forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 577

ivanl
Advanced Member

Croatia
15803 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 17/11/2020 : 08:24:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Pa ne znam... nisam spominjao ni ruznocu ni 'nesvidanje', ti si rekla da imas problem s crtezem. A nije mi to bas jasno, detektirati problem s C.C-em. u svezi njegova rada. Sta sad? Da opet ponavljam kako je najbolji? To su uostalom rekli i prostudirali masa njih prije mene. Meni osobno covjek je crtacko stripovski genij. Steta samo tih par njegovih epizodnih radova na kompletnom SBE strip katalogu, kroz DD-a i NN-a. No zato ostaju naljepse i najbolje naslovnice jednog junaka te kuce, ikad. Makar kroz prvih cetrdesetak brojeva dok se nije posvadao s pokojnim gazdom.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 17/11/2020 : 08:26:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Ma Ivan je cc fanboj. Da je kojim slučajem moderator, isla bi malo na hlađenje

Edited by - Kerempir on 17/11/2020 09:27:31
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15803 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 17/11/2020 : 08:36:36  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ma ni slucajno. Rekoh da se covek uci dok je ziv.
Evo ja osobno priznajem kako sam imao problem s Prattovim crtezom primjerice, na pocetku. Doduse to je bilo odavno, u prapovijesti dapace. A i brzo sam shvatio neke stvari...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7334 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 17/11/2020 : 09:38:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Ako kažem da mi je Calcaterra draži od Castellinija da li će me se Ivan odreći?
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 17/11/2020 : 09:38:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Btw kad će LL izbaciti Generacije? Od samog početka iz broja u broj od naslovnica, preko prica i crteža to su tolike posvete raznim stripovskim književnim djelima, prava poslastica za sve ljubitelje sf posebice što se dotiče tolikih raznorodnih dijelova poput steampunka, distopije, alternativne povijesti, itd itd. Usudim se reci da bih uživao u ovom stripu i da nemam nikakvo drugo predznanje o Nathanu. Naravno, užitak je veći kada tijekom gustanja u čitanju prepoznajete sve te utjecaje iz drugih ostvarenja.

Također strip ima ono što je Medda, od kojeg sam imao velikih očekivanja, ispustio u svom origineu - dušu.
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 17/11/2020 : 09:40:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Mislim da si mu sad završio na ignoreu
Go to Top of Page

yasmiel
Starting Member

87 Posts

Member since 07/05/2016

Posted - 17/11/2020 : 09:53:35  Show Profile Show Extended Profile  Send yasmiel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kerempir

Btw kad će LL izbaciti Generacije?

Trebalo je ići u 10. turi, ali koliko vidim raspored, prebacili su na 11., što znaći - oko Božića.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15803 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 17/11/2020 : 10:36:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Niposto. Zasto bi? Dobar je imenjak sasvim, ali ni priblizno blizu majstoru.
Uostalom mnogi vole recimo vise 'manistru' 'na pome', i to je u redu, ali ta nikako nije bolja od 'manistre' na morske plodove.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15803 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 17/11/2020 : 10:38:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by yasmiel

quote:

Btw kad će LL izbaciti Generacije?

Trebalo je ići u 10. turi, ali koliko vidim raspored, prebacili su na 11., što znaći - oko Božića.

Prebaceno za Bozicnu turu.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 17/11/2020 : 10:59:04  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Pa ne znam... nisam spominjao ni ruznocu ni 'nesvidanje', ti si rekla da imas problem s crtezem. A nije mi to bas jasno, detektirati problem s C.C-em. u svezi njegova rada. Sta sad? Da opet ponavljam kako je najbolji? To su uostalom rekli i prostudirali masa njih prije mene. Meni osobno covjek je crtacko stripovski genij. Steta samo tih par njegovih epizodnih radova na kompletnom SBE strip katalogu, kroz DD-a i NN-a. No zato ostaju naljepse i najbolje naslovnice jednog junaka te kuce, ikad. Makar kroz prvih cetrdesetak brojeva dok se nije posvadao s pokojnim gazdom.

Da bi detektirao problem koji ja imam trebaš samo pročitati ono što sam ja osobno napisala da je moj problem osobno. Ništa drugo. Zato i pitam kud si se ti zaletija. Čak dva puta napišeš, prc prc s visoka - "čovjek uči dok je živ" ne bi da je ono što sam napisala svjetsko čudo. Uz piramide, Kolosus i babilonske viseće vrtove stoji moja slika i komentar na Castelinijev crtež. Kužiš? Ti nisi uletio kao diskač, u stilu čavrljamo o crtežu nego "O svijete čudi se!" I to tako da sam se mislila, pa što sam ja to rekla?! Jesam li možda napravila tipfeler pa bubnula dvojku? Što sam ja jedina koja tako misli? Onda odem na komentare na recenziju... Pa i drugi su ljudi davali različite ocjene... Recenzija je napisana prije 17 godina. 17 godina, pa baš na meni - čovjek uči dok je živ?! Uči malo brže! Što da ti drugo kažem...
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15803 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 17/11/2020 : 11:46:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ma gluposti. Ne vrijedaj se. Ja jos ucim i valjda taj proces nece nikad ni zavrsiti. Kako je kod tebe, nemam pojma. Mozda nema ni veze, 'na mlado je' nadoce. A ako i ne, jedino je istinito da je C.C. top, vrh crtac. I steta sto nije vise kompletnih epizoda nacrtao u 'Bonelijani'.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 17/11/2020 : 13:05:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Zavidim je bi to bi trebao biti pravi bozicni poklon za nathanovce. Šteta što mene neće dočekati neki tako uzbudljiv strip. Znam da će diskach uživati u poveznicama sa drugim djelima.

Edited by - Kerempir on 17/11/2020 13:06:38
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6357 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 17/11/2020 : 18:56:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zavidim je bi to bi trebao biti pravi bozicni poklon za nathanovce. Šteta što mene neće dočekati neki tako uzbudljiv strip. Znam da će diskach uživati u poveznicama sa drugim djelima.

Ti o Generacijama?
Sad si me još više zaintrigirao za njih.
A po trenutnom datumu, doći će Generacije (a i još toga iz Babilon, jer puštam da se skupi) nakon Božića. Ali nema veze, strpljen-spašen.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 18/11/2020 : 11:36:56  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma gluposti. Ne vrijedaj se. Ja jos ucim i valjda taj proces nece nikad ni zavrsiti. Kako je kod tebe, nemam pojma. Mozda nema ni veze, 'na mlado je' nadoce. A ako i ne, jedino je istinito da je C.C. top, vrh crtac. I steta sto nije vise kompletnih epizoda nacrtao u 'Bonelijani'.

Mlado je nadoći će... S 50 ću kao naučiti uživati u uletima ovog tipa? Još nekako bi kužila da sam stvarno napisala nešto loše o Castelliniju i da sam stvarno došla ovdje trolati, vrijeđati Nathanove autore i dizati tlak ljudima. (Kao Zagorova obožavateljica dobro znam koliko to može iritirati i razumjela bih lošu povratnu reakciju.) Najjače od svega, ti nisi ništa napisao o Castelliniju, ni zašto ga voliš, ni o epizodama koje je crtao, ni koje su njegove kvalitete, ni zašto je on toliki genije.

Jedini pokušaj neke rasprave je povlačenje paralela s paštom. Gdje nešto što je vrlo relativno i teško objasniti, jer ovisi puno o ukusu (crtež), pokušavaš objasniti s nečim što je još relativnije i teže za objasniti, jer još više ovisi o ukusima (kulinarstvo). Svaka argumentacija oko pomidora i plodova mora bi na kraju otišla u to da su plodovi mora skuplji. Ta pašta je skuplja pa je bolja! Dakle, Castellini je genije zato što su na pijaci u Splitu škampi skuplji od pomidora. Ako ćeš se hvatati paštafažol - paralela i gledati na stvari kroz novac, onda probaj nekako doći do informacije koliko je Castellini plaćen po tabli, a koliko Calcaterra. Pa kad već uzimaš novac kao neku vrijednosnu konstantu, onda budi i tu logičan.

Edit - da nešto nadodam na paštafažol filozoliju. Najbolje su one pašte koje jedeš u društvu ljudi koje voliš.

Edited by - grofica Varga on 18/11/2020 12:04:02
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2662 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 18/11/2020 : 11:50:18  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
ˈkaʊntəs, ɪɡˈnɔr ənd ˈdʒɔɪn ðə ˈklʌb

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7334 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 18/11/2020 : 12:24:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by grofica Varga

quote:

Mlado je nadoći će... S 50 ću kao naučiti uživati u uletima ovog tipa? Još nekako bi kužila da sam stvarno napisala nešto loše o Castelliniju i da sam stvarno došla ovdje trolati, vrijeđati Nathanove autore i dizati tlak ljudima. (Kao Zagorova obožavateljica dobro znam koliko to može iritirati i razumjela bih lošu povratnu reakciju.) Najjače od svega, ti nisi ništa napisao o Castelliniju, ni zašto ga voliš, ni o epizodama koje je crtao, ni koje su njegove kvalitete, ni zašto je on toliki genije.

Jedini pokušaj neke rasprave je povlačenje paralela s paštom. Gdje nešto što je vrlo relativno i teško objasniti, jer ovisi puno o ukusu (crtež), pokušavaš objasniti s nečim što je još relativnije i teže za objasniti, jer još više ovisi o ukusima (kulinarstvo). Svaka argumentacija oko pomidora i plodova mora bi na kraju otišla u to da su plodovi mora skuplji. Ta pašta je skuplja pa je bolja! Dakle, Castellini je genije zato što su na pijaci u Splitu škampi skuplji od pomidora. Ako ćeš se hvatati paštafažol - paralela i gledati na stvari kroz novac, onda probaj nekako doći do informacije koliko je Castellini plaćen po tabli, a koliko Calcaterra. Pa kad već uzimaš novac kao neku vrijednosnu konstantu, onda budi i tu logičan.

Edit - da nešto nadodam na paštafažol filozoliju. Najbolje su one pašte koje jedeš u društvu ljudi koje voliš.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6179 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 18/11/2020 : 13:36:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Castellini je tehnički savršen crtač, ali kad su stripovi u pitanju, nije bez mana. Koliko god njegov detaljan crtež izazivao vau efekt, toliko zna i smetati i vući oko gdje treba i ne treba. Treba znati naći granicu. Ovo mi je, recimo, odličan Castellini, detalji taman, naglasak na emocijama i gestikulaciji likova, fin odnos crne i bijele:

Ovo mi je Castellini na steroidima. Kvalitetan je to crtež u smislu proporcija, linija, bez greške, ali umara oko, pretrpano je i naprosto se teško čita:

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1128 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 18/11/2020 : 13:41:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovo vrijedi i za nas sjevernjake za grah s kobasicom (ili špekom).
Dobro za tlak i "masnu" jetru, jel. Mislim za prijatelje, što više špeka i kobasica pojedu to je meni tlak niži a jetra manje masna.

A što se Nathana tiče nema tog scenarija, crteža ili kritike koja mi ga može ili hoće ogaditi.
Kritike i recenzije volim pročitati (ne i pisati) jer je to dobra reklama. Treba samo vidjeti što se piše o Zagor - Korjenima koje je izdao Libellus pa sad ide Ludens, a čini se da će i VČ isto izdat integral. Koliko god kritzirali (ili "pljuvali") po Zagoru ipak je on "faca" broj jedan na "balkanštini" i to se nije promjenilo u zadnjih 50-tak godina a izgleda da će još dugo biti tu.
Jedva čekam Božić da nam Libellus pokloni "Nathan - Generacije" gdje je svaka epizoda nacrtana svojim stilom i dana počast i stilovima kojih više nema.
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 18/11/2020 : 14:03:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

quote:

Ti o Generacijama?
Sad si me još više zaintrigirao za njih.
A po trenutnom datumu, doći će Generacije (a i još toga iz Babilon, jer puštam da se skupi) nakon Božića. Ali nema veze, strpljen-spašen.

Yes, na Generacije mislim. Nedavno sam pročitao po treći put, toliko mi je dobro
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15803 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 18/11/2020 : 16:15:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by morski

ˈkaʊntəs, ɪɡˈnɔr ənd ˈdʒɔɪn ðə ˈklʌb

Partibrejkers? Ne sjecam se te pjesme...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15803 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 18/11/2020 : 16:31:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Wou.
Trudis se, trudis... nije da nije. Nastavi.
Castellini je to, ma sta ja i ti mislili. 'Lovcano' gledano, jbg 5 soma eurica za naslovnicu mu je trzisna vrijednost, ma kako da; 'ljubav se ne trzi niti ne prodaje'. I to samo ako preores teskom mukom kanale do onih koji su ga uopce spremni prodati. (Ne pricamo o tablama vec o copertinama)
Gastronomski gledano CC je ovi crni rizot sta sam ga danas spremija, sa malo slanih srdel i incunih za primo piatto, naspram recimo, Giarda koji je odlican 'hambic' sa fast fooda. Ali ipak jednostavniji vid hrane.
P.s. nikidan sam napravia jebacku pastafazol tecu od 5-6 litri. Letila je deka u zrak cilu noc, to je najbolji pokazatelj.
P.s.s. U mene ti je 'porto franco' samo kuzinavanje, gradelavanje s najdrazim ljudima. Non stop. Oduvijek. I stripovi, naravno. I rock'n roll naravno na kvadrat.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

danielp
Senior Member

Serbia
1374 Posts

Member since 29/05/2004

Posted - 18/11/2020 : 16:40:19  Show Profile Show Extended Profile  Send danielp a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

74. knjiga Nathana Nevera šesto je izdanje u našoj osmoj ovogodišnjoj turi koja bi za petnaestak dana trebala biti u prodaji, a epizode koje vas čekaju u njoj su:

ZABORAVLJENI ŽIVOTI (Bepi Vigna / Romeo Toffanetti)
U OCEANSKIM DUBINAMA (Stefano Vietti / Gièz)
ZABORAVLJENI SLUČAJ (Stefano Piani / Ivan Calcaterra)

Navedene priče u Italiji izvorno su objavljene u razdoblju od kolovoza do listopada 2009. godine u brojevima 219, 220 i 221, a autor svih naslovnica je kao i obično naš dragi prijatelj, maestralni Roberto De Angelis![smile]

Što se radnje epizoda tiče, u Vigninim “Zaboravljenim životima” očekuje vas napeta pustolovina na temu kloniranja, a u priči koja nosi naslov “U oceanskim dubinama” Vietti će nas odvesti u rasjed B-901, najveći koji je nastao nakon pada Uranije, a svi pravi Nathanovi fanovi odmah će otkriti poveznicu s epizodom “Noćna mora u svemiru” koju smo objavili u svojoj 27. knjizi. Na kraju, u “Zaboravljenom slučaju”, Piani će nas uvući u bezobzirne političko-ekonomske spletke koje će nam iz još jednog kuta otkriti svu okrutnost svijeta budućnosti...

Na kraju još samo informacija da će regularna cijena 74. Nathanove biti 195 kuna, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete je kupiti za 156 HRK.[/b]

Bacite pogled:

jooj sto su prve dve lose epizode! razocarali i Vigna i Vietti. Trecu nesmem ni da citam ili cu je za mesec dana. Ovolikog smora ne mogu svariti
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 18/11/2020 : 19:08:31  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:

Castellini je to, ma sta ja i ti mislili. 'Lovcano' gledano, jbg 5 soma eurica za naslovnicu mu je trzisna vrijednost, ma kako da; 'ljubav se ne trzi niti ne prodaje'. I to samo ako preores teskom mukom kanale do onih koji su ga uopce spremni prodati. (Ne pricamo o tablama vec o copertinama)

Ne daju ni drugi crtači svoje naslovnice za kilo manula i tri kapule. Ma dam se kladiti da ima naslovnica, pogotovo u Americi, koje su dosegle i veće cijene. Ti su ti još bolji od Castellinija! Čemu stati na njemu?! On ti ne valja jer je samo 5 somova. Tek da vidiš onog od 10! Uuuuuuuu, da znaš koji ti je to tek genije.

Neman se više volje trućkati i bućkati u tim plitkim vodama, koliko što košta i te spike, pogotovo da ću još to uzeti kao neko mjerilo. Ali si mi nešto ipak pomogao, barem se ne moram puno misliti što kuvati idućih dana.
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 18/11/2020 : 19:14:06  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Koliko god njegov detaljan crtež izazivao vau efekt, toliko zna i smetati i vući oko gdje treba i ne treba.

Ovo si baš lijepo objasnio. To može biti razlog zbog čega nisam imala tečnost. Kužim da negdje zapinje, ali nemam tvoje znanje za objasniti što se događa.

Edited by - grofica Varga on 18/11/2020 19:14:39
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6357 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 18/11/2020 : 19:16:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne daju ni drugi crtači svoje naslovnice za kilo manula i tri kapule. Ma dam se kladiti da ima naslovnica, pogotovo u Americi, koje su dosegle i veće cijene. Ti su ti još bolji od Castellinija! Čemu stati na njemu?! On ti ne valja jer je samo 5 somova. Tek da vidiš onog od 10! Uuuuuuuu, da znaš koji ti je to tek genije.

Neman se više volje trućkati i bućkati u tim plitkim vodama, koliko što košta i te spike, pogotovo da ću još to uzeti kao neko mjerilo. Ali si mi nešto ipak pomogao, barem se ne moram puno misliti što kuvati idućih dana.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page
Page: of 577 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.91 seconds. Snitz Forums 2000