forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 10/02/2011 : 14:48:14  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Davor2403

quote:
Originally posted by acestroke

quote:

A ne znam, ukusi su razliciti tako da nema smisla o tome raspravljati... ;) A i razlika je u generacijama, ali recimo meni (a vjerojatno i vecini ostalih moje generacije) koji smo se sa Zagorom upoznali tek kada je krenula Slobodna Dolmacija su i dan danas najbolje epizode i sami vrh upravo SD brojevi od 9 do 37, i onda opet od 48 do 63..! I kasnije, barem meni, SD extra od prvog vukodlaka pa do Kandraxa... Doduse ja bas nikada nisam citao nista od zlatne serije, i ne planiram, pa imam mozda i rupu od 100injak epizoda koje Ludens tek treba objaviti, ali sumnjam da ce meni ista nadmasiti Morsku stravu i Otocku skupinu...

Pa Zlatna serija i Zagor Extra su skoro potpuno iste, nekoliko epizoda su skracene, dvije skroz izbacene (prvi Vampir i Krilati Osvetnik), tako da ako si procito velicinu Ludens Extra izdanja, procito si i sve stare Zlatne Serije Zagorove
;)

Pa da, ali imas jos brdo brojeva koje Ludens treba tek izdati kroz extra izdanje, a vecina je vec izasla u zlatnoj seriji, ima tu i skoro 100 brojeva ;)

Tako je! I vjeruj mi, da ces se nacitati fenomenalnih epizoda! no, većinom su western tematike. Kanije su scenaristi počeli ubacivati horror i fantazy teme. Zagora sam čitao u ZS. kad sam bio mali izlazili su brojevi zs oko 800, i to su mi tata i deda kupovali. Kasnije sam uspio od prijatelja i dobiti i mijenjati i brojeve 600-800, a nešto mi je i dao stric. i to je za mene zagor! +zagor od slobodne. takvog ga se sjecam. Procitam sad ove nove specijalce, poneki maxy. no planiram krenuti ispocetka čitati extra seriju, pa me bas zanima kako će mi se sve to svidjeti... nemam sad ni vremena, a i počeo sam čitati Kena ispočetka.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10907 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 10/02/2011 : 14:57:18  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hrvoje23

Kanije su scenaristi počeli ubacivati horror i fantazy teme.

Bilo je toga i ranije.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/02/2011 : 15:57:53  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

quote:
Doduse ja bas nikada nisam citao nista od zlatne serije, i ne planiram, pa imam mozda i rupu od 100injak epizoda koje Ludens tek treba objaviti, ali sumnjam da ce meni ista nadmasiti Morsku stravu i Otocku skupinu...

Pa Zlatna serija i Zagor Extra su skoro potpuno iste, nekoliko epizoda su skracene, dvije skroz izbacene (prvi Vampir i Krilati Osvetnik), tako da ako si procito velicinu Ludens Extra izdanja, procito si i sve stare Zlatne Serije Zagorove;)

Velike su razlike između čitanja ZS-a pred nekih dvadeset i nešto godina ili čitanje SD Extra sada (koje je btw. tutto izmijenjeno izdanje). Lošiji otisak, cenzura, svakakvi redoslijed izdavanja, starija originalna serija ima niz propusta koji su kasnije ispravljeni, dijalozi su drugačiji, ima tu puno razlika. Doduše, i SD je malo rezuckala, onda nije počela ispočetka, pa se vratila na početak, itd. Sjećam se ja i osjećaja kad sam prije dvadeset godina držao ZS-ove i LMS-ove Zagora u rukama, koje je to blago bilo, i s kakvim sam užitkom to čitao. Taj osjećaj nikako danas ne mogu imati s extra serijom...

A ima i gomila odličnih ZS izdanja koja još nisu izašla. Sclavi je tek počeo, cijeli Toninellijev opus je izostao, itd.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 10/02/2011 16:38:59
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/02/2011 : 16:59:35  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Boselli je unio sasvim novi fantastično-pustolovni duh u serijal, inspiriran autorima poput Lovecrafta, Burroughsa, Poa, dakle ne starim diznijevim pričama ili kinematografskim pričama s velikog platna poput Nolitte. Bosellijeva snaga je u sporednim likovima koji nose epizode, za razliku od zagorocentričnih Burattinija ili Nolitte; u uporabi jakih ženskih likova, velikih saga koje se dešavaju diljem svijeta. Mislim da se s Bosellijem zagor najviše proputovao. Zagor je s njim ratnik, pustolov, ljubavnik, inkarnacija starih junačkih bogova (Damballaha ili Thora npr.).

Nolitta je u svojem razdoblju bio najbolji za svog lika i tu mu nitko nije mogao biti ravan. No, s novim generacijama autora, od Sjeverozapadnog prolaza pa nadalje, meni je on najbolji autor. Doduše, ova nova saga o atefaktima i nije bila baš najuspjelija, raniji Boselli je baš rulao. Capone je neka kombinacija Sclavija i Bosellija (horor, seciranje Duha Sa Sjekirom, drevne civilizacije) i šteta je što se tako malo pojavljuje u serijalu za razliku od Burattinija koja zna toliko izdosađivati da nekad nemam volje čitati.

Cini mi se da smo DeeCaya malo pomalo zagorizirali, postao je jedan od nasih

Edited by - King Warrior on 10/02/2011 17:00:13
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 10/02/2011 : 17:11:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Nemoguće.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 10/02/2011 : 17:17:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Po meni je Boselli jedan kvalitetni scenarist koji je zaslužan (zajedno s Burattinijem) što Zagor još uvijek izlazi. Na početku svoje karijere u Zagoru je bio za deset, kasnije mu razina malo opada i mislim da je i to jedan od razloga zbog kojih je napustio Zagora. Dampyr, njegov lik, mi se ne sviđa što mi je malo čudno jer većinu Bosellijevih naslova gutam. Njegovi Texovi su uglavnom na razini i zna napisati sve- od pomalo zamorne priče s mnogo teksta do onih nabijenih akcijom i dinamičnosti (npr. "Ubojice", Fontov gigant). Zasigurno scenarist koji je ostavio svoj pečat na Zagoru za svagda.

Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 10/02/2011 : 18:44:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12
Po meni je Boselli jedan kvalitetni scenarist koji je zaslužan (zajedno s Burattinijem) što Zagor još uvijek izlazi.
Zasigurno scenarist koji je ostavio svoj pečat na Zagoru za svagda.

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 11/02/2011 : 15:11:35  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:

Kanije su scenaristi počeli ubacivati horror i fantazy teme.

Bilo je toga i ranije.

znam, bilo je, ali sad koji god novi specijal uzmes čudovišta iz škrinja, paralelne dimenzije, san ili java, priviđenja...
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10907 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 11/02/2011 : 16:01:03  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
znam, bilo je, ali sad koji god novi specijal uzmes čudovišta iz škrinja, paralelne dimenzije, san ili java, priviđenja...

Tako im lakse da napune 160 strana
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/02/2011 : 21:22:39  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Nova tema:

SPEKTAKULARNA POJAVLJIVANJA

U toku vremena bilo je mnogo spektakularnih pojavljivanja, pogotovo u doba Nolitte. Iskakanje iz vatre, iz jezera ili skok pomocu balona iz vazduha...koja su vam najbolje Zagorove atrakcije?

Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2420 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 11/02/2011 : 21:54:57  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
Za mene možda nije pojavljivanje koliko je odjava. U epizodi Poslednja žrtva ZS 341 kada skače u reku nakon mučenja. I vrač koji govori ko je Duh sa sekirom.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 11/02/2011 : 22:18:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Neka od legendarnih pojavljivanja

ZAGOR PRIČA (Nolitta/Ferri) 162
Br.orig. 55-56 (LMS 99-100, SDZEX 1-2, LUKLZ 1)

ZIMSKA ZMIJA (Nolitta/Ferri-Bignotti) 402
Br.orig. 112-116 (ZS 336-338/340-341, LUZEX 119-123)

TROPSKI KORPUS (Nolitta/Donatelli) 321
Br.orig. 154-157 (ZS 442-443/448-449, ZSSB 1, LUZEX 161-164)

SMRTONOSNE RIBE (Castelli/Donatelli) 212
Br.orig. 172-174 (ZS 560-562, LUZEX 179-181)

LUDI HAKARAM (Sclavi/Donatelli) 230
Br.orig. 191-194 (ZS 629-631)

Edited by - Bruce Springsteen on 11/02/2011 22:23:22
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4835 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 11/02/2011 : 23:05:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
sve je to super momci... zagor je stvarno imao jebena pojavljivanja kad se niko nije nadao, malo su salivenovi pomagali, ali slozicete se u jednom... NAJVECE I NAJLEGENDARNIJE POJAVLJIVANJE ZAGORA JE U KEN PARKERU BROJ 15 LJUDI STOKA I JUNACI...

sangue navajo
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 12/02/2011 : 00:40:42  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Combatrock

sve je to super momci... zagor je stvarno imao jebena pojavljivanja kad se niko nije nadao, malo su salivenovi pomagali, ali slozicete se u jednom... NAJVECE I NAJLEGENDARNIJE POJAVLJIVANJE ZAGORA JE U KEN PARKERU BROJ 15 LJUDI STOKA I JUNACI...

He, he ipak je to malo drugacija vrsta pojavljivanja

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

crazyboy993
Average Member

Croatia
760 Posts

Member since 26/11/2010

Posted - 12/02/2011 : 01:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send crazyboy993 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Combatrock

a to je? objasni malo

Press any key to quit or press any other key to continue
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 12/02/2011 : 09:39:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Ne znam, mislim da je to ona epizoa gdje su Ken i Zagor zajedno popili pivo ili tako nešto ali nisamdsiguran.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 12/02/2011 : 10:20:49  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Combatrock misli naravno na "nemogucu" pojavu Zagora u jednoj Kenovoj epizodi, s obzirom da je razlika izmedju njih dvojice u vremenskom periodu nekih 50 godina.

Edited by - King Warrior on 12/02/2011 10:21:38
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4835 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 12/02/2011 : 11:33:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Combatrock misli naravno na "nemogucu" pojavu Zagora u jednoj Kenovoj epizodi, s obzirom da je razlika izmedju njih dvojice u vremenskom periodu nekih 50 godina.

tako je ... to je za mene bilo i ostalo NAJLEGENDARNIJE POJAVLJIVANJE ZAGORA (ne racunam kad se pojavio prvi put u mojim rukama) ... naravno da je komentar pozitivan...

sangue navajo
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40616 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 12/02/2011 : 11:46:18  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote

Ovo je meni najbolje, ubedljivo!!!!!!!!!!

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 12/02/2011 : 11:54:39  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Na mene je najvise ostavio utisak spektakl u epizodi "Ratnik Pekot".
Pojava sa obojenim balonom i pomoc od Psetanceta.
Vjerovatno je cijeli taj utisak povezan sa Zagorovim porazom u dvoboju protiv Pekota.

U "Divovima dobra i zla", ima isto super scena kada je Salak razotkrio i ponizio Zagora pred ostalim poglavicama da se sluzi trikovima i skoro ga ubio.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40616 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 12/02/2011 : 12:54:24  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ne znam.. Kada god sam pomislio na Zagora i trik pojavljivanja asociralo me na izlazak iz vode... Ali ima dosta dobrih.. Steta sto je to sada retkost.. Evo u ovoj pretposlednjoj VC prici sa Entakom pojavio se ali u sustini kao budala.. Zapalio malo vatre i to je to.. Da je to nacrtao neko drugi a ne Feri ispalo bi tesko govno, ovako majstor sve izvuce...

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 12/02/2011 : 12:57:24  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
tacno je da u Kraljvstvu straha pojavljivanje nije bilo novo niti spektakularno, ali atmosfera kako je to Ferri predstavio je razbila, tacno sam se bio najezio. Scene su me podsjetile na stara vremena i onog Zagora kako sam ga zavolio
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40616 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 12/02/2011 : 13:02:16  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Baci pogled onda na moj komentar u topicu o poslednjem Zagorovom stripu od Ludensa... Feri je majstor....

Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 12/02/2011 : 13:08:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Ovo je meni najbolje, ubedljivo!!!!!!!!!!

+1

Dobro je i pojavljivanje u ZS 629 "Ludi Hakaram" (ne sa "glavom" već ono sa konopcem u "Krugu Hrastova") ali ovo sa Mnogookim i Medvedom koji beži (trči) je neprevaziđeno

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 12/02/2011 : 13:09:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Meni je u Indijanskoj magiji onaj skok iz balona baš fora.

Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.62 seconds. Snitz Forums 2000