Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
hrvoje23
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/mno.jpg)
Croatia
2175 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 10/02/2011 : 14:48:14
|
quote: Originally posted by Davor2403
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by Davor2403
A ne znam, ukusi su razliciti tako da nema smisla o tome raspravljati... ;) A i razlika je u generacijama, ali recimo meni (a vjerojatno i vecini ostalih moje generacije) koji smo se sa Zagorom upoznali tek kada je krenula Slobodna Dolmacija su i dan danas najbolje epizode i sami vrh upravo SD brojevi od 9 do 37, i onda opet od 48 do 63..! I kasnije, barem meni, SD extra od prvog vukodlaka pa do Kandraxa... Doduse ja bas nikada nisam citao nista od zlatne serije, i ne planiram, pa imam mozda i rupu od 100injak epizoda koje Ludens tek treba objaviti, ali sumnjam da ce meni ista nadmasiti Morsku stravu i Otocku skupinu...
Pa Zlatna serija i Zagor Extra su skoro potpuno iste, nekoliko epizoda su skracene, dvije skroz izbacene (prvi Vampir i Krilati Osvetnik), tako da ako si procito velicinu Ludens Extra izdanja, procito si i sve stare Zlatne Serije Zagorove ;)
Pa da, ali imas jos brdo brojeva koje Ludens treba tek izdati kroz extra izdanje, a vecina je vec izasla u zlatnoj seriji, ima tu i skoro 100 brojeva ;)
Tako je! I vjeruj mi, da ces se nacitati fenomenalnih epizoda! no, većinom su western tematike. Kanije su scenaristi počeli ubacivati horror i fantazy teme. Zagora sam čitao u ZS. kad sam bio mali izlazili su brojevi zs oko 800, i to su mi tata i deda kupovali. Kasnije sam uspio od prijatelja i dobiti i mijenjati i brojeve 600-800, a nešto mi je i dao stric. i to je za mene zagor! +zagor od slobodne. takvog ga se sjecam. Procitam sad ove nove specijalce, poneki maxy. no planiram krenuti ispocetka čitati extra seriju, pa me bas zanima kako će mi se sve to svidjeti... nemam sad ni vremena, a i počeo sam čitati Kena ispočetka. |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
kasper
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
10907 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](avatars/wasntme.jpg)
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 10/02/2011 : 15:57:53
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by Davor2403 Doduse ja bas nikada nisam citao nista od zlatne serije, i ne planiram, pa imam mozda i rupu od 100injak epizoda koje Ludens tek treba objaviti, ali sumnjam da ce meni ista nadmasiti Morsku stravu i Otocku skupinu...
Pa Zlatna serija i Zagor Extra su skoro potpuno iste, nekoliko epizoda su skracene, dvije skroz izbacene (prvi Vampir i Krilati Osvetnik), tako da ako si procito velicinu Ludens Extra izdanja, procito si i sve stare Zlatne Serije Zagorove;)
Velike su razlike između čitanja ZS-a pred nekih dvadeset i nešto godina ili čitanje SD Extra sada (koje je btw. tutto izmijenjeno izdanje). Lošiji otisak, cenzura, svakakvi redoslijed izdavanja, starija originalna serija ima niz propusta koji su kasnije ispravljeni, dijalozi su drugačiji, ima tu puno razlika. Doduše, i SD je malo rezuckala, onda nije počela ispočetka, pa se vratila na početak, itd. Sjećam se ja i osjećaja kad sam prije dvadeset godina držao ZS-ove i LMS-ove Zagora u rukama, koje je to blago bilo, i s kakvim sam užitkom to čitao. Taj osjećaj nikako danas ne mogu imati s extra serijom...
A ima i gomila odličnih ZS izdanja koja još nisu izašla. Sclavi je tek počeo, cijeli Toninellijev opus je izostao, itd.
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 10/02/2011 16:38:59 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/king warrior.jpg)
22335 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 10/02/2011 : 16:59:35
|
quote: Originally posted by DeeCay
Boselli je unio sasvim novi fantastično-pustolovni duh u serijal, inspiriran autorima poput Lovecrafta, Burroughsa, Poa, dakle ne starim diznijevim pričama ili kinematografskim pričama s velikog platna poput Nolitte. Bosellijeva snaga je u sporednim likovima koji nose epizode, za razliku od zagorocentričnih Burattinija ili Nolitte; u uporabi jakih ženskih likova, velikih saga koje se dešavaju diljem svijeta. Mislim da se s Bosellijem zagor najviše proputovao. Zagor je s njim ratnik, pustolov, ljubavnik, inkarnacija starih junačkih bogova (Damballaha ili Thora npr.).
Nolitta je u svojem razdoblju bio najbolji za svog lika i tu mu nitko nije mogao biti ravan. No, s novim generacijama autora, od Sjeverozapadnog prolaza pa nadalje, meni je on najbolji autor. Doduše, ova nova saga o atefaktima i nije bila baš najuspjelija, raniji Boselli je baš rulao. Capone je neka kombinacija Sclavija i Bosellija (horor, seciranje Duha Sa Sjekirom, drevne civilizacije) i šteta je što se tako malo pojavljuje u serijalu za razliku od Burattinija koja zna toliko izdosađivati da nekad nemam volje čitati.
Cini mi se da smo DeeCaya malo pomalo zagorizirali, postao je jedan od nasih ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_zagor.gif) |
Edited by - King Warrior on 10/02/2011 17:00:13 |
|
Zagor12
Advanced Member
![](AvatarUpload/page (4) - kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Posted - 10/02/2011 : 17:17:29
|
Po meni je Boselli jedan kvalitetni scenarist koji je zaslužan (zajedno s Burattinijem) što Zagor još uvijek izlazi. Na početku svoje karijere u Zagoru je bio za deset, kasnije mu razina malo opada i mislim da je i to jedan od razloga zbog kojih je napustio Zagora. Dampyr, njegov lik, mi se ne sviđa što mi je malo čudno jer većinu Bosellijevih naslova gutam. Njegovi Texovi su uglavnom na razini i zna napisati sve- od pomalo zamorne priče s mnogo teksta do onih nabijenih akcijom i dinamičnosti (npr. "Ubojice", Fontov gigant). Zasigurno scenarist koji je ostavio svoj pečat na Zagoru za svagda.![](icon_zagor.gif) |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
Ultras
Advanced Member
![](AvatarUpload/avatarNebojsastripovicom copy(1).jpg)
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
hrvoje23
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/mno.jpg)
Croatia
2175 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 11/02/2011 : 15:11:35
|
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by hrvoje23
Kanije su scenaristi počeli ubacivati horror i fantazy teme.
Bilo je toga i ranije.
znam, bilo je, ali sad koji god novi specijal uzmes čudovišta iz škrinja, paralelne dimenzije, san ili java, priviđenja... |
|
kasper
Advanced Member
10907 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 11/02/2011 : 16:01:03
|
quote: Originally posted by hrvoje23 znam, bilo je, ali sad koji god novi specijal uzmes čudovišta iz škrinja, paralelne dimenzije, san ili java, priviđenja...
Tako im lakse da napune 160 strana ![](icon_smile_sad.gif) |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22335 Posts
Posted - 11/02/2011 : 21:22:39
|
Nova tema:
SPEKTAKULARNA POJAVLJIVANJA
![](http://i52.tinypic.com/10ye988.jpg)
U toku vremena bilo je mnogo spektakularnih pojavljivanja, pogotovo u doba Nolitte. Iskakanje iz vatre, iz jezera ili skok pomocu balona iz vazduha...koja su vam najbolje Zagorove atrakcije?
|
|
legaz
Senior Member
![](AvatarUpload/2006-01-22_185747_tn_zagorznak65x65(3).jpg)
Serbia
2420 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 11/02/2011 : 21:54:57
|
Za mene možda nije pojavljivanje koliko je odjava. U epizodi Poslednja žrtva ZS 341 kada skače u reku nakon mučenja. I vrač koji govori ko je Duh sa sekirom. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
![](AvatarUpload/magic.jpg)
5546 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 11/02/2011 : 22:18:17
|
Neka od legendarnih pojavljivanja![](icon_zagor.gif)
ZAGOR PRIČA (Nolitta/Ferri) 162 Br.orig. 55-56 (LMS 99-100, SDZEX 1-2, LUKLZ 1)
![](http://i54.tinypic.com/17xnr8.jpg)
ZIMSKA ZMIJA (Nolitta/Ferri-Bignotti) 402 Br.orig. 112-116 (ZS 336-338/340-341, LUZEX 119-123)
![](http://i52.tinypic.com/ioqmbn.jpg)
TROPSKI KORPUS (Nolitta/Donatelli) 321 Br.orig. 154-157 (ZS 442-443/448-449, ZSSB 1, LUZEX 161-164)
![](http://i53.tinypic.com/2cymwz6.jpg)
SMRTONOSNE RIBE (Castelli/Donatelli) 212 Br.orig. 172-174 (ZS 560-562, LUZEX 179-181)
![](http://i51.tinypic.com/fyzqrb.jpg)
LUDI HAKARAM (Sclavi/Donatelli) 230 Br.orig. 191-194 (ZS 629-631)
![](http://i55.tinypic.com/2rr0ufo.jpg) |
Edited by - Bruce Springsteen on 11/02/2011 22:23:22 |
|
Combatrock
Advanced Member
![](AvatarUpload/imagesCA4J6OW8.jpg)
Serbia
4835 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 11/02/2011 : 23:05:05
|
sve je to super momci... zagor je stvarno imao jebena pojavljivanja kad se niko nije nadao, malo su salivenovi pomagali, ali slozicete se u jednom... NAJVECE I NAJLEGENDARNIJE POJAVLJIVANJE ZAGORA JE U KEN PARKERU BROJ 15 LJUDI STOKA I JUNACI... |
sangue navajo |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
![](avatars/1078464506.png)
USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
crazyboy993
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/64_vegetarian_xd.jpg)
Croatia
760 Posts
Member since 26/11/2010 |
Posted - 12/02/2011 : 01:40:37
|
quote: Originally posted by Combatrock
sve je to super momci... zagor je stvarno imao jebena pojavljivanja kad se niko nije nadao, malo su salivenovi pomagali, ali slozicete se u jednom... NAJVECE I NAJLEGENDARNIJE POJAVLJIVANJE ZAGORA JE U KEN PARKERU BROJ 15 LJUDI STOKA I JUNACI...
a to je? objasni malo |
Press any key to quit or press any other key to continue |
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22335 Posts
Posted - 12/02/2011 : 10:20:49
|
Combatrock misli naravno na "nemogucu" pojavu Zagora u jednoj Kenovoj epizodi, s obzirom da je razlika izmedju njih dvojice u vremenskom periodu nekih 50 godina.
![](http://i51.tinypic.com/24bm2rs.jpg) |
Edited by - King Warrior on 12/02/2011 10:21:38 |
|
Combatrock
Advanced Member
![](AvatarUpload/imagesCA4J6OW8.jpg)
Serbia
4835 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 12/02/2011 : 11:33:09
|
quote: Originally posted by King Warrior
Combatrock misli naravno na "nemogucu" pojavu Zagora u jednoj Kenovoj epizodi, s obzirom da je razlika izmedju njih dvojice u vremenskom periodu nekih 50 godina.
![](http://i51.tinypic.com/24bm2rs.jpg)
tako je ... to je za mene bilo i ostalo NAJLEGENDARNIJE POJAVLJIVANJE ZAGORA (ne racunam kad se pojavio prvi put u mojim rukama) ... naravno da je komentar pozitivan... |
sangue navajo |
|
sawitch
Advanced Member
![](AvatarUpload/Avatar Pingvin.gif)
Serbia
40616 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 12/02/2011 : 11:46:18
|
SMRTONOSNE RIBE (Castelli/Donatelli) 212 Br.orig. 172-174 (ZS 560-562, LUZEX 179-181)
Ovo je meni najbolje, ubedljivo!!!!!!!!!! |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22335 Posts
Posted - 12/02/2011 : 11:54:39
|
Na mene je najvise ostavio utisak spektakl u epizodi "Ratnik Pekot". Pojava sa obojenim balonom i pomoc od Psetanceta. Vjerovatno je cijeli taj utisak povezan sa Zagorovim porazom u dvoboju protiv Pekota.
U "Divovima dobra i zla", ima isto super scena kada je Salak razotkrio i ponizio Zagora pred ostalim poglavicama da se sluzi trikovima i skoro ga ubio. |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40616 Posts
Posted - 12/02/2011 : 12:54:24
|
Ne znam.. Kada god sam pomislio na Zagora i trik pojavljivanja asociralo me na izlazak iz vode... Ali ima dosta dobrih.. Steta sto je to sada retkost.. Evo u ovoj pretposlednjoj VC prici sa Entakom pojavio se ali u sustini kao budala.. Zapalio malo vatre i to je to.. Da je to nacrtao neko drugi a ne Feri ispalo bi tesko govno, ovako majstor sve izvuce... |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22335 Posts
Posted - 12/02/2011 : 12:57:24
|
tacno je da u Kraljvstvu straha pojavljivanje nije bilo novo niti spektakularno, ali atmosfera kako je to Ferri predstavio je razbila, tacno sam se bio najezio. Scene su me podsjetile na stara vremena i onog Zagora kako sam ga zavolio |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40616 Posts
Posted - 12/02/2011 : 13:02:16
|
Baci pogled onda na moj komentar u topicu o poslednjem Zagorovom stripu od Ludensa... Feri je majstor.... |
|
Ultras
Advanced Member
![](AvatarUpload/avatarNebojsastripovicom copy(1).jpg)
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 12/02/2011 : 13:08:39
|
quote: Originally posted by sawitch
Ovo je meni najbolje, ubedljivo!!!!!!!!!!
+1
Dobro je i pojavljivanje u ZS 629 "Ludi Hakaram" (ne sa "glavom" već ono sa konopcem u "Krugu Hrastova") ali ovo sa Mnogookim i Medvedom koji beži (trči) je neprevaziđeno ![](icon_zagor.gif)
|
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|