forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - site
 Prijedlozi, komentari, kritike
 Punisher
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 334

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 18/12/2013 : 20:32:28  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Wolfe nitko normalan nema ništa protiv demokratskog antifašizma (kakav je bio na Zapadu).
Problem je kad crveni totalitaristi antifašizam koriste kao smokvin list.

Edited by - dsormaz1 on 18/12/2013 20:32:47
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 18/12/2013 : 20:35:09  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Molim Vas da stanete s bilo kakvim oblikom poltičkih postova. Počeli ste opet o crnima/crvenima/četnicima isl. i to u poprilično žestokom tonu.
Svatko tko se ne bude pridržavao ovog pravila, biti će udaljen sa foruma.

Hvala na pažnji.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 18/12/2013 : 20:37:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:
Originally posted by mamlaz

jel i u Srbiji pokusavaju predstavit cetnike kao borce za domovinu? jel se sta borite protiv toga? ne komentiras mi bas nesto o tome na forumu?

Da, pokušavaju. Iako postoje određeni istorijski podataci da su imali saradnju sa saveznicima, nemam nimalo lepo mišljenje o njima.

Možda je bilo par njih koji su se stvarno borili za slobodu, ali pokret ko pokret mi je ogavan. Naročito zbog njihovog fanatizma i šovinističkih ideala.

Šta ima o njima da pišem, pišem o fašistima koji su napravili sranja '91, prave i sada preko neo i klerofašizma. Nije zlo od tzv. četnika (kako se nazivaju sa te strane Save), zlo je od fašista, Ljotićevaca, nadrasa. Čak je i onaj antisemita Nikolaj Velimirović ušao u narod kao neki svetac. Oni su problem.
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 18/12/2013 : 20:40:59  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
quote:
Originally posted by Jasko

quote:
Originally posted by wolf

Meni sigurno ne smeta veličanje antifašizma (to je i logično budući da je to po prirodi borba protiv zla), ali mi smeta da se, primjerice, Domovinski rat (koji je također antifašistički poput same RH) ne tretira na isti način. Štoviše, one koji ga samo spomenu se naziva fašistima. Može li netko objasniti tu logiku?

To je fašističko-fašistički rat.

Meni je jedino bitno što stoji u Ustavu RH o tome. A tamo stoji da je to obrambeni, antifašistički rat. U tom smislu ja sam antifašist.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 18/12/2013 : 20:43:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
Bravo
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 18/12/2013 : 20:43:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
ajoj jasko:( necu dalje zbog mladjota ali valjda ti je jasno da si isti kad branis svoje kao i ovi koji brane povijesne poklike:)
sori stari ali lose si se pokazao kao antifasista:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 18/12/2013 : 20:44:03  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
>Mogu razumjeti da možda niste vidjeli moju poruku, tj, da ste pisali istovremeno...Ali sad je već prošlo nekoliko minuta tako da...

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 18/12/2013 : 20:44:35  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
quote:

ajoj jasko:( necu dalje zbog mladjota ali valjda ti je jasno da si isti kad branis svoje kao i ovi koji brane povijesne poklike:)

Ja nikad nisam niti ću veličati taj poklič, niti osporiti negativnu narav tog režima.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 18/12/2013 : 21:10:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by wolf

quote:

Ja nikad nisam niti ću veličati taj poklič, niti osporiti negativnu narav tog režima.

ajd dalje na pm. mladjo je rekao svoje. Haugh:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 18/12/2013 : 21:11:16  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
Ma sve je rečeno
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 19/12/2013 : 12:52:54  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message
quote:
Originally posted by mladjo

Zlikovski:

Oprosti ali ako sam dobro shvatio ti smatraš da Joe Šimunić nije vikao Za dom spremni zato što je ljubitelj ustaša?
Mislim da je evidentno da je upravo to bio razlog zašto je to vikao. A ako ti misliš da nije - evo hajde javno reci zašto ti misliš da je on to uzvikivao? I zašto su to navijači odgovorili što su odgovorili?
I oprosti ali stvarno su pomalo neozbiljna objašnjenja koja daju ljubitelji toga pozdrava - on njima znači sve drugo osim onoga što on zapravo znači. Nije mi jasno zašto javno ne priznaju da su simpatizeri te ideologije nego se ovako samo blamiraju jer nemaju dovoljno hrabrosti to priznati javno
Kažeš da si protiv veličanja ustaštva/fašizma a istovremeno povik koji to simbolizira opravdavaš. Pomalo kontradiktorno, zar ne?

I naravno da ne stoji usporedba sa ćirilicom/kunom i ostalim simbolima koje si naviknuo jer oni nisu ni na koji način striktno vezani za ideologiju ustaštva/četništva ili bilo što drugo tako da ih se ne može poistovijetiti isključivo sa njom.
Uglavnom tvoje generaliziranje pojmova shvaćam kao pokušaj opravdavanja povika za dom spremni. Zašto ti to simpatiziraš, ostaje na tebi da objasniš

zašto je za dom spremni striktno vezan uz ustaštvo a ove druge stvari nisu? gdje je to definirano? ja razumijem da je to u tvojoj glavi tako posloženo i s tim nemam problema. ali gdje je to osim u glavama/osjećajima određenog broja ljudi definirano?
u tome je problem. a naša vlast umjesto da se isprića što su zajebali i takve stvari nisu definirali, idu u napad na pojedinca. najlaše je gaziti po drugima a svoje propuste zamesti.
ali najjači mi je jedan moj facebook prijatelj koji je sipao salve uvreda (samo taj način komunikacije govori kakav je) na šimunića a par dana prije toga je postao vic o cigi koji je dobar ako nema ruku i nogu (izuzetno degutantan i rasistički vic). i on nakon mog upozorenja ne kuži u čemu je problem i da je joe vjerojatno 10X manji rasist, nacist, ustaša od njega koji ga pljuje, ali vjerojatno i od većine naših domaćih dušebrižnika.
a vidim kako i ti vjeruješ da je joe ustaški simpatizer. ja sam uvjeren kao je za njega "za dom spremni" navijački slogan, kao što "kunu" vidi kao valutu.
a ja osobno sa "za dom spremni" ili nekom drugom izrekom ili sim bolom nema problema. ako se nakon javne rasprave uvede da je to poticanje na zlo nema šanse da se tome protivim i od istog trenutka ću se zalagati da se strogo kažnjava upotreba istoga. a ako je potrebno i druge stvari zabraniti iz istog razloga - samo naprijed.

i što partija kaže?

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 19/12/2013 : 13:22:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:

Točno je da si ti osoba koja se dosta dobro pridržava pravila i da kada se opomene da se stane sa određenom raspravom, ti to i napraviš. Međutim, svakom se može desiti da pretjera, pa se to desilo i tebi.Inače, ne kumuliraju se sva upozorenja odjedanput nego je ovdje riječ o tome da se tebe na više topica opomenulo ali u načelu oko iste ili sličnih tema. Osim toga, ona izjava o "rokanju nerođene djece" i to na topicu gdje se izražavao pijetet jednom velikom čovjeku je sama dovoljna za udaljavanje. Vidiš, stvar je u tome da trebaš poštivati tuđa stajališta, a ne uvijek krajnje rigidno braniti svoja, po principu "tko nije kao ja, ne valja". Na kraju krajeva, bit suživota i je u tome da se prihvate raličitosti, zar ne?

Hvala ti na civiliziranom obrazloženju

Osvrnuo bih se samo na dvije stvari.

Prvo bi bilo da izjava o rokanju nerođene djece zaista jest grozna, međutim spomenuti medicinski zahvat nije nikakva šetnja u parku pa otud i retorika. Je li bilo za kaznu ili ne... što je tu je.

Drugo je o rigidnom branjenju svojih stajališta i principu "tko nije kao ja, ne valja".
Što se mene tiče, budući da imam već dosta godina života, a i neko životno iskustvo, to je jasno da imam izgrađen sustav vrijednosti, koji se bazira na judeokršćanskom poimanju etike i morala. Osnovna značajka tog sustava razmišljanja je da se razlikuje čovjek od njegova ponašanja i stavova, pri čemu u svakom čovjeku uvijek treba gledati sliku Stvoritelja i iskazivati mu dužnu čast, dok djela treba osuđivati ili pohvaljivati, raskrinkavati kao nevaljana ili ih uzdignuti na svijetli primjer svima ako su valjana.
Pošto su ovaj sustav prokušala tisućljeća te i dalje drži vodu, čvrsto ga se držim i time se vodim u pisanju i zbog toga ne idem za vrijeđanjem čovjeka, već kritikom djela.
U tom smislu, ne odričem se svojih stavova jer su prikladno utemeljeni na dobrim i prokušanim osnovama.
Što se tiče principa "tko nije kao ja, ne valja", ne vidim na koji se način odnosi na mene i u cijelosti ga odbacujem.

Naravno, ponekad su neki sugovornici "retardi koje bih najradije poslao u 3 PM"(), ali to nije rješenje.
Osim iznimno, kada se opet zaželim odmora od foruma...

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 19/12/2013 : 13:38:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:
Originally posted by zlikovski

quote:

Zlikovski:

Oprosti ali ako sam dobro shvatio ti smatraš da Joe Šimunić nije vikao Za dom spremni zato što je ljubitelj ustaša?
Mislim da je evidentno da je upravo to bio razlog zašto je to vikao. A ako ti misliš da nije - evo hajde javno reci zašto ti misliš da je on to uzvikivao? I zašto su to navijači odgovorili što su odgovorili?
I oprosti ali stvarno su pomalo neozbiljna objašnjenja koja daju ljubitelji toga pozdrava - on njima znači sve drugo osim onoga što on zapravo znači. Nije mi jasno zašto javno ne priznaju da su simpatizeri te ideologije nego se ovako samo blamiraju jer nemaju dovoljno hrabrosti to priznati javno
Kažeš da si protiv veličanja ustaštva/fašizma a istovremeno povik koji to simbolizira opravdavaš. Pomalo kontradiktorno, zar ne?

I naravno da ne stoji usporedba sa ćirilicom/kunom i ostalim simbolima koje si naviknuo jer oni nisu ni na koji način striktno vezani za ideologiju ustaštva/četništva ili bilo što drugo tako da ih se ne može poistovijetiti isključivo sa njom.
Uglavnom tvoje generaliziranje pojmova shvaćam kao pokušaj opravdavanja povika za dom spremni. Zašto ti to simpatiziraš, ostaje na tebi da objasniš

zašto je za dom spremni striktno vezan uz ustaštvo a ove druge stvari nisu? gdje je to definirano? ja razumijem da je to u tvojoj glavi tako posloženo i s tim nemam problema. ali gdje je to osim u glavama/osjećajima određenog broja ljudi definirano?
u tome je problem. a naša vlast umjesto da se isprića što su zajebali i takve stvari nisu definirali, idu u napad na pojedinca. najlaše je gaziti po drugima a svoje propuste zamesti.
ali najjači mi je jedan moj facebook prijatelj koji je sipao salve uvreda (samo taj način komunikacije govori kakav je) na šimunića a par dana prije toga je postao vic o cigi koji je dobar ako nema ruku i nogu (izuzetno degutantan i rasistički vic). i on nakon mog upozorenja ne kuži u čemu je problem i da je joe vjerojatno 10X manji rasist, nacist, ustaša od njega koji ga pljuje, ali vjerojatno i od većine naših domaćih dušebrižnika.
a vidim kako i ti vjeruješ da je joe ustaški simpatizer. ja sam uvjeren kao je za njega "za dom spremni" navijački slogan, kao što "kunu" vidi kao valutu.
a ja osobno sa "za dom spremni" ili nekom drugom izrekom ili sim bolom nema problema. ako se nakon javne rasprave uvede da je to poticanje na zlo nema šanse da se tome protivim i od istog trenutka ću se zalagati da se strogo kažnjava upotreba istoga. a ako je potrebno i druge stvari zabraniti iz istog razloga - samo naprijed.

i što partija kaže?

E, a sve ide od toga što se to nesretno ustaštvo kod nas nikada nije riješilo kako treba i stavilo na svoje mjesto u povijesti pa se sada svako malo javlja kao kolektivna trauma iz prošlosti.
Najveću zaslugu za stvaranje takvog stanja je ponio upravo komunistički pokret koji kroz 50 godina nije htio niti prismrditi tom pitanju, već ga je rješavao zatvorima, ubojstvima i prisilno nametnutom šutnjom.
Imam dojam da je u svezi s tim pitanjem ovom narodu potrebna jedna kolektivna psihoanaliza, jer situacija sliči na čovjeka koji je bio silovan kao dijete i sada se s tim mora nositi nakon godina i godina okretanja glave i negiranja traume.
Potrebno je jednom za svagda utvrditi da je stvaranje NDH bilo izraz svijetle težnje za stvaranjem vlastite države, ali taj isti pothvat je pokušan u pogrešnom trenutku kroz jedan shizofreni pokret koji nije imao državnički kapacitet.
I koji je u današnje doba sasvim anakron i bezvrijedan.

Potrebno je jednom za svagda reći da Hrvatima ne treba ni 10. travnja ni 29. novembar, jer imamo svoju državu i znamo koji je naš Dan pobjede!

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 19/12/2013 : 13:42:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
Vi ste luđi no što sam mislio
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/12/2013 : 14:22:03  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Amos

quote:

Točno je da si ti osoba koja se dosta dobro pridržava pravila i da kada se opomene da se stane sa određenom raspravom, ti to i napraviš. Međutim, svakom se može desiti da pretjera, pa se to desilo i tebi.Inače, ne kumuliraju se sva upozorenja odjedanput nego je ovdje riječ o tome da se tebe na više topica opomenulo ali u načelu oko iste ili sličnih tema. Osim toga, ona izjava o "rokanju nerođene djece" i to na topicu gdje se izražavao pijetet jednom velikom čovjeku je sama dovoljna za udaljavanje. Vidiš, stvar je u tome da trebaš poštivati tuđa stajališta, a ne uvijek krajnje rigidno braniti svoja, po principu "tko nije kao ja, ne valja". Na kraju krajeva, bit suživota i je u tome da se prihvate raličitosti, zar ne?

Prvo bi bilo da izjava o rokanju nerođene djece zaista jest grozna, međutim spomenuti medicinski zahvat nije nikakva šetnja u parku pa otud i retorika. Je li bilo za kaznu ili ne... što je tu je.

Drugo je o rigidnom branjenju svojih stajališta i principu "tko nije kao ja, ne valja".
Što se mene tiče, budući da imam već dosta godina života, a i neko životno iskustvo, to je jasno da imam izgrađen sustav vrijednosti, koji se bazira na judeokršćanskom poimanju etike i morala. Osnovna značajka tog sustava razmišljanja je da se razlikuje čovjek od njegova ponašanja i stavova, pri čemu u svakom čovjeku uvijek treba gledati sliku Stvoritelja i iskazivati mu dužnu čast, dok djela treba osuđivati ili pohvaljivati, raskrinkavati kao nevaljana ili ih uzdignuti na svijetli primjer svima ako su valjana.
Pošto su ovaj sustav prokušala tisućljeća te i dalje drži vodu, čvrsto ga se držim i time se vodim u pisanju i zbog toga ne idem za vrijeđanjem čovjeka, već kritikom djela.
U tom smislu, ne odričem se svojih stavova jer su prikladno utemeljeni na dobrim i prokušanim osnovama.
Što se tiče principa "tko nije kao ja, ne valja", ne vidim na koji se način odnosi na mene i u cijelosti ga odbacujem.

Naravno, ponekad su neki sugovornici "retardi koje bih najradije poslao u 3 PM"(), ali to nije rješenje.

čisto sumnjan da iko ovde misli da je to šetnja u parku.
problem je u tome da se zabranom ne postiže apsolutno ništa osin dodatnih mrtvih žena po raznim ilegalnim mesarnicama.
uostalom imaš podatke od who-a i sličnih organizacija pa pogledaj da zabrana tog zahvata ni u kojem slučaju ne smanjuje isti.
mene u biti čudi da s tolikim godinama imaš tako naivno razmišljanje.
bez uvrede.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 19/12/2013 : 14:53:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Khm...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 19/12/2013 : 14:54:45  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:

quote:

Zlikovski:

a ja osobno sa "za dom spremni" ili nekom drugom izrekom ili sim bolom nema problema.
ako se nakon javne rasprave uvede da je to poticanje na zlo nema šanse da se tome protivim i od istog trenutka ću se zalagati da se strogo kažnjava upotreba istoga. a ako je potrebno i druge stvari zabraniti iz istog razloga - samo naprijed.

i što partija kaže?

Tvoj pokušaj relativizacije povika Za dom spremni je u najmanju ruku komičan.Kao prvo, apsolutno je potvrđeno što taj slogan znači a eventualno zakonsko nereguliranje istoga ne znači da je on dopušten. Kao što ni zakonom nije određeno da je npr. psovanje majke loše/kažnjivo ali opet svi znamo što ta psovka znači. Zapravo, ovaj tvoj pokušaj samo ide tragom onoga što sam već pisao i što svi tvoji istomišljenici rade, a to je da se pokušava osporiti negativna funkcija toga pozdrava. Kao, svi su mislili nešto drugo, a ne baš ono što je loše. Možeš misliti Meni stvarno nije jasno (ponavljam po drugi put) pa ako ste svi vi otvoreno za taj pozdrav - pa što se sramite? Priznajte što Vam taj pozdrav znači i gotovo. A nemojte se skrivati iza jeftinih objašnjenja. Osim toga, nisi odgovorio na moje pitanje - što misliš što većini taj pozdrav znači. Ako ti ne znaš, reći ću ti ja - veličaju ustaštvo. I to je jedini razlog. samo se sad svi izmotavaju
Ali nemam namjeru ovdje dublje ulaziti u ovakve rasprave. Em sam rekao da sve političke rasprave trebaju stati, a em si ti u svojoj izjavi otvoreno priznao da simpatiiziraš ustaštvo (pokušavajući se izvući gore već spomenutim smiješnim izjavama, tipa pa nigdje nije definirano i slično)te također s obzirom da sam već nekoliko puta napomenuo da postoji nulta tolerancija na ustaštvo, udaljiti ću te sa foruma.

Pa ti razmišljaj o tome što znači Za dom spremni.

P.S. Još jednom napominjem - nulta tolerancija na ustaštvo i ustaške povike. Tko bude pisao suprotno, biti će udaljen sa foruma.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 19/12/2013 : 15:06:25  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:

quote:

osobno smatram da u iznošenju svojih uvjerenja jako rijetko prelaziš granicu (zapravo, čini mi se da je ovo bilo prvi put baš ozbiljnije) i zapravo više sam sklon uvjerenu da je to bio trenutak ishitrene nepažnje nego svjesnog pokušaja uvrede ljudi sa suprotnim stajalištem. Ali eto, omakne se čovjeku:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 19/12/2013 : 15:11:38  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:

quote:

quote:

Zlikovski:

i što partija kaže?

E, a sve ide od toga što se to nesretno ustaštvo kod nas nikada nije riješilo kako treba i stavilo na svoje mjesto u povijesti pa se sada svako malo javlja kao kolektivna trauma iz prošlosti.
Najveću zaslugu za stvaranje takvog stanja je ponio upravo komunistički pokret koji kroz 50 godina nije htio niti prismrditi tom pitanju, već ga je rješavao zatvorima, ubojstvima i prisilno nametnutom šutnjom.
Imam dojam da je u svezi s tim pitanjem ovom narodu potrebna jedna kolektivna psihoanaliza, jer situacija sliči na čovjeka koji je bio silovan kao dijete i sada se s tim mora nositi nakon godina i godina okretanja glave i negiranja traume.
Potrebno je jednom za svagda utvrditi da je stvaranje NDH bilo izraz svijetle težnje za stvaranjem vlastite države, ali taj isti pothvat je pokušan u pogrešnom trenutku kroz jedan shizofreni pokret koji nije imao državnički kapacitet.
I koji je u današnje doba sasvim anakron i bezvrijedan.

Potrebno je jednom za svagda reći da Hrvatima ne treba ni 10. travnja ni 29. novembar, jer imamo svoju državu i znamo koji je naš Dan pobjede!

Smatram da ovdje ima elemenata za udaljavanje sa foruma jer ne samo da sam rekao da se treba stati sa svim političkim raspravama, nego su i pojedine izjave u suprotnosti sa nultom tolerancijom na ustaštvo. Ali s obzirom da si već bio udaljen prije nekoliko dana, nema sad potrebe da "šiljim" još jednu kaznu Stoga, udaljavanja neće biti ali bih te molio da se (ikakva) rasprava o ustaštvu prekine

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 19/12/2013 : 15:34:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
Ja ne kužim zakaj je ljudima tak teško razlikovati vojni poklič od službenog pozdrava?

"Za dom spremni" u isključivo tom obliku se kao službeni pozdrav koristi samo za vrijeme NDH. Povremene su se koristili i slični oblici, kao "Za poglavnika i dom" i sl. Službeno se koristil i u vrijeme Domovinkskog rata ali samo u redovima strančke vojske, HOS. RH ga nikad nije koristila kao pozdrav, ni u civilnim ni u vojnim službama. A u razdoblju između dva rata koristila ga je i Seljačka stranka ali uz dodatak seljački ("Za seljački dom") kaj jasno ne odgovara onom obliku u kojem ga koristi ustaška vlast.
Kroz raniju prošlost ovaj se uzvik ne koristi kao pozdrav več kao bojni poklič ali u drugačijem obliku, i to:
U vrijeme Šubića (povijesnim izvorima ne potvrđeno) je to glasilo u ovom obliku, citiram: Nikola Šubić Zrinski uzviknuo je "Za dom sad u boj!". Jasno je vidljivo da nema govora o korištenju oblika "za dom-spremni", a i ponavljam riječ (ako je uopće vjerodostojno) je vojnom pokliču a ne pozdravu.
Opere u vrijem buđenje nacija tj. 19 stoljeću je bespredmetno spominjati kao povijesne izvore ali ni u njoj nema uzrečice "za dom-spremni" več se pojedine riječi koriste u raznim kontekstima ali nigdje zajedno.
I na kraju dolazimo do bana Jelačića koji kao bojni poklič uoči pohoda protiv Mađarske L. Kossutha (koji ima svoju ulicu u RH i to nikome ne smeta) uzviknul "Za dom" a vojska uzvratila uzvikom "Spremni umrijeti".

Eto, razumnom sve jasno!
Hvala, doviđenja....

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13096 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 19/12/2013 : 15:39:12  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Smrt fašizmu, bako!
I tebi sinko.

Have mercy
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 19/12/2013 : 16:54:35  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message
quote:

Kod nas je ista pizda - pojave se neki koji diže glavu i hoče napisat historiju na novo. Domobran(c)i nisu bili kvinzlingi i radili su sve u ime naroda i za narod. protiv fašizma&nacizma, hitlera i mussolinija. e kurac. škof rožman i domobranci nastavili su dupe okupatorima, dali zakletvu hitleru i fašizmu&nacizmu, mučili, silovali i pobijali sve redom u ime hrista, svog škofa i hitlera. I nema pardona za takve koji žele loše svom vlastitom narodu i boli jih kurac za budučnost svog naroda, jezik i neodvisnost, samo zbog indoktrinacije. I sve to u ime nove demokracije (i hrista).

Nema tolerancije prema revizionistima. Metak.
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 19/12/2013 : 16:58:57  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message
možda malo izuzeto iz kjonteksta gornji citat, ali poruka moja je čista onako partizanska.
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 19/12/2013 : 17:13:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:

Smatram da ovdje ima elemenata za udaljavanje sa foruma jer ne samo da sam rekao da se treba stati sa svim političkim raspravama, nego su i pojedine izjave u suprotnosti sa nultom tolerancijom na ustaštvo. Ali s obzirom da si već bio udaljen prije nekoliko dana, nema sad potrebe da "šiljim" još jednu kaznu Stoga, udaljavanja neće biti ali bih te molio da se (ikakva) rasprava o ustaštvu prekine

OK, razumjeli smo se.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 19/12/2013 : 19:56:04  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

P.S. Još jednom napominjem - nulta tolerancija na ustaštvo i ustaške povike. Tko bude pisao suprotno, biti će udaljen sa foruma.

A što je s veličanjem komunističkog totalitarizma i opravdavanjem istog i njegovih zlodjela? To je dozvoljeno?
I još nešto...
Na ovom forumu neki likovi u više navrata zagovarali su odcijepljenje nekih dijelova RH, čak su otvarani topici s takvom temom, i nitko nikad od njih nije ovdje sankcioniran zbog toga. Na kraju sam sa foruma izletio ja, kad sam se zbog toga sukobio s tim budalama.
Je li za tebe veći prijestup nekakav poklič iz prošlosti od zagovaranja razbijanja RH?

Edited by - dsormaz1 on 19/12/2013 19:58:10
Go to Top of Page
Page: of 334 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.72 seconds. Snitz Forums 2000