Author |
Topic  |
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik

Croatia
2442 Posts
Member since 10/04/2021 |
Posted - 09/11/2023 : 09:32:13
|
Mislim da je tako bilo u popisima navedeno, ali evo popodne kad se vratim u stan, skinem oba broja na laptop pa provjerim osobno kakva je situacija glede price. Moze biti i da sam nesto fulao, uglavnom razjasnit cemo.  |
"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." |
 |
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik

Croatia
2442 Posts
Posted - 09/11/2023 : 13:28:37
|
Evo u cemu je stvar. 
Kao sto pise u 9. zanimljivosti (onoj gdje stoje nazivi striscija) https://www.stripovi.com/recenzije/tex-willer-tx-sagk-22b-23a-sakali-iz-kanzasa/3115/ , iz striscije "Kraj Bijelog Vuka" prvih 7 i pol pasica (2 i pol stranice) pripada ovoj avanturi. Na polovici te pasice pocinje nova. U 8. zanimljivosti sam napisao kako je ovo zadnji put da se u serijalu prelazi iz jedne avanture u drugu bez vidljivih prijelaza. A ovo gdje je kraj, a gdje pocetak nove avanture nisam ja odredivao, vec izvlacim iz talijanske ubc stranice, tamo su isto tako naveli, evo moze me i tex2 ispraviti ako sam gdje fulao. A ovdje je link na ubc na epizodu https://www.ubcfumetti.com/tx/17.htm gdje stoji 171 stranica + 1/2, odnosno 171 plus 3 od 6 vinjeta s te zadnje 172. stranice, a to je tocno gdje sam i ja oznacio.
Ako citas u vc izdanju, znaci ova avantura zavrsava na 3. vinjeti ove stranice:

Preostale 3 vinjete idu u iducu avanturu. Drugim rijecima, 99 posto price se nalazi u vc 4, a zavrsnih 2 i pol stranice u vc 5. |
Edited by - Ivan Liverpool on 09/11/2023 13:28:52 |
 |
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik

Croatia
2442 Posts
Posted - 09/11/2023 : 13:33:52
|
Slicno tome, bilo je problematicno odrediti i gdje je pocetak ove avanture, takoder ide naprasno unutar striscije bez naznacenog pocetka nove price, ali takoder sam u toj 9. zanimljivosti, naznacio koliko pasica od prve striscije ulazi u ovu avanturu.
edit: A ako vas i dalje to sve buni, dovoljno je procitati u jednom sutu "Zagonetku morskog konjica", "Sakale iz Kanzasa" i "Tajanstvene otiske" pa ste na miru Otprilike cete skuziti tokom citanja gdje ide koja avantura jer se razlikuju price pa cete znati ostaviti i ocjene za svaku pojedino.  |
Edited by - Ivan Liverpool on 09/11/2023 13:37:20 |
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7991 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
djukak
Senior Member

2969 Posts
Member since 28/04/2005 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7991 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12096 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 12/11/2023 : 00:21:07
|
quote: Originally posted by Ivan Liverpool
Slicno tome, bilo je problematicno odrediti i gdje je pocetak ove avanture, takoder ide naprasno unutar striscije bez naznacenog pocetka nove price, ali takoder sam u toj 9. zanimljivosti, naznacio koliko pasica od prve striscije ulazi u ovu avanturu.
edit: A ako vas i dalje to sve buni, dovoljno je procitati u jednom sutu "Zagonetku morskog konjica", "Sakale iz Kanzasa" i "Tajanstvene otiske" pa ste na miru Otprilike cete skuziti tokom citanja gdje ide koja avantura jer se razlikuju price pa cete znati ostaviti i ocjene za svaku pojedino. 
Hvala na iscrpnom odgovoru Ivane! |
 |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
2307 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4633 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 15/11/2023 : 19:06:02
|
majko mila, kad vidim ove venturijeve table i prezimenjaka mu na zagoru, dođe mi da plačem od muke |
Vamos a la playa tralalalala |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4891 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
IGMAN2
Senior Member

2428 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 15/11/2023 : 22:01:18
|
quote: Originally posted by Dr. Zistis
quote: Originally posted by teller
Ludens Tex stigo do Libellusovih epizoda a Libellus najavio kolor Krater strave...meni draga priča iz Dnevnika.
Ufff...jedna od legendarnih epizoda
Uzeo sam ovaj novi Libellusov kolor Tex 'Krater strave' i desilo se čudo! Biti će da sam se prebacio u neku alternativnu stvarnost... nema drugog riješenja.
Naime, htio sam pogledati kako su posložene pasice ovog kolora u odnosu na dva nastavka Zlatne serije i... Zlatna serija IMA dvije pasice VIŠE od ovog Libellusovog kolornog, skupog, superultimativnog, fensi, nadultra izdanja!!! Zlatna serija koja je izbacivala tek tako sve i svašta, da ima više od Libellusa ! To nisam mislio da ću doživit Čuda da se dese OK, u Libellusovom Texu ima i jedna pasica naknadno docrtana za ovo izdanje, ali i dalje su izbačene dvije druge
A i prijevod- U Zlatnoj seriji opisuje se kupolasta indijanska nastamba od šiblja i blata -Hogan, dok u Libellusovom izdanju je pogrešno nazivaju Wigwam. Ne znam je li to do Talijana ili je Cvitaš nešto pobrkao, ali Zlatna serija je opet bolja i ovdje
|
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12096 Posts
Posted - 15/11/2023 : 23:04:47
|
quote: Originally posted by IGMAN2
quote: Originally posted by Dr. Zistis
quote: Originally posted by teller
Ludens Tex stigo do Libellusovih epizoda a Libellus najavio kolor Krater strave...meni draga priča iz Dnevnika.
Ufff...jedna od legendarnih epizoda
Uzeo sam ovaj novi Libellusov kolor Tex 'Krater strave' i desilo se čudo! Biti će da sam se prebacio u neku alternativnu stvarnost... nema drugog riješenja.
Naime, htio sam pogledati kako su posložene pasice ovog kolora u odnosu na dva nastavka Zlatne serije i... Zlatna serija IMA dvije pasice VIŠE od ovog Libellusovog kolornog, skupog, superultimativnog, fensi, nadultra izdanja!!! Zlatna serija koja je izbacivala tek tako sve i svašta, da ima više od Libellusa ! To nisam mislio da ću doživit Čuda da se dese OK, u Libellusovom Texu ima i jedna pasica naknadno docrtana za ovo izdanje, ali i dalje su izbačene dvije druge
A i prijevod- U Zlatnoj seriji opisuje se kupolasta indijanska nastamba od šiblja i blata -Hogan, dok u Libellusovom izdanju je pogrešno nazivaju Wigwam. Ne znam je li to do Talijana ili je Cvitaš nešto pobrkao, ali Zlatna serija je opet bolja i ovdje
Dnevnikova Zlatna serija >>>>>> Libellus
Glede italijanskog #758 je l su to Teks i Karson otputovali u Indiju? |
Edited by - going going on 16/11/2023 00:20:52 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27445 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 16/11/2023 : 09:39:23
|
quote: Originally posted by IGMAN2
Nije ovo nikakvo otkriće "tople vode"...
Pa o tome su već više puta pisale Dade iz LL.
Citat od Dade na tu temu sa LL Foruma :
"Već smo to u više navrata spomenuli no možda nisi upratio... Za razliku od Zagora gdje je to bio samo naš projekt od početka i gdje smo dobili priliku kreirati to izdanje kako i zamišljamo, to sa Texom nije bio slučaj. Taj projekt je krenuo za više izdavača (iz raznih država) i mogli smo se samo priključiti i raditi kako i oni rade odnosno kako su i talijani radili izvorno na svojim izdanjima. Poslije smo mi to preuzeli za sebe ali nije imalo smisla nakon toliko brojeva mijenjati koncept pa da dio ima nešto a drugi dio da nema. Zato Tex za razliku od Zagora nema naslovnica unutra i po uzoru na talijanska izdanja ponegdje ima poneka izbačena pasica. Obično 1-2 po našoj knjizi.
Naše knjige iz redovne cb biblioteke imaju sve naslovnice i sve pasice, to isto već znaš" |
 |
|
IGMAN2
Senior Member

2428 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 16/11/2023 : 12:40:02
|
Ma naravno da ne mislim da su Dade same nešto prekrajale ili izbacivale, radiš s materijalima kakve dobiješ. Iznenađenje mi je bilo da je ovakvo superiorno kolekcionarsko izdanje, skraćeno naspram običnog starog i tada jeftinog, kiosk izdanja.
Ne bunim se i neću radi toga Dadama vratiti strip, nisu to neke važne pasice (pasice na spojevima talijanskih epizoda), ističem samo kao zanimljivost :)
Što se tiće prijevoda- Wigwam/Hogan - eto i Wikipedija potvrđuje da je Hogan iz Dnevnikove Zlatne serije - ispravno. Wigwame prave istočni indijanci bez mješanja šiblja i blata, za razliku od Navaja, koji rade s blatom - Hogane |
 |
|
Deki86
Average Member

Croatia
852 Posts
Member since 07/02/2006 |
Posted - 16/11/2023 : 13:42:14
|
Evo da se pohvalim, po prvi put mogu reći da sam pročitao sve Texove epizode redovne serije do broja 500. Sada mi slijedi Mefisto, epizoda koju je crtao Villa. Ne mogu vjerovati da mu je to do danas zadnja epizoda koju je crtao za redovnu seriju. Očito mu crtanje naslovnica oduzima previše vremena da bi se posvetio crtanju nove epizode. |
 |
|
zoromatic
Starting Member

46 Posts
Member since 23/11/2021 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12096 Posts
Posted - 16/11/2023 : 17:46:08
|
quote: Originally posted by Deki86
Evo da se pohvalim, po prvi put mogu reći da sam pročitao sve Texove epizode redovne serije do broja 500. Sada mi slijedi Mefisto, epizoda koju je crtao Villa. Ne mogu vjerovati da mu je to do danas zadnja epizoda koju je crtao za redovnu seriju. Očito mu crtanje naslovnica oduzima previše vremena da bi se posvetio crtanju nove epizode.
Svaka cast! Ozbiljan poduhvat! Da, Villa se izvlacio i pravdao crtanjem naslovnih stranica ali ga je u poslednjih par godina Bosseli pritegao pa je izasao famozni Gigant koji je crtao bukvalno 20 godina i najnovija jednodelna epizoda redovne serije povodom jubileja Teksa. Valjda ce sada crtati cesce. Inace sad ti sledi taj neki period od #500 koji i nije nesto previse obozavan medju nasim i italijanskim citaocima, i stvarno nije previse kvalitetan ali i tu naidje poneka vrlo dobra prica. |
 |
|
Deki86
Average Member

Croatia
852 Posts
Member since 07/02/2006 |
Posted - 16/11/2023 : 19:06:00
|
Ako sam pregrmio prvih sto epizoda serijala, ništa me ne može zaustaviti :D Čitanje Texa me opušta. Znao sam za Villin gigant, ali nisam znao za ovu najnoviju epizodu. Jedina šansa da ikad to pročitamo u kiosk izdanju je da izađe u nekom specijalnom broju ili eventualno Zlatnoj seriji. |
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
32819 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 17/11/2023 : 15:02:14
|
Tako je Deki, Tex opušta! Imamo sreće što su na ovim prostorima izašla prva 702 broja + još nešto! Pročitao sve, nema puno loših Texova! N
|
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
 |
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik

Croatia
2442 Posts
Posted - 17/11/2023 : 15:20:34
|
Ja sam do tud do kud je stigao Ludens, dakle prvih 568 brojeva (bilo bi 569, ali nisam stigao jos procitati ovaj aktualni 201, iako sam ga kupio jos pred 10-ak dana, raritetno za mene jer inace odmah sve citam po kupovini, ali bilo je raznih dogadanja proteklih dana koja su me zaokupila). Iznad broja 568 citao sam jos 3. Tigra, broj 600 i 701/702. Mislim da je to to sto sam iznad 568 citao. 
Od ostalih edicija, kolor sam procitao svih 20 dosad izaslih u strip-agentovoj ediciji. Specijal samo broj 1 (i to 2 puta, jednom davnih dana i drugi put kad je izasao), a bas danas sam kupio i broj 2, vjerojatno u nedjelju navecer dolazi na red za citanje. Maxi vise-manje sve koji su izasli, mozda su mi 2-3 promakla, ne znam ovako napamet. Almanahe interesantno nisam nikad citao. Magazin jedino onu ep izaslu u 14. broju ZS sa Lilith i Dinamitom. One albume (Romanzi a Fumetti) nisam nikad citao. A od Mladog, procitao sam cjelovite prve dvije price. A Mladi specijal brojeve 2 i 3 (apel zs-u da objave i onu Bozicnu u jedinici ). Mislim da je to to od mog dosadasnjeg druzenja s Texom tj da nisam nista zaboravio, i idemo dalje pomalo! Eto obnavljam ponovno epizode redovne serije, doduse sporije od ocekivanog, a trenutno kupujem bas sve sto izlazi na kiosku od Texa tako da cu i napredovati malo po malo u citanju svih edicija, kako budu izlazile. Imam na laptopu skinute i neke albume te sve almanahe tako da i oni ce doci jednog dana na red cak i ako nikad ne izadu na kiosku.  |
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
32819 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 17/11/2023 : 15:46:10
|
Almanah je zapravo jedini koji nije išao na kiosk, a trebao bi, ima ih malo o odlični su! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17084 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 21/11/2023 : 23:19:43
|
quote: Originally posted by tex2
Almanah je zapravo jedini koji nije išao na kiosk, a trebao bi, ima ih malo o odlični su!
Slažem se!! |
 |
|
Vrangel
Starting Member
83 Posts
Member since 22/11/2023 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27445 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 23/11/2023 : 08:58:02
|
quote: Originally posted by Deki86
Znao sam za Villin gigant, ali nisam znao za ovu najnoviju epizodu. Jedina šansa da ikad to pročitamo u kiosk izdanju je da izađe u nekom specijalnom broju ili eventualno Zlatnoj seriji.
Knjižnica? |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Topic  |
|