Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
TrOMISLAWSKI
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
863 Posts
Member since 16/06/2004 |
Posted - 17/03/2010 : 11:19:33
|
09.04. u strip knjižari "Stripovi na kvadrat" a dan kasnije na kioscima.
|
Nisam ja kriv za tipfelere, sami su se pojavili. |
|
zeljko
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/egdfthrthrzjthzjth.JPG)
Bosnia and Herzegovina
17842 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Croatia
2260 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
alen
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/zooropa.jpg)
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
|
cronos six
Advanced Member
![](AvatarUpload/images(52).jpg)
Serbia
7928 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
Panon
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/dylcf01.jpg)
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
|
docA
Advanced Member
![](AvatarUpload/docA (by Bane Kerac).jpg)
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 17/03/2010 : 13:51:12
|
quote: Originally posted by alen
3+5+8=16 1+6=7 opet
Jako dobro si rezonovao ovo, dobar si! Ovo je originalni broj 191. a s' obzirom da je Barbatova Sklavijanac, nije ni cudo da ovo opet ima neke veze sa odabranim epizodama koje su u znaku "7"?
Ponekad treba i oduzeti cifre ( #191 -> 9-1-1=7 ) |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
JOBAH
Starting Member
49 Posts
Member since 09/02/2010 |
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Posted - 17/03/2010 : 14:37:28
|
Pozdrav, dobrodošao na forum! U najavi je pisalo Zagonetka, a tko zna zašto su se ipak odlučili na Šarada. Inače, u tal. orginalu je naslov epizode Sciarade. |
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
|
JOBAH
Starting Member
49 Posts
Member since 09/02/2010 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Cal color 2.JPG)
Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 17/03/2010 : 15:42:47
|
quote: Originally posted by JOBAH
Bolje mi zvuci zagonetka... ovo je totalno bezveze ako se ja pitam, a ne pitam se :)
Zagonetka i šarada nisu ista stvar. Mada gosn. lektor će reći, postoji li uopće sukladan izraz u HR jeziku.![](icon_smile_blush.gif) |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
elfak nish
Advanced Member
![](AvatarUpload/534495.jpg)
Serbia
5706 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 17/03/2010 : 15:46:05
|
quote: Originally posted by Renky
quote: Originally posted by JOBAH
Bolje mi zvuci zagonetka... ovo je totalno bezveze ako se ja pitam, a ne pitam se :)
Zagonetka i šarada nisu ista stvar. Mada gosn. lektor će reći, postoji li uopće sukladan izraz u HR jeziku.![](icon_smile_blush.gif)
Evo ,da je Curunir moderator,sad bi izbacio coveka ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) |
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
|
profesor-inz
Advanced Member
![](avatars/seilah.gif)
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Cal color 2.JPG)
Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 17/03/2010 : 16:07:34
|
Rekoh u HR jeziku jerbo su me oduvik učili da je šarada nešto u stilu lazne predstave. Vrsta glume, igrokaza u cilju prevare, nečega lažnog. Možda su me krivo učili no šarada nije zagonetka.![](icon_smile_wink.gif) |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
morrison
Advanced Member
![](AvatarUpload/8-70.jpg)
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Posted - 17/03/2010 : 17:26:42
|
quote: Originally posted by profesor-inz
Da li je redovni ubrzan ili ide i dalje na dva meseca, pošto počinjem da ga sakupljam...
I dalje ide svaka dva mjeseca... |
|
okiboki
Advanced Member
![](AvatarUpload/crazy.jpg)
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
|
Curunir
Advanced Member
![](avatars/saruman2.gif)
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 17/03/2010 : 19:59:00
|
ne znam kakve veze imaju zagonetka i šarada, i kako se uopce moglo i pomisliti na zagonetku. pa valjda ste gledali slavnu komediju?
no za pohvalu je bila i zagonetka kao rijec (naravno da je bila rijec o njoj), da je VC bila bi odvratna enigma , kojoj nije mjesto ni u jednom od "nasih" jezika. rijedak slucaj da je jezicno nesto bolje kod ludensa, uistinu rijedak.
|
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
rgorgiev
Senior Member
![](AvatarUpload/Rudis.jpg)
2084 Posts
Member since 17/06/2004 |
Posted - 17/03/2010 : 20:04:59
|
Sarada je igra pantomime. Takodjer Sarada je i posebna forma slogovne zagonetke (izvor wikipedia.de) Tamu ima i detaljneg opisa ovih dve varijanti :-) |
so it shall be written, so it shall be done |
|
rgorgiev
Senior Member
![](AvatarUpload/Rudis.jpg)
2084 Posts
Member since 17/06/2004 |
Posted - 17/03/2010 : 20:05:33
|
quote: Originally posted by Renky
Rekoh u HR jeziku jerbo su me oduvik učili da je šarada nešto u stilu lazne predstave. Vrsta glume, igrokaza u cilju prevare, nečega lažnog. Možda su me krivo učili no šarada nije zagonetka.![](icon_smile_wink.gif)
To ti je maskarada![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) |
so it shall be written, so it shall be done |
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Posted - 17/03/2010 : 20:21:22
|
Valjda je maskarada ples ljudi pod maskama, ali da, najcesce ima pezorativni ton...mislim da bi to sto Renky opisuje pre bilo blize groteski![](icon_smile_question.gif)
|
|
Curunir
Advanced Member
![](avatars/saruman2.gif)
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 17/03/2010 : 20:25:07
|
to sto renky opisuje je tocno ŠARADA. ajmo ljudi pogledajte taj predivan film s grantom i hepburnicom... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|