Author |
Topic  |
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19286 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 20/06/2010 : 08:37:38
|
ovi od editoriale Mercuri nemaju veze sa tim tri Giganta, to je zasebni serijal, kojeg se nadam da netko objavi kako treba(HC-boja,od početka)....bilo ko ali da vredi. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts
Member since 21/12/2008 |
Posted - 20/06/2010 : 10:29:08
|
quote: Originally posted by ---dp---
quote: Originally posted by dejan borca
koliko znam u italiji su objavljena tri a4 format zagora,i to cini mi se istim redom,a znam sigurno sa istim naslovnim stranama,tako da i ovaj ima naslovnu identicnu originalu. a za dalje,mislim da ce ludens morati sam da boji i smislja koje epizode u gigant,jer originala nema vise,samo ova tri
E, malo morgen. A sta je ovo?
http://www.editorialemercury.it/index.php?EDITORE=MERCURY%20EDITORIALE&COLLANA=ZAGOR%20RACCOLTA%20ALBI%20A%20COLORI
ili ovo
http://www.editorialemercury.it/index.php?EDITORE=MERCURY%20EDITORIALE&COLLANA=ZAGOR%20GLI%20ALBI%20A%20COLORI
e pa malo morgen i tebi,kako ti kazes to sto si ti nasao su izdanja editionale mercuri od broja jedan pa na dalje,koliko ja znam dosas izaslo 20 brojeva po 128 strana i 100 sveski po 32 strane(po 4 sveske u kutiji),format malo veci od bonelijevog |
Edited by - dejan borca on 20/06/2010 10:30:10 |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts
Member since 21/12/2008 |
Posted - 20/06/2010 : 15:45:08
|
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by acestroke Evo kako Italijanske izgledaju, iste ko nase (ali u tvrdom uvezu, blago njima):

ovo gore su redovni talijanski giganti...imam drugi i treći,prvi vrijedi jako puno...dakle,oficijelni,redovni gigianti...ostala izdanja su za kolecionare da troše lovu na pizdarije...
upravo tako,ta 3 su jedina ova izdanja u boji od mercurya ludens nemoze objavljivati jer nema prava na njih mercury editionale je isto kupila prava od bonelija za to sto izdaje,a inace oni izdaju obicne stripove,samo ih boje i pakuju u luksuzna izdanja za zagrizene kolekcionare tako da tesko ovo kod nas,a takodje vise i zagora gigant |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 20/06/2010 : 17:11:50
|
quote: Originally posted by acestroke
Izgleda da sam se zajebo. Izvinjavam se zbog greske, ali izgleda da je u Italiji ova prva Gigant epizoda objavljena dva puta, sa dvije razlicite naslovnice. Ova odozgo je jedna, a druga je ista kao ona nasa, gdje Zagor vozi brod, pokraj Cica.
Evo kako Italijanske izgledaju, iste ko nase (ali u tvrdom uvezu, blago njima):

Uf kako se na ovom topicu lupeta, to je neverovatno. No, Tex je delimicno odgovorio a i svima ostalima koji dve godine nakon prvog giganta ne znaju sta to "Ludens" ustvari objavljuje.
Ovaj treci "Ludensov" (sa pricama "Zagor prica"/"Gospodar Darkvuda") je prvi koji je izasao u Italiji i tamo se nije zvao gigant niti je to neko redovno izdanje vec se radi o specijalnom broju izaslom 1977. godine i to povodom 15 godina Zagora u Italiji. Drugo je izaslo 1981. godine ("Ludensov" Zagor gigant br. 1), verovatno povodom 20 godina izlazenja i izdavac NIJE "Cepim" kao kod prvog vec "Mondadori" kao i treceg, koji je izasao 1981. godine povodom 40. godina Zagora u Italiji i to je "Ludensov Zagor gigant br. 2.
Lupetanje...? Pa to zavisi sta ti je definicija 'lupetanja'. Jedino sto sam pokuso da kazem sa ovom slikom gore je da ova tri Zagora gigantska u Italiji su isti Giganti koji su do sada izasli kod nas... e sad koji je izaso prvi, koji drugi i treci, i ti ostali detalji - jebe me se za to sve ostalo. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 20/06/2010 : 19:06:37
|
quote: Originally posted by Tex Willer
@acestroke Ne,nego ti je ona prva naslovna iz serie oro gde je to samo jedan broj,ostalo su drugi junaci i ne samo Bonelli,vec mesavina svega i svacega.
Ok. Osjecam se malo ponizen, ali jebi ga, makar sad znam   
Bez sekiracije Inače format ovog izdanja je B5 isto kao i Tex u koloru Zahvaljujući jednom od moderatora ovg foruma posedujem ovo izdanje  |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 20/06/2010 : 19:09:57
|
koliko znam u italiji su objavljena tri a4 format zagora,i to cini mi se istim redom,a znam sigurno sa istim naslovnim stranama,tako da i ovaj ima naslovnu identicnu originalu. a za dalje,mislim da ce ludens morati sam da boji i smislja koje epizode u gigant,jer originala nema vise,samo ova tri
http://www.editorialemercury.it/index.php?EDITORE=MERCURY%20EDITORIALE&COLLANA=ZAGOR%20RACCOLTA%20ALBI%20A%20COLORI
ili ovo
http://www.editorialemercury.it/index.php?EDITORE=MERCURY%20EDITORIALE&COLLANA=ZAGOR%20GLI%20ALBI%20A%20COLORI
e pa malo morgen i tebi,kako ti kazes to sto si ti nasao su izdanja editionale mercuri od broja jedan pa na dalje,koliko ja znam dosas izaslo 20 brojeva po 128 strana i 100 sveski po 32 strane(po 4 sveske u kutiji),format malo veci od bonelijevog
Da ova izdanja "Editionale mercuria" nisu Giganti, format im je B5 |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 21/06/2010 : 02:44:18
|
ili ovo
e pa malo morgen i tebi,kako ti kazes to sto si ti nasao su izdanja editionale mercuri od broja jedan pa na dalje,koliko ja znam dosas izaslo 20 brojeva po 128 strana i 100 sveski po 32 strane(po 4 sveske u kutiji),format malo veci od bonelijevog
Pa ako to vec tako dobro znas, zasto pises da ce "Ludens" morati sam da boji stripove ako hoce da nastavi sa gigantima??? |
Edited by - ---dp--- on 21/06/2010 02:44:50 |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 21/06/2010 : 02:46:17
|
quote: Originally posted by kreŠa
Zar nece prvi "pravi" gigant, izdat od strane Bonelija, izaci 2011. godine povodom 50 godina Zagora? Crta Toricheli, pise Buratini, ako se ne varam. E moji Zagorovci, kad vas ja ucim xD
Upravo tako. Bar su ga tako najavili |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 21/06/2010 : 02:48:20
|
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by acestroke Evo kako Italijanske izgledaju, iste ko nase (ali u tvrdom uvezu, blago njima):

ovo gore su redovni talijanski giganti...imam drugi i treći,prvi vrijedi jako puno...dakle,oficijelni,redovni gigianti...ostala izdanja su za kolecionare da troše lovu na pizdarije...
upravo tako,ta 3 su jedina ova izdanja u boji od mercurya ludens nemoze objavljivati jer nema prava na njih mercury editionale je isto kupila prava od bonelija za to sto izdaje,a inace oni izdaju obicne stripove,samo ih boje i pakuju u luksuzna izdanja za zagrizene kolekcionare tako da tesko ovo kod nas,a takodje vise i zagora gigant
To da li ce "Ludens" kupiti prava je sasvim druga prica. Videcemo za oko godinu dana, ili cak dve obzirom da je logicno da sledece godine objave Zagoronea koji ide i u Italiji povodom 50 godina Zagora u Italiji |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 21/06/2010 : 02:50:46
|
Konacno, je li neko kupio ovog treceg "Ludensovog" giganta? Da li su unutra i tekstovi koji su inace i u italijanskom izdanju? Kod "Zagor protiv cara orlova" su preneli kompletne tekstove iz italijanskog izdanja dok se "Americka odiseja" razlikuje od italijanskog izdanja u tom pogledu |
Edited by - ---dp--- on 21/06/2010 02:51:27 |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 21/06/2010 : 16:40:31
|
Mene jedino interesuje logika ovih naslovnica drugog i treceg Giganta kod nas - oni nemaje veze sa pricama. Znam da su i originali tako izasli, ali zasto? Naslovnica onog drugog "Kralj Orlova" je Zagorova posicija na prici "Magic-Bat", a ova treca gdje on preskace ogradu je iz epizode "Osvetnici". Stvarno ne razumijem zasto prva naslovnica za "Americku Odiseju" je pravilna, a one druge nisu. Zna li neko zasto su Italjani ovako objavili ove naslovnice? |
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17084 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 21/06/2010 : 16:59:11
|
Mene jedino interesuje logika ovih naslovnica drugog i treceg Giganta kod nas - oni nemaje veze sa pricama. Znam da su i originali tako izasli, ali zasto? Naslovnica onog drugog "Kralj Orlova" je Zagorova posicija na prici "Magic-Bat", a ova treca gdje on preskace ogradu je iz epizode "Osvetnici". Stvarno ne razumijem zasto prva naslovnica za "Americku Odiseju" je pravilna, a one druge nisu. Zna li neko zasto su Italjani ovako objavili ove naslovnice?
Zato što su šlampavi u genima  |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 22/06/2010 : 02:49:26
|
Mene jedino interesuje logika ovih naslovnica drugog i treceg Giganta kod nas - oni nemaje veze sa pricama. Znam da su i originali tako izasli, ali zasto? Naslovnica onog drugog "Kralj Orlova" je Zagorova posicija na prici "Magic-Bat", a ova treca gdje on preskace ogradu je iz epizode "Osvetnici". Stvarno ne razumijem zasto prva naslovnica za "Americku Odiseju" je pravilna, a one druge nisu. Zna li neko zasto su Italjani ovako objavili ove naslovnice?
Zato sto su procenili da su atraktivnije za tu priliku. Ipak se radi o izdanjima ciji je povod jubilej i strip u njima nije jedini deo izdanja vec je unutra i prigodan tekstualni deo pa su motivi na koricama univerzalniji |
 |
|
wer
New Member

113 Posts
Member since 26/02/2009 |
Posted - 23/06/2010 : 12:29:57
|
@dp: ja sam kupio ovog giganta, i da, ima teksta u početku i par sličica odnosno pasica iz stripova (čiko i njegove štorije, Zagorovi prijatelji i neprijatelji,...)i kronologija. Na početku sve u redu dok ne dođeš na početak priče i bojama u njima. Priložiču par slika pa pogledajte Kinskog, Zagora, Čika i ostalih. Uzdržaču se komentara.

|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22358 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Member since 16/02/2008 |
Posted - 23/06/2010 : 12:59:58
|
eh isto sam i ja reagirao kad sam vidio ovaj užas od kolora unutra,prosto nevjerovatno šta su uradili svak druga slika je sa bojama prosto nemogućim,e sad da li je u orginalu isto ovako ne znam    |
 |
|
dessa
Advanced Member

Serbia
4356 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 23/06/2010 : 13:06:03
|
 Strava. Meni se baš sviđaju boje. Dobro je što se nisu držali ustaljenog i konzervativnog koncepta. Ovako deluje avangardno. Kinski je crven , Zagor je siv , Čiko je plav , ili roze . Opa, tu je i zeleni Zagor . Uf, ima i naradžastog Čika . Ma, može čovek da bira. |
Edited by - dessa on 23/06/2010 13:06:50 |
 |
|
dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts
Member since 26/07/2008 |
Posted - 23/06/2010 : 13:46:11
|
Kakva sramota za Ludens!  
|
I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away I'm working on a dream And I know it will be mine someday...... |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
dessa
Advanced Member

Serbia
4356 Posts