forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1209

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 10/05/2021 : 01:53:02  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Novi Team upovi u pripremi:

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 10/05/2021 : 19:29:11  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Taj famozni teamup me bas zanima.
Zagor i Tex su kod nas ono sto su Batman i Superman na zapadu. Nadam se da SBE ovo nece zasrati i uraditi zapravo dobar posao jer hej, ovaj trenutak se vec cek godinama i sada da se ovo zajebe bi bila velika steta. A nadam se da ce imati i logicno objasnjenje za susret ova dva lika.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25334 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 10/05/2021 : 19:51:51  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Zar ovde ne piše jasno #fakecovers?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 11/05/2021 : 00:28:30  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Na ovom forumu ja mislim vidio sam neke table vezane za ovaj teamup ili su to bile ilustracije. Znam da je izgledalo sluzbeno.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7127 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 11/05/2021 : 05:37:41  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Da, da sigurno izdanje godine, a i šire, team up između Zagora i mladog Texa u specijalnom broju Tex Willer serijala koji izlazi u 12 mjesecu ove godine. Crta Piccineli, scenario Boselli. Priča bi se trebala tematski nastavljati na odličnu Zagorova priču Teksaški rendžeri (Izgubljeni rudnik) koju je naravno napisao Boselli, a nacrtao Andreucci.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10884 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 11/05/2021 : 10:51:15  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

Da, da sigurno izdanje godine, a i šire, team up između Zagora i mladog Texa u specijalnom broju Tex Willer serijala koji izlazi u 12 mjesecu ove godine. Crta Piccineli, scenario Boselli. Priča bi se trebala tematski nastavljati na odličnu Zagorova priču Teksaški rendžeri (Izgubljeni rudnik) koju je naravno napisao Boselli, a nacrtao Andreucci.

pa ono na tabli je izgleda sivi vuk
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 11/05/2021 : 16:26:33  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Da se ta prica kod nas objavi (makar vjerujem) nece proci duze od mjesec dana jer iskreno ne vjerujem da ni kupci a ni izdavaci nasi ne zele cekati predugo na ovo.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14008 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 11/05/2021 : 17:56:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Tko bi volio vidit da Tex i Zagor jedan drugog mlate, iako će tako vjerojatno biti, s prikladnom pomirbom na kraju.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47184 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 11/05/2021 : 18:28:26  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Hercule Poirot

Tko bi volio vidit da Tex i Zagor jedan drugog mlate, iako će tako vjerojatno biti, s prikladnom pomirbom na kraju.

ja bi volija da Zagor pošteno namlati Texa. Al ono,baš da mu razbije pi.ku,šta se kaže.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu

Edited by - lwood on 11/05/2021 18:29:24
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7828 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 11/05/2021 : 18:35:30  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

ja bi volija da Zagor pošteno namlati Texa. Al ono,baš da mu razbije pi.ku,šta se kaže.

To bi bilo prejako.
Ali vjerojatno ćemo dobiti generični teamup na mizernom broju stranica, onakav kakav je bio sa Dragonerom i Brad Barronom.
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 11/05/2021 : 19:34:28  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Plasim se da vase pretpostavke i nisu nemoguce sudeci po teamupovima koje smo do sada dobili. Tex i Zagor su kompleksni likovi ali imaju slican korijen (obojica su nekako na svoju ruku i preci ce stranu zakonu ako to zahtjeva da pravda opstane) i staviti ih na nekoliko bijednih stranica zajedno bi bila tolika steta da nemam rijeci kojima bih svoje razocarenje iskazao. Al opet Boselli je malo bolji od Bureta pa se nadajmo najboljem jer drugo nam ne ostaje.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 11/05/2021 : 22:39:03  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mpavin

quote:
Originally posted by lwood

quote:

To bi bilo prejako.
Ali vjerojatno ćemo dobiti generični teamup na mizernom broju stranica, onakav kakav je bio sa Dragonerom i Brad Barronom.

Teško. Boselli je to. Pričaće dugo nakon što se išaketaju

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 12/05/2021 : 11:38:51  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Dobro ali jedna stvar mi nije jasna.
Zagor se dešava u vremenu 1830-1840.g.
Tex u 1870-ima. I ima oko 45 godina.
Kaj, Tex će imati 15 godina kad se sretnu? Čak i taj broj godina mi je navučen.
Znači Zagor će ga natući po stražnjici:D

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 12/05/2021 : 14:51:30  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Osobno vise vidim fajt izmedju ostarjelog Zagora u stilu klosara sa raspadnutom jaknom sa resama nesto tipa mix izmedju James Howlet Logana i lika iz "goli u sedlu"(Dennis Hopper),zulufi kao u Hogana iz "Magicnog Vjetra".
I ne vidim razlog zasto bi se njih dvojica trebali tuci kad su oba na neki nacin kolege, povjerenici za indijanska pitanja.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 12/05/2021 : 22:56:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Coronavirus u Darkwoodu

[url=https://postimg.cc/zLVHsTSP][/url]

Edited by - Poncho on 12/05/2021 23:01:01
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 12/05/2021 : 23:07:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Doći će vatra i preuzeti sve stvari

Heraklit, mizantropija, pandemija, herojstvo, ljubav, život

Marollu sam u prethodnim opservacijama proglasio modernim Toninellijem. I ovdje je Marolla prije svega majstor akcijskog spektakla, ali nam citirajući Heraklita (4 puta!) kroz usta jednog običnog bandita, koristeći se usput alegorijom na coronavirus pokazuje da je možda nešto i više.

Zagor je u ustajalim vodama, čini se da ide kvragu... Marolla nam pokazuje da još ima nade, usput uzima staru priču kojom je Bure nekad najavljivao novu zoru, i daje nam nadu, pobjedu protiv hrpe bezumnih zombija, bili oni coroničari ili zabludjeli fanovi.

Poteže se crta, dobrovoljci na Zagorovu desnu stranu, ostali nalijevo!

Edited by - Poncho on 12/05/2021 23:09:09
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 12/05/2021 : 23:08:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pavel

[quote]Originally posted by mladjo

Zašto je to datiranje bitno? Do novijega vremena Zagor nije imao nikakvu dataciju, tek su uvođenjem nekih povijesnih likova počeli (nepotrebno) stavljati vremenski okvir. Npr. dime novels kakve piše Eddy Rufus pojavljuju se tek u devedesetim godinama 19. stoljeća i to nikoga ne smeta. Da ne govorim da su revolveri kakve odrasli Zagor ima bili skroz novi u vrijeme u koje ga datiraš pa je logično da ih je malo tko imao, dok onakvih vinčesterki nije bilo uopće. Dakle, tehnički Zagor je bliži Texu nego 30im godinama 19. stoljeća. Uostalo, bilo je riječi o tome da je Nolitta zapravo htio napraviti "eastern" tj. oružje i civilizaciju divljeg zapada staviti u šumski ambijent američkog sjeveroistoka

Edited by - Pavel on 12/05/2021 23:10:58
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 12/05/2021 : 23:17:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Glavna značajka Marolle je zasad akcijski spektakl. Ni to nije malo (zasad)! Ubili su nas u pojam Bure i co svojom pasivom, bilo je nešto trgnuća u južnoj americi ali generalna slika je -pasiva, pasiva, pasiva.

Zato Marola djeluje friško, kao dobrodošao dašak vjetra.

No ovdje prvi put daje nešto dublje. Coronu, doslovnu i prenesenu. I Zagora koji u punoj snazi tamani gamad ko onomad u Port Whaleu.

Centralni motiv je vatra, koju Marolla promovira citatima Heraklita (mada trebalo bi proučit koliko su ti citati precizni). U ovoj stripovskoj i općoj tami treba nam vatra, život, akcija.

I ne samo da se tamani gamad u akcijskom spektaklu, drže veliki govor i povlače melodramatičlne crte, i ljubav se vratila na velika vrata. Ne samo sa sporednim likovima već i sa glavnim!

Edited by - Poncho on 12/05/2021 23:18:38
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/05/2021 : 12:37:27  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

[quote]Originally posted by mladjo

Zašto je to datiranje bitno? Do novijega vremena Zagor nije imao nikakvu dataciju, tek su uvođenjem nekih povijesnih likova počeli (nepotrebno) stavljati vremenski okvir. Npr. dime novels kakve piše Eddy Rufus pojavljuju se tek u devedesetim godinama 19. stoljeća i to nikoga ne smeta. Da ne govorim da su revolveri kakve odrasli Zagor ima bili skroz novi u vrijeme u koje ga datiraš pa je logično da ih je malo tko imao, dok onakvih vinčesterki nije bilo uopće. Dakle, tehnički Zagor je bliži Texu nego 30im godinama 19. stoljeća. Uostalo, bilo je riječi o tome da je Nolitta zapravo htio napraviti "eastern" tj. oružje i civilizaciju divljeg zapada staviti u šumski ambijent američkog sjeveroistoka

Ha ako su postavili neke vremenske okvire onda bi se toga tebali i držati.
Ovo je sada novi moment jer ako će se kronologija ravnati prema ovome, onda se Zagor dešava u 1850-ima. Texa ne možemo smjestiti ranije zbog građanskog rata & co.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4328 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 13/05/2021 : 12:51:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
A u kojem vremenskom okviru su npr Horde zla?
Ja isto ne vidim nikakav razlog protiv teamupa. Pa i u Zagoru i u Texu ima fantastičnih i natprirodnih elemenata koliko hoćeš. Nisu to serijali poput Priča s Divljeg zapada ili Riđobradog gdje poštuje ili barem pokušava poštovati nekakav povijesni okvir.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38132 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/05/2021 : 13:12:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Jos da im nas Jerry ponudi prijevoz, a uleti i Lilit. :D

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7127 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 13/05/2021 : 22:22:11  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Poncho, bravo za analizu Marolle i trenutnog stanja kod Zagora! Odlično sročeno.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/05/2021 : 02:56:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

A u kojem vremenskom okviru su npr Horde zla?
Ja isto ne vidim nikakav razlog protiv teamupa. Pa i u Zagoru i u Texu ima fantastičnih i natprirodnih elemenata koliko hoćeš. Nisu to serijali poput Priča s Divljeg zapada ili Riđobradog gdje poštuje ili barem pokušava poštovati nekakav povijesni okvir.

Ma gle, nemam niš protiv da Zagor kroz nekakav vremenski portal ode u budućnost kod Texa ili obratno ali da se to desi bez nekakvog "Fantastična priča" objašnjenja mi je loše

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 14/05/2021 : 07:45:37  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Ako se vec SBE laganica amerikanizira, zasto ne bi jednostavno ubacili i Zagora poput starijeg Logana onako zilavog starkelju koji jos ima svoj gard i joi de vivre.
Nece nitko da zamjeri sto Zagi vise nije onaj stariji decko od nekih kasnih 30-tak godina kakvim ga prikazuju unutar stripa.
Takvu pricu u jedan maxi i svi cufriden-hepi. 😊
Da sam scenarista vec bi stavio Zagora u doba kuhanja sjever-jug i pocetak SBE civil wara kod Fort Sumtera. Oklopnjace poput "destroyera",lude znanstvenike u sluzbi vojske, baza "nowherelse", Tex u ekipi juga, ubacis nesto natprirodno ludilo medju vojnicima sjevera i juga, indijanske demone Wendiga, indijance koji vijecaju i odlaze na zapad prema ravnicama zbog "velikog rata" bljedolikih, ubacivanje plemena poput Lakota, Crowa, Arikara, upoznavanje sa Licolnom, "povratak" Liberty Sama na poziv vlade da organizira prvi afro-americki bataljon… ima tu materijala.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 14/05/2021 : 10:25:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Zombiji u Darkwoodu (aka Sindrom belzebul 2.0)

VAU, koja epizoda! To se traži, ovo je moderan Zagor kakav i treba da bude. Ovakvog Zagora želim da čitam, a ne neku blijedu kopiju Nolitte i Ferrija. Da se razumijemo, meni je taj Nolitta-Ferri Zagor do dan danas najbolji, ali ponekad treba prihvatiti stanje kako jeste, obojica više nisu među nama i autori poput Burattinija i Vernija su blijede kopije dvojice velikih majstora. Ako želim da čitam Nolittu i Ferrija, uzeću neku dobru staru priču iz tog doba, ne treba mi nešto što me na pola puta podsjeća na njih. Ova priča je baš to pravo, svježe i odlično u svakom pogledu.

Marolla i Bisi su već prije pokazali da su fantastičan tim, ovom pričom su to još jednom potvrdili. Iako tema nije skroz nova, imali smo i zombije i mutirana čudovišta i prije, ova priča je najbolja svoje vrste. Dakle, Sindrom belzebul nam je svima dobro poznat, ovdje dolazi do mutacije tog opasnog virusa, koji pretvara ljude u opasne zombije. Epizoda je dinamična od samog početka, tek u drugom dijelu slijedi mali predah pred veliko finale. Pa i pored dobre dinamike, Marolla nije zaboravio da ubaci i dobre Chicove gegove, koji zaista imaju šmek i izmame čovjeku osmijeh na licu. Ima nekoliko zaista odličnih scena, sprovedenih od strane Bisija na najbolji mogući način, recimo kada mlada u vjenčanici stoji na terasi i posmatra haos u gradu. Cijela ta scena, njen izraz lica, kadriranje, presrećan sam bio dok sam čitao te stranice. Kada već spominjem čitanje, ovu epizodu sam čitao tri dana, dvadesetak stranica pročitam pa napravim pauzu, da se sve to malo slegne i sve tako.

Treba napomenuti da je ovo najbrutalniji Zagor do sada, toliko brutalnih scena nisam nikad ni u Dylanu vidio. Ono što je dobro je to što te scene imaju svoje mjesto u priči i nisu tu samo zato da bi se napravio jedan brutalni strip. Oduševile su me i raznorazne posvete zombi djelima, kao na primjer kada akteri stoje na zgradama i dopisuju se transparentima (Dawn of the Dead), takođe kada zombiji preskaču jedan preko drugog u silovitom napadu (World War Z). Zaista se ne sjećam kada sam pročitao nešto ovako dobro, nostalgičarima bih preporučio da otvore um i ne razmišljaju u pravcu "ovo nije Zagor". Ovo jeste Zagor, kakav u današnje doba i treba da bude! Priču sam stavio na četvrto mjesto najboljih Zagorovih epizoda svih vremena, mislim da to sve govori. Zaista sam mnogo srećan, nisam ni slutio da ćemo u današnje vrijeme ovako nešto dobro dobiti.

Ocjena 100%

Slažem se u većini, nipošto ne bi stajalo "ovo nije Zagor" ovo baš jest Zagor u esenciji. Bit će zanimljivo popratit razvoj Marolle, zaista je osvježenje.

Zanimljiva je i uloga Chica u ovoj priči, Marolla mu je dao puno više na pozornosti.
Go to Top of Page
Page: of 1209 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.65 seconds. Snitz Forums 2000