Author |
Topic  |
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 04/05/2021 : 19:19:09
|
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by Curunir
PS
Korijeni su više nego solidni. Naići ćeš na minimum ovoga Buretova umobolnog ponavljanja zbog kojega obojica ne podnosimo taj intelektualni isprdak od scenarista, kao da ga je tu netko zakočio, srećom. Crtež je odličan, kao i boja. Čak i u kiosk izdanju. Zbilja, eto vjeruj mi, pretjerano su ih ljudi popljuvali. Možda je baš najlošija 1. priča, s onim patetičnim ubojstvom Zagijeva oca na kraju, to je baš loše. No cjelokupna je slika dobra.
aj kad tako velis, probacu onda i ja
  evo jučer sam pročitao 4. epizodu, Bijes, i to je moj dosadašnji dojam. ima tamo jedan kadar s nevjerojatno imbecilnim tekstom koji izgovara uplakani Zagi i to je jedino iznimno loše u čitavu svesku. nekako mi se čini da u 2 preostale ipak to ne može toliko potonuti pa sam se požurio sa savjetom. nadam se ako griješim, kad izađu preostala 2, slobodno me popljuj, s pravom. nešto sam bio čuo da će i VČ izdati integral po vrlo povoljnoj cijeni, možda ti je to bolja opcija. ali oni su tako prokleto nesigurni, ne možeš se osloniti, ne znam što je s tim, ide li to uopće. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 04/05/2021 : 19:21:51
|
quote: Originally posted by anto
PS
Korijeni su više nego solidni. Naići ćeš na minimum ovoga Buretova umobolnog ponavljanja zbog kojega obojica ne podnosimo taj intelektualni isprdak od scenarista, kao da ga je tu netko zakočio, srećom. Crtež je odličan, kao i boja. Čak i u kiosk izdanju. Zbilja, eto vjeruj mi, pretjerano su ih ljudi popljuvali. Možda je baš najlošija 1. priča, s onim patetičnim ubojstvom Zagijeva oca na kraju, to je baš loše. No cjelokupna je slika dobra.
šta se sad foliraš kad si kupio kompletane Libelusove Korene??
zaista se nadam da se sprdate sa mnom. u tom je slučaju fora. nemam ništa protiv, šale u ova vremena nikad dosta |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 04/05/2021 : 19:30:37
|
A dobro, 25 kn je OK. Baš mi se sviđa format i to što je tanak. Vidim da mnogima smetaju tanki, kako je s tobom, Jakša? Daleko se bolje barata tankim, čak i kad ga odložiš i spremiš. I sve drugo mi je u redu za tu cijenu, jedino mi malo smeta veličina. Da je bar malo veći, ipak sam ja u godinama i postajem zahtjevniji. |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 04/05/2021 : 20:10:14
|
nema od vc-a nista, ovog ludensa cu da problam. ono, zadnje sto sam citao od burate da je ok bio je onaj maxi ubice indijanaca |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 04/05/2021 : 20:38:59
|
quote: Originally posted by Poncho
Jebiga Krugeru očito smo svi mi u kolektivnoj hipnozi, u maasovnoj zabludi ko u onom vicu kad Mujo vozi u krivom smjeru autoputa.
Ne znam, amigo, kako ti se da. Zar ne vidiš? Ja sam davno nešto pokušao objasniti, neke činjenice koje se vide iz Magellanova oblaka, ali onda sam shvatio... I to je zapravo veoma tužno. Ali što se može. Odustani. Nema pomoći. Čudim se jedino tebi.
Ti toga puno ne kužiš. Nametanje tvojih stavova drugima ti je opsesija. Srećom Poncho je počeo čitati pa je počeo i uviđati ponešto. |
 |
|
prop_ovednik
Senior Member

.jpg)
Croatia
1497 Posts
Member since 13/01/2008 |
Posted - 05/05/2021 : 09:14:50
|
Pročitao sinoć kasno "Kandraxa!". I da, u pravu ste, loše je to. Osnovna ideja mi je super, sam početak baš daje nadu - Zagor nestaje, ludi, pa dio u ludnici, to mi je bilo neočekivano... A onda, nazad s njim u neku dimenziju gdje je i taj Kandrax i ostaje nam samo glupava i tulava akcija, Kandrax gradi zmajeve, novi Zagor bez karakterizacije i smisla, unutarnja borba užas - umjesto da na kraju Zagor uđe u fajt s najgorom verzijom sebe ispada da toga nema, on i najgorem je najbolji. Čistoća srca, jel... A bila bi fora da je Zagor vidio sebe u nekom svjetlu gdje gubi nadu, gdje gubi mir i gdje nije Duh sa Sjekirom. Kako dobra ideja, kako loša izvedba, šteta. Crtežu dižem ocjene, zaslužio je stari čika... |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21802 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 05/05/2021 : 09:45:44
|
quote: Originally posted by anto
PS
šta se sad foliraš kad si kupio kompletane Libelusove Korene??
zaista se nadam da se sprdate sa mnom. u tom je slučaju fora. nemam ništa protiv, šale u ova vremena nikad dosta
ma jok ozbiljni smo    |
Markose,do neba ti hvala!!! |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 05/05/2021 : 10:35:21
|
Ne diraj Sutjesku. Tamo su tisuće mladića, od kojih 90% iz Dalmacije, Hercegovine i Crne Gore, žrtvovane za tog vrhovnika koji se ponio kao pička. Na Neretvi je bio ratni genij, na Sutjesci kukavička pička. Čisti pokolj. 15 000 onih koji nisu ni dvadesetu napunili. |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 05/05/2021 : 15:10:27
|
Uglavnom, ova je priča čisti prosjek, ništa iznimno (dobro, crtež je izvrstan).
Priča o zombijima inače teško može biti originalna, i svodi se na akciju, koja se redovito nadovezuje na pozadinske, osobne priče likova. I unutar tih zadanih postavki može se napraviti dobro djelce, kao što je simpatični korejski filmski horor "Vlak za Busan" iz 2015.
Ali na dvjestotinjak stranica u Zagoru, teško. Kao da se Marolli činilo da mu je i to previše, pa da akciju treba dopunjavati nepotrebnom, neuvjerljivom patetikom (oproštaj trapera Halfmana i njegove žene, klicanje vojnika svome zapovjedniku koji će ih povesti u obračun sa zombijima, Zagorov motivacijski govor i povlačenje crte sjekirom u zemlju, nepotrebno žrtvovanje Lost Boya)i reminiscencijama likova, kao i glupostima kao što je zaklinjanje Indijanaca na osvetu (osvetu kome, zaraženim ljudima koji su protiv svoje volje postali zombiji?).
Naslov ove dvodjelne priče trebao je biti "Novi soj".
|
 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 06/05/2021 : 21:10:40
|
Svijetlo i tama, jing i jang Bure.
Napravio sam zanimljiv duo pročitanih priča- Kaufmmanov ZOO i zadnji Hellingen.
Kaufmanov ZOO je jedan novi pristup staroj priči. Da ne spominjem ostale predloške, samo u okviru Zagora imamo Nollitinu ljudsku lovinu i Sclavijevu Planinu Bogova. Bure odavno nema novih ideja i samo radi povratke i obrade starih priča di često pokušava nešto objasnit malom Morenu u sebi i nadmašiti sve autore ikada. Jer Zagor je Bure, Bure je Zagor. No ovdje je dojam dobar, jer se Bure nije bavio svojim kompleksima već si je uistinu dao truda da napiše uzbudljivu pustolovinu, jedan svoj touch u klasičnoj temi.
Kao da je čuo kritike na svoj račun ovdje nam daje pustolovinu, život, vatru i akciju. Nije mogao protiv svojih klišeja i par puta je slomio priču objašnjavanjima i odao se flashback strasti. Uzet ću mu kao olakotnu okolnost da je priča koju je Nuccio crtao cijelu vječnost naknadno proširena pa je morao dodat nešto da proširi broj stranica. Zato usprkos svim slabim točkama scenarija priča ima ono nešto duboko iskonski herojski zagorovski.
A onda sam se prebacio na zadnjeg Hellingena...
Mislio sam da je predzadnji Hellingen nešto najgluplje ikad al postoji još jedan Hellingen s kojim je naš Bure dotakao novo dno ljudske gluposti.
To što je priča lišena atmosfere, bez wow efekta, epike, duha, što je jedna bezvezarija nedostojna archnemesisa kao što je Hellingen je zapravo najmanji problemm ove priče! Da uistinu, to je najmanji problem.
Priču bi naslovio Garth Garth Garth Garth Garth. Jer nam Bure tako burattinijevski suptilno nabija na nos da je on odlučio da je Hellingen nizozemac koji se zove Garth! To moramo primiti na znanje ako već nismo zapamtili. Kao što se hrpa Hellingenovih učenika napadno oslovljava imenima, da zapamtimo tko je tko, jer nam Bure daje do znanja da smo mi, publika, osobe s posebnim potrebama. A imena su važna, sve mora biti imenovano, objašnjeno, naznačeno, ponovljeno, istaknuto.
To što je priča jedno veliko prpeičavanje svih dosadašnjih susreta (opet!) i što je Bure čak prepričao i sve susrete s Verybadom također nije najveća boljka ove priče.
To što se radnja konstanno vrti oko objašnjavanja svega ikad svima također nije najveća boljka.
To što su Hellingenovi novi izumi nedomišljati i zapravo je sad primarno mađioničar isto nije problem.
To što Bure uopće nije shvatio lik Wendinga i ubija samo zlo isto nije najveći problem.
Općenito sva ta glupost sa milijardu klonova GARTHA Hellingena, sve te rupe u scenariju, sav taj deficit duha sve je to još ok.
Ali Bure je ovom pričom poništio samog Zagora!
Kako?
Nakon što je u predzadnjem Hellingenu poništio Nollitu i njegovu postavku lika Bure se išao obračunati s Bosellijem. Jer Bure mora dat pečat svemu i prije njega nije bilo ništa a izgleda da je namjera da ni poslje njega nema ništa. Zato je Bure posegnuo čak i za ubijanjem Wendinga.
Samo ima jedan problem... Ako nema Wendinga, nema ni Kiki Manitua. Samim time u srži ubija se i Zagor.
Jako suptilno Bure, pokopa si sve ikad, jer ima mjesta samo za tebe, i GARTHA.
|
 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
Posted - 06/05/2021 : 21:15:06
|
U ovom epskom obaranju rekorda s količinom objašnjavanja i prepričavanja po broju tabli Bure je dao scenu svih scena.
U jednom trenutku Chico moli Zagora da objasni Verybadu svoj zakon ravnoteže koji je objasnio njemu prije toga.
To je nekako apoteoza buratinizma. To je to. |
 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 07/05/2021 : 10:47:20
|
Pa i Nolita ima dosta objašnjavanja, ponekad zna i udaviti. Buratini je po tom pitanju izvrstan zna dozirati. Buratini i Nolita nemaju priče koje zapinju ali je za razliku od Nolite Buratini ipak protočniji. Vi ste se uhvatili tog Helingena i sve loše vidite kroz njega. |
 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
Posted - 07/05/2021 : 10:59:50
|
quote: Originally posted by Kruger
Pa i Nolita ima dosta objašnjavanja, ponekad zna i udaviti. Buratini je po tom pitanju izvrstan zna dozirati. Buratini i Nolita nemaju priče koje zapinju ali je za razliku od Nolite Buratini ipak protočniji. Vi ste se uhvatili tog Helingena i sve loše vidite kroz njega.
Zna dozirati kao heroinski ovisnik kad pukne zlatni šut. U ovom zadnjem Hellingenu Bure je otišao u teški overload, doslovno je 3 nastavka ispucao na pasivu, objašnjavanje i prepričavanje. Sumnjam i da se podsvijesno izruguje i namjerno forsira (kao sad ću vam pokazati!) kao što je na kritiku o flashbackovima reagirao tako da je njihovo korištenje umnožio.
Lik je doslovno ubacio scenu di Zagor promatra Hellingenovo objašnjavanje i misli si objasni i meni. Prešao je u otvorenu parodiju, jer on je glavni i van njega nema ništa i sad će nam svima pokazati.
|
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
Posted - 07/05/2021 : 11:08:33
|

Sve nam objasni i rastumači o Veliki Bure.

Bure se šprda, boli ga tuki, lijepo se uhljebio i klizi kroz život. Al to mu je dosta, uvijek ima ekipe koja čuči iza zida i moli da im se objasni. |
 |
|
logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 07/05/2021 : 11:37:54
|
Umjesto forumskog ponavljanja lijepo pokreni peticiju i pošalji u Bonelli da želite za vas "izabrane" da vam izdaju Zagora - "bez teksta - samo slike" i obavezno da radnja ide onako "kako to vi želite i očekujete i ništa van toga"
Nadam se da će te naići na razumijevanje za Vaše potrebe.
|
 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
Posted - 07/05/2021 : 11:51:36
|
quote: Originally posted by logo111
Umjesto forumskog ponavljanja lijepo pokreni peticiju i pošalji u Bonelli da želite za vas "izabrane" da vam izdaju Zagora - "bez teksta - samo slike" i obavezno da radnja ide onako "kako to vi želite i očekujete i ništa van toga"
Jao majstore kako si spustio, jesi ponosan na sebe  |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 07/05/2021 : 12:55:24
|
 |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19576 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 07/05/2021 : 21:01:46
|

ZOO je odlična vrhunska priča a Helingen čitljiva i solidna..
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 07/05/2021 21:04:04 |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 09/05/2021 : 18:38:00
|
U ovom epskom obaranju rekorda s količinom objašnjavanja i prepričavanja po broju tabli Bure je dao scenu svih scena.
U jednom trenutku Chico moli Zagora da objasni Verybadu svoj zakon ravnoteže koji je objasnio njemu prije toga.
To je nekako apoteoza buratinizma. To je to.

Apoteoza buratinizma!  Slazem se! |
 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
Posted - 09/05/2021 : 21:06:47
|
Koliko je zadnji Hellingen loš govori i to da i najveći fanovi kažu da je priča čitljiva i solidna kao najveći kompliment koji su mogli dat. |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17120 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Topic  |
|