Author |
Topic |
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 26/05/2020 : 18:53:10
|
quote: Originally posted by anto
Nuri,Dorison&Astije:Kako se obogatiti u junu 1940. (Phoenix Press)
E,tako se to radi!!! Tata Nuri (Dorison je ovde verovatno oštrio olovke Astijeu,išao u kupovinu klope i menjao stanice na radiju) ponovo pokazuje svo svoje majstorsko umeće,i poklanja nam još jedan hvalevredan strip.
Nemačka je slomila otpor francuskih pičkica i napreduje ka Parizu.Zlatne rezerve Francuske banke su sklonjene na sigurno,osim nekih 2 tone,koje su "slučajno" prevideli.Hitno se pravi plan kako da se to malo bogatstvo prebaci na sigurno,a informacija o tome dolazi do Frenka,propalog boksera,koji pod hitno skuplja ekipu za pljačku - ekipu koju čine Korzikanski mafijaš,ćerka obijača sefova (i sama stručna u tom poslu) i Nemac sa kamionom.Plan se čini lak,ali kako to biva,uvek nešto krene po zlu. U pitanju je odlična i dinamična,filmska priča,sa bezbroj prevrata i nepredviđenih situacija,sve to sjajno upakovano. Jedino imam dve zamerke:1.borba na mostu mi je u malo neozbiljnijem tonu (u odnosu na dotadašnji scenario);2.borba u zamku je previše ramboovska (bolje da je umesto zamka bila vila u pitanju,bilo bi manje nemaca).Ubeđen sam da je u obe situacije Dorison bio scenarista ;D Crtež Astijea skroz na mestu,kao i Kroin kolor. Izdanje bombonica,da ne veruješ da ga je radio AMD; dizajn do jaja.
topla preporuka - 5/5
Procitao i ja ovaj strip. Mozda sam imao previsoka ocekivanja, ali mi se ovaj strip nije svideo u toj meri kao i Antu. I Dorison, a Nuri sigurn, imaju mnogo boljih radova od ovog. Ovo je nepretenciozna, zabavna, otkacena voznja, ali moglo je mnogo bolje. Da su dodali jos nekoliko stranica, pa da bolje odrade karakterizaciju likova, smanje neke komicne elemente i nepotrebne Rambo scene i ovo bi bio strip za pamcenje. Ovako je to samo jako lepo nacrtana i obojana nepretenciozna avaturica.
6,5/10
Izdanje Pheonix Pressa je vrhunsko i odlicne cene. Svaka cast i na brzini objavljivanja od premijere u Francuskoj. Nabavljajte strip ljudi! |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17039 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 02/06/2020 : 19:23:53
|
quote: Originally posted by going going
Procitao i ja ovaj strip. Mozda sam imao previsoka ocekivanja, ali mi se ovaj strip nije svideo u toj meri kao i Antu. I Dorison, a Nuri sigurn, imaju mnogo boljih radova od ovog. Ovo je nepretenciozna, zabavna, otkacena voznja, ali moglo je mnogo bolje. Da su dodali jos nekoliko stranica, pa da bolje odrade karakterizaciju likova, smanje neke komicne elemente i nepotrebne Rambo scene i ovo bi bio strip za pamcenje. Ovako je to samo jako lepo nacrtana i obojana nepretenciozna avaturica.
6,5/10
Izdanje Pheonix Pressa je vrhunsko i odlicne cene. Svaka cast i na brzini objavljivanja od premijere u Francuskoj. Nabavljajte strip ljudi!
Da, nije se ni meni tako svidjelo, više sam očekivao. |
Edited by - delboj on 03/06/2020 08:58:57 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 02/06/2020 : 22:15:33
|
I Dorison, a Nuri sigurn, imaju mnogo boljih radova od ovog.
izvini molim te,kojih to Dorison ima boljih radova od ovog stripa? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3281 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 02/06/2020 : 22:47:08
|
izvini molim te,kojih to Dorison ima boljih radova od ovog stripa?
Ajde ajde, ne pravi se naivan. Znaš ti dobro šta ima bolje. Jedna reč, a to ime nosi i čuveni kečer |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 03/06/2020 : 01:14:52
|
Bolji mi je Long Dzon Silver, a i za sada Pogrebnik iako sam procitao samo prvi album.
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 03/06/2020 : 01:31:36
|
quote: Originally posted by Red Marquis
Ajde ajde, ne pravi se naivan. Znaš ti dobro šta ima bolje. Jedna reč, a to ime nosi i čuveni kečer
|
Edited by - going going on 03/06/2020 01:31:51 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Posted - 03/06/2020 : 11:55:37
|
quote: Originally posted by Red Marquis
Ajde ajde, ne pravi se naivan. Znaš ti dobro šta ima bolje. Jedna reč, a to ime nosi i čuveni kečer
Pogrebnik?
Bolji mi je Long Dzon Silver, a i za sada Pogrebnik iako sam procitao samo prvi album.
LDŽS je jako dobar,i kapiram da ti je bolji;ali staviti u istu rečenicu Kako se ... i Pogrebnika je,iz mog ugla,blasfemija.A ne kažem da je Andrtejker loš serijal. |
Edited by - anto on 03/06/2020 11:57:16 |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 03/06/2020 : 21:26:17
|
LDŽS je jako dobar,i kapiram da ti je bolji;ali staviti u istu rečenicu Kako se ... i Pogrebnika je,iz mog ugla,blasfemija.A ne kažem da je Andrtejker loš serijal.
LDŽS bih mogao i da obnovim, davno je bilo kad sam ga citao ali tad je bio jako dobar utisak. Sto se tice uporedjivanja Kako se obgatiti u junu 40e i Pogrebnika, Pogrebnika sam procitao samo prvi broj i to onda kad ga je izdao Makondo i bas mi je bio dobar strip. Nisam citao nastavke jer ih nisam nabavio, a u medjuvremenu su se rasprodali ali naci cu ih vec negde, jer mi se ne prebacuje sad na Fibrino izdanje. Svidjaju mi se ovakvki pojedinacni albumi.
Inace procitao sam i prva dva ili tri WESTa sto su radili zajedno Nuri i Dorison i meni je to sasvim dobar strip. Darkvudu ostaje da izda jos dva broja i gotov serijal, to bih bas voleo da vidim. Kakvo je tvoje misljenje o WESTu? |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Posted - 03/06/2020 : 23:59:27
|
jako dobar;i nekako mi je sve po malo bolji kako odmiče serijal;šteta što su šanse za nastaljanjem minimalne. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 08/06/2020 : 22:20:20
|
ima li kakvih naznaka da li ce PP nastaviti ili izdati sta od zapocetih serijala...
1. saguaro 2. lukas, druga sezona 3. adam wild 4. darwin audace serijal 5. UT prequel 6. greystorm romanzi 7. china song - nastavak tropical bluza 8. traper keri knjiga 3, ali tu je ipak problem drugacije prirode nego kod ovih ostalih zapocetih boneli serijala, ili njihovih nastavaka.... |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3281 Posts
Posted - 09/06/2020 : 00:30:26
|
A Zlato i krv ko hebe??
Pa on čita samo Boneli.
A posle toliko vremena ko se s time zeza pored Fibrinog izdanja? Svaki nastavak koji ne izađe u roku od godinu dana, bilo kog izdavača, računam u propalo. |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
Manny
Average Member
572 Posts
Member since 21/08/2011 |
Posted - 23/07/2020 : 09:06:44
|
Kada će nastavak Zlato i krv? Kada će nastavci Superiornog Spajdermena?
quote: Originally posted by Red Marquis A posle toliko vremena ko se s time zeza pored Fibrinog izdanja?
Pa neki su, kao ja, kupili kad je izašlo (a izašlo je pre Fibrinog izdanja), i sada čekamo nastavak. |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 23/07/2020 : 09:47:14
|
quote: Originally posted by Manny
Kada će nastavak Zlato i krv? Kada će nastavci Superiornog Spajdermena?
quote: Originally posted by Red Marquis A posle toliko vremena ko se s time zeza pored Fibrinog izdanja?
Pa neki su, kao ja, kupili kad je izašlo (a izašlo je pre Fibrinog izdanja), i sada čekamo nastavak.
au, samo nemog da zapitkujes ko si radio za sagu ili kena |
|
|
Manny
Average Member
572 Posts
Member since 21/08/2011 |
Posted - 23/07/2020 : 12:28:03
|
quote: Originally posted by kasper au, samo nemog da zapitkujes ko si radio za sagu ili kena
Da, izgleda da je tako, za koji god strip krenem izdavače da zapitkujem, na kraju se ispostavi da ga prekidaju. :( |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3281 Posts
Posted - 23/07/2020 : 13:28:13
|
quote: Originally posted by Manny
quote: Originally posted by kasper au, samo nemog da zapitkujes ko si radio za sagu ili kena
Da, izgleda da je tako, za koji god strip krenem izdavače da zapitkujem, na kraju se ispostavi da ga prekidaju. :(
Koliko godina treba da prođe da ti bude jasna sudbina? Reši se tog keca, kupi Fibru, nema leba, vidiš valjda... |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 23/07/2020 : 18:23:04
|
quote: Originally posted by Elderane84
Superiorni Spajdermen jedna od boljih Marvel stvari koje su krenule. Nadam se da će nastaviti, držim palčeve.
To i Vejdov Derdevil! |
|
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1855 Posts
Member since 20/03/2006 |
Posted - 28/10/2020 : 06:50:36
|
quote: Originally posted by Elderane84
Superiorni Spajdermen jedna od boljih Marvel stvari koje su krenule. Nadam se da će nastaviti, držim palčeve.
Stvarno je odličan taj Spajdi. I ona knjiga Čudesnog što ide pre Superiornog (jedino su one dve kratke priče bezveze). Nadam se nastavku. |
IG: @bricktoygrapher |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2704 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 24/12/2020 : 01:48:31
|
Lepa BD avantura, sve ono sto bih ocekivao od prosecnog zabavnog BD istorijskog albuma. Najvise mi se svidja zimski ugodjaj i jako zanimljivo istorijsko razdoblje. Poslednja stranica stripa mi je previse pateticna i nepotrebna, voleo bih da se sve zavrsilo na pretposlednjoj stranici. Voleo bih da vidim ovakav istorijski zimski strip smesten u Prag tog razdoblja (sa kule astronomskog sata su bacili nekog svestnika sto je i zapocelo 100godinsji rat, koliko se secam, a i na tom glavnom starom trgu su obelezena X mesta gde su spaljivani Hugenoti), ili u bilo koje razdoblje ali da je u Pragu, taj grad ne prestaje da me fascinira. U svakom slucaju Dorison pise zabavnu, akcionu putesestviju, ali nista vise od toga. Crtez jako dobar. Preporuka Ja sam strip citao u Pheonix Pressovom izdanju, svi koji zele da procitaju strip mogu idalje nabaviti ovo izdanje jer je Fibrino rasprodato. PPovo izdanje je odlicno uradjeno, AMD je odlicno odstampao strip, prevod zvuci jako lepo i jako sam zadovoljan izdanjem. Takodje PPovo izdanje je nesto veceg formata od Fibrinih kolorki, ne znam da li je tako i u originalu? (i dw perle su malo vece od Kolorki)
Izmedju 7,5 i 8 /10 |
Edited by - going going on 29/12/2020 23:16:42 |
|
|
PaoloRivera
Average Member
Croatia
520 Posts
Member since 09/09/2014 |
Posted - 26/12/2020 : 14:57:27
|
quote: Originally posted by john connor
Superior Spajdi odlican, bas odlican...steta za ocajan tempo...
Dajte nastavke! Ja bih kupovao! |
|
|
Topic |
|