpg?1588162511000
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1588162511135.jpg--.jpg?1588162511000
https://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1588162511538.jpg--.jpg?1588162511000
Go to Top of Page
Page: of 270 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.68 seconds. Snitz Forums 2000