forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1214

adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 21/09/2022 : 11:15:48  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
i ipak je odgovorio, nije se naljutio? kad bi se on riješio tih prepričavanja, bio bi odličan scenarist, jer njegove priče su inače pitke, maštovite, zagonetne i često imaju povijesne podloge. rijetko kad su dosadne.
Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1497 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 21/09/2022 : 11:33:24  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
Čim uvatiš vremena, daj detalje...
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 21/09/2022 : 13:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

Jao Bure mi je odgovorio, bit će veselo. Već vidim iz prve 3 rečenice da imamo različito shvaćanje Nolitte.

haha, pa ti si stvarno ušao u konverzaciju s Burattinijem
kaži mu nek nauči hrvatski, pa nek se dođe ogledati ovdje da vidi gdje stoji;))

ipak, mislim da to što ti pokušavaš ne može proći. ti bi htio objasniti Burattiniju greške, a on vjerojatno vaš razgovor shvaća kao javljanje fana i sad će ti nažvrljati nešto ex cathedra, bez ikakvog ulaženja u stvar.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 21/09/2022 : 13:23:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

i ipak je odgovorio, nije se naljutio? kad bi se on riješio tih prepričavanja, bio bi odličan scenarist, jer njegove priče su inače pitke, maštovite, zagonetne i često imaju povijesne podloge. rijetko kad su dosadne.

Tribalo mu je preko misec i po, ali ok čovik je u gužvi al odgovorio je nije se smrtno uvridio.

quote:
Originally posted by stinky

quote:

Jao Bure mi je odgovorio, bit će veselo. Već vidim iz prve 3 rečenice da imamo različito shvaćanje Nolitte.

ipak, mislim da to što ti pokušavaš ne može proći. ti bi htio objasniti Burattiniju greške, a on vjerojatno vaš razgovor shvaća kao javljanje fana i sad će ti nažvrljati nešto ex cathedra, bez ikakvog ulaženja u stvar.

Da da uspio sam s njim stupiti u kontakt , sastavio sam mu omanji ogled njegovog rada i upozorio na neke stvari.

Pozvao se na Nolittu, što mi je nevjerojatno. Rado ću mu argumentirano ukazati da takve greške u strukturi, tempu i izvedbi nisu u Nolitijanskom duhu. Neman nikakvu namjeru svađanja ni vrijeđanja, dapače govorim u najboljoj namjeri.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 21/09/2022 : 13:28:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Doduše igrao sam lukavo, prvo sam krenio u uvod kako je nekad davno mladi Moreno slao pisma Nolitti s nekim zamjerkama i kako ga je veliki Nolitta uvažio pa da se nadam da neće zamjeriti par opservacija. Tako da se nije uvrijedio.

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 21/09/2022 : 15:17:20  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
iz mojih skromnih iskustava sa crša on nije neki bahat lik. popričati će sa svakim i saslušati sugovornika.
Go to Top of Page

Qwertz
Senior Member

Croatia
1591 Posts

Member since 03/09/2021

Posted - 21/09/2022 : 19:38:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Qwertz a Private Message  Reply with Quote
quote:

Doduše igrao sam lukavo, prvo sam krenio u uvod kako je nekad davno mladi Moreno slao pisma Nolitti s nekim zamjerkama i kako ga je veliki Nolitta uvažio pa da se nadam da neće zamjeriti par opservacija. Tako da se nije uvrijedio.

Pametno.

Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a.
Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži.
Go to Top of Page

Qwertz
Senior Member

Croatia
1591 Posts

Member since 03/09/2021

Posted - 21/09/2022 : 19:44:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Qwertz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by adriano

Tribalo mu je preko misec i po, ali ok čovik je u gužvi al odgovorio je nije se smrtno uvridio.

quote:
Originally posted by stinky

quote:

Da da uspio sam s njim stupiti u kontakt , sastavio sam mu omanji ogled njegovog rada i upozorio na neke stvari.

Pozvao se na Nolittu, što mi je nevjerojatno. Rado ću mu argumentirano ukazati da takve greške u strukturi, tempu i izvedbi nisu u Nolitijanskom duhu. Neman nikakvu namjeru svađanja ni vrijeđanja, dapače govorim u najboljoj namjeri.

To je baš uočljivo. Nekad dobro počne priču, pa je s*ebe nepotrebnim flashbackom/objašnjenjem/hrpom teksta. Recimo, ono s Kaufmannom na otoku punom raznih zvijeri bi bilo za klasu bolje da je zadržao onaj in medias res pristup radnji i ostavio nam na razmišljanje razlog i način Zagorovog dolaska na otok. ( Ali i s tim flashbackovima, priča mi se ipak sviđa).

Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a.
Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 21/09/2022 : 20:57:05  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Ali taj flesbek Jos i ima smisla jer objasnjava nesto Sto ne znamo i Sto je dio iste price. Lose je kad se uhvati neceg Sto ili znamo ili je ocito
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7147 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 22/09/2022 : 07:30:25  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Super Poncho! Kad nades vremena daj jos malo napisi na sto si mu ukazao i kako ti je Burattini odgovorio.
Da, Adriano, po samim idejama za price Burattini je u samom vrhu na Zagoru, ali mu je izvedba cesto slaba. Uzmimo npr. Nolittu, covjek je bio sposoban iz nicega, jednostavne ideje stvarati mala remek djela, gotovo uvijek zanimljivo, zivopisno, puno duha, nezaboravno.

www.epicentercomics.com
http://kck.st/45sjwvZ
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 22/09/2022 : 07:55:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Ne bih sad u detalje, ne bi bilo u redu da sve otkrivam. Ali kao što rekoh, glavna primjedba se odnosila na te buratinizme (objašnjavanja, prepričavanja i flashbackovi) koji guše priču i čine je neprotočnom i pasivnom. Bure se mrtvo ladno pozva na Nolittu! Kao tako je radio Nollita, sve mora bit jasno inače su čitatelji zbunjeni (?! šta su čitatelji u Italiji toliko sporiji od čitatelja na balkanu?). Navodno kad god nešto ne objasne do u detalj u najboljoj maniri captain Obviousa dobiju zilijun poruka (nekad pisama) kritike i pitanja čitatelja (ok u Italiji izgleda to čitaju samo dica do 7 god, a mi smo anomalija). On je Nollitin tempo i opisivanje i dočaravanje života i svakodnevnice shvatio kao tradiciju pasive i objašnjavanja do u tančine (!?).

Dao mi je i link svog članka s bloga di to još detaljnije objašnjava (pročita san uz pomoć google translatea i ne mogu se složit s iznešenim, po meni promašena teza od početka)

http://morenoburattini.blogspot.com/2018/02/spiegazioni-spiegazioniste.html
Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1497 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 22/09/2022 : 08:16:35  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
Ako je istina da mu Talijani prigovaraju ovo što govori, onda čak možda imam malo simpatija prema njemu sad...

Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1497 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 22/09/2022 : 08:26:04  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
Sad sam sve pročitao. Dosta se nafunjiox uvridija se čak i ovdje se u pojedinim trenutcima brani ko malo dite - ako ti se ne sviđa, ne čitaj - kaže u jednom trenu, što je užasan, užasan komentar. Pa ističe da drugačije piše Texa ili Dampyra, a onda napomene da je on Moreno i piše svojim stilom - čista kontradikcija... Ovaj cijeli blog mi nije Morena baš prikazao u dobrom svjetlu
Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1497 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 22/09/2022 : 08:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
I moram priznati da mi je prva čuti za ove Zidine Jericha, Zagorov roman u prozi...
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 22/09/2022 : 08:36:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by prop_ovednik

Sad sam sve pročitao. Dosta se nafunjiox uvridija se čak i ovdje se u pojedinim trenutcima brani ko malo dite - ako ti se ne sviđa, ne čitaj - kaže u jednom trenu, što je užasan, užasan komentar. Pa ističe da drugačije piše Texa ili Dampyra, a onda napomene da je on Moreno i piše svojim stilom - čista kontradikcija... Ovaj cijeli blog mi nije Morena baš prikazao u dobrom svjetlu

Kao tako se Zagor mora pisati jer je to u stilu Nolitte. To je totalno pogrešno shvatanje Nolitte.

Izgleda da ga talijani bombardiraju najglupljim pitanjima nakon svake priče, i da ima traume više od tog.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10864 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 22/09/2022 : 08:57:53  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
@Poncho

Lijepo sto si poslao "prosvjedno" pismo i iznio ono sto je kako jeste. Samo cinjenice. I ja cu kasnije dok se kofeiniziram ubaciti tekst u translator da vidim o cemu on to pise sta prop_ovednik negoduje. Vec zamisljam.
Uglavnom, ja sam htio isto tako davno nekako potraziti e-mail ili neki fan site da sto napisem makar i translatirani talijanski.

Hocu one ideje plasirati kao natuknice za taj neki Hellingen origins i Sleepy Hollow nightmares😏.
Ak si vec na vezi sa Buretom posalji mu ideje koji jedan clan sa ovog foruma (moja malenkost i jos par clanova) dijele sakom i kapom bez neke potrebe za scenaristickom slavom u moru interneta, samo hocemo da iznesemo neke natuknice kojom bi se podigao posrnuli junak bez viagre😁.

Ideja ima, samo treba razraditi.

Jesi ga pitao sta za hiperprodukciju i kvantitetsko ubijanje kvalitete prica? Gomila poprtnih izdanja?

E da, ne mrzimo ga toliko, vec istovremeno ga i toliko volimo, baccio, baccio Bure! 😁

Tnx

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Qwertz
Senior Member

Croatia
1591 Posts

Member since 03/09/2021

Posted - 22/09/2022 : 09:24:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Qwertz a Private Message  Reply with Quote
Probajte u ta pisma ubaciti i zamolbu da vrati neke od starih crtača na Zagora, barem jednokratno za nekakav specijal, maxi ili nešto takvo. (npr. Prisca, Andreuccija, Rubinija...).
A može slobodno pokušati i dovesti kojeg dobrog crtača iz drugih serijala na gostovanje

Edited by - Qwertz on 22/09/2022 09:24:39
Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1497 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 22/09/2022 : 09:28:55  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
Lakše bi bilo da čovik da mail, pa da navalite svi na njega :))))
Go to Top of Page

Qwertz
Senior Member

Croatia
1591 Posts

Member since 03/09/2021

Posted - 22/09/2022 : 09:38:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Qwertz a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bolje ne. Onda bi Burattini morao raditi novi gmail account. Ovaj sadašnji bi mu pregorio

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10864 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 22/09/2022 : 10:10:35  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Qwertz

quote:

Bolje ne. Onda bi Burattini morao raditi novi gmail account. Ovaj sadašnji bi mu pregorio

😁
Ono full-scale attack sa mailovima. Past ce mu firewall.
Da, pokazimo mu koliko nas ima.

Nikad nismo saznali kolika je baza uopce fanova u Italiji ili su oni to prerasli, a mi ostali u nekom limbu, pa nam neki Wendigo ne da izaci iz njega.
Brojevi prodaje pokazuju popularnost (izgleda stagnirajucu) , ali koliko ih je aktivno na forumima to je upitnik.
Mogli bi mi njih malo prevest, kopi-pejstati koju interesantnu, ak ih imaju🥱,tu okaciti tek toliko da se usporede misljenja.
Taman posla, mi smo sebi dovoljni. 😊✌️

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 22/09/2022 : 10:12:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Druga točka je bila hiperrecikliranje starih neprijatelja. Bure je krivo shvatio, on je shvatio da sam ja apsolutno protiv toga, zanemario je da sam naglasio prečesto vraćanje i recikliranje starih neprijatelja. Pa mi je išao objašnjavati važnost athineprijatelja kroz povijest stripa i opet dao link. Ali to nije bila poanta, nisam protiv vraćanja neprijatelja već protiv hiperrecikliranja. Ipak je naglasio potrebu balansa da se ne pretjera (!).

http://morenoburattini.blogspot.com/2021/12/nemici-miei.html
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 22/09/2022 : 10:14:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Nema smisla bombardirati čovjeka jer se tako stvara kakofonija. Nisam ništa pitao u vezi crtača jer mi je jasno da je to van njegove domene i stvar financija kuće, to mi je deplasirano spominjati.
Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1497 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 22/09/2022 : 10:22:15  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
Zadnje vrijeme me put nanio u Milan i Lugano. U oba grada (kao i svagdje gdje dodjem, uostalom) sam potrazio strip shopove, da vidim sto ima. U Milanu sam nasao bas Bonelli shop

https://www.google.com/maps/uv?pb=!1s0x4786c16492525d0f%3A0x4d729c1b88865d46!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipOnJssqst_6S3LPf0ON49fwTG92nV1q4U7HUkII%3Dw284-h160-k-no!5sbonelli%20shop%20milano%20-%20Google%20Suche!15sCgIgAQ&imagekey=!1e10!2sAF1QipOnJssqst_6S3LPf0ON49fwTG92nV1q4U7HUkII&hl=de&sa=X&ved=2ahUKEwi2xI-3-6f6AhWqgv0HHR_aCMYQoip6BAhZEAM

I mada se vidi da je Tex prva zvijezda, Zagora ima, a stric prodavac veli da prodaja ide dobro, nikakav problem.

U Luganu su bili ovi...

https://de-de.facebook.com/DadixComicsShopLugano/

Njima je od Bonellija isto Tex numero uno, ali ono sto me iznenadilo je koliko oni ostale proizvodnje imaju - mange, Disney, Marvel, DC, sve prededeno na talijanski. Kaze tip koji tamo radi da mu posao ide, da se prodaje i da su pogotovo mange popularne medju mladima. Malo je falilo da kupim na licu mista He-man omnibuse, dite u meni je molilo, ali nisam s talijanskim na ti, pa mi se cinilo pretjeranim...

Hocu reci, cini mi se da se stripovi citaju, ako takvi ducani mogu raditi dobro...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/09/2022 : 11:29:49  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Talijanski je najbolji jezik za znati ako hoćep čitati cjelokupnu svjetsku produkciju.Imaju sve.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/09/2022 : 15:58:49  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Koliko pirata po Srbiji...

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page
Page: of 1214 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 4.15 seconds. Snitz Forums 2000