Author |
Topic |
pcoro
Senior Member
Croatia
2288 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 14/05/2021 : 11:58:58
|
Da, da, debeli meksikanac, žena bez oka, čovjek bez ruke, udovica, siroče melez i grupa indijanaca svi se dobiju priliku iskazati i obraniti svoje, a vojska faila u svojoj ambiciji i snovima o slavi. |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 14/05/2021 : 13:37:51
|
quote: Originally posted by pcoro
Da, da, debeli meksikanac, žena bez oka, čovjek bez ruke, udovica, siroče melez i grupa indijanaca svi se dobiju priliku iskazati i obraniti svoje, a vojska faila u svojoj ambiciji i snovima o slavi.
Zanimljivo gledište, al bilo je i sposobnih likova bez deformiteta ili manjinske pripadnosti koji su imali svoj udio u tamanjenju zombija. Mada dobra opservacija, Marolla nam je aktivist? |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2288 Posts
Posted - 14/05/2021 : 13:59:09
|
Ne znam, nisam osjetio da prevladava aktivistička crta, iako može biti. Možda je jednostavno bilo lakše okarakterizirati lika kroz na takav živopisan način - likovi su novi, kad nisi siguran jel se sad na 86 strani pojavljuje lik sa 32, odma vidiš da ovaj nema ruku, lakše se pamti i prati. |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 14/05/2021 : 14:07:56
|
Ne znam, nisam osjetio da prevladava aktivistička crta, iako može biti. Možda je jednostavno bilo lakše okarakterizirati lika kroz na takav živopisan način - likovi su novi, kad nisi siguran jel se sad na 86 strani pojavljuje lik sa 32, odma vidiš da ovaj nema ruku, lakše se pamti i prati.
Priča je trebala bit specijal pa je naknadno proširivana da stane u 2 nastavka. Nema puno stranica pa je sve nabijeno akcijom. Moguće da je zato tako gradio likove ali moguć je da Marolla ima aktivističku crtu. Mada zombije je nemilosrdno posmicao.
Ne znam kad je ideja za priču nastala ali alegorija na coronu je dosta jasna. |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2288 Posts
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 14/05/2021 : 15:28:14
|
Ne mogu rec da sam uhvatio tu alegoriju, meni se cini normalna zombi priča
Nagla pojava izuzetno zarazne bolesti koja stavlja svijet u kaos? Poprilično aludira na coronu, još s obzirom na kontekst vremena. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7127 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 14/05/2021 : 21:03:25
|
quote: Originally posted by King Warrior
Prica je sigurno nastala prije corone, ali u pravu si, Poncho, odlicno se uklapa u danasnje vrijeme i situaciju.
Da, pisao ju je 2018. Ne znam jel ju je već onda završio, ali uglavnom napisao ju je prije ove pošasti. |
www.epicentercomics.com |
Edited by - D.J. on 14/05/2021 21:03:52 |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Terminator
New Member
Bulgaria
202 Posts
Member since 26/06/2003 |
Posted - 16/05/2021 : 16:53:59
|
Kako još nema recenzije...
Kolor Zagor 11 - Otmica Ikara la Plumea
Došao je red i na letećeg baruna, ali u jednom od najlošijih Zagora koje sam čitao. Kći njegova nekadašnjeg kolege natjerala ga je da je odvede na Ol Undas, grad na vrhu planine. Pitate se, zašto? U epizodi to nije objašnjeno. No kada dođu onamo, a, očekivano, prikrpao im se i Zagor, otkriju da ljudi više nema. Sve su pobila čudovišta koja je stvorio, vjerovali ili ne, inteligentni majmun Serkis. Jer zlikovac iz prethodnog posjeta gradu Saltur stvorio je i tog majmuna, koji je sada, a možda i nije, vođa beštija koje se vucaraju gradom. Priča je bez glave i repa, la Plume je samo sredstvo da dođu do Ol Undasa, po običaju mastermind cijelog pothvata preživi jer, po Zagoru, zaslužuje sud, dok je komad s Atlantide još jedan nepotreban sastojak ove čorbe. Priča nije za prolaz, scenarij još manje. Na Russov crtež nemam zamjerke.
1/10. |
I am the law. |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 16/05/2021 : 19:33:41
|
quote: Originally posted by King Warrior
Prica je sigurno nastala prije corone, ali u pravu si, Poncho, odlicno se uklapa u danasnje vrijeme i situaciju.
Pa da, dobar komntar je na današnju situaciju, dobro je to Marolla izveo. |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 16/05/2021 : 20:23:49
|
Dylan Dog u Zagoru
Pročitah Kjavijevog Kandraxa. U principu je ovo kopija Sclavijevog Hellingena. Samo ovdje je puno manje stranica pa je radnja ekstra brza i nabijena. Sam početak je atraktivan i privuče pozornost no kako su mnogi vidim primjetili rasplet je loš i raspao se uslijed malog broja stranica. Autor se malo pogubio u dilandogovskim multiverzumima a da nije dao neku dubinu. Uslijed svega priča nema epsku proporciju i sam Kandrax se sveo na vladavinu nekim selom. Atmosfera se nije imala kad gradit pokraj ovog ludog ritma. Šteta što je cijela postavka ispala jeftin trik koji nije nigdje konkretno odveo, fali razrade.
Zanimljiva je scena kada jedan hipnotizirani Kandraxov sljedbenik progleda kad ga ugrize zmija, zanimljiva inverzija starog motiva adama i eve i spoznaje gdje je zmija odigrala ulogu. |
|
|
prop_ovednik
Senior Member
Croatia
1488 Posts
Member since 13/01/2008 |
Posted - 17/05/2021 : 08:24:25
|
Pročitao za vikend trilogiju s Dharminom kćeri, "Sjene nad Golden-Baby", "Ljudi-zmije", "Hram tisuću smrti". Jako dobar Rauch, čita se brzo, dinamično, dobro uvedeni novi likovi (šteta što ih ne ostaviše na Golden Baby, za budućnost, čini mi se da bi to bio zanimljiv potez - da mladu damu Ramath uzme pod svoje). Kreće dinamično, vratilo mi Mnogoočiju, ima akcije i drame... Možda bi bilo dobro da se nije odmah na početku otkrilo ime negativca, da je to malo ostalo u zraku, ali to nije zamjerka, više primjećujem. Ako bi što išao zamjeriti, to je već stara boljka - kraj dolazi prenaglo, gdje Zagor u par borbenih scena sredi sve one koji su mu čak i na početku priče bili veliki problem. Valjda ograničeni stranicama, ne znam... Dosta dobar strip, od ovoga što sam uzeo preko reda od VČ (Kandrax, mutanti, ljudi-zmije, Povratak Zimske Zmije) imamo dvije odlične priče i jedna loša. S time da ove dvije dobre stvarno idu iznad nekakvog prosjeka... |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 17/05/2021 : 17:42:30
|
Borba protiv samog sebe je stari motiv i zahvalna tema.
Chiaverotti je u Kandraxu imao čak zanimljivu ideju sa zlim Zagorom kao najtežim neprijateljem, ali nije otišao dalje, sve je to amaterski raspleo i zbrzao. Navodno je fan serijala od djetinjstva, pa me čudi da ne razumije epski i herojski karakter serijala. Minimalizam kod arhineprijatelja ne funkcionira. |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7538 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 22/05/2021 : 12:39:22
|
Sindrom Belzebul (ovaj noviji)
Mora se reći da ova priča obiluje kvalitetnom atmosferom i akcijom. Nivo "Fantastične priče" ovdje je na novom nivou, užasan, mučan i mračan. I moram priznati, kada je onaj zombi zakačio Chica i kada se vidjelo meso, baš sam se trgnuo:)) Ovu priču je trebao crtati Barison. To bi tek bila senzacija. Scenarij:7/10 Crtež:7/10 |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
prop_ovednik
Senior Member
Croatia
1488 Posts
Posted - 25/05/2021 : 14:54:16
|
quote: Originally posted by prop_ovednik
Pročitao za vikend trilogiju s Dharminom kćeri, "Sjene nad Golden-Baby", "Ljudi-zmije", "Hram tisuću smrti". Jako dobar Rauch, čita se brzo, dinamično, dobro uvedeni novi likovi (šteta što ih ne ostaviše na Golden Baby, za budućnost, čini mi se da bi to bio zanimljiv potez - da mladu damu Ramath uzme pod svoje). Kreće dinamično, vratilo mi Mnogoočiju, ima akcije i drame... Možda bi bilo dobro da se nije odmah na početku otkrilo ime negativca, da je to malo ostalo u zraku, ali to nije zamjerka, više primjećujem. Ako bi što išao zamjeriti, to je već stara boljka - kraj dolazi prenaglo, gdje Zagor u par borbenih scena sredi sve one koji su mu čak i na početku priče bili veliki problem. Valjda ograničeni stranicama, ne znam... Dosta dobar strip, od ovoga što sam uzeo preko reda od VČ (Kandrax, mutanti, ljudi-zmije, Povratak Zimske Zmije) imamo dvije odlične priče i jedna loša. S time da ove dvije dobre stvarno idu iznad nekakvog prosjeka...
Pao i "Povratak Zimske Zmije". Prebrzo, prekratko i preobično. Lik takve karizme i takve povijesti trebao je dobiti nešto bolje i nešto više. Priča ko priča je solidna i izvedba je na mjestu, da je umjesto Zimske Zmije tu netko drugi rekao bih - solidan strip, lijepa epizoda. Ovako je ostao dojam slabe iskorištenosti, čak bih rekao da je Rauch imao par stvarno potentnih scena, ali ništa, tu su i vise u zraku (odgovornost Zimske Zmije za događaje u mladosti, sukob sa Zagorom), ali preko svega se samo prođe. Solidno, dobro, ali volio bih da sam dobio više. Crtež odličan, naslovnica dobra. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 26/05/2021 : 22:51:44
|
Pročitao za vikend trilogiju s Dharminom kćeri, "Sjene nad Golden-Baby", "Ljudi-zmije", "Hram tisuću smrti". Jako dobar Rauch, čita se brzo, dinamično, dobro uvedeni novi likovi (šteta što ih ne ostaviše na Golden Baby, za budućnost, čini mi se da bi to bio zanimljiv potez - da mladu damu Ramath uzme pod svoje). Kreće dinamično, vratilo mi Mnogoočiju, ima akcije i drame... Možda bi bilo dobro da se nije odmah na početku otkrilo ime negativca, da je to malo ostalo u zraku, ali to nije zamjerka, više primjećujem. Ako bi što išao zamjeriti, to je već stara boljka - kraj dolazi prenaglo, gdje Zagor u par borbenih scena sredi sve one koji su mu čak i na početku priče bili veliki problem. Valjda ograničeni stranicama, ne znam... Dosta dobar strip, od ovoga što sam uzeo preko reda od VČ (Kandrax, mutanti, ljudi-zmije, Povratak Zimske Zmije) imamo dvije odlične priče i jedna loša. S time da ove dvije dobre stvarno idu iznad nekakvog prosjeka...
Pao i "Povratak Zimske Zmije". Prebrzo, prekratko i preobično. Lik takve karizme i takve povijesti trebao je dobiti nešto bolje i nešto više. Priča ko priča je solidna i izvedba je na mjestu, da je umjesto Zimske Zmije tu netko drugi rekao bih - solidan strip, lijepa epizoda. Ovako je ostao dojam slabe iskorištenosti, čak bih rekao da je Rauch imao par stvarno potentnih scena, ali ništa, tu su i vise u zraku (odgovornost Zimske Zmije za događaje u mladosti, sukob sa Zagorom), ali preko svega se samo prođe. Solidno, dobro, ali volio bih da sam dobio više. Crtež odličan, naslovnica dobra.
Slazem se. |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4540 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38132 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7538 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
Terminator
New Member
Bulgaria
202 Posts
Member since 26/06/2003 |
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 15/06/2021 : 14:12:48
|
Nipošto penzija. Zašto bi? Ko voli samo stare epizode, niko mu ne brani da samo njih posjeduje i čita. Meni se svako malo pojavi novija epizoda koja mi je bolja od skoro svih starih, a Zagor na kioscima i mjesečni movi broj kod mene u kolekciji su jedna rutina koje baš i ne želim da se odreknem. Stoga, neka izlazi bar još pedesetak godina :) |
|
|
prop_ovednik
Senior Member
Croatia
1488 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |